24. kolo
14.03.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 1:1

Zápas, jenž si zasloužil remízu, remízou nakonec i skončil. Přesto ani jeden z trenérů asi spokojen nebude - oba týmy měly možnosti na zvrácení stavu ve svůj prospěch, bohužel pro oba se tak ani jednomu nepovedlo.

Trenér Eintrachtu Friedhelm Funkel udělal po bezbrankovém utkání v Bielefeldu hned tři změny v základní sestavě. Do sestavy se tentokrát podíval debutant Jung, dále Russ a Fenin. Naopak do utkání nezasáhli Ochs, Inamoto a Kweuke. V brance se musel činit Nikolov, jenž dostal přednost před Pröllem. I trenér hostí Ralf Rangnick udělal po bezbrankové nudě v Brémách dvě změny - místo Jankera a zraněného Obasiho do sestavy poslal Luize Gustava a Weise.

Ovšem aktivněji začal Hoffenheim, který již od začátku bušil do vrat obrany Frankfurtu. Po čtyřiceti sekundách si Rangnickovi hoši vypracovali dva rohy. První dobrou šanci neproměnil po centru Carlose Eduarda Sanogo. Již od začátku to byl nevyrovnaný souboj dvou rozdílných týmů. Zhruba 50tisícová Commerzbank Arena sledovala tlak maličké německé vesnice na tým od řeky Mohan. Po deseti minutách pak přišlo, co přijít muselo. Compper dlouhým pasem za obranu Frankfurtu se štěstím našel z druhé vlny nabíhajícího Carlose Eduarda, který krásným lobem poprvé a naposled překonal Nikolova.

Teprve až pak se něco začalo dít i s domácími. V první šanci ale ještě Fink proti Haasovi neuspěl. V jedenadvacáté minutě mohl podruhé Nikolova překonat Weis, jenomže opora Eintrachtu už podruhé nezaváhala. Místo toho musely týmy bojovat se zraněnými hráči. Nejprve ustál kolizi se Sanogem Bellaid, jenomže už tak úspěšný těsně před přestávkou nebyl Nikolov. Ten po škaredém dopadu na záda musel být nahrazen Pröllem.

Přenesení do druhého poločasu znamenalo pro Frankfurt sklizeň. Domácí rozehráli nakrátko rohový kop, Steinhöferův centr se snesl na hlavu nikým nebráněného Michaela Finka a bylo vyrovnáno. Eintracht konečně znovu nalezl ztracenou důvěru ve své schopnosti, dokonale se mu povedlo překvapit Hoffenheim a měl převzít iniciativu.

Výsledkem bylo několik "schůzí" v pokutovém území Daniela Haase. Tak jen namátkou můžeme vybrat šanci ze sedmdesáté minuty - Fink ustál souboj s Compperem, přihrál Feninovi, ale český útočník z jedenácti metrů pouze orazítkoval břevno branky. Minutu na to se do obrovské šance dostal Demba Ba, jenomže jako svíčka shořel na Pröllovi. O dvě minuty později prováhal další obrovskou šanci na strhnutí výsledku pro svůj tým Meier.

Zápas byl ukončen v duchu harmonické remízy. Hessenský tým ani Hoffenheim nemohli remízou vzít zavděk, avšak nutno uznat, že po průběhu utkání byla zasloužená. Frankfurt mohl zejména litovat hlavičky Russe po Steinhöfferově centru, stejně tak ze šestnáctimetrové rány Steinhöffera, kterou jen nohou vytěsnil Hass.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele