24. kolo
13.03.2009 20:30 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 4:3

Fanoušci na stadionu se museli bavit, viděli nesčetně krásných momentů, ale také hrubých chyb obou obran, hlavně té domácí. I přes to všechno to stačilo Vlkům z Wolfsburgu k těsné výhře a v tabulce se proto posunuli na druhé místo hned za vedoucí Hertu. Navíc ukázali, že jsou nejlepším klubem v jarní části a boj o titul vůbec není vyloučen.

Hrdinou utkání se stal Brazilec Grafite, který vsítil hattrick, i když jeho poslední úspěch zřejmě kvůli ofsajdu platit neměl. Utkání se odehrálo ve velkém tempu a na nedostatek šancí si oba kluby stěžovat nemohly. Zpočátku lépe začali hosté, agresivněji napadali, jenže po druhém gólu Džeka jako by se všechno otočilo a Schalke bylo rozhodně horší. V utkání nechyběly ostré zákroky ani žluté karty, hlavně těch bylo požehnaně.

Do zápasu tedy vlétli jako po másle hosté. Hned po devíti minutách je do vedení dostal Heiko Westermann, kterému se povedl unikátní kousek. Po práci Jonese se uvolnil na pravé straně a skákavou přihrávku nekompromisně poslal z voleje ke vzdálenější tyči, angličanem uvedl hosty do extáze. Jako by najednou Schalke narostla křídla a začalo tlačit, selhala ovšem obranná fáze. Nejprve to dobře zkoušel ještě Rakitič, po 20. minutě se začalo vše měnit.

Nejprve Džeko jen těsně netrefil horní roh Schoberovi branky, o dvě minuty později ale skóroval Grafite. Nicméně tato situace byla velmi přísně potrestaná. Krstajič v pokutovém území jen škobrtl o nohy Grafiteho, rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Grafite pak s velkým štěstím srovnal. Perfektní zákrok předvedl Schober, bohužel i přesto, že si na míč sáhl šel balón od tyče do branky - 1:1.

Tato situace významně klání ovlivnila, Wolfsburg začal být aktivní. Džekova hlavička asi po půlhodině hry v síti neskončila. Utkání se začalo mírně uklidňovat, euforii na stadionu ale způsobil minutu před pauzou právě bosenský kanonýr. Na pravé straně doběhl dlouhou přihrávku Grafite, který obelstil díky teči dva hráče a nacentroval na vzdálenější tyč na Džeka, ten pak uklidil za bezmocného Schobera.

Wolfsburg vlétl jako drak i do druhé části, hned v úvodu jen o centimetry minul Grafite prázdnou branku a o minutu později Schober reflexivně vyrazil ránu Gentnera. Na druhé straně vystrašil Vlky hostující Farfan z přímého kopu, Benaglio ale dokázal z brankové čáry vyboxovat. Neskutečnou příležitost promarnil asi po deseti minutách znovu Grafite. Ten dostal do uličky perfektní přihrávku od Misimoviče, obešel i Schobera, z úhlu však napálil jen boční síť.

Následně se klání na chvilku "odmlčelo", z nudy vytrhla diváky jen dělovka domácího Schäfera, Schober bezpečně ukryl balón v náručí. Dít se věci začaly v poslední čtvrthodině hry. Po další geniální nahrávce Misimoviče se uvolnil zasekávačou Grafite a podél těla brankáře vsítil svou druhou trefu - 3:1. Odpověď však přišla ihned, na druhé straně se ocitl sám před Benagliem Jones a od ruky švýcarského strážce snížil.

Wolfsburg chtěl v dalším průběhu bránit, rozhodující moment mu spadl přímo do klína. V 84. minutě Josue napravo vyslal Dejagaha, jenž poslal pas na úplně volného Brazilce, který ve skluzu v jednoznačném půlmetrovém ofsajdu dopravil balón několik centimetrů za brankovou čáru - 4:2. Ani teď to nebyla závěrečná tečka, po další hrubce obrany osamocen k tyči snížil na 4:3 jinak neviditelný Kuranyi. Schalke zůstává osmé a příště bude hrát ve šlágru doma s Hamburkem, Vlci jedou na půdu Bielefeldu.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele