22. kolo
12.02.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - SC Freiburg 1:0

Schalke se doma proti Freiburgu obdivuhodně nadřelo na výhru, kterou mu nakonec zařídil krátce po změně stran Farfán. Domácí se tak posunuli v tabulce vzhůru, zatímco hosté jsou od pohárových příček opět o kus dál.

Přitom to mohl být Freiburg, kdo by jako první rozvlnil brankovou síť. Mladý krajní bek Schmitz při rozehrávce našel prvního hráče soupeře Caligiuriho, který přihrávkou za obranu posunul do velké šance jednoho z nejlepších ligových střelců Cissého - toho ale na hranici šestnáctky zradil první dotek s míčem a vracející se Höwedes mu s přesností praxe čtyřicet let pracujícího chirurga odebral míč.

Schalke se nenechalo zahanbit a odpovědělo šancí Raúla, po jehož hlavičce z bezprostřední blízkosti uchránil od pohromy svůj tým skvělým zákrokem brankář Baumann. Zástupce zraněné jedničky Pouplina se musela činit i v jedenácté minutě, kdy si Kluge stahovačkou poradil hned se třemi protihráči a míč nasměroval na zadní tyč, kam dokázal Baumann špičkami prstů dosáhnout.

Domácí svého soupeře neustále drželi na jeho polovině, ale šancí měli pramálo. Poslední výraznější byla Huntelaarova hlavička nad ze třinácté minuty. Oba týmy tak šly na poločasové rozhovory za bezbrankového stavu.

Ten se ale změnil pouhé čtyři minuty po nástupu ze šaten. Mladík Mujdža napodobil svého juniorského kolegu Schmitze a u postranní čáry trefil Jurada, ten předal míč Raúlovi, jehož přihrávka našla z druhé vlny nabíhajícího Jeffersona Farfána, který zakončením podél Baumanna poslal Königsblauen do vedení.

Před brankou týmu z Breisgaue zahořelo i o tři minuty později. Mujdža po Farfánově centru odkopl míč jen k Juradovi, jehož střela orazítkovala pravou tyč a odrazila se k Raúlovi, jehož dorážka už branku neohrozila.

Elitní španělský střelec si vše málem vynahradil dvacet minut před koncem. Propadl k němu centr na zadní tyč, jenomže on sám prvně z voleje trefil jen Baumanna a napodruhé mířil vedle. Stav tak zůstal 1:0 pro Magathovce.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:1

Reagovat
pavel.fotbal

Myslím, že dneska na Freiburg dojde ! 3:0 - Farfán,Huntelaar,Raul.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jste měli víc štěstí jak rozumu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele