22. kolo
12.02.2011 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 4:0

Bayern opět předvedl, že před domácími fanoušky je jen těžko k zastavení, což dnes čtyřmi góly ve vlastní síti odnesl Hoffenheim. Domácí kouč van Gaal udělal několik nezbytných úprav v sestavě a ty se mu zlatě vyplatily, mnohé také ovlivnil rychlý gól.

Ihned po výkopu se sice hnali do šestnáctky hosté, jejich útok ale zastavil bývalý spoluhráč Gustavo a místo toho padla velice brzká branka na druhé straně. Už ve druhé minutě prostrčil Müller na křídlo Robbenovi, který servíroval před branku a zde po drobné hostující teči bez potíží zakončoval Gómez - 1:0. Hosté se poté snažili zklidnit hru, jenže zbytečně ztráceli míč a naopak domácí byli doslova k neudržení.

Při pohledu na zelený pažit v Allianz Areně muselo být každému jasné, že druhá branka je jen otázkou času a ten nastal po patnácti minutách. Po katastrofální rozehrávce Vorsaha vybojoval Müller šanci pro Ribéryho, ten tváří v tvář Starkemu ještě neuspěl, míč ale vrátil zpět Müllerovi a ten jej po kličce do středu hřiště uklidil k bližší tyči - 2:0.

TSG 1899 se poté přece jen dostalo do hry a v držení míče mělo dokonce navrch, ani proti nepříliš jisté obraně Bayernu ale dopředu nic nevymyslelo. Zdramatizovat utkání se pak málem podařilo Pranjicóvi, po jeho zkratu ale Salihović mířil mimo Kraftovu svatyni. Na druhé straně se ještě před odchodem do kabin musel vytáhnout Starke, když reflexivně vyrážel Schweinsteigerovo zakončení po chytrém pasu od Robbena.

Po obrátce se hosté dostali dokonce do menšího tlaku, Kraft ale mohl zůstat v klidu. Nebezpečí naopak hrozilo i nadále před hoffenheimskou brankou, třeba když kontr dvou proti jednomu bránícímu hráči táhli Gómez s Müllerem, zakončení druhého jmenovaného ale vytěsnil do zámezí Starke. V 63. minutě byl ale už i on bezmocný, když si to Robben klasicky namířil z levého křídla do středu hřiště a následně střelou do protipohybu zvýšil na 3:0.

Tím však nizozemský šutér ještě neskončil. V 81. minutě na něj přenesl hru Ribéry, Robben dlouho neotálel a levačkou vykouzlil parádní trefu do protějšího růžku hostující branky - 4:0. Vzápětí byl Hoffenheim málem odměněn za své snažení ve druhém poločase, Babelovu šanci ale vychytal Kraft a pohlídal si své první čisté konto v bundesligové kariéře, takže Bayern zvítězil čtyřgólovým rozdílem.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:2 FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

remíza...0:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Noo, dneska je ta sestavicka velice prijemna... :) 4:2 Gomez, Muller, Robben, Ribery...

Reagovat
smazaný uživatel

Je znát přítomnost Arjena na hřišti.Když to půjde takhle,vyřadíme Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

No a je to tady ! Mi vám ještě proženeme faldy ! LvG má u mě za dnešní vylepšenou sestavu malý bezvýznamný plus !!

Reagovat
smazaný uživatel

Na 4 : 0 to byla paráda, kterou umí snad jen Robben Takovejma golama Bayernu pomůže a se fackovat na hřišti s kolegou ! Ten gol byla jeho učebnice !!

Reagovat
Jardman

Krásná to podívánaná na ten zápas ;-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele