Bundesliga - preview 22. kola

12.02.2011, 09:22, aktualizováno 13.02.2011, 08:48
Previews
V prvním nedělním zápase bude o návrat na třetí příčku usilovat Mainz, čeká ho zájezd do Kölnu. Ten svede na dálku další část boje o záchranu s Werderem Brémy, který uzavře kolo domácím zápasem proti letos extrémně silnému Hannoveru...
1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
1. FC Köln se srdnatě bije o záchranu a v minulém kole doma dokonce otočil skóre proti úřadujícímu mistrovi. Nyní do Porýní přijíždí Mainz, který se i přes špatnou střeleckou formu pomalu zvedá a stále se pohybuje na pohárových pozicích.

Kozlové zatím od zimní pauzy příliš velký vzestup tabulkou nezaznamenali, ze čtyř zápasů ale uhráli sedm bodů, a pokud by v takovémto tempu pokračovali i nadále, jejich setrvání v nejvyšší německé soutěži by bylo velice pravděpodobné. 1. FC každopádně konečně vítězí před vlastními fanoušky, kde smetlo Werder a před týdnem porazilo i mnichovský Bayern, ačkoliv v prvním poločase již prohrávalo o dva góly a bylo zralé na ručník.

"Samozřejmě bychom velice rádi začali tam, kde jsme skončili proti FC Bayern. Musíme se stejnou odvahou a sebedůvěrou začít od první minuty a ne až ve druhém poločase. Bude to zcela jiné utkání, v žádném případě však nebude lehčí," domnívá se domácí kouč Frank Schaefer, který nemůže počítat se zraněným kvartetem Ehret, McKenna, Giannoulis, Schorch.

Do překrásného města na Rýnu ale rozhodně nepojede na výlet mužstvo Mainzu, které začalo jarní část sezóny dvěma nešťastnými jednogólovými prohrami, poté ale uspělo ve falckém derby na hřišti Kaiserslauternu a blízko vítězství bylo i před týdnem proti Brémám, které ale přežily obrovské kvantum šancí a v samém závěru udeřily prostřednictvím Pizarra.

"Pacient se pomalu uzdravuje," uvedl trenér Thomas Tuchel k tomu, jak se jeho tým vzpamatovává ze zklamání. ”Köln nyní dvakrát doma vyhrál, ale to nás nemusí zajímat. Soustředíme se pouze na to, co můžeme sami ovlivnit, a to je náš výkon,” dodal nejmladší bundesligový kouč, jenž má mimo hru pouze Svenssona a Szalaie. Tuchel by jistě rád změnil jednu statistiku - dosavadních pět vzájemných utkání v bundeslize vždy skončilo výhrou domácího týmu, stejně jako při triumfu Mainzu 2:0 z podzimu.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, Mohamad, Eichner - Lanig, Matuschyk - Clemens, Podolski, Peszko - Novaković
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Zabavník, Bungert, Noveski, Fuchs - Fathi - Caligiuri, Holtby, Ivanschitz - Allagui, Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.35 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Hannover 96  (neděle 17:30)
V nedělní dohrávce 22. kola přivítá Werder Brémy v duelu dvou hansovních měst Hannover 96. Kdybych vám před sezónou řekl, že v utkání těchto dvou týmů bude jeden sbírat body v boji o kvalifikaci do Ligy mistrů a druhý v boji o záchranu, jistě by vám na tom nepřišlo nic divného. Ovšem jen do té chvíle, než bych prozradil že tím prvním je Hannover a tím druhým slavný Werder Brémy.

V Hannoveru si své postavení v tabulce náležitě užívají a rádi by dotáhli sezónu do úspěšného konce. Bývalý obránce Brém Christian Schulz již patří delší dobu k základním stavebním kamenům sestavy Hannoveru, přesto ani v nejmenším nečekal, že by mohl se svým týmem být někdy v tabulce před svým bývalým zaměstnavatelem. "Pokud se podíváte na výkony a výsledky obou týmů v minulosti, musíte nutně konstatovat, že svět je vzhůru nohama. Avšak od té doby, co se nás ujal jako trenér Mirko Slomka, jsme nabrali potřebné sebevědomí a dokážeme porážet i velké týmy. Už se nám to letos několikrít povedlo a naše postavení v tabulce je toho důkazem."

Hannover a Werder dělí propastných 14 bodů. Stejný bodový rozdíl byl mezi oběma kluby před vzájemným zápasem i minulý ročník, avšak pozice v tabulce byly obrácené. "Je pro mě záhadou, jak tým s takovou individuální kvalitou nemá výsledky," pokračoval Christian Schulz. "Některé zápasy se jim skutečně zle nevyvedly. Stále je jako svůj bývalý klub sleduji, ale ne tak podrobně, abych je mohl soudit. Nevím co se děje u nich v kabině, ale narozdíl od nás nefungují jako tým. Na návrat na Weserstadion se velmi těším, nechal jsem tu tři roky svého života a odehrál přes 100 zápasů, to se nedá zapomenout."

Do zápasu nastoupí jako jednička Werderu opět Sebastian Mielitz, když Christian Vander je zraněný a Tim Wiese vykartovaný. Trio Sebastian Boenisch, Naldo a Wesley je stále na marodce. Hostům bude scházet jen dvojice Leon Andreasen - Mohammed Abdellaoue, kde prvně jmenovaný nabírá kondici po dlouhodobém zranění a druhý chytil chřipku.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - D. Schmidt, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Bargfrede, Frings - Fritz, Hunt, Marin - Pizarro
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Schlaudraff, Rausch - Ya Konan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.60 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Kdo před sezónou uvažoval nad kandidáty na sestup, určitě se nevyhnul pomyšlení na 1. FC Norimberk. Franský celek si letos ale stojí nad poměry dobře, zato jeho nejbližší soupeř Stuttgart je v boji o záchranu namočený až po uši a to přesto, že se mu na jaře zatím poměrně daří.

VfB v dosavadních čtyřech kolech po zimní pauze získalo sedm bodů, a pokud si v podobném duchu povede i nadále, má vyhlídky velice dobré. Po vydřené výhře nad Mainzem a šťastné remíze z Dortmundu sice švábský celek selhal doma proti Freiburgu, před týdnem ale zaznamenal veledůležité vítězství na hřišti posledního Mönchengladbachu, kde navíc již dvoubrankovým rozdílem prohrával.

Nyní do Mercedes-Benz Areny zajíždí Norimberk, proti kterému Stuttgart zvítězil jen dvakrát z posledních osmi vzájemných měření sil. ”Hrají kompaktně, trpělivě, jsou důslední v osobních soubojích a nikomu nic nedají zadarmo. My se jim musíme postavit hrou v tempu, ale také velikou trpělivostí. Takové týmy musíme přehrát,” říká stuttgartský kouč Bruno Labbadia, kterému se v posledních dnech zranili Boka a Gentner, hrát nemůžou dále ani Audel, Bah a vykartovaní Niedermeier s Gebhartem.

To na druhé straně se Dieter Hecking také nemůže nad zdravotním stavem svého týmu radovat, mimo hru jsou Gündogan, Bunjaku, Frantz, Okotie a nově také Mak, na hřišti se neobjeví ani Eigler, který parádní střelou zařídil vítězství v minulém kole nad Leverkusenem, zápas ale po vyloučení nedohrál. Každopádně díky němu už má Norimberk na sestupové pozice sedmibodový náskok a momentálně dokonce okupuje pozici v první polovině tabulky.

"Chceme zúročit naši formu a překročit hranici třiceti bodů,” plánuje Hecking. ”Mužstvo v tréninku pracovalo skvěle, na zápas jsme přímo nažhavení,” říká hostující kouč, který se znovu bude spoléhat na Juliana Schiebera - dravého útočníka, který ve Frankách hostuje právě ze Stuttgartu. ”Snažím se to brát jako normální zápas. Jsem přesvědčen, že má VfB dostatek kvality nato, aby zůstalo v bundeslize,” uvedl hráč svou hrou přirovnávaný k Rooneymu.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Funk, Tasci, Delpierre, Molinaro - Kuzmanović, Träsch - Harnik, Hajnal, Cacau - Pogrebňak
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons - Mendler, Hegeler, Cohen, Ekici - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC St. Pauli - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Doslova existenční zápas se odehraje v sobotu odpoledne na stadionu Millerntor. Domácí St. Pauli přivítá hosty z Mönchengladbachu a zejména pro ně možná půjde o rozhodující zápas sezóny, protože se před vzájemným duelem nachází na posledním místě tabulky a na svého nejbližšího soupeře ztrácí plných šest bodů.

St. Pauli čeká anglický týden. Kromě sobotního domácího zápasu s Gladbachem se ve středu odehraje ještě odložené derby s HSV z minulého kola. Jarní část zastihla domácí v dobré formě. Po remíze s Freiburgem a v Sinsheimu si připsali důležitou výhru v záchranářském souboji s Kölnem. "Proti Kölnu jsme si ukázali, že doma dokážeme být dominantní a připsali jsme si velice důležitou výhru. Ale i nadále se chceme soustředit na každý zápas a musíme být velmi opatrní," říká domácí trenér Holger Stanislawski.

Domácí tým bude v zápase postrádat několik důležitých hráčů. Zranění jsou Rothenbach, Lechner a nově také Bastian Oczipka, jenž hlásí potíže s kotníkem. Navíc zánět průdušek postihl Nakiho a mimo hru je stále také kapitán Fabio Morena. Naopak alespoň na lavičku náhradníků by se měl posadit kanonýr Marius Ebbers, kterého trápily břišní svaly. "Víme, co můžeme od Gladbachu čekat, zvláště po tom, co vyhráli oba venkovní zápasy po zimní přestávce. K zápasu přistupujeme s respektem, ale také si plně uvědomujeme, že jsme hostitelé a chceme tak získat další tři body," doplnil domácí trenér.

Gladbach vykročil do jarní části tou správnou nohou a odvezl si body z Norimberku i z Frankfurtu, mezitím nestačil na silný Leverkusen. Vystřízlivění přišlo v posledním kole. Domácí vedli po prvním poločase nad Stuttgartem dvougólovým rozdílem, nakonec si však žádný bod neodnesli a nadále tak čekají na první vítězství před vlastním publikem. "Porážka se Stuttgartem nás všechny samozřejmě mrzí, zvláště proto, že jsme ztratili další dobře rozehraný zápas a nadále tak čekáme na první domácí výhru v sezóně. Faktem je, že pokuď se chceme v lize udržet, tak musíme začít vyhrávat právě zápasy doma, jiná cesta neexistuje," prohlásil Michael Frontzeck.

Co se týče absencí, tak Hříbata na tom nejsou o moc lépe, ba naopak. Brouwers sotva stihl vyléčit zraněné koleno a hned nato ulehl s chřipkou, v týdnu si navíc natrhl stehenní sval další důležitý hráč Marco Reus. A aby toho nebylo málo, tak za vyloučení v zápase se Stuttgartem bude pykat Dante, ve stoperské dvojici se tak objeví zimní posily Nordtveit a Stranzl.
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Thorandt, Zambrano, Gunesch, Volz - Boll, M. Lehmann - Bartels, Takyi, M. Kruse - Asamoah
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Nordtveit, Stranzl, Daems - M. Fink, Neustädter - Marx, Idrissou - Matmour, de Camargo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Freiburg se veze na vlně neporazitelnosti a jedním očkem stále pokukuje po evropských pohárech. V sobotu však narazí na velkého nepřítele. Zajíždí totiž do Gelsenkirchenu, kde pozici šéfa tamního Schalke vykonává Felix Magath, jenž ze šestnácti vzájemných střetnutí třináctkrát vyšel jako vítěz a jen jednou jako poražený!

Tentokrát by se ale pozice autoritativního kouče mohla otřást v těch nejsilnějších základech - vždyť bilance utkání na gelsenkirchenském stadionu je 3-3-4, což je z pohledu Königsblauen doslova bída. Bídou si ale procházeli i při prvním střetnutí v této sezóně a bylo to spíše ku prospěchu - Royal Blues se nastartovali k výhře 2:1 a po čtyřech porážkách získali první body. "Bylo to velmi důležité vítězství, protože pro nás bylo první v sezóně. Freiburg ale už tehdy ukázal, že se s ním musí počítat," vzpomínal na předzápasové tiskovce samotný Magath.

Ten stejně jako domácí fanoušci vloží velkou důvěru do obrany. Aby ne, vždyť je za posledních sedm bundesligových klání, v nichž inkasovala jen dvakrát, nejlepší v lize, což je u ofenzivně laděné Bundesligy skvělá vizitka. A z bodového pohledu to mohlo být ještě lepší, neboť oba góly přišly v utkáních, kdy soupeř S04 porazil nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. "Poslední dvě domácí utkání sice nedopadla, ale na to se nesmíme ohlížet. Pokud se podíváte na tabulku, tak ještě klidně můžeme skončit na prvních místech," propočítával Magath.

Do jeho výpočtů se jistě musela připlést i zranění, neboť Hoogland, Pander, Kenia, Moritz a Charisteas v sobotu na trávník nevyběhnou. Místo toho na něj vyběhne Klaas-Jan Huntelaar, jehož gólové čekání se protáhlo až na dlouhých 777 minut. To si tak alespoň trochu vyspravil v týdnu, když za nizozemské tulipánu v Rakousku vstřelil jednu ze tří branek Oranjes. "Myslím si, že Klaasovi tato branka pomůže. Vrátil se nám trochu porouchaný, ale není to nic vážného. Měl jen mírné svalové problémy," dodal Magath.

S velkou dávkou nostalgie bude zřejmě na lavičku hostujícího celku usedat sám nejvyšší představený breisgauské družiny. Robin Dutt totiž v rámci čtvrtého kola sezóny 2009/2010 právě proti Schalke okusil, jak chutná bundesligový nápoj vítězství a zároveň tak svému protivníkovi připravil první porážku pod novým šéfem, jímž nebyl nikdo jiný než Felix Magath.

S ještě větší chutí ale do utkání vyběhne Slovák Erik Jendrišek. Ten před sezónou zamířil z Kaiserslauternu právě do Schalke a teď již jistojistě ví, že neudělal dobře. Svých devětadvacet bundesligových minut v dresu Königsblauen zvládl v Bádensku překonat již třikrát a rád by tak napodobil Jana Morávka, který při debaklu Schalke 0:5 vstřelil svému kmenovému klubu dokonce branku.

Na hostující straně nalezneme notoricky známé rekonvalescenty Pouplina, Krmaše, Jägera, Putsilu, Schustera, Williamse a Bechmanna. Jestli bude SCF pokračovat ve své sérii sedmi utkání bez prohry, poodkryl jeho kouč. "Je to pro nás velká výzva. Byl tu trochu problém se sebedůvěrou a proto do utkání musíme jít plně zkoncentrováni. Musíme se zlepšit a donutit soupeře, aby byl nešťastný. Rozhodně nejedeme jen bránit," slíbil Dutt.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Farfán, Kluge, Annan, Jurado - Raúl, Huntelaar
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Butscher, Bastians - Makiadi - Abdessadki, Flum, Rosenthal, Nicu - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.60 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Zajímavý zápas se dnes odpoledne sehraje v Allianz Aréně, pátý Bayern Mnichov totiž přivítá sedmý TSG 1899 Hoffenheim, který ztrácí na Bayern pouhé 4 body. Náboj utkání přidá i fakt, že Bayern má co odčinit po nepovedeném zápase v Kolíně, zatímco Hoffenheim nemá prakticky co ztratit.

Bayern prohrál minulý víkend 2:3 v Kolíně nad Rýnem, přestože vedl nad Kozly již 2:0. Ti dokázali zápas nakonec otočit, což jim pomohlo v boji o záchranu, zatímco Bayernu pouze přitížilo v boji o čelo tabulky. Nálada v týmu po zápase byla mizerná, ale než stačil trenér Luis van Gaal chyby ze zápasu rozebrat, přišla reprezentační přestávka a téměř celý kádr se mu rozutekl splnit svojí povinnost.

V týdnu tak trénoval v Mnichově jen kvintet Arjen Robben, Mario Gómez, Franck Ribéry, Andreas Ottl a Luiz Gustavo. "Je to špatné, protože půlka kádru odjela na reprezentační sraz a já nemohu s týmem analyzovat příčiny naší porážky," postěžoval si do novin Luis van Gaal.

To Hoffenheim jede do Mnichova v dobrém rozpoložení. Poslední dva zápasy vyhrál, v tabulce je sedmý a i přes odchod klíčových hráčů nad ním nevisí hrozba sestupu. Nový kouč Hoffenheimu Marco Pezzaiuoli má o cílu cesty do hlavního města jasno: "Chceme si domů odvézt nějaké body a rovněž potrápit Bayern. Jsou pod velkým tlakem. Musí skončit mezi prvními dvěmi, jinak nesplní očekávání."

Jednička Hoffenheimu Tom Starke to vidí velmi podobně a nadcházející utkání si chce užít. "Můžeme jen vyhrát, nemáme co ztratit. V zápase budeme čelit jedné z nejlepších světových ofenziv a já osobně se velmi na tuto výzvu těším," pronesl bez bážně a hany brankář hostujícího celku.

Domácím bude scházet pouze trio zraněných Diego Contento, Toni Kroos a Ivica Olić, přičemž první dva jmenovaní jsou již blízko návratu. Velký zápas to bude pro Luize Gustava, který během zimní přestávky vyměnil modrý dres Hoffenheimu za červený Bayernu, avšak jeho bývalý spoluhráči to berou sportovně a chtějí porazit pouze Bayern, ne jeho. To Edson Braafheid se vydal spolu s Davidem Alabou přesně opačným směrem. Do utkání však na rozdíl od Alaby nezasáhne, protože při své premiéře za Hoffenheim uviděl červenou kartu. Chinedu Obasi bude chybět z důvodu zranění, jinak zbytek týmu je Pezzaiuolimu k dispozici.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lahm, Tymoščuk, Badstuber, Luíz Gustavo - Ottl, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Gómez
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Rudy, Alaba, Salihović - Sigurdsson, Ibišević, Babel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 5.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Po prvních dvou jarních kolech to vypadalo, že se Wolfsburg prokouše alespoň do středu tabulky. Místo toho se ale čím dál více začíná propadat do pekelných podlaží a došlo i ke změně trenéra. Na trenérský debut si nemohl Pierre Littbarski vybrat méně vhodnou dobu - VfL vyhrálo jen jedno z posledních jedenácti utkání a čelí severské raketě z Hamburku.

Oběma týmům opět o hodně půjde. Wolfsburg se bude chtít oprostit od natahujících se sestupových chapadel a Hamburk zase nebude chtít ztratit kontakt se špičkou. Je tak více než jasné, že se bude jednat o ryze tvrdý souboj, který by nemusel mít daleko tomu z 22. března 2008, při němž Thorsten Kinhöfer poslal ze hřiště hned čtyři hráče - Madlunga, Grafiteho, Kompanyho a Mathijsena. V posledních devíti letech Bundesliga nic tak neobvyklého nepamatuje a jistě by ráda něco vzrušujícího zažila i tentokrát.

Nový trenér Vlků alespoň z části slibuje, že přinese něco nového. Už jen díky tomu, že je to Němec a k německé fotbalové mentalitě tak má mnohem blíže než jeho anglický předchůdce Steve McClaren, už nějž se to projevilo mimo jiné i tím, že se do historie zapsal jako trenér s třetím nejnižším bodovým průměrem na zápas (1,1). Horší už byli jen Holger Fach (1,06) a Klaus Augenthaler (1,04).

Receptem nového kouče by měla být hlavně disciplína, jejíž první plody zasel okamžitě po jmenování do funkce. Exekutora neproměněné penalty z dolnosaského derby Diega na jeden zápas vyřadil z kádru. "Když jsem mu to oznámil, tak mi pochopitelně nepadl kolem krku. Důležité ale bylo, že pro tento krok má pochopení a respektuje ho. Po nejbližším kole bude vše zapomenuto a on může znovu prokázat, zda nám může pomoci," uvedl trenér, jenž do utkání kromě Brazilce nenasadí z různých důvodů ještě Riethera, Cigerciho a Mandžukiće.

HSV před dvěma týdny přišlo v Norimberku o svou třízápasovou šňůru výher a další bude chtít načít hned v sobotu. "Oba týmy budou chtít zvítězit. My se ale spoléháme na to, že nám prostě nevyšlo jedno utkání, a pokud zápasu dáme vše, co by měl dostat, musí se to někde projevit. Pravdou ale je, že Wolfsburg bude mít pod novým koučem doping, který se možná bude velmi těžce překonávat," řekl kouč hostí Armin Veh, právě jehož nechvalně proslulý McClaren v autostadtu nahradil.

Velký pozor si jeho svěřenci budou muset dávat na brazilského kanonýra z vlčího doupěte Grafiteho, jemuž se v sedmi zápasech proti HSV podařilo vstřelit šest branek. K ubránění kdysi největší střelecké hvězdy nejvyšší německé soutěže ale nedopomohou vykartovaný Kačar a zraněný Diekmeier.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Kjaer, Friedrich, Schäfer - Dejagah, Josué, Polák, Tuncay - Grafite, Helmes
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Westermann, Mathijsen, Aogo - Pitroipa, Jarolím, Zé Roberto, Jansen - Petrić, Ben-Hatira
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.30 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Frankfurt po nadmíru vydařeném podzimu vyklidil pozice v první polovině tabulky a v tomto kalendářním roce ještě nezažil radost ze vstřeleného gólu. Zlomit tuto indispozici nebude lehké ani proti Leverkusenu, který i přes čerstvé zaváhání přijíždí coby druhý tým tabulky.

Eintracht stejně jako Kaiserslautern zatím uhrál po svátcích jeden jediný bod, mnohem zneklidňující je ovšem nula v kolonce vstřelených branek. Těch závratně mnoho hessenský tým nedával ani na podzim, tehdy nejlepší střelec soutěže Gekas si ale svojí chvilku uměl načasovat a svému týmu vystřílel důležité body, bez kterých by letos frankfurtští mezi elitou asi jen těžko přežili.

"Samozřejmě jsme zakončení trénovali a stále trénujeme. Momentálně nám prostě chybí chladnokrevnost a také kousek štěstí," vysvětluje trenér Michael Skibbe, jehož týmu se před týdnem alespoň povedlo získat první jarní bod za remízu ve Freiburgu. V útoku by se momentálně možná hodil Amanatidis, toho ale Skibbe vyřadil z prvního týmu. V sestavě se nadále neobjeví ani marodi Chris, Bajramović a Clark, na vážkách je pak start Schweglera.

To na druhé straně Bayer 04 má bilanci zatím vyrovnanou, dvakrát odcházel ze hřiště jako vítěz a dvakrát jako poražený. Po úvodní studené sprše proti Dortmundu dokázali farmaceuti přehrát Gladbach i Hannover, před týdnem ale nečekaně odjeli s prázdnou z Norimberku a v boji o Ligu mistrů si mírně přitížili. Situaci mají ale i nadále ve svých rukou, s dvoubodovým náskokem jsou druzí.

"Musíme znovu postavit homogenní celek, po stránce defenzivy i ofenzivy. Pokud budeme mít normální formu a hrát trochu lépe než naposledy, tak jsme bezpochyby schopní tam vyhrát," věří hostující kouč Jupp Heynckes. Ten bude postrádat zraněné Barnettu a Fernandeze, zdravotní problémy po reprezentační přestávce hlásí také Kadlec, Vidal a Rolfes, všichni tři by ale měli být schopni nastoupit do zápasu, ve kterém by branky chybět neměly - z dosavadních 53 vzájemných střetnutí bezgólovou plichtou totiž neskončilo ani jedno.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - S. Jung, Franz, Russ, Tzavellas - Meier, Schwegler - Ochs, Caio, Köhler - Gekas
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - Ballack, Rolfes - Sam, Vidal, Renato Augusto - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.35 - 3.40 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Kaiserslautern - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Každý si určitě vzpomene na poslední vzájemný duel v Signal Iduna Parku, ve kterém utrpěli hráči Kaiserslauternu vysokou porážku. Atraktivní zápas se očekává i tentokrát, půjde totiž o hodně. Domácí počítají body potřebné k záchraně v soutěži, zatímco hosté z Vestfálska bojují o příčky nejvyšší.

Kaiserslautern nevstoupil do jarní části vůbec dobře, aktuálně drží sérii tří porážek v řadě a klesl tak z klidného středu tabulky jen těsně nad sestupové pásmo. "V Hoffenheimu jsme hráli znovu dobře, přesto nám to však žádné body nepřineslo. Je to pro nás složité. Nacházíme se teď v hodně obtížné situaci, ale půjdeme dál svojí cestou, rozhodně to nevzdáme," vyjádřil se trenér Marco Kurz.

Domácí jdou do zápasu téměř kompletní. Chybět by měl Kirch, jenž se zranil v posledním zápase v Sinsheimu, a také distancovaný Florian Dick. Nejistý je start kapitána Martina Amedicka, který má od posledního domácího utkání s Mainzem drobné potíže s lýtkem, ale i přesto by měl být v sobotu připravený nastoupit. Alespoň do tréninku se naopak začíná pomalu vracet Jan Šimůnek. "Dortmund je velmi kvalitní, mladý a nesmírně hladový tým, což jasně dokazuje svým postavením v tabulce. Nicméně my se na vzájemný souboj těšíme, je skvělé poměřit se s lídrem soutěže. Také doufáme v hlasitou podporu fanoušků, protože ji budeme opravdu hodně potřebovat," dodal domácí trenér.

Co se týče Dortmundu, tak ten bude chtít navázat na poslední vydařené venkovní zápasy a neodjet z Betzenbergu s prázdnou. "Máme ambiciózní plán prosadit se na Betzenbergu. Musíme se domácím vyrovnat v bojovnosti a agresivitě, to je to, co po svém týmu požaduji. Rozhodně tam jedeme hrát fotbal a musíme začít hned od první minuty," prohlásil Jürgen Klopp.

Vzájemný zápas bude velmi prestižní pro Romana Weidenfellera, který se po dlouhé době postaví do brány proti týmu, ve kterém fotbalově vyrůstal. "Na Kaiserslautern mám nádherné vzpomínky, strávil jsem zde většinu mládí, dodělal školu a také si připsal první start v Bundeslize. Ve městě mám stále mnoho přátel a i nadále sleduji se zájmem výsledky Rudých ďáblů," říká hostující brankářská jednička. "Nejvice se těším na Gerryho Ehrmanna, kterému hodně dlužím a mám s ním stále velmi dobrý vztah," dodává.

Po trenéru Kloppovi prodloužil v Dortmundu smlouvu také sportovní ředitel Michael Zorc. "Michael je zodpovědný za naši přestupovou politiku a prokázal, že je u něj tento úkol ve správných rukou," chválí jeho práci generální ředitel Hans-Joachim Watzke. BVB dude i nadále chybět zraněný Shinji Kagawa, k němu se nyní přidal také dlouhodobě zraněný mladík Ginczek. K dispozici nebude ani Hornschuh, naopak po karetním trestu se vrací Neven Subotić. V plném tréninku už jsou i nedávní marodi Owomoyela, Kringe a kapitán Kehl, nicméně k tomuto zápasu ještě připraveni nebudou.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Petsos, Amedick, Rodnei, Jessen - Tiffert, Bílek - Hloušek, Morávek, Iličević - Lakić
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Barrios
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.80 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund21163246:1251
2.Bayer Leverkusen21116441:3039
3.1. FSV Mainz 0521121832:2237
4.Hannover 9621121829:3037
5.Bayern Mnichov21106542:2636
6.SC Freiburg21104729:2834
7.TSG Hoffenheim2188539:2832
8.Hamburger SV2093829:3030
9.1. FC Norimberk2185826:3029
10.Eintracht Frankfurt21831024:2627
11.Schalke 042175926:2626
12.VfL Wolfsburg2158826:3023
13.Werder Brémy21651027:4323
14.1. FC Kaiserslautern21641131:3722
15.FC St. Pauli20641023:3422
16.1. FC Köln21641125:3922
17.VfB Stuttgart21541237:3919
18.Borussia Mönchengladbach21441331:5316

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (153)

Přidat komentář
smazaný uživatel

poradte mi pls nekdo kde muzu zdarma sledovat zapasy.....atdhe nefunguje

Reagovat
smazaný uživatel

fromsport.com

Reagovat
smazaný uživatel

atdhenet.tv (přesunuté atdhe)

Reagovat
Riijkark

livescorehunter.com

Reagovat
smazaný uživatel

dik moc

Reagovat
Arne

Hm, tak Robbery hraje, na desítce Müller a Schweini vzadu... To jsem na ně zvědav, pokud ještě Pranjić se prohodí s Gustavem, tak už to bude vypadat k světu.

Reagovat
smazaný uživatel

začátek jsem prošvihl, ale tohle už je výbornej dárek k narozeninám a Müller góóól!

Reagovat
Arne

Vypadá to pro vás hodně slibně, co do ofenzivy je to neskutečná síla zatím... Uvidíme, zda ještě neproběhne změna na LB a DM, ale už bych to vzhledem k LM neviděl tak pesimisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

ta snad příjde brzo - van Gaal řkel, že na DM nemá Luiz Gustavo znalosti přihrávek Bayernu či co - to snad nebude trvat tak dlouho než se je naučí

Reagovat
Arne

Tak jestli je Pranjić zná, tak už potom nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Pranjić je Gaalovo oblíbenec, tam platí asi jiná pravidla

Reagovat
Bayern +

Reagovat
lajka30

proboha jak může hrát Polák

Reagovat
Arne

A koho bys tam tak dal? Josué je ještě horší, o Cícerovi nemluvě...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukaté někdo, nebo nevíte, kde by se dalo kouknout na Stuttgart ?? nic nemůžu najít ...díky

Reagovat
smazaný uživatel

viz výše, jestli to není ani tam - tak pak nevim... jedině čeknou myp2p.eu

Reagovat
smazaný uživatel

díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo prosím pěkně vysvětlit, jaké odůvodnění je pro to, aby Dutt měl ve středu zálořní řady Jendriška? Hraje se už půl hodiny a on zatím zvládl jen někoho přejet a zkazit každou přihrávku. Je tak přemotivovaný nebo tak špatný?

Reagovat
smazaný uživatel

asi stále mnoho lidí na marodce, jinak netušim a u Jendriška to bude možná kombinace obojího

Reagovat
smazaný uživatel

Na lavičce Rosenthal a Reisinger...

Reagovat
smazaný uživatel

tak opravdu netušim...

Reagovat
smazaný uživatel

Oboje. Jendrišek je strašně přemotivovaný a Freiburg totálně marný

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom to od třetí minuty mohlo být celé jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

No to byla jediná chybička v obraně, ale hra by vypadala stejně

Reagovat
smazaný uživatel

V obraně ani tolik ne, spíš nevím, co Schmitz u rozehrávky vymýšlel..

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že je zase zraněný Pander, ten by se tam teď hodil víc

Reagovat
Arne

Asi se nakazil od Babbela, ten taky skoro celý podzim dával útočníka/křídlo/podhrota na CM... Jinak sestava Schalke vypadá k světu, jak to zatím vypadá?

Reagovat
smazaný uživatel

Hru v podstatě ovládáme. Když Freiburg dostane míč tak se většinou daleko nedostane. Kombinace dobrá, akorát je problém se dostat do zakončení. Většinou je to takové kroužení kolem branky. Centry z křídla jsou většinou nepřesné, stejně tak rohy. Farfán mi přijde nějaký unavený, dneska snad vyhrál jediný sprinterský souboj

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom je nejaktivnější na place s Klugem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kluge se neuvěřitelně zvedl. Občas nestačím zírat co předvádí. Nejlepší mi ale zatím přijde Uchida až na ty centry, které tam zvládá snad jen Jurado

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ono když se zrovna nehraje před brankou tak to přepínám jinam, takže nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám takový blbý pocit, jestli se nám to nevymstí. Takový tlak a nic z toho

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, já mám taky blbý pocit, protože do souhrnu utkání mám tři věty...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi budeš muset vymyslet nějakou vatu

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

de Camargo

jinak Schieber se koukám odstřelí sám do druhé ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně začíná Bayern něco hrát,Robbery jsou opět tu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a konečně při své hře nepřehlížejí Gómeze (teda méně než předtím)

Reagovat
smazaný uživatel

No druhý poločas bude zajímavý a snad ještě naký golek přidáme.FC Bayeeeeernn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nevěděl, že Dutt o poločasech čte komentáře na EF...

Reagovat
smazaný uživatel

Farfán!!! Konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužil si ho.

Reagovat
Arne

Výborně... Co předvedl někdy na začátku druhé půle Raúl? Nějakou parádičku?

Reagovat
smazaný uživatel

Přihrávku na gol? Jinak nevím

Reagovat
Arne

Nevím, já jsem byl chvíli tady na livescore a tam Raúl někdy ze začátku druhé půle sklízel palce.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo pro Raula Meirelese z Liverpoolu

Reagovat
Arne

Ajo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to tam co vymýšlel v tom souboji s Juradem u autu?

Reagovat
smazaný uživatel

Mujdža

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečná hrubka

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm aby si nakonec neodvážel Freiburg příděl. Takhle to otevřít nevypadá jako nejlepší nápad

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální příležitost vyzkoušet Draxlera místo Klugeho, ale toho Magath snad nikdy nevystřídá

Reagovat
Arne

Ouuuu... Robben

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná penalta teď v Gelsenkirchenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Gavra mi přišel, že tomu docela přidal. Tohle bych nepískal

Reagovat
smazaný uživatel

Si nějak nedokáži představit, že dokáži přidat zákroku, když mi někdo zezadu zavadí o nohu...

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, na nohy jsem nekoukal, jsem myslel, že ho jen postrčil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď nevím, ale stejně, s většinou věcí, které přijdou zezadu, moc nenaděláš.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne no, ale rozhodně dneska rozhodčí udělal tolik chyb, že tohle mu nezazlívám

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, rozhodně neodpískal dobrý zápas.

Reagovat
jv

Jedem BVB.

Reagovat
slovaňáák

Ouu to byla od Tifferta paráda.

Reagovat
joshua

Tiffert

Reagovat
slovaňáák

Roman podržel.

Reagovat
joshua

Ale Tiffert nádhernej pas

Reagovat
slovaňáák

O tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím výborný zápas, snad to v tomhle tempu vydrží

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Až teď při tom faulu snad poprvý jmenovali Morávka, ten se zatím vůbec nedostal do hry, všechno se to hraje přes Tifferta a nebo kraje.

Reagovat
slovaňáák

Poprvý snad ne, ale je pravda, že se mockrát s míčem nepotkal. Většinou přes levou stranu hrajou, pravá je taková nevyužívaná a je jedno jestli je tam zrovna Hloušek nebo Iličević. Ale Tiffert zatím lepší z obou osmiček na hřišti.

Reagovat
jv

Tiffert je pan hráč a jsem rád, že je právě v Lauternu.

Reagovat
slovaňáák

První poločas to byla krása pohledět, sice bez gólů, ale hrálo se v obrovským tempu skoro celou půli, nahoru dolů, branková konstrukce zazvonila na obou stanách, spousta dalších šancí. Jen to chce v druhý půlce nějakou proměnit, zkusil bych kolem tý 60. minuty nasadit Zidana, aby se ukázal.

A palec pro Jirku, kterej po dlouhý době nastoupil zase v základu.

Reagovat
jv

Hm, zato druhá půle mě dost zklamala.

Reagovat
slovaňáák

Jo no, to už nebylo ono...

Hlavně mě zase dožral Piszczek, už se nemůžu dočkat Patricka. Aspoň, že Neven bude chybět jen proti St. Pauli a vratí se na Bayern.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Nádherná akce. Škoda, že to neskončilo gólem..

Reagovat
smazaný uživatel

Střelci BVB už musí být slušně frustrovaní. Nejdřív Manu a teď Sippel. No jsem zvědav jestli se jim to tam podaří dovézt

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Zatím to moc nevypadá, že by se nám mělo povést skórovat.. Snad tam ale aspoň jeden spadne..

Reagovat
joshua

Rodnei mě strašně nervuje, to je hroznej tragéd.

Reagovat
jv

Mohamed Zidan.

Reagovat
slovaňáák

Mohl by dát fíka.

Reagovat
jv

Jj, říkal jsem si tak pro sebe, že třeba právě on to rozhodne... Přál bych mu to.

Reagovat
slovaňáák

Sveeeeeen konečně je tááám

Reagovat
jv

Tak to je neuvěřitelný, zrovna Sven.

Reagovat
smazaný uživatel

joooo

Reagovat
Ondraa24

Pokud se nepletu, je to Svenův první gól v Bundeslize že?

Reagovat
joshua

Neee, tohle už měli udržet. A Rodnei tam skákal do střely jak šašek a vyrážel míč rukama.

Reagovat
jv

Ne...

Reagovat
joshua

Lakić

Reagovat
slovaňáák

Supr Piszczek to posere a Neven kvůli němu dostane červenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle nebylo na žlutou ani náhodou

Reagovat
slovaňáák

Nebylo no, Lakić to pěkně přihrál..

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Lakić docela ztrácí na kreditu... Nejdřív Wolfsburg a pózování s dresem, teď takovejhle dive. Neuvěřitelný.

Reagovat
jv

Reagovat
REPLIKATOR

Rozhodčí

Reagovat
slovaňáák

Hm ten byl parádní

Reagovat
joshua

Goooooooooooooooooooool Moraaaaaaaaaaaaaavek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle ovšem byla paráda

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsem chtěl zrovna psát, že to Lautern při tomhle výsledku proti deseti neumí

Reagovat
joshua

Kurtz pěkně pumpoval

Reagovat
jv

Jako kdyby vyhrál LM.

Reagovat
Arne

V tomhle jsou s Kloppem jedničky.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Lautern má štěstí, že je to můj druhej nejoblíbenější tým, jinak bych byl nas*anej víc. Ale remíza je za průběh zápasu zasloužená.

Hlavně aby ten Pisczek už ze základu vypadnul.

Reagovat
herbage

Reklamujte v Hertě

Reagovat
Arne

Zase ale byl zadarmo... Když odhlídneš od toho, že je asi nejslabším členem základu, tak se rozhodně vyplatil.

Reagovat
jv

Určitě, odehrál toho hodně a ne zrovna špatně. Jako alternativa je ideální.

Reagovat
slovaňáák

To jo, neříkám, že je to úplnej tragéd, a ikdyž je to záložník, tak si na tom beku svoje odehraje. Na začátku sezony se mi i líbil, hrál dobře a i teď nehraje špatně. Jenže poslední dobou mi přijde, že dělá moc chyb a nejhorší je, že z těch hrubek, co udělá, padají góly nebo z toho minimálně vznikají příležitosti pro soupeře...

Reagovat
Arne

Jj, já to myslel ve vztahu k tomu, že by měla být nějaká reklamace vůči nám. On kolikrát směrem dopředu je hodně dobrej, ale je to zmatkař a ty hrubky si neodpustí. Prostě to není obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže byl nejslabší i v Herthě

Reagovat
Arne

Tak loni patřil k těm nejslabším, ale katastrofálních výkonů tam bylo za tu sezónu tolik, že bych ho za nejhoršího hráče nepovažoval. Třeba Wichniarek, Stein, Nicu, částečně také Ebert.

Reagovat
smazaný uživatel

Však on to snad ani není původně obránce. Pamatuju si nějak matně, že u vás hrával útok

Reagovat
Arne

Jj, on začínal v útoku, pak pravá záloha a Favre ho pak předělal... Tak určitě je to pro něj plus, že může vzadu vypomoci, ale jako primární post bych to neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mi připomíná Schmitze

Reagovat
Arne

Ten k tomu má přece jen dispozice celkem slušný... Mít lepší poziční hru, tak je to poměrně dost slušnej LB.

Reagovat
smazaný uživatel

No to asi kvůli té poziční hře, kterou mají oba úděsnou, ale je fakt, že Schmitz to 1na1 zvládá hodně dobře

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

* druhej německej

Reagovat
$dolar$

"Do boje o záchranu je namočeno rovněž St. Pauli, to zase jede do Hamburku..."

Co to je za blbost?

Reagovat
jv

Kde to čteš?

Reagovat
smazaný uživatel

Raffael čistý hattrick a obrat Herthy

Reagovat
Arne

Hochu, první poločas jsem tady nadával jak špaček, to bylo zoufalství... Druhá půle klasa, k tomu se nedá víc napsat. S obranou by se mělo začít něco dělat, na druhou stranu chyběl Hubník a v průběhu hry taky Neumann, ale stejně.

Ofenziva ale dobrý, no. Sám bych to nečekal. Plus Bochum zaváhala a Düsseldorf vyhrál, takže dneska paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

to věřim - já jsem se právě podíval na výsledky a viděl jsem že KSC vede a po pár minutách už to najednou bylo 1:4 ...jinak to Aerts často takhle pouští ty přímáky?

Reagovat
Arne

No, poslední tři góly z přímáku, i když ten dnešní první byl takovej nešťastnej a byli tam dvě teče... Ale moc z něj nadšenej nejsem, on je stylem takovej Drobný, akorát kvalitou horší. Centry má, dobře diriguje obranu a sám proti střelci se sem tam vyznamená, ale tyhle střely k tyči, on tam prostě nedoskočí, neudělá krůček až dva, prostě hned letí a marně. Drobas byl to samý, toho jsem za ty tři roky u nás neviděl udělat robinsonádu nebo něco, co by se jí aspoň trochu podobalo.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme co bude příští rok - Hannover tam má celkem zbytečně 3 kvalitní gólmany - a když chtějí sázet na Zielera, tak by mohl teoreticky Fromlowitz odejít (ikdyž jeho cílem samozřejmě nemusí být Hertha)

Reagovat
Arne

Fromlowitze bych bral všemi deseti, to by byla paráda... Mladý a talentovaný, zároveň už zkušený a ostřílený i z boje o záchranu, který příští sezónu očekávám v případě postupu. Navíc mu končí smlouva, takže paráda.

Ve druhé lize by se taky dalo vybrat... Energie asi těžko postoupí, takže Kirschbaum by přicházel v úvahu, pak taky Alex Walke, který se v Salzburgu asi moc do branky nedostane, až se vrátí. Možná i Eilhoff, ale u něj bych už byl skeptickej.

Reagovat
smazaný uživatel

mně by se líbil Bailly, Gladbach imho sestoupí

Reagovat
jv

Tak jistý to ještě není, byl bych opatrnej, ale mě se vždycky líbil, před dvěma lety to byl on, kdo hodně pomohl k záchraně. Ale letos na podzim to bylo špatný...

Reagovat
smazaný uživatel

na brankáře bývá poměrně často zraněnej (jako Adler) a po zranění mu trvá, než se dostane tam, kde byl předtím...

...no a letos se svezl s týmem a už nepůsobí jako jistota

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Mně teda vůbec... On je strašně labilní a má šílený problémy se střelami z dálky. To už je lepší tam nechat Aertse, to je alespoň osobnost, sbírá centry a dobře si to diriguje.

Reagovat
REPLIKATOR

A jde to i bez Hubníka

Reagovat
Arne

Tak když bude útok pravidelně mít takovouhle produkci, tak to půjde, i kdybych na tom stoperu vyběhl já. Obrana špatná, příští týden proti Energii bude Hubňa potřeba.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Jinak takhle slabou lavičku Werderu snad nepamatuju... To je katastrofa.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
slovaňáák

Werder má takovou smůlu..

Reagovat
smazaný uživatel

Werder má mj. Sylvestreho

Reagovat
jv

Zase v tom má prsty, nevypadá to dobře.

Reagovat
slovaňáák

To je kapitola sama pro sebe.. s ním je to, jak hrát o deseti...

Reagovat
slovaňáák

Hmmm..

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsem zvědavej na reakci Werderu

Reagovat
smazaný uživatel

...že to má Marin zapotřebí

Reagovat
slovaňáák

Merte

Reagovat
smazaný uživatel

kdo jinej než Mertesacker

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele