24. kolo
14.03.2009 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

VfL Bochum - Bayern Mnichov 0:3

Bayern porazil Bochum na její hřišti 3:0 a veze si tak domů všechny tři body. Bochumi zbyly jen oči pro pláč.

Za Bayern nemohl nastoupit tahoun týmu Frank Ribéry, jeho úlohu na hřišti ale přebrali jiní. První šanci utkání si však vytvořili domácí, když po nákopu brankáře se k odraženému míči dostal kapitán Dabrowski, narazil si s Miecelem, prosmýkl se mezi dvěma obránci, ale ve finální fázi jen nastřelil gólmana Rensinga.

Bylo to bohužel pro domácí jejich první a zároveň poslední šance celého utkání. Pak se dostával ke slovu už jen Bayern. Nejprve Zé Roberto našel hezkým centrem Schweinsteigera, ten ale v slibné pozici na míč nedosáhl.

V 32. minutě se na Bayern usmálo štěstí i smůla. Nejdříve musel odstoupit z utkání Miroslav Klose, kterému domácí obránce přišlápl kotník, po střídání ale přišel brzy gól. Bayernu se nepovedl rohový kop, který domácí odvrátili, ale Lell z půlky míč vrátil do "ohně", Van Buyten ho sklepl pod sebe a zčista jasna se přiřítil Zé Roberto a nekompromisně z half-voleje míč uklidil do šibenice - 0:1. Žádná větší šance už v první půli nepřišla.

Ve druhé půli Bayern zcela ovládl utkání. Tři minuty po začátku druhé půle Podolski vyslal do samostaného úniku Sosu, který vystřídal právě Kloseho, a toho zastavil nedovoleným způsobem stoper Pfertzel a poroučel se ze hřiště. Nařízený pokutový kop ale Podoslki trestuhodně zahodil, když se nedokázal trefit mezi tři tyče.

Dlouho čekaná pojistka tak přišla až po hodině hry, kdy Schweinsteiger chytrou přihrávkou uvolnil Lahma, ten ve vápně zasekl, aby měl míč na svojí silnější pravou nohu a uklidil jej pod padajícím Fernandésem. Ten si sice na míč sáhnul, nedokázal jej už ale vytěsnit mimo bránu - 0:2.

Do další šance se po příhře Zé Roberta řítili společně Podolski se Sosou, ale tak dlouho si dávali přednost, že míč nakonec skončil v rukavicích Fernandése. Pak se hráči Bayernu uvedli dvěma střeleckými pokusy, když nejdříve Podolski levou a později Sosa pravou nohou minuly těsně bránu.

Účet zápasu tak uzavřel v 90. minutě gólem Demichelis, když po příhře Podoslkého do vápna z první míč uklidil k pravé tyči. Bayern tedy zasouženě vyhrál, když Bochum přestřílel 10:1 a měl držení míče 75 %.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chceme titul a Bochum nám překáží!!!!!!! dostanou nařezáno-tip: 0:3 BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná výhra 0:4 FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Po Sportingu by se nám mělo hrát dobře,3 body budou doma.BAYERN GO BAYERN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele