22. kolo
12.02.2011 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0:3

Leverkusen s přehledem zvítězil ve Frankfurtu a i nadále tak zůstává na druhém místě. Naopak Eintracht zažívá hodně špatné období, na jaře ještě nevyhrál a zůstává tak ve středu tabulky.

Hostující kouč Jupp Heynckes udělal oproti poslednímu zápasu hned dvě změny v základní sestavě. Ballacka s Kießlingem nahradil Sam s Derdiyokem. Oba týmy začaly utkání aktivně. První možnost přišla po pěti minutách hry. Renato Augusto se prohnal po pravé straně kolem Tzavellase, následně odcentroval před bránu, ale Derdiyok na míč o chlup nedosáhl.

Hned v další minutě si vypracoval hostující celek další příležitost. Tentokrát se prozměnu kolem Tzavellase prohnal Sam, ale následně si míč předkopl a v poklidu ho tak sebral strážce domácí svatyně Nikolov. V 8. minutě už ale hostující hráči slavili. Po faulu Franze na Augusta rozehrával standardní situaci Vidal, míč ještě dobře prodloužil Hyypiä až na zadní tyč, kde se dobře zorientoval Simon Rolfes a v akrobatické pozici poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Po čtvrthodině hry přišla další nadějná možnost Leverkusenu. Schwaab se dostal s míčem až před domácí pokutové území, následně ještě udělal kličku Tzavellasovi, ale poté už nedokázal přesně zamířit. Ve 22. minutě se dostali do první vážnější šance i domácí. Gekas se řítil sám na Adlera, ale na poslední chvíli si střelu rozmyslel a rozhodl se pro přihrávku na nabíhajícího Caia, s ním se dobře vrátil Rolfes a získal míč pro sebe.

Ve 32. minutě udeřilo podruhé. Castro vystihl špatnou rozehrávku Junga, posunul Vidalovi, ten přihrál do strany na nabíhajícího Augusta, který se moc nerozmýšlel a umístěnou střelou k pravé tyči překonal Nikolova. Domácí brankář na míč nemohl dosáhnout. Tři minuty před koncem prvního poločasu měl Frankfurt obrovské štěstí. Po standardní situaci Sama z levé strany se k míči dostal hlavičkující Hyypiä a trefil pouze levou tyč domácí svatyně, následně se míč odrazil přímo k Nikolovovi.

O poločasové přestávce se domácí trenér Skibbe rozhodl změnit rozložení sil a poslal do hry Altintopa s Feninem. Místo jim přepustil nevýrazný Caio a chybující Tzavellas. V úvodu druhé půle byli domácí přeceněn aktivnějším týmem, nedorozumění Schwaaba s Reinartzem musel nakonec řešit Adler.

V 53. minutě měli domácí velkou příležitost vstřelit kontaktní gól. Jung dobře nacentroval z pravé strany, míč se nejprve snažil trefit v hodně obtížné pozici Altintop, následně ještě hlavičkoval Gekas, ale Adlera ohrozit nedokázali. O pět minut později už mohlo být definitivně rozhodnuto. Na Vidalův rohový kop si naběhl Hyypiä a dobře hlavičkoval na vzdálenější tyč, Nikolov ale osvědčil výborný reflex a míč vyrazil. Z následného protiútoku odvracel před nabíhajícím Gekasem míč Adler.

Velkou šanci na snížení měli domácí ještě v 80. minutě. Po centru Junga z pravé strany se k hlavičce dostal Meier, ale Adler se překonat nenechal a vytáhl míč alespoň na břevno. Za tři minuty nahradil Derdiyoka Kießling a hned se výrazným způsobem zapsal do dějin zápasu. Balitsch sebral míč, nejprve si narazil s Augustem, poté také s Kießlingem a nakonec přehodil nešťastného Nikolova - 0:3. Následně se ještě dostal ke střele Altintop, ale Adler se zaskočit nenechal a připsal si tak šestou nulu v sezóně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

6:2

Reagovat
šolim

Má cenu psát tam takový nesmysly?

Reagovat
smazaný uživatel

šolim souhlasim s tebou :D dycky kyž jsem koukal :D tak tomtaf nepsal výsledek :D a bylo to dycky uploně jinak :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tomtaf je provokatér...netreba si ho všímať

Reagovat
Veselac

1:1...anebo dám že oba týmy vstřelí gól

Reagovat
smazaný uživatel

Také paráda ! 0+3 je z venku super ! S vámi budou taky problémy ! Ale mi vás dostanem ! Bayern !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele