22. kolo
12.02.2011 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk 1:4

Stuttgart doma znovu selhal a tentokrát nejen výsledkově, ale hlavně hrou. Norimberk i přes své momentální tabulkové postavení nepřijel do Švábska v roli favorita, zápas ale ovládl naprosto suverénně a po vysokém vítězství 4:1 navýšil svůj náskok na sestupové pozice.

VfB přitom začalo celkem dobře a v úvodu mělo územní převahu, dobře bránící a agresivně hrající hosté ale žádné šance nepřipustili a naopak svou první příležitost hned proměnili. Probíhala jedenáctá minuta, když se míč po Pinolově autovém vhazování dostal až k Simonsovi a jeho střela neomylně zamířila k pravé tyči - 0:1. Domácí mohli odpovědět o tři minuty později, kdy Wolf fauloval Träsche a byl z toho velice nadějný přímý kop, s ním ale velice mrzutým způsobem naložil Hajnal.

Maďarská posila Stuttgartu se revanžovala po necelých dvaceti minutách, když servírovala Pogrebňakovi, ten ale úspěšně zakončit nedokázal. To v norimberském dresu řádí kmenový hráč VfB Schieber a ten o sobě začal dávat vědět. Ve 24. minutě ještě svojí šanci zahodil, čtyři minuty nato ale hlavičkou již zvýšil na 0:2. Wolf či Pinola poté mohli přidat další branku, místo toho se ale v nastavení opřel do míče Funk a bránící Judt tečoval míč mimo dosah svého brankáře Schäfera - 1:2.

Právě domácí obránce, který figuruje ve střeleckých statistikách, musel v přestávce uvolnit místo pro Cacaua, ani ten ale nezabránil studené sprše ze začátku druhého poločasu. V 51. minutě vycvičil Schieber na levé straně hřiště Tasciho a předložil Chandlerovi, který bez větší námahy upravoval již na 1:3.

Po hodině hry mohl naději vykřesat Švábům Pogrebňak, jeho hlavičce ale k úspěchu přece jen něco chybělo. Dvě minuty nato tak bylo hotovo, když se dopředu vydal Wolf a na kraji šestnáctky přihrál Ekicimu, jehož branka na 1:4 již znamenala pro domácí definitivní K.O. Ten samý hráč byl poté blízko pátému gólu, zastavila jej však levá tyč, na druhé straně branková konstrukce zkazila radost Élsonovi. I v samém závěru měli znatelně navrch Frankové, kteří si i přes další neproměněné odvážejí zasloužený triumf.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 4 pánové v Bavorech se bude dneska pěkně oslavovat ! Pivo poteče proudem, prasata přijdou o kolena, klobásky, brátvursty, kyselý zelí a holky ! A já u toho zase nebudu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele