22. kolo
12.02.2011 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC St. Pauli - Borussia Mönchengladbach 3:1

Mönchengladbach znovu ztratil dobře rozehraný zápas a nadále tak zůstává na posledním místě. Naopak St. Pauli dokázalo porazit dalšího konkurenta v boji o sestup a posunulo se tak do klidnějších vod.

Hostující kouč Michael Frontzeck se musel obejít bez distancovaného Danteho, ve stoperské dvojici tak nastoupily zimní posily Martin Stranzl a Havard Nordtveit. Zraněného Reuse nahradil mladíček Thorben Marx. Začátek zápasu se nesl v duchu počátečního oťukávání, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. První šance přesto skončila gólem v domácí síti. Psala se 9. minuta, po chybě Volze se míče zmocnil Hanke, přistrčil ho do strany de Camargovi, který se moc dlouho nerozmýšlel a umístěnou střelou prostřelil Kesslera. Potvrdil tak výbornou formu, trefil se totiž v každém z posledních tří zápasů.

Belgický reprezentant byl v hlavní roli i nadále. V 21. minutě byl nejprve ve středu hřiště faulován Lehmannem, jenže de Camargo neudržel nervy na uzdě a protože se snažil oplácet, tak ho sudí Wolfgang Stark poslal předčasně do šatny. Tímto momentem začalo pro Gladbach více, než hodinu trvající početní oslabení. St. Pauli se téměř okamžitě chopilo dirigentské taktovky a snařilo se co nejdříve vstřelit vyrovnávací branku. To se domácím povedlo ve 37. minutě. Po kombinaci Volze s Asamoahem, nacentroval druhý jmenovaný na dobře naběhnutého Kruseho, jehož střela z první skončila v levém horním rohu Heimerothovi brány - 1:1.

O poločasové přestávce provedl hostující trenér jednu změnu. Nevýrazného Marxe nahradil mladíček Patrick Herrmann. Jen osm minut z druhé půle potřebovali domácí k tomu, aby se jim povedlo vstřelit vedoucí branku. Asamoah rozehrál akci, přistrčil Bartelsovi, ten narazil Takyimu, který už mohl střílet, ale rozhodl se ještě přihrát dobře naběhnutému Asamoahovi, jenž už si věděl rady. Jenže netrvalo to ani pět minut a domácí už vedli o dvě branky. Kruse vymyslel výbornou dlouhou přihrávku z poloviny hřiště na rozběhnutého Lehmanna, ten si míč ještě zpracoval a následně překonal umístěnou střelou Heimerotha potřetí.

V té době byl zápas rozhodnutý, domácí se soustředili výhradně na obranu a snažili se vyrážet do rychlých brejků. Možnost navýšit skóre měl nejprve v 81. minutě Kruse, následně ještě střídající Sukuta-Pasu, ale Heimeroth už další míč za svá záda nepustil. St. Pauli si ale i tak připisuje první domácí vítězství nad Mönchengladbachem od roku 1989. Domácí se tak můžou v klidu připravovat na středeční derby s HSV.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mgladbach do toho vonku ste zo štyroch výhier vyhrali až štyri krát tak do toho Reus útoč a pokús sa s De Camagom dať goool ale aj keď vyhrávate na konci vži prehráte vyhrajte už konečná.

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 Reus,Reus,Reus,Strazl,Idrisou

Reagovat
klokan.paul

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, ale ! 3+1 ! Copak, to vám spadla brada, co !!! Kdepak byl ten Reus ! No asi to nebude žádnej Zeus ! Tedy bůh ! St. Pauli vás zmuchlalo jak papír od sekaný ! Jo,jo , místo 0+5 je to RAUS !!! Do 2.ligy , tam kam patříte !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele