22. kolo
13.02.2011 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - Hannover 96 1:1

Werder se rozešel s Hannoverem smírně a opustil tak šestnáctou barážovou příčku, na kterou klesl Kaiserslautern. Naopak Hannover odmítl možnost posunout se na třetí místo před Bayern Mnichov, ale i nadále má vše ve vlastních rukou.

Domácí kouč Thomas Schaaf se musel v zápase znovu obejít bez distancované brankářské jedničky Tima Wieseho, zastoupit ho tak musel mladík Sebastian Mielitz. Nastoupit nemohli ani zranění Naldo, Boenisch, Borowski a pomalu se uzdravující Wesley. Začátek zápasu se nesl v duchu prvotního oťukávání, postupem času ale začal být aktivnější přeceněn domácí Werder.

První šance na sebe nenechala dlouho čekat. Psala se teprve 3. minuta a Marin se z pravé strany dobře probíjel do pokutového území, nakonec se rozhodl z velkého úhlu vystřelit, Zieler byl však na místě. Werder byl v té době hodně aktivní. Za dalších šest minut se dostal do dobré možnosti Pizarro, jenž nejprve obešel Hagguiho a následně vystřelil k pravé tyči Zielerovi branky, hostující brankář byl ale opět na místě včas. Ve 20. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Marina Prödl, míč směřující do brány ale zastavil na brankové čáře Schmiedebach.

S přibývajícím časem se začali dostávat do hry i hosté. Naprostý šok pro Werder pak přišel v šestadvacáté minutě hry. Schlaudraff přihrál přes stínujícího Bargfredeho, dobře do běhu Ya Konanovi, ten si poradil jak se Silvestrem, tak s Mertesackerem a následně prostřelil na zadní tyč Mielitze - 0:1. Po půlhodině hry se z pravé strany proháčkoval ke střele Stindl, ale mířil metr vedle levé tyče domácí svatyně. Pět minut před koncem prvního poločasu zkoušel štěstí z velkého úhlu ještě Marin, ale Zieler si bez problémů poradil.

Druhou půli začali o poznání aktivněji domácí. Nejprve se dostal k zajímavé střele Hunt, ale branku znovu netrefil. V 50. minutě už ale bylo vyrovnáno. Po standardní situaci Hunta a následném prodloužení Silvestreho se dostal k míči Mertesacker a umístěnou hlavičkou k levé tyči překonal Zielera - 1:1. Následně zkoušel štěstí znovu Hunt, ale ani tentokrát nemířil přesně. V 56. minutě napřáhl z velké dálky ještě Arnautović, ale ani on neměl správně seřízená mířidla.

Po hodině hry přišlo po jednom střídání na každé straně. Nejprve obměnil sestavu domácí Werder, Pizarra nahradila nová zimní posila Denni Avdić. Následně provedl změnu i Mirko Slomka, místo vyčerpaného Konana poslal na trávník Stoppelkampa. Na další zajímavou příležitost jsme si museli počkat až do 79. minuty. Schlaudraff našel výbornou průchozí přihrávkou na pravé straně rozběhnutého Stindla, ten postupoval z úhlu sám na Mielitze, prostřelit ho přesto nedokázal.

Následně vyslal Pinto míč do běhu Schlaudraffovi, proti němu ale dobře vyběhl Mielitz a míč mu ukopl. Ke střele se dostal také Rausch, ale Mielitz si znovu poradil. S koncem zápasu přicházel tlak domácích, kteří chtěli vstřelit vítěznou branku. Nejprve dobře vyrazil Arnautovičův centr Zieler, potom ještě střílel ze standardní situace těsně za pokutovým územím Marin, ale ani on branku netrefil, a tak utkání skončilo zaslouženou remízou.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele