25. kolo
22.03.2008 15:30 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hansa Rostock 4:1

Stuttgart potvrdil vzestup formy z posledních utkání a rozstřílel Hansu Rostock 4:1. Vše podstatné včetně pěti branek se odehrálo až ve druhé půli, za domácí se trefili Pardo, Cacau, Gomez a Bastürk, za hosty snižoval Orestes.

V první půli byla na stadionu Gottlieba Daimlera k vidění hra velmi průměrné úrovně, o trochu lepší však bylo domácí VfB. Střela z dálky v podání Hitzlspergera (21.) i pokus Cacaua (28.) šly vedle, na druhé straně proti Ulreichovi dvakrát neuspěl Enrico Kern, krátce před přestávkou ještě vyzkoušel mladičkého gólmana v domácích barvách Bartels.

Po změně stran to tam ale už začalo padat. V 52. minutě přistál Gomezův centr na ruce Gledsona a kopala se penalta. K ní se postavil Pavel Pardo a střelou doprostředka branky otevřel skóre – 1:0. Hned za dvě minuty centroval zleva Meira, Khedira hlavou míč prodloužil na zadní tyč, kde číhal Cacau, který míč z voleje napálil pod břevno – 2:0. Ovšem za další dvě minuty se ozvali také hosté. Yelenův přímý kop našel hlavu Orestese a míč i s přispěním bránícího Gomeze zaplul k zadní tyči – 2:1. Vyrovnat mohl v 67. minutě Rathgeb, proti jeho povedenému přímému kopu se ale vytáhl Ulreich.

V 85. minutě se po přímém kopu Steina strhla v pokutovém území domácích "trma-vrma", Pearce ani Bülow ale dostat míč za Ulreichova záda nedokázali a tak uděřilo na druhé straně. V 87. minutě poslal Beck do úniku Maria Gomeze a ten přízemní střelou prostřelil Wächtera – 3:1. V 92. minutě ještě vystřihli jednu pěknou akci domácí. Hitzlsperger poslal parádní míč za obranu Gomezovi, ten na rozdíl od kanonýrů jeho formátu nehamounil a ještě nahrál před prázdnou branku Yildirayovi Bastürkovi, který už měl snadnou práci – 4:1.

Stuttgart zůstává i přes výhru šestý, na třetí příčku zajišťující třetí příčku ale ztrácí před nedělními dohrávkami už jen tři body. Rostock také zůstává na svém, tedy na čtrnácté příčce s čtyřbodovým náskokem na sestupové vody.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi za 1. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dopadlo to až na poslední chvilku, ale 3 body jsou !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele