Bundesliga - souhrn 24. kola

13.03.2009, 22:25, aktualizováno 15.03.2009, 19:00
Komentáře a souhrny
Hertha dalším gólem Voronina porazila Leverkusen a opět vede tabulku o čtyři body. Bayern snadno vyhrál v Bochumi a opět předskočil Wolfsburg, který v pátek přestřílel Schalke. Hned osm branek padlo v duelu Hannover - Dortmund. Werder doma nešetřil Stuttgart, Hamburk si poradil s Energií...

VfL Wolfsburg - Schalke 04 4:3

13.03.2009 20:30

Góly: 25. Grafite (pen.), 44. Edin Džeko, 74. Grafite, 84. Grafite - 9. Heiko Westermann, 76. Jermaine Jones, 90+1. Kevin Kurányi

Fanoušci na stadionu se museli bavit, viděli nesčetně krásných momentů, ale také hrubých chyb obou obran, hlavně té domácí. I přes to všechno to stačilo Vlkům z Wolfsburgu k těsné výhře a v tabulce se proto posunuli na druhé místo hned za vedoucí Hertu. Navíc ukázali, že jsou nejlepším klubem v jarní části a boj o titul vůbec není vyloučen.

Hrdinou utkání se stal Brazilec Grafite, který vsítil hattrick, i když jeho poslední úspěch zřejmě kvůli ofsajdu platit neměl. Utkání se odehrálo ve velkém tempu a na nedostatek šancí si oba kluby stěžovat nemohly. Zpočátku lépe začali hosté, agresivněji napadali, jenže po druhém gólu Džeka jako by se všechno otočilo a Schalke bylo rozhodně horší. V utkání nechyběly ostré zákroky ani žluté karty, hlavně těch bylo požehnaně.

Do zápasu tedy vlétli jako po másle hosté. Hned po devíti minutách je do vedení dostal Heiko Westermann, kterému se povedl unikátní kousek. Po práci Jonese se uvolnil na pravé straně a skákavou přihrávku nekompromisně poslal z voleje ke vzdálenější tyči, angličanem uvedl hosty do extáze. Jako by najednou Schalke narostla křídla a začalo tlačit, selhala ovšem obranná fáze. Nejprve to dobře zkoušel ještě Rakitič, po 20. minutě se začalo vše měnit.

Nejprve Džeko jen těsně netrefil horní roh Schoberovi branky, o dvě minuty později ale skóroval Grafite. Nicméně tato situace byla velmi přísně potrestaná. Krstajič v pokutovém území jen škobrtl o nohy Grafiteho, rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Grafite pak s velkým štěstím srovnal. Perfektní zákrok předvedl Schober, bohužel i přesto, že si na míč sáhl šel balón od tyče do branky - 1:1.

Tato situace významně klání ovlivnila, Wolfsburg začal být aktivní. Džekova hlavička asi po půlhodině hry v síti neskončila. Utkání se začalo mírně uklidňovat, euforii na stadionu ale způsobil minutu před pauzou právě bosenský kanonýr. Na pravé straně doběhl dlouhou přihrávku Grafite, který obelstil díky teči dva hráče a nacentroval na vzdálenější tyč na Džeka, ten pak uklidil za bezmocného Schobera.

Wolfsburg vlétl jako drak i do druhé části, hned v úvodu jen o centimetry minul Grafite prázdnou branku a o minutu později Schober reflexivně vyrazil ránu Gentnera. Na druhé straně vystrašil Vlky hostující Farfan z přímého kopu, Benaglio ale dokázal z brankové čáry vyboxovat. Neskutečnou příležitost promarnil asi po deseti minutách znovu Grafite. Ten dostal do uličky perfektní přihrávku od Misimoviče, obešel i Schobera, z úhlu však napálil jen boční síť.

Následně se klání na chvilku "odmlčelo", z nudy vytrhla diváky jen dělovka domácího Schäfera, Schober bezpečně ukryl balón v náručí. Dít se věci začaly v poslední čtvrthodině hry. Po další geniální nahrávce Misimoviče se uvolnil zasekávačou Grafite a podél těla brankáře vsítil svou druhou trefu - 3:1. Odpověď však přišla ihned, na druhé straně se ocitl sám před Benagliem Jones a od ruky švýcarského strážce snížil.

Wolfsburg chtěl v dalším průběhu bránit, rozhodující moment mu spadl přímo do klína. V 84. minutě Josue napravo vyslal Dejagaha, jenž poslal pas na úplně volného Brazilce, který ve skluzu v jednoznačném půlmetrovém ofsajdu dopravil balón několik centimetrů za brankovou čáru - 4:2. Ani teď to nebyla závěrečná tečka, po další hrubce obrany osamocen k tyči snížil na 4:3 jinak neviditelný Kuranyi. Schalke zůstává osmé a příště bude hrát ve šlágru doma s Hamburkem, Vlci jedou na půdu Bielefeldu.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - Arminia Bielefeld 0:1

14.03.2009 15:30

Góly: 86. Zlatko Janjic

S Karlsruhe to opravdu nevypadá dobře. Mužstvo prohrálo doma těsně 0:1 s Bielefeldem a zůstává s velkou ztrátou na posledním místě. V příštím kole navíc narazí na Bayern Mnichov. Soupeř nebyl lepší, před svým gólmanem Eilhoffem se však skvěle opevnil a nakonec z protiútoku pět minut před koncem skvěle zaúřadoval. Pro KSC, které se narozdíl od Bielefeldu snažilo alespoň o nějaký náznak ofenzivnosti, to byl hodně krutý trest.

I na hře obou celků bylo vidět, že se jedná o důležitý souboj o záchranu. Nikdo nechtěl chybovat, takže se zpočátku hrálo ze zabezpečných defenzív bez větších gólových šancí. Jednu takovou měl domácí záložník Da Silva v osmé minutě, ale s jeho střelou z přímého kopu z 23 metrů si gólman Eilhoff poradil.

Karlsruhe se přes bochumský beton jen těžko prosazovalo. Dvě vlaštovky zkoušeli vyslat Freis s Federicem, samozřejmě však bez větší šance na úspěch. Eilhoff v první půli své mužstvo navíc dvakrát podržel a přispěl tak k bezgólovému stavu. Nejprve ve 24. minutě včas ukradl z kopačky míč Kapllaniho, pak vychytal nebezpečnou ránu Freise. Poslední velkou možnost měl domácí Mutzel, jehož střela náhle změnila po Schulerově teči směr i rychlost, ale v bráně opět stál skvělý Eilhoff.

Po změně stran se Bielefeld ještě více zatáhl, a i když se KSC snažilo seč mohlo, soupeřova obranná fáze fungovala na jedničku. Byli to jen domácí, kdo chtěli hrát ofenzivní fotbal. Kapllani mohl dvakrát z dobré pozice vypálit, ale nakonec ho zastavil vždy bek Mijatovič. O gólový zápis se pokusili dokonce i stopeři Drpič s Langkampem v 68. minutě, ani jejich střely ale síť nenapnuly.

Domácí kouč chtěl reagovat na bezvýchodnou situaci střídáním, ale stáhnutím Federica s da Silvou během 80. minuty ztratil tým i ten poslední zbytek kreativity. Naopak z ničeho nic, z prakticky jediné brankové příležitosti udeřil soupeř. Schuler v 86. minutě posadil míč z přímého kopu přímo na Janjiče, který tak ochutil karslsruhský kalich na nejvyšší stupeň hořkosti.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Bayern Mnichov 0:3

14.03.2009 15:30

Góly: 32. Zé Roberto, 60. Philipp Lahm, 90. Martín Demichelis

Bayern porazil Bochum na její hřišti 3:0 a veze si tak domů všechny tři body. Bochumi zbyly jen oči pro pláč.

Za Bayern nemohl nastoupit tahoun týmu Frank Ribéry, jeho úlohu na hřišti ale přebrali jiní. První šanci utkání si však vytvořili domácí, když po nákopu brankáře se k odraženému míči dostal kapitán Dabrowski, narazil si s Miecelem, prosmýkl se mezi dvěma obránci, ale ve finální fázi jen nastřelil gólmana Rensinga.

Bylo to bohužel pro domácí jejich první a zároveň poslední šance celého utkání. Pak se dostával ke slovu už jen Bayern. Nejprve Zé Roberto našel hezkým centrem Schweinsteigera, ten ale v slibné pozici na míč nedosáhl.

V 32. minutě se na Bayern usmálo štěstí i smůla. Nejdříve musel odstoupit z utkání Miroslav Klose, kterému domácí obránce přišlápl kotník, po střídání ale přišel brzy gól. Bayernu se nepovedl rohový kop, který domácí odvrátili, ale Lell z půlky míč vrátil do "ohně", Van Buyten ho sklepl pod sebe a zčista jasna se přiřítil Zé Roberto a nekompromisně z half-voleje míč uklidil do šibenice - 0:1. Žádná větší šance už v první půli nepřišla.

Ve druhé půli Bayern zcela ovládl utkání. Tři minuty po začátku druhé půle Podolski vyslal do samostaného úniku Sosu, který vystřídal právě Kloseho, a toho zastavil nedovoleným způsobem stoper Pfertzel a poroučel se ze hřiště. Nařízený pokutový kop ale Podoslki trestuhodně zahodil, když se nedokázal trefit mezi tři tyče.

Dlouho čekaná pojistka tak přišla až po hodině hry, kdy Schweinsteiger chytrou přihrávkou uvolnil Lahma, ten ve vápně zasekl, aby měl míč na svojí silnější pravou nohu a uklidil jej pod padajícím Fernandésem. Ten si sice na míč sáhnul, nedokázal jej už ale vytěsnit mimo bránu - 0:2.

Do další šance se po příhře Zé Roberta řítili společně Podolski se Sosou, ale tak dlouho si dávali přednost, že míč nakonec skončil v rukavicích Fernandése. Pak se hráči Bayernu uvedli dvěma střeleckými pokusy, když nejdříve Podolski levou a později Sosa pravou nohou minuly těsně bránu.

Účet zápasu tak uzavřel v 90. minutě gólem Demichelis, když po příhře Podoslkého do vápna z první míč uklidil k pravé tyči. Bayern tedy zasouženě vyhrál, když Bochum přestřílel 10:1 a měl držení míče 75 %.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 2:4

14.03.2009 15:30

Góly: 64. Mišo Brečko, 82. Mišo Brečko - 25. Michael Bradley, 44. Karim Matmour, 67. Rob Friend, 87. Michael Bradley (pen.)

Hostující celek navázal na velmi dobré výkony z poslední doby a ve vypjatém derby vykradl domácí stánek Kolína, navíc vsítil čtyři branky a posunul se na šestnáctou pozici. Je pouze o skóre horší než patnáctá Bochum a v současnosti patří mezi hlavní kandidáty na záchranu. Kolína se tato prohra tabulkově nedotkla a stále má luxusní náskok sedmi bodů na pásmo sestupu, k tomu se drží ve středu tabulky.

Gladbach začal být aktivní od úvodních minut a to, co se mu nedařilo na jaře, uplatnil nyní. Začal dávat rychlé a důležité branky, soupeře nadobro zlomil. Přitom domácí byli v úplném začátku aktivnější. Už ve 4. minutě pálil Vučičevič, jenomže brankář Bailly byl pozorný. V 10. minutě na druhé straně hrozil z přímého kopu Marin, jeho pokus ovšem minul jen o několik centimetrů horní roh branky.

První gólový moment se urodil ve 25. minutě. Podél vápna utekl všem aktivní Marin, osamocen na zadní lajně přihrával do vápna před prázdnou branku Bradleymu a ten v pádu i přes obležení jednoho z obránců dopravil balón do sítě - 0:1. Domácí se od této chvíle snažili vyrovnat a začali hrát více kombinačně, ve 34. minutě ale mohl navýšit Friend. Jeho hlavička však skončila o dva metry vedle tyče. Gladbach se uklidnil v poslední minutě prvního dějství, pas za obranu od Baumjohanna dostal Matmour, položil si a obešel gólmana, pak už jen pohodlně zvýšil - 0:2.

Druhá půle už nebyla v takovém tempu a v úvodní dvacetiminutovce se hrálo téměř bez šancí. Oživení přišlo právě v 64. minutě, kdy spíše z nouze vypálil z rohu na hranici vápna Brečko a díky nešťastné teči jednoho z hostujících hráčů míč doplachtil až za záda Baillyho a od tyče se odrazil do branky - 1:2. O tři minuty později byl však náskok zase dvougólový, v herní situaci tři na čtyři Baumjohann uvolnil uličkou do ve vápně Stalteriho, který přihrávkou vybídl ke skórování do prázdné branky ve skluzu Frienda.

Kolín ovšem nic nevzdával a v závěru pro něj ještě svitla malá naděje. V 82. minutě se svým druhým zásahem v utkání prezentoval Brečko. K tomu se balón šťastně odrazil na hranici vápna, kde si ho hlavou přiťukl blíže k brance a ke vzdálenější tyči trefil přesně, rozjásal tak většinu příznivců. Domácí poté začali tlačit, ovšem tři minuty před závěrečným hvizdem jejich plamínek naděje na body definitivně dohořel.

Pezzoni stáhl k zemi v pokutovém území střídajícího Albermana a rozhodčí byl nekompromisní - penalta. K té se postavil Bradley, a i když brankář Mondragon vystihl směr, na perfektní střelu k tyči neměl nárok, druhému gólu Bradleyho tak nezabránil. Kolín se v příštím kole popere o reparát v Chotěbuzi, Gladbach přivítá přímého konkurenta Bochum.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 1:1

14.03.2009 15:30

Góly: 47. Michael Fink - 10. Carlos Eduardo

Zápas, jenž si zasloužil remízu, remízou nakonec i skončil. Přesto ani jeden z trenérů asi spokojen nebude - oba týmy měly možnosti na zvrácení stavu ve svůj prospěch, bohužel pro oba se tak ani jednomu nepovedlo.

Trenér Eintrachtu Friedhelm Funkel udělal po bezbrankovém utkání v Bielefeldu hned tři změny v základní sestavě. Do sestavy se tentokrát podíval debutant Jung, dále Russ a Fenin. Naopak do utkání nezasáhli Ochs, Inamoto a Kweuke. V brance se musel činit Nikolov, jenž dostal přednost před Pröllem. I trenér hostí Ralf Rangnick udělal po bezbrankové nudě v Brémách dvě změny - místo Jankera a zraněného Obasiho do sestavy poslal Luize Gustava a Weise.

Ovšem aktivněji začal Hoffenheim, který již od začátku bušil do vrat obrany Frankfurtu. Po čtyřiceti sekundách si Rangnickovi hoši vypracovali dva rohy. První dobrou šanci neproměnil po centru Carlose Eduarda Sanogo. Již od začátku to byl nevyrovnaný souboj dvou rozdílných týmů. Zhruba 50tisícová Commerzbank Arena sledovala tlak maličké německé vesnice na tým od řeky Mohan. Po deseti minutách pak přišlo, co přijít muselo. Compper dlouhým pasem za obranu Frankfurtu se štěstím našel z druhé vlny nabíhajícího Carlose Eduarda, který krásným lobem poprvé a naposled překonal Nikolova.

Teprve až pak se něco začalo dít i s domácími. V první šanci ale ještě Fink proti Haasovi neuspěl. V jedenadvacáté minutě mohl podruhé Nikolova překonat Weis, jenomže opora Eintrachtu už podruhé nezaváhala. Místo toho musely týmy bojovat se zraněnými hráči. Nejprve ustál kolizi se Sanogem Bellaid, jenomže už tak úspěšný těsně před přestávkou nebyl Nikolov. Ten po škaredém dopadu na záda musel být nahrazen Pröllem.

Přenesení do druhého poločasu znamenalo pro Frankfurt sklizeň. Domácí rozehráli nakrátko rohový kop, Steinhöferův centr se snesl na hlavu nikým nebráněného Michaela Finka a bylo vyrovnáno. Eintracht konečně znovu nalezl ztracenou důvěru ve své schopnosti, dokonale se mu povedlo překvapit Hoffenheim a měl převzít iniciativu.

Výsledkem bylo několik "schůzí" v pokutovém území Daniela Haase. Tak jen namátkou můžeme vybrat šanci ze sedmdesáté minuty - Fink ustál souboj s Compperem, přihrál Feninovi, ale český útočník z jedenácti metrů pouze orazítkoval břevno branky. Minutu na to se do obrovské šance dostal Demba Ba, jenomže jako svíčka shořel na Pröllovi. O dvě minuty později prováhal další obrovskou šanci na strhnutí výsledku pro svůj tým Meier.

Zápas byl ukončen v duchu harmonické remízy. Hessenský tým ani Hoffenheim nemohli remízou vzít zavděk, avšak nutno uznat, že po průběhu utkání byla zasloužená. Frankfurt mohl zejména litovat hlavičky Russe po Steinhöfferově centru, stejně tak ze šestnáctimetrové rány Steinhöffera, kterou jen nohou vytěsnil Hass.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Dortmund 4:4

14.03.2009 15:30

Góly: 42. Jiří Štajner, 49. Arnold Bruggink, 80. Mike Hanke, 83. Mikael Forssell - 17. Alexander Frei (pen.), 27. Florian Kringe, 62. Florian Kringe, 65. Alexander Frei

Velmi blízko k prvnímu jarnímu vítězství byl Dortmund, který dvakrát vedl v Hannoveru o dvě branky, v obou případech ovšem o vedení přišel. Smutnět ovšem nemohou fanoušci, kteří přišli do AWD Areny, viděli totiž přestřelku s konečným resultem 4:4.

Hned úvod utkání dal jasně najevo, jakým způsobem se bude hrát. Již ve třetí minutě se po chybě Fahrenhorsta dostal do stoprocentní šance hostující Valdéz, který s ní ale naložil lajdácky a Enke mohl zakročit. Na druhé straně chyboval o deset minut později Santana a ke střele se dostal Bruggink, ztroskotal ale na perfektní reakci Weidenfellera. V 17. minutě se ale již skóre hnulo. Tarnat fauloval ve vlastní šestnáctce Sahina a následnou penaltu suverénně proměnil Frei - 0:1.

Sám faulovaný musel se zraněním opustit hřiště, Borussii to ovšem nevadilo, neboť dále měla převahu ve 27. minutě přidala druhou branku. Míč vybojoval Hajnal, zakombinoval s Tingou a Valdezem, který přihrál do středu Kringemu a ten uklidil míč přesně k levé tyči - 0:2. Hannoverští byli absolutně mimo a mohli být velmi rádi, že Frei a Valdéz ve svých šancích selhali. Ve 42. minutě ale zahrál roh na přední tyč Krzynówek, u míče byl dříve než Weidenfeller Štajner a hlavičkou snížil na poločasových 1:2.

Domácí kouč Hecking o přestávce prostřídal a do druhé půle jeho svěřenci vlétli mnohem agresivněji a útočněji, než do té první. Ve 49. minutě jim navíc pomohl další roh a šlo o věru podobnou situaci jako při snížení. Tentokrát roh zakroutil Bruggink, kolem první tyče se motal Balisch, ovšem míč nezasáhl a ten se tak stočil až do sítě - 2:2. O pár minut později mohli domácí dokonce vést, Rosenthal ovšem nastřelil jen pravou tyč. BVB se probudilo v 62. minutě, po skvělém centru Owomoyely se do míče z voleje opřel Kringe a Enke byl bezmocný - 2:3.

To ovšem nebylo vše, o tři minuty později přiťukl Valdéz Freiovi, který zpoza vápna vypálil a trefil se přesně do levého růžku branky - 2:4. V následujících minutách se hosté stáhli a vsadili na defenzivu, což jim ale vycházelo jen do 80. minuty. Na Brugginkův centr z přímého kopu si totiž naskočil Hanke a hlavou míč uklidil přesně na vzdálenější tyč - 3:4. Vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat. V 83. minutě posoudil sudí Brych souboj Subotiće s Forssellem jako penaltový a následný kop proměnil Forssell - 4:4. Dortmund si tak připsal již 13. remízu v sezóně a stejně jako Hannover je v relativně klidném středu tabulky.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 1:0

14.03.2009 15:30

Góly: 50. Andrij Voronin

Hertha slaví desáté domácí vítězství v řadě, tentokrát porazila stejně jako na podzim Leverkusen 1:0 a stejný je i střelec. Na začátku druhé půle rozhodl Voronin, Berlíňané tak udrželi na čele čtyřbodový náskok, naopak Bayer navýšil svoji ztrátu na pohárové příčky.

Utkání začalo velmi opatrně z obou stran, hosté měli více ze hry, ke střele se ale z jejich týmu dostal snad jen Rolfes, jehož pokus z dálky bezpečně kryl Drobný. Na druhé straně stál za zmínku jen nepovedený centr Eberta, který se stočil až do brány a Adler s ním měl drobné potíže. Sudí Rafati zprvu rozhodoval téměř všechny nejasné situace pro hosty.

Ve 20. minutě to ale Berlíňanům vrátil přímo zlatě. Po Barnettově rohu a Rofesově hlavičce totiž zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Rodnei, Rafati ale hostům stoprocentní penaltu odepřel. Dvě největší příležitosti první půle pak přišly ze vzduchu, za domácí hlavičkoval těsně vedle Rodnei, na opačné straně hřiště si naprosto stejně vedl Kießling. Nadějně pak vypadala také pozice leverkusenského Schweglera, ten jí však prováhal.

Do druhé půle vstoupili mnohem aktivněji domácí, ve 47. minutě se v pokutovém území pěkně uvolnil Raffael, jeho následná přízemní rána ovšem nebyla příliš prudká a Adler byl na zemi včas. V 50. minutě tomu však již bylo jinak. Voronin si perfektně narazil s Nicuem, díky čemuž se zjevil sám před Adlerem. Hostujcí brankář jeho střelu sice nohou vyrazil, ovšem jen zpět k Voroninovi a od jeho hrudi se míč dostal až za čáru - 1:0.

O rychlou odpověď se snažil Kiessling, jenomže s jeho střelou neměl Drobný větší problém. Hosté se nemohli proti zkondolisované domácí obraně prosadit, naopak hráčům Herthy se brejky vcelku dařili, po jednom takovém pálil Raffael nad. V 74. minutě to zkoušel z přímého kopu Kadlec, ovšem neuspěl a stejně si vedl i v 82. minutě Helmes, který zakončoval parádní kombinaci jen střelou do boční sítě. Za domácí mohl poté pojistit vedení Voronin, který ale ještě chtěl akci vyšperkovat nahrávkou Domovchijskému, což se nevyvedlo. Tak jako tak ovšem Hertha vítězství udržela.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfB Stuttgart 4:0

15.03.2009 17:00

Góly: 34. Diego, 53. Claudio Pizarro, 59. Markus Rosenberg, 74. Markus Rosenberg

Čtyři góly v síti Jense Lehmanna znamenaly první bundesligovou prohru pro trenéra Stuttgartu Markuse Babbela. Schwaben tak pomalu začínají ztrácet kontakt na špičku, Brémy se dotáhly k Dortmundu na rozdíl dvou bodů.

Trenér domácích Thomas Schaaf udělal po vítězném utkání se St. Etienne (1:0) hned několik změn. Nalda, jenž stále pyká za vyloučení v utkání s Bayernem, nahradil v obraně Prödl, zraněného Jensena v záložní linii nahradil navrativší Özil, Tziolise ze sestavy vytlačil Niemeyer a v útoku nahradil Almeidu Rosenberg. To trenér hostí Markus Babbel musel řešit jen nahrazení Niedermeiera Arturem Bokou.

Oba týmy začaly velmi disciplinovanou hrou. Werder byl již jako tradičně o něco lepší v kombinaci, jenomže do zakončení se dostával málokdy. Stuttgart vycházel ze zabezpečené obrany, což bylo vzhledem ke konečnému výsledku paradoxní. Do první šance se ve 13. minutě dostal obránce bělozelených Boenisch, jenomže míč nasměroval pouze do boční sítě. Byla to však poslední akce Boenische v zápase - zraněného Pasanena totiž nahradil Tošič a samotný Boenisch putoval na místo defenzivního štítu.

V minutě dvaadvacáté pronikal do pokutového území Pizarro, na krku mu doslova visel Boka, jenomže sudí Perl si toho nevšiml - Werder se měl právem na co zlobit. Jenomže v 34. minutě se potvrdilo, že trpělivost růže přináší. Khedira fauloval těsně před pokutovým územím a s přímým volným kopem si s lehkostí sobě vlastní poradil čtyři zápasy mlčící Diego. Pro Stuttgart to byla rána z nebes, dopředu se mu nedařilo a Werder dokázal to, co se mu v minulých zápasech příliš nedařilo - jít do vedení jako první.

Na začátku druhého poločasu se trenér hostí odhodlal k oživení hry, když na hřiště poslal Laniga a Gebharta. Jenomže co to bylo platné, když se Werder mohl znovu radovat v 53. minutě. Pizarro z nějakých třiceti metrů napřáhl a Lehmann byl bezmocný.

Stuttgartu, pokud chtěl ještě pomýšlet na nějaký bodový zisk s Weserstadionu, nezbývalo nic jiného než zcela otevřít hru. Gomez byl nevýrazný, stejně tak Marica, a proto přišlo střídání Schiebera za rumunského reprezentanta.

Oba dva útočníci byli však nadále nevýrazní a navíc neefektivní. Pravým opakem dnes byl Markus Rosenberg, jenž dostal přednost před Hugem Almeidou. Poprvé jej po hodině hry vyzval k běhu za obranu Diego - švédský útočník posledního muže VfB Lehmanna propálil mezi nohy a poslal zápas k samotnému dohrávání.

Jenomže to nebylo vše - cca čtvrthodiny před koncem poslal nádherným míč za obranu Tziolis (byl tři minuty na hřišti) a zabiják s číslem 9 na drese tentokrát potrestal nedůslednou obranu hostí vedle spanilé nohy Jense Lehmanna.

Stuttgart hrubě nezvládl hru vzadu a tvrdě na to doplatil, zato Brémy konečně zužitkovaly svůj útočný fotbal a potěšily 32 272 přihlížejících diváků.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Energie Cottbus 2:0

15.03.2009 17:00

Góly: 32. Ivica Olić, 39. Piotr Trochowski

V průměrném utkání porazil Hamburg brankami Oliće a Trochowského Cottbus 2:0, připsal si body po dvouzápasovém půstu a zůstává v trojčlené skupině, která bude pronásledovat vedoucí Herthu. Naopak Energie prohrála potřetí v řadě a je předposlední.

Utkání probíhalo od prvních minut zcela podle očekávání. Hosté přijeli se zabezpečenou obranou, kterou se domácí snažili překonat. Poprvé uspěli v šesté minutě, jenže Guerrero mířil těsně vedle. Hosté zahrozili o tři minuty později z přímého kopu v podání Rangelova, za další tři minuty pak zahodil svou šanci útočník HSV Olić. Poté se dlouho nic nedělo, až ve 29. minutě se zranil domácí Petrić a musel střídat.

Ve 32. minutě ovšem již Hamburg vedl. Na pravé straně se uvolnil Tavares, nacentroval do vápna a Olić se hlavou trefil přesně ke vzdálenější tyči - 1:0. Energie tak dostala popud pro větší útočné snažení, to ovšem realizováno nebylo. Naopak domácí byli nadále tím aktivnějším týmem a ve 39. minutě přidali druhou branku. Trochowski překvapil Tremmela přímým kopem, který umístil k pravé tyči a hostující brankář se ani nepohnul - 2:0.

Do druhé půle šly oba týmy bez personálních změn a změnu neprodělal ani průběh utkání. Ve 47. minutě málem HSV udeřilo potřetí, hlavičku Oliće ale na brankové čáře zneškodnil Rangelov. Poté se sice Energie nadýchla k drobnému tlaku, Jula poslal do šance Rangelova, ten však neuspěl, stejně si poté vedly i dalekonosné rány v podání Tima Rosta a znovu Rangelova, které ovšem domácího strážce tří tyčí Franka Rosta z míry nevyvedly.

Hosté pak ještě Rosta ohrozili pokusy Rajnocha a Ilieva, bundesligový dinosaur HSV pak mohl definitivně rozhodnout, dvě příležitosti Guerrera ovšem zůstaly nevyužity. Toho to ale mrzet nemuselo, poněvadž tři body zůstaly doma.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hertha BSC24154539:2749
2.Bayern Mnichov24136552:3145
3.VfL Wolfsburg24136550:3145
4.Hamburger SV24143737:3545
5.TSG Hoffenheim24127550:3243
6.VfB Stuttgart24116742:3639
7.Bayer Leverkusen24114945:3237
8.Schalke 0424107733:2537
9.Borussia Dortmund24713436:3134
10.Werder Brémy2488846:3432
11.1. FC Köln24851127:3529
12.Eintracht Frankfurt24671129:3825
13.Hannover 9624671133:5025
14.Arminia Bielefeld24412821:3324
15.VfL Bochum244101028:4022
16.Borussia Mönchengladbach24641432:4622
17.Energie Cottbus24551421:4220
18.Karlsruher SC24521718:4117

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Bundesliga .

Zítra šišku Bochumi, Hoffe rupne v Commerz-Banku, Levík něco uhraje v Berlíně a je to .

Reagovat
Arne

V tom případě tě nechápu... To jsou tvé sympatie k VfL tak velké, že kvůli nim zanedbáš své opravdové fanouškovství Bayernu?

Nebo si myslíš, že Wolfsburg vás neohrozí?

Reagovat
irik

Však si to viděl ..., Wolfsburg jednou (brzy) přestane hrát, to co hraje (body) a za tu dobu, nechť se dostanou co nejdál, Já jim to přeju ...

Reagovat
Arne

Ok... Jenže s Herthou se také po podzimu počítalo, že odpadne, ale zatím na jaře znamená jedno kolo = jeden bod náskoku na Bayern... Nevím, jak dlouho to ještě bude pokračovat, ale dostat se na vlnu a pokračovat v tom až do května může stejně tak i Wolfsburg, takže tvé pohodářství je podle mně mimo.

Reagovat
irik

To mám každému, krom Bayernu přát neúspěch, bo co? Mám je rád, přeju jim, protože je jako konkurenta v boji o místo v tabulce prostě nevidím, to je celý ...

Reagovat
Arne

Já jsem v tomlhle příspěvku rozebíral to, že se možná spálíš... Samozřejmě i já kromě Herthy přeju i dalším, ale ne přímým konkurentům.

Reagovat
irik

To vím, ale Já jsem přesvědčen, že se nespálím ...

Reagovat
Arne

To už mi došlo předtím.

Reagovat
irik

Bayern wird nie brennen !

Reagovat
Arne

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

grafite jim to vyhrál parádní výkon

Reagovat
Arne

Sippel, to je ten, koho mohou poplácat po ramenech... Když si odpočtu jeho zásahy, vychází mi výsledek 2:3, ačkoliv to mohlo být jinak samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

A to máš namysli i tu penaltu.

Reagovat
Arne

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta byla jasná, si myslím. Dyť mu podtrh v prtipohybu nohy. Takovéto momenty jsou pro rozhodčího složité, ale z televize bylo jasné, že obránce nezastavil pohyb a vlétl útočníkovi do nohou. Jasná deset, TEDA JEDENÁCT

Reagovat
Arne

Podtrhl je silné slovo... Kontakt tam sice byl, ale je třeba rozšlišovat kontakt, který nic neovlivní (je to trochu něco jiného, ale třeba první gól Liverpoolu teď v LM), a opravdový faul... A pokud se Krstajić Grafiteho jen tak trochu dotkne a on hned padá, tak je to prostě "Schwalbenkönig" a je mi z něj na blití.

Reagovat
smazaný uživatel

Já chápu, že možná několikrát upadl jak nějaká Kristýnka z kresleného seriálu, ale ve fotbale vštěpují trenéři, že když jsi ve vápně tak spadni, myslím, že je toto téměř v každém týmu a u Grafiteho to v tom penaltovém případě dle mého názoru z pohledu rozhodčího na penaltu bylo, viděl, že tuším Krstajič (když tak mě oprav) máchl nohou do protipohybu a Grafite si jen počkal, a když ho neho štrejchla tak upadl. Pro rozhodčího penalta.

Reagovat
Arne

Tak pro někoho očividně ano, pro mě však štrejchnutí a následný herecký pád není na penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

když je Grafite "schwalbenkönig" tak je Džeko jeho královna?

Reagovat
Bakary3

Ta penalta jasná Byla to jen nešikovnost Krstajiče. Sice to vypadalo komediálně, ale podtrhl ho a vypadalo to, že se i snažil udržet na nohou. Za co jinýho se maj pískat pentle, když ne za tohle ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jenom k tomu zápasu. Byl to zápas, na kterém se dá jasně ilustrovat dnešní Bundesliga. Obrana Wolfsburgu hrála precizně a s jistotou, ke které občas přidala nevynucenné chyby, a díky nim dostala 3 góly, ale určitě z ní Magath nebude mít dobrý pocit, protože dostat 3 góly od současného Schalke je hodně. Záloha: To byl dopředu koncert, kraje sice nějak nezářili jako u jiných týmů, ale kolmice od Gentnera, Madlunga a hlavně Misimoviče měly a to se určitě i zaritému odpůrci Bundesligy muselo líbit. Útok byl neuvěřitelný, do kombinace nic extra, ale nebezpečný po přihrávce neskutečně, ale nechce se mi pomyslet na to, co by Wolfsburg dělal, kdyby nemohl hrát jeden z útočníků, to by podle mě bylo pro Wolfsburg hodně špatně ale nebudu spekulovat. Prostě to byl skvělý zápas.

Reagovat
Arne

Jeden z dvojice Džeko - Grafite již v této sezóně nemohl nastoupit hodněkrát a celkem si s tím poradili... Ve stylu, že se Misimović posunul víc dopředu a namísto Grafiteho (zápasy s Bochumí až Herthou) tam Magath šoupnul Schindzielorze (fuj, to je jméno ), tedy DM.

Jinak si myslím, že tvůj pohled na utkání ovlivnil velkem počet branek, jinak to nebyl až takovej zázrak, hlavně v první půli. Já tedy už viděl mnohem lepší a mohlo v nich padnout méně branek.

Reagovat
smazaný uživatel

No počet branek asi ovlivní každého, ale nejde hrát nahoru dolů celý zápas. Myslím, že v Bundeslize je celkem běžné, že padá dost gólů, ale útočný koncert to nebyl, ale šancí bylo habaděj. Mě spíše než ty góly zaujala spíše hra Misimoviče a spolupráce dvou útočníků. No, ale góly jsou góly, to si v české lize moc často nevychutnáme, a proto každé takovéto utkání dobré.

Reagovat
Arne

Ok, to beru... Jinak Misimović je klasa.

V poslední době jsem zaznamenal pár názorů, podle nichž úspěšné přestupy znamenají 80 % úspěchu. A zrovna aktuálně první dva celky BL jsou toho jasným důkazem. Misimović za 4 miliony byl pro Wolfsburg zlatej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to byl spíš únik z Norimberku. Já jen nechápu, proč Norimberk nevyužil takovéhoto hráče lépe. Je to jen důkaz, že trenérská politika Norimberku nebyla v minulé sezóně zrovna dobrá.

Reagovat
Arne

Stejně ale za něj mohli vyinkasovat mnohem lépe. Ono třeba v předposledním kole v Berlíně měli převahu, ale s Mintálem na OM to moc nešlo... Pamatuju se, že pak přišel Misimović a s ním přišla kreativita, šance. Von Hessen musel litovat.

Reagovat
smazaný uživatel

No, a také proto říkám, že si asi trenéři neuvědomovali jaký potenciál má jednotliví hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Misimovicovi to minulý rok zrovna nešlo a Mintálovi taky moc ne, ten se probral možná až teď svým hat-trickem...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud úspěšné přestupy znamenají z 80% úspěch tak nějak nechápu, proč je Wolfsburg tak nahoře, když tam mají Barzagliho se Zaccardem (hlavně teda Zaccarda - ikdyž na tom bude líp než Oddo)

Reagovat
Staenly10

Pěkný zápas ,ale gol na 4-2 jasný ofsaid

Reagovat
Bakary3

No i před prvním golem Wolf. byl těžkej faul Pekaríka před vápnem a on jim nepochopitelně nechával výhodu...

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsi mi říkal herbagi, že Grafite nedá tolik gólů, jako Helmes, Gomez a další špička Bundesligy...Jeho současná bilance to trošku vyvrací.

Reagovat
herbage

Nj, dává penalty, své šance s přehledem proměňuje, an druhou stranu je často zraněný a častokrát vylučovaný, ale vypadá to, že už se dal do pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

Na zranění má letos docela pech, ale co se týče karetních prohřešků, tak to je nebe a dudy oproti minulosti, letos má jen 4 žlutý karty na kontě, přičemž dvě z toho dostal v jednom zápase.

Reagovat
Arne

Spíš se do hodně šancí dostává... Už za tuhle sezónu neproměnil kvantum šancí, na druhou stranu měl zápasy, kdy se ze dvou příležitostí trefil dvakrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych se zeptat zdejších znalců jak hraje Šimůnek? Německou ligu nesleduji, ale tohle by mě zajímalo....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna tentokrát udělali stopeři VfLW několik nedopatření, třeba třetí gól Schalke...

Reagovat
smazaný uživatel

chybu můžeme vidět i v krajních obráncích, protože nehráli se středem na ofsajdovou past

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl jak kdy.Někdy hraje výtečně(jako zápas s Karlsruher), jindy se mu to nepovede. Takže moc vyrovnané výkony nepodává.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale spíš bych řekl, že se mu zápasy vedou, špatně hrál asi akorát proti Schalke a asi Brémám (ale to sem viděl jenom sestřih)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ,jelikož nastupuje až teď na jaře tak ještě není moc zápasů podle kterých by to šlo posoudit. S PSG se mu to taky moc nepovedlo

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem pro změnu neviděl vůbec... ale v prvním zápase vypnul Benaglio...

Reagovat
smazaný uživatel

Grafite, Džeko - respekt

Reagovat
smazaný uživatel

tak, Klose se zranil a nahradil ho Sosa... zrovna jsem si říkal, že hraje dobře a najednou přišla jeho letecká ukázka červená pro bochumského obránce a penalta, kteoru Podolski nedal... kdyby Sosa šel dál, tak mohl krásně střílet...

Reagovat
smazaný uživatel

no nevadi...Lahm zvysuje...

Reagovat
Xavi8

jak sa dari Sestakovi?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, nekoukam od zacatku...

Reagovat
smazaný uživatel

njnj, v celku asi povedený zápas ze strany Josého Ernesta ale ty letecký vložky si mohl odpustit, přišel tak o dvě gólové šance... Micho opět nehrál zrovna dobře, ztrácel hodně balónů, ale opět dal gól... škoda, že si nezahrál Breno, Müller nebo Yilmaz Zé Roberto dal nádhernýho góla no a Lahm opět spíše nahrávka do sítě

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle kolo se povedlo ... hannover - dortmund 4:4 ... Köln - Gladbach 2:4 ... bochum - bayern 0:3 ... schalke - Wolfsburg 4:3 ... ostatní dva zápasy padl sice jenom 1 gól, ale aspoň to neni 0:0 doufam, že zítřek bude pokračovat ve stejnym rytmu... no a Frankfurt vlastně 1:1 s Hoffe což je také super (téměř) takže Bayern druhej (ikdyž je mi teď trochu líto Leverkusenu, protože ten zápas Bayernu moc nepomohl, ale Hertha je sympatické mužstvo, takže to nějak překoušu...)

Reagovat
irik

Mönchengladbach .

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Borussia si rozhodne za vykon v poslednich kolech zachranu zaslouzi...

Reagovat
smazaný uživatel

co me tesi je fakt, ze i bez Toniho a Kloseho na hrotu jde hrat a vyhrat...i kdyz v dnesnim zapase davali goly prevazne obranci...

Reagovat
smazaný uživatel

Micho byl v pozici záložníka

Reagovat
smazaný uživatel

a tak to jsem nevedel...

Reagovat
irik

De Michelis vůbec neměl hrát ..., kdyby radši Klinsi povolal třeba Ekiciho ... .

Reagovat
smazaný uživatel

spíše Ottla, když Gerd Müller mluvil o hráčích připravených pro á-tým tak zmínil akorát Kopplina, Müllera a Yilmaze... takže Ekici tak daleko asi ještě není...

Reagovat
irik

Jo, to jsem trochu přehnal ..., prostě a jednoduše, než tam dát stopera, hrajícího v této sezńě katastrofálně, měl tam dát nějakého mladíka ..., a divím se, když má tak rád Ottla .

Reagovat
smazaný uživatel

tjn... já jsem se divil, že nakonec neprostřídal když vedeme 0:2 tak je to téměř ideální tam poslat například Müller nebo Yilmaze místo Podolskiho, když už se tolik dopředu hrát nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

a...tak to jsem nevedel...

Reagovat
smazaný uživatel

...Výsledky nedělních bundesligových zápasů: Bochum - Bayern 0:3 (32. Ze Roberto, 60. Lahm, 90. Demichelis), Hannover - Dortmund 4:4 (42. Štajner, 48. Bruggink, 80. Hanke, 83. Forssell - 17. z penalty a 65. Frei, 27. a 62. Kringe), Frankfurt - Hoffenheim 1:1 (47. Fink - 10. Carlos Eduardo), Hertha - Leverkusen 1:0 (50. Voronin), 1. FC Köln - Gladbach 2:4 (64. a 82. Brečko - 29. a 87. z penalty Bradley, 44. Matmour, 67. Friend), Karlsruhe - Bielefeld 0:0...

-

-

Bielefeld nakonec vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Voronin, to je forma

Reagovat
smazaný uživatel

No, tentokrát měl sice notnou dávku štěstí, ale formu má samozřejmě výtečnou

Reagovat
$dolar$

Bundesliga Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

už si s tim trapnej, víš to?

Reagovat
$dolar$

Furt nechapu proc na to reagujes

Reagovat
smazaný uživatel

já furt nechápu, proč to pořád píšeš

Reagovat
irik

Neřeš ho, blbce.

Reagovat
smazaný uživatel

aaa pozor...uz to tady dlouho nebylo...umis taky neco jineho?

Reagovat
$dolar$

Rekl bych ze je na tom Leverkusen hodne spatne. Ziskal na jare alespon bod?

Reagovat
herbage

Jo, něco málo jo, ale zatím žádná sláva a třeba proti Bochumi měli vyloženě pech

Reagovat
smazaný uživatel

přeci roznesli Hoffenheim...

Reagovat
Riijkark

Borussia

Reagovat
herbage

Kučera

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, že to Hertha dovede do zdárného konce, moc bych jim to přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Taktéž , ale stále věřím nejvíc Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz se tesim na navrat Pantelicem to by bude jeste vetsi sila, pokud se vyrazne nezhorsi forma, anebo se nezrani nekdo z hracu Drobny, Arne, Andrei a Simunic bude to nejhur na treti misto a kdyz se podari tak i titul

Reagovat
herbage

No, řeknětě někdo Feninovi, že fotbal se nehraje na břevna, ale na góly Už ani nevím kolikátý to je letos

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že 5. (jestli jsem se nepřeslechl) no a zatim je v tomdle první...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Návrat Michaela Ballacka dostává stále více na reálnosti. 32letého záložníka Chelsea, kterému končí v létě smlouva, chce podle listu Daily Mirror do svého týmu kouč Bayernu Jürgen Klinsmann. Německý reprezentant do Londýna přestoupil před dvěma a půl roku právě z Mnichova.

-

-

Ballack už v týdnu poslal na veřejnost, že se do BL už nikdy nevrátí

Reagovat
$dolar$

No snad mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

snad dodrží Ballack slovo...

Reagovat
terry

Škoda. Na druhou stranu by mohl putovat jistý Francouz. A Chelsea by mohla k německému oficírovi také přihodit jistého Francouze a vlastně i nějakou částku.

Reagovat
smazaný uživatel

Franck Ribéry výměnou za Ballacka a Maloudu? + tak 100 mega € ať na tom Bayern neprodělá

Reagovat
fantomas

Třeba měl na mysli Anelku.

Reagovat
smazaný uživatel

to je možný, tak ale tržní hodnota Anelky podle mě nebude o moc vyšší než Maloudovo ikdyž, Anelka jenom nehraje nebo je zraněnej anebo hraje špatně?

Reagovat
Bakary3

Klinsmann prodá Podolskiho a začne ho stavět, tomu řikám demence

Reagovat
smazaný uživatel

demence by byla, kdyby nehrál, když máme 3 útočníky a z toho je zraněnej Toni a nyní i Klose...

...jinak Poldimu se začíná dařit a jestli to tak potáhne do konce tak chci aby Köln sestoupil

Reagovat
Bakary3

Já vim, že máte zraněný, ale i tak, i když hráli Klose + Toni, tak byl vlevo, v záloze...

Reagovat
smazaný uživatel

no, nebyl...

Reagovat
Arne

Reagovat
Bakary3

No tak on ho prodal, ale očividně ho potřebuje, když ho staví...

Reagovat
irik

Klinsmann nikoho neprodal.

Reagovat
smazaný uživatel

potřebuje ho, protože ještě nedorazil Olić

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Telekom končí s bundesligou

Německý Telekom již od nové sezóny nebude sponzorovat bundesligu. Informaci, podle níž smlouva, která vyprší v létě, nebude prodloužena, vypustil do světa magazín Focus. Vedení soutěže zatím nechtělo nic komentovat.

-

-

- by mohlo vyplnyout více peněž pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

peněž

Reagovat
smazaný uživatel

jaj, překlep

Reagovat
Arne

Myslím, že vám stačí to, co máte.

Reagovat
smazaný uživatel

to ano nemám si na co stěžovat, nejlepší sponzorská smlouva v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgartská obrana to Brémám dost usnadnila. O těch 2 golech Rosenberga ani nemluvím.A ten Pizzarův? Ten se mohl napřahovat klidně minutu a stejně by ho nechali.

Reagovat
Arne

Tjn.. Ale stejně, ty góly Diego a Pizarra, to byla klasa.

Reagovat
smazaný uživatel

tj, u toho Pizzarova měli divně kameru takže bylo vidět jen jak to kopl nad Lehmanna, to jsem myslel ,že to nedal ,ale pak jsem na tu opakovačku koukal s otevřenou pusou jak to perfektně kopl.

Reagovat
irik

100. pro Allianz Arenu !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Nemáš být tak egoistický .

Reagovat
smazaný uživatel

Mě právě pobavilo, že tady furt nic nebylo, tak jsem si řekl, že si jednou pošlu a ty jsi rychlejší o sekundu, ale dobře, že jsi byl první, ty jsi měl méně namyšlené přání.

Reagovat
smazaný uživatel

jenom přání pro Arénu, kde se v budoucnu bude hrát finále LM

Reagovat
smazaný uživatel

100 pro mě.

Reagovat
smazaný uživatel

alkoholik Šimák na hřiště a Stuttgart by vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Mám na dnes večer velmi zajímavý zápas.

100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

www.az.co.cz/forum/nabidka-vt2097.ht-ml

( aby se vám stránka zobrazila, tak si v adrese ve slově html smažte tu pomlčku, tak aby písmena html byla pohromadě)

Reagovat
Radin

Na Tsg Hoffenheim se projevují bohužel aji ty zranění klíčových Obasiho a Ibiševiče,navíc ani posily se moc nechytaj,spíš to narušili.Škoda.Jinak Wolfsburg jen tak dál ,jedem na titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele