25. kolo
20.03.2008 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus 2:1

Za studeného a deštivého večera porazil Eintracht Frankfurt v předehrávce 25. kola Energie Cottbus a uvelebil se aspoň do soboty na šestém místě v tabulce, které zaručuje účast v Poháru Intertoto. Naproti tomu se Chotěbuz díky této porážce zasekla na okraji sestupové zóny.

Kdo čekal v první půli pohledný fotbal, tak byl zklamán. Hráči Frankfurtu, jenž nastoupili ve stejné formaci jako proti Karlsruhe, se pokoušeli s nesmírnou trpělivostí dobýt obranný val Cottbusu, který, jak se předpokládalo, vyrostl před vápnem hostí. Hlavička kapitána Amanatidise (24.) po Weissenbergerově přihrávce z boku, která minula bránu o centimetry a Weissenbergerova střela z pravého rohu šestnáctky (38.), byly jedinými nebezpečnými útočnými akcemi domácích.

Druhý poločas byl opakem prvního. Hned po třech minutách si Oka Nikolov dovolil obrovskou chybu. Chotěbuzký Rost zachytil nepovedenou přihrávku a poslal míč zpět k Nikolovově bráně. Ten míč nejprve chytil, ale pak mu nešťastně vyklouzl z rukou za záda a kutálel se nezadržitelně přes brankovou čáru. Poprvé po dlouhé době se Chotěbuz venku ujala vedení. Eintracht se definitivně probudil a odpovídal daleko intenzívnějšími útoky. Nádhernou akci v 59. minutě začal na levé straně Spycher, který uvolnil Weissenbergera. Ten poslal šikmo do středu Köhlerovi, který našel volného Ciaoa. Mladý Brazilec si vyměnil dvakrát míč s Martinem Feninem a pak namířil dělovkou ze středu vápna do Tremmelovy brány vyrovnávající gól. Hra nabrala na tempu ahlavně domácí se starali o vzruch. Ciaova přihrávka z boku našla volného Marca Russe, jehož střelu sice Tremmel zpomalil, ale nedokázal mu zabránit v cestě za brankovou čáru. Frankfurt šel tedy v 65. minutě do vedení. Ještě chvíli se dalo na fotbal Eintrachtu koukat. S přibývajícím časem se ale stahoval více na svou polovinu. Chotěbuzi se přes snahu, kterou ukázal i čerstvě vystřídaný Papadopulos, vyrovnat nepodařilo.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de, eintracht.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 Trefí se i Fenin

Reagovat
smazaný uživatel

No všechno vyšlo až nato, že se netrefil Fenin ...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele