Bundesliga - souhrn 20. kola

26.01.2018, 22:25, aktualizováno 28.01.2018, 19:56
Komentáře a souhrny
Wolfsburg na závěr 21. kola konečně uspěl a vyhrál v Hannoveru. Leverkusen zdolal Mainz a po tomto kole bude hned za vedoucím Bayernem, jenž si po nevydařeném úvodu poradil s Hoffenheimem poměrem 5:2. Třetí zůstává Schalke, které tříbodový zisk ve Stuttgartu, Frankfurt pro změnu vyhrál nad Gladbachem a zaujímá poslední pozici zaručující postup do Ligy mistrů. Dortmund zachraňoval pouze bod s Freiburgem. Nerozhodné výsledky pak byly k vidění rovněž na hřištích RB Lipsko, Kölnu a Brém...

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 0:1

28.01.2018 18:00

Góly: 72. Yunus Malli

Wolfsburg vyhrál v Hannoveru a připisuje si první venkovní ligovou výhru od srpna loňského roku. Hannover naopak doma prohrává poprvé od října.

Wolfsburg se díky výhře nad mírným favoritem posouvá bundesligovou tabulkou nahoru, konkrétně se nyní nachází na třináctém místě se třiadvaceti body a na dvanáctý Freiburg ztrácí jeden bod, na šestý Dortmund osm bodů. Na sestupové pásmo má Wolfsburg i přes výhru pouze nepatrný náskok šesti bodů.

Hannover je i přes prohru na pohodlné desáté příčce se sedmadvaceti body. Před sezónou byl Hannover jedním z hlavních kandidátů na sestup a po dvaceti odehraných kolech se od něj nachází deset bodů. Blíže než sestupu je Hannover v současnosti evropským pohárům, konkrétně od Evropské ligy čtyři body a od vysněné Ligy mistrů bodů šest. Pro Hannover však v letošní sezóně bude úspěchem i klidný střed tabulky, ze kterého bude moci těžit do dalších ročníků.

Do první velké šance zápasu se dostal ve 14. minutě Wolfsburg. Didavi hlavičkoval po centru z bezprostřední blízkosti, jeho střelu však zastavil brankář Tschauner. Až do konce druhého poločasu byla hra klidná a žádné další šance jsme se nedočkali.

Až v 72. minutě prokázal svou skvělou kopací techniku hostující Malli, který prudkým Lobem překonal brankáře Tschaunera a poslal tak Wolfsburg do vedení. V 86. minutě mohl srovnat skóre Bebou, ale zhruba ze vzdálenosti penaltového puntíku trefil pouze břevno Casteelsovy brány a zápas tak skončil 1:0 pro hosty.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 2:0

28.01.2018 15:30

Góly: 48. Leon Bailey, 68. Wendell (pen.)

Leverkusen doma porazil Mainz, gólově se prosadil jamajský mladík Leon Bailey, který je předmětem zájmu evropských velkoklubů. Pro Mainz prohra znamená přiblížení se sestupovým pozicím.

Bayer Leverkusen se díky pohodové domácí výhře dostal na druhé místo tabulky a pro klub by bylo obrovským úspěchem, kdyby na tomto umístění zůstal. Leverkusen má po dvaceti odehraných kolech čtyřiatřicet bodů, stejně jako Schalke, před kterým je o skóre. Na tuto dvojici ztrácí jeden bod Frankfurt a dva body ambiciózní Lipsko. Náskok neuvěřitelných šestnácti bodů na druhý Leverkusen má Bayern Mnichov, který je již v lednu téměř jistým vítězem letošního ročníku bundesligy.

Mainz si prohrou zadělává na sestupové potíže. Na šestnácté místo, které znamená baráž už má s dvaceti body náskok pouhé tři body a na přímý sestup v podobě sedmnácté Hamburku pouze čtyři body. Mainzu se navíc vzdalují soupeři, se kterými tento tým z Porýní doposud držel krok, jako jsou například Freiburg nebo Hertha Berlín.

Úvod zápasu těchto dvou soupeřů byl nudný, první velké šance jsme se totiž dočkali až v nastaveném čase prvního poločasu. Wendell centroval po rozehrávce rohového kopu do chumlu před hostujícího brankáře Zentnera, tam si míč sice našel Alario, ale hlavičkoval pouze těsně vedle. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

O poločasové přestávce promluvil trenér Herrlich svým svěřencům výrazně do duše a od druhé půle již začali domácí hrát aktivnější fotbal, což se vyplatilo již ve 48. minutě. Leon Bailey napřáhl zpoza vápna a dalekonosnou střelou k zadní tyči poslal Leverkusen do vedení. V 53. minutě střílel z podobné pozice Brandt, ale střela se nakonec mezi tři tyče nevešla. V 67. minutě fauloval ve vlastním vápně hostující Donati a rozhodčí Willenborg tedy správně nařídil penaltu, kterou vzápětí proměnil Wendell. V úplném závěru zápasu mohl navýšit skóre na 3:0 Alario, jehož hlavičku však dobrým zákrokem vychytal Zentner.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hertha BSC 0:0

27.01.2018 18:30

Góly: -

Brémy bezbrankově remizovaly s berlínskou Herthou, k výhře však měly blíže. Hosty držel skvělými zákroky brankář Kraft.

Pro Werder znamená remíza udržení jednobodového náskoku na předposlední Hamburk. Na patnáctý Stuttgart, který by v této chvíli zůstal mezi německou elitou, ztrácí Brémy tři body. Na nesestupové pozice se ale dotahuje také Köln, který získal z posledních čtyř ligových utkání deset bodů.

Hertha může být s remízou maximálně spokojena, neboť za zápas si vypracovala pouhé dvě střely na bránu Jiřího Pavlenky. Klub z hlavního města Německa se nyní nachází se šestadvaceti body na jedenáctém místě, přičemž na šestý Leverkusen ztrácí pět bodů, na šestnácté Brémy má pak pohodlný náskok devíti bodů.

Do první velké šance zápase se dostali již ve druhé minutě domácí, Gondorf však trefil pouze tyč Kraftovy brány. V 10. minutě se již Werder radoval ze vstřeleného gólu, který dal Maximilian Eggestein. Rozhodčí Dankert však po zhlédnutí videozáznamu branku neuznal kvůli předchozímu faulu Delayneho, za což si od domácích fanoušků nevysloužil pozitivní reakci.

Na další velkou šanci jsme museli čekat až do 68. minuty, kdy hostující Lazaro centroval před branku Brém, kde si míč našel Ibiševič, který však pálil pouze nad. V 74. minutě vyrazil brankář Kraft skvělým zákrokem hlavičku českého obránce Theodora Gebre Selassieho a z následné dorážky orazítkoval Gondorf pouze tyč. V 81. minutě podržel Kraft opět hosty po nebezpečné střele Belfodila.

Český brankář Jiří Pavlenka si tedy připsal další čisté konto, více práce měl však v tomto zápase rozhodně jeho protějšek, Thomas Kraft.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 5:2

27.01.2018 15:30

Góly: 21. Robert Lewandowski, 25. Jérôme Boateng, 63. Kingsley Coman, 66. Arturo Vidal, 90. Sandro Wagner - 3. Mark Uth, 12. Serge Gnabry

Tak Hoffenheim určitě začal proti Bayernu nebojácně. Po dvanácti minutách dokonce vedl o dvě trefy. Jenže pak obhájce titulu zapnul a díky slepeným brankám slaví šestnáctou výhru.

V první minutě se do šance dostal David Alaba, ale na Olivera Baumanna si nepřišel. Za nějakých 120 sekund udeřilo na druhé straně hřiště. Kimmich na hranici velkého vápna fauloval Gnabryho. Rozhodčí Manuel Gräfe ukázal na značku pokutového kopu. Serge Gnabry ovšem Svena Ulreicha nepřekonal. Náhradník za zraněného Manuela Neuera balon dokázal vyrazit. Bohužel u něj pak byl první Mark Uth a nebylo, co řešit - 0:1.

V minutě dvanácté Jerome Boateng svým blokem vlastně namazal Gnabrymu, který to z nějakých pětadvaceti metrů trefil vskutku parádně. Jeho přízemní volej zapadnul k levé tyči, takže odčinil své předchozí penaltové zaváhání - 0:2. Nicméně - jak vidno - nakonec to jeho týmu nebylo stejně vůbec nic platné.

Bayern totiž nešel do kolen a už ve 20. minutě snížil. Kingsley Coman si pohrál s Pavlem Kadeřábkem, přesně nacentroval na ve vápně neobsazeného Corentina Tolissa, jenž nesměle přiťuknul na hranici šestnáctky pro Kimmicha, jehož přízemní pokus tečoval těsně před Baumannem kanonýr Robert Lewandowski. Nutno dodat, že to rozhodně vypadalo jako secvičená akce - 1:2.

No, a za čtyři minuty bylo vyrovnáno, protože Robbenův roh hlavičkoval za čáru uvnitř malého čtverce (!) stojící Jerome Boateng - 2:2. Do konce úvodního dějství ještě zazlobili Alaba, Vidal a Lewandowski. Skóre se ale zase měnilo až po přestávce. Konkrétně necelých dvacet minut po startu druhého poločasu.

Po ose Tolisso-Rudy-Lewandowski se míč dostal za obranu ke Comanovi, který stál tváří v tvář gólmanovi. Ještě si zkušeně vyčíhal ten správný moment, aby mohl pravačkou po zemi vystřelit na zadní tyč - 3:2. Za pouhé tři minutky přišla pro družinu Juliana Nagelsmana další rána, po které se jen obtížně zvedala.

Další Robbenův roh hlavičkoval Arturo Vidal. V tomto případě musely pomoci hodinky na ruce sudího, protože balon přešel čáru jen o několik málo centimetrů - 4:2. Gólovou tečku za utkáním udělal v jeho poslední minutě bývalý hráč TSG Sandro Wanger, když vytěžil maximum z dobré práce Rafinhy. A navíc prostě stál ve správný čas na správném místě - 5:2. Ještě někdo pochybuje o tom, že Bayern Mnichov získá šestý titul v řadě?

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Freiburg 2:2

27.01.2018 15:30

Góly: 9. Shinji Kagawa, 90+3. Jeremy Toljan - 21. Nils Petersen, 68. Nils Petersen

Dortmund bere pouze bod z domácího zápasu s Freiburgem. Remízu zachránil v nastaveném čase Toljan. Dvěma góly za hosty se prezentoval devětadvacetiletý útočník Nils Petersen.

Dortmundu remíza zkomplikovala cestu za Ligou mistrů, protože v případě výhry by se Borussia ocitala před Lipskem, na čtvrté příčce, která zajišťuje účast v základní skupině milionářské soutěže. Při jarní cestě za Ligou mistrů byla domácí výhra s Freiburgem jednou z povinností.

Pro Freiburg znamená remíza na půdě favorita udržení dostatečného odstupu od sestupového pásma, přičemž předposlední Hamburk ztrácí na Freiburg osm bodů. Na šesté místo, které zajišťuje účast v pohárové Evropě, ztrácí Freiburg sedm bodů, stejně jako na pátý Dortmund.

Již v deváté minutě zápasu si odražený míč v pokutovém území hostů našel Shinji Kagawa a akrobatickým kopem ho umístil k tyči Gikiewiczovy brány. V patnácté minutě vyrazil Gikiewicz na roh nebezpečnou střelu mladého Jordana Sancha. Ve 21. minutě si první velkou šanci zápasu vybudoval také Freiburg a tato šance rovnou skončila vyrovnávacím gólem, když Petersen využil Habererovu přesnou přihrávku. Ve 39. minutě se málem trefil hostující Lukas Kubler, ale jeho střelu dokázal na brankové čáře zastavit gólman Dortmundu Bürki.

Do druhého poločasu nastoupil za Dortmund Mario Götze, který vystřídal Gonzala Castra. V 60. minutě málem přidal svůj druhý gól v zápase Japonec Kagawa, jehož střela však skončila pouze na pravé tyči. Svůj druhý gól v zápase si naopak připsal v 68. minutě hostující Petersen, který poslal Freiburg do vedení překvapivým lobem z asi 40 metrů, na který Bürki nedosáhl. Fanoušci Dortmundu už se pomalu začali smiřovat s krutou prohrou, ale v 93. minutě dokázal na 2:2 srovnat z dorážky Jeremy Toljan.

Příští pátek Dortmund zavítá na půdu Kölnu, který je sice poslední, ale neprohrál ani jeden z posledních čtyř ligových zápasů. Freiburg příští sobotu přivítá Bayer Leverkusen.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Hamburger SV 1:1

27.01.2018 15:30

Góly: 9. Bruma - 29. Filip Kostić

RB Lipsko sice začalo doma proti HSV dobře, ale nakonec z toho byla jen remíza. Pro domácí ztráta, pro hosty třeba odrazový můstek k lepším výkonům pod novým trenérem Berndem Hollerbachem.

První trefa utkání byla vskutku zvláštní. Sabitzer nacentroval z pravé strany před bránu, kde číhal osamocený Portugalec Bruma. Jeho hlavička se odrazila od země takovým způsobem, že ani Christian Mathenia, ani Kyriakos Papadopoulos nedokázali balonu v cestě do sítě zabránit - 1:0. O chvíli později měl Jean-Kévin Augustin na kopačce pojistku, jenže těsně minul.

A tak přišla na pořad odpoledne devětadvacátá minuta a s ní rychlá akce Hamburku, kdy se kulatý předmět s šikovným přispěním Gideona Junga dostal až za obranu k Filipu Kostićovi, který udělal Peteru Gulácsimu kličku a následně zavěsil do prázdné - 1:1. Poločas ... a nakonec vlastně i celý zápas skončil spravedlivou remízou.

Lipsko totiž rozhodně nepřipomínalo žádný válec, který by si šel tvrdě za vítězstvím. Sabitzer to zkoušel z ostrého úhlu, leč Matheniu nepřekonal. Situace s těmito dvěma aktéry v hlavních rolích se opakovala i o nějakých dvacet minut později. Se stejným výsledkem. Zásluhou Kostiće mohli die Rothosen nakonec i vyhrát. Maďarský brankář se však tentokrát přelstít nenechal.

Hasenhüttlův tým i přes remízu nadále zůstává druhým nejlepším celkem, co se domácí statistiky týče. Na třetím místě se nachází Borussia Mönchengladbach, přičemž právě do Borussia-Parku die Roten Bullen za týden zajíždějí. HSV ztrácí čtyři body na první nesestupovou příčku. A příště je na programu derby s Hannoverem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - FC Augsburg 1:1

27.01.2018 15:30

Góly: 40. Miloš Jojić - 77. Caiuby

Poslední Köln útočil na čtvrtou bundesligovou výhru v řadě, kterou mu však zhruba čtvrthodinu před koncem zápasu vzal Caiuby. Augsburg si naopak daří líbivé osmé místo, s možností zaútočit na evropské poháry.

Köln se po zisku jednoho bodu stále nachází na posledním místě tabulky, na tom by však nic nezměnila ani výhra, neboť ztráta na předposlední Hamburk nyní činí tři body. Na patnáctou příčku, která zajišťuje udržení se mezi německou elitou, ztrácí Köln sedm bodů.

Augsburg díky bojovnosti "urval" z tohoto zápasu alespoň jeden bod a v tabulce tak získal výhodu nad Hoffenheimem, který prohrál na půdě Bayernu Mnichov. Augsburg se tedy osamostatnil na osmém místě a na pátý Dortmund ztrácí přijatelné tři body. Sestup už Augsburgu téměř nehrozí, na předposlední Hamburk má náskok dvanácti bodů.

Bookmakeři očekávali vyrovnaný zápas a první velkou šanci si vypracoval ve 12. minutě Köln. Miloš Jojič dobře obešel jednoho z bránících hráčů hostů, z dobré pozice zpoza vápna však mířil pouze nad. Ve 26. minutě se domácí dostali k další šanci, když se Terodde po fatální chybě obránce Augsburgu ocitl sám před brankářem Hitzem, ale v klíčový moment selhal a poslal míč pouze vedle. Napotřetí se již domácí prosadit dokázali, Jojič se ve 40. minutě z volného přímého kopu trefil přímo do odkryté části brány a Hitz již se střelou nemohl nic dělat. Do kabin šli tedy hráči za stavu 1:0 pro domácí, kteří jasně diktovali tempo prvního poločasu.

Hned v 56. minutě mohl jít Köln do dvougólového vedení, Özcan však nemířil mezi tři tyče. Poté se hra na přibližně dvacet minut uklidnila a žádný z týmů si větší šanci nevypracoval, Köln začal hrát opatrněji, což se mu vymstilo. V 77. minutě si totiž centr z rohového kopu našel hostující Caiuby a hlavičkou usměrnil míč ke vzdálenější tyči, kde nikdo nehlídal. V úplné mzávěru mohl vstřelit vítězný gól pro Köln Guirassy, ale ani jeho rána v bráně neskončila.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Schalke 04 0:2

27.01.2018 15:30

Góly: 14. Naldo, 19. Amine Harit (pen.)

Schalke si poradilo se Stuttgartem a díky zaváhání Lipska a Dortmundu se vrátilo na druhou příčku tabulky. VfB se naopak zase o kousek přiblížilo sestupovým příčkám.

Že se celku z Mercedes-Benz-Areně proti die Königsblauen dlouhodobě nedaří, se začalo potvrzovat ještě v úvodní patnáctiminutovce. V jejím závěru posadil Daniel Caligiuri svůj přímý kop na hlavu Naldovi. Tady nemohl Ron-Robert Zieler při nejlepší vůli vůbec nic dělat - 0:1. A záhy to bylo pro něj i jeho spoluhráče ještě složitější.

V minutě devatenácté totiž došlo v pokutovém území domácích ke kontaktu (v podstatě to byla vysoká noha) Leona Goretzky a Jacoba Bruun Larsena, načež se kopala penalta. K balonu si stoupnul Amine Harit a zacílil po své pravé ruce, zatímco brankář si vybral opačný kout své svatyně, tedy nebylo, co řešit - 0:2.

Těsně před pauzou zahodil velikou příležitost Jevhen Konopljanka. Wolfův tým zazlobil až v závěru úvodního dějství. Slibný Gomézův pokus byl nakonec zblokován na roh, po kterém musel Max Meyer uklízet na brankové čáře. Po změně stran přišly na hřiště čerstvé síly, jenže k ničemu to bohužel pro celek z Bádenska-Württemberska nevedlo.

Více ze hry měli nadále hosté. Goretzka však našel jen Zielera a v pětašedesáté minutě vybídnul ke skórování Harit kolegu Konopljanku, která sám před bránou mířil trestuhodně mimo. Za deset minut přiměl Goméz k výtečnému zákroku Ralpha Fährmanna. Tedescův výběr tak ani nemuselo mrzet po sobě jdoucí selhání dvojice Guido Burgstaller a Naldo. Pro Schalke to byla devátá výhra, pro Stuttgart naopak dvanáctá porážka.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 2:0

26.01.2018 20:30

Góly: 43. Kevin-Prince Boateng, 90+2. Luka Jović

Eintracht dokázal na cenné vítězství z Wolfsburgu navázat i před vlastními fanoušky, kde si poradil s Borussií Mönchengladbach a alespoň dočasně se posunul na druhou příčku...

Hned od začátku viděli přítomní diváci poměrně svižný fotbal, hesenská družina byla aktivnější a hned záhy se mohla dočkat kýžené odměny. Rebić vytvořil doslova tutovou šanci pro Wolfa, ten však z hranice malého vápna nedokázal trestuhodně změnit číslo na ukazateli skóre!

Krátce nato přišla pro porýnský tým komplikace v podobě zranění brankářské jedničky Yanna Sommera, kterého mezi třemi tyčemi vystřídal Tobias Sippel. Následně se hrálo od šestnáctky k šestnáctce a ani jedna strana se nedostávala do šancí. Zřejmě nejzajímavější situací tak po dlouhé minuty byl ostrý zákrok Rebiče na Herrmanna, po kterém přišel žlutý kartónek.

Ještě do odchodu na přestávku se však skóre nakonec přece jen měnilo. Velký podíl na celé akci měl Chandler, jenž si poradil s Herrmannem a Boateng už si poté věděl rady - 1:0!

Po obrátce však hosté viditelně přidali a zdálo se být jen otázkou času, než srovnají stav. Herrmann ovšem svůj projektil napálil jenom do břevna domácí svatyně a Zakaria o několik chvil později svým dalekonosným pokusem pro změnu přestřelil Hradeckyho branku.

Největší příležitost na srovnání pak měla "Hříbata" čtvrthodiny před koncem. Boateng uvnitř šestnáctky nedovoleně zastavil Stindla a rozhodčí Fritz nařídil pokutový kop! Odpovědnost následně vzal na svá bedra Thorgan Hazard, ovšem mičudu nasměroval jen do brankové konstrukce, skóre se tak ani tentokráte neměnilo. Už dříve pak mohl sudí pískat zákrok na Vestergaarda.

Otřepané nedáš - dostaneš se pak znovu potvrdilo. Psala se druhá minuta nastaveného času, když střídající Jović s Barkokem si vyměnili balón a prvně jmenovaný následně přízemní křižnou střelou upravil na konečných 2:0. Domácí tak zůstávají letos bez porážky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov20162249:1650
2.Bayer Leverkusen2097441:2734
3.Schalke 042097432:2534
4.Eintracht Frankfurt2096526:2033
5.RB Lipsko2095632:2932
6.Borussia Dortmund2087542:2731
7.Borussia Mönchengladbach2094730:3231
8.FC Augsburg2077629:2628
9.TSG Hoffenheim2076731:3227
10.Hannover 962076728:3027
11.Hertha BSC2068627:2726
12.SC Freiburg2059622:3524
13.VfL Wolfsburg20411523:2423
14.VfB Stuttgart20621216:2620
15.1. FSV Mainz 0520551024:3520
16.Werder Brémy2038916:2517
17.Hamburger SV20441216:2916
18.1. FC Köln20341315:3413

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
Ferguson6

Reagovat
Spalovač šancí

Když jsi prince, je logické, že jsi druhý v pořadí

Reagovat
flamengo

Super chlapci !

Tuším aj tá chrbtica ma bolí menej :)

Pískajte koniec ligy :D

Reagovat
Mönchengladbach

Hecking ven!

Reagovat
flamengo

Mám rád Monchengladbach, hlavne skrz Alana Simonsena, aj odznak mi kedysi poslali.

Dúfam, že toto je tá sezóna, kde tam bude SGE.

Reagovat
vladino10

Nebojis sa, že prípadná európska súťaž by mohla znamenať budúcu sezónu boj o záchranu?

Alebo ako to tam vyzerá, zvládli by ste to?

Dik

Reagovat
flamengo

Výjazdy fanúšikov Eintrachtu bývajú excelentné, je to pre nich odmena, zaslúžia si to. Mám pocit, že ten káder je dosť dobrý a široký. Neísť úmyselne do toho by bol pruser. Zostať nepovšimnutý v strede tabulky je o ničom.:)

Reagovat
smazaný uživatel

Včera byla asi i nejlepší atmosféra této sezóny a jak říkáš...byla by to velká odměna jak pro nas tak pro tým protože si to letos opravdu kluci za ty výkony který každý zápas odevzdávat zasloužej .....a letošní tým má obrovskou sílu a kvalitu a co je zaplat panbuh důležitý že nás nedecimuje široká marodka jako tomu bylo druhou půlku minule sezony kdy sme šli do zimní pauzy taky z druhého místa ale bohužel se spoustou dlouhodobě zraněných hráčů.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Filiposi

Ty nevyrovnané výkony jsou fakt divné viz. Výprask od Dortmundu a Leverkusemu, jako hru co předvádí mi nepřijde špatná, akorát to zakončení pokulhává. Přijde mi, ze se vrací špatná forma z venkovních zápasů. Závidím Frankfurtu Kovače, rád bych ho viděl v Gladbachu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedáme včera dostal od klubu doživotní členství a vypadá to že ještě (moje velký přání) nějaký pátek u nás zůstane.

Reagovat
20fredy20

OT: inak do buducnosti, by sme mohli zobrat jedneho z trojice De ligt,Van de Beek a Kluivert o prvych dvoch uz sme mali zaujem, a ked Arjen skonci tak jeden Holandan v time moze byt.

Reagovat
bayern987

Já to nechápu ten Frankfurt.

Reagovat
db18

Ale je to pěkná změna... jen se děsím toho, co by předváděli v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by....hráli by tam fotbal

Reagovat
JozkokozleJ

Horsie, nez tohtorocni zastupci by to zrejme nebolo...

Reagovat
db18

To je fakt, ale naopak by to chtělo někoho, kdo by konečně něco trhnul...

...ale na druhou stranu by to po fanouškovské stránce stálo za to, takže oproti (letošnímu) RBL a Hoffenheimu určitě dobrý posun.

Reagovat
Elliasson

Lipsko se mi v Evropě nezdá být zdaleka tak hrozné na to, jak mladý ten tým mají.

Reagovat
JozkokozleJ

Lipsko to zvladlo obstojne. Prve sezony v LM byvaju tazke. Narazal som predovsetkym na Herthu, SCF, Köln a Hoffenhiem. No a Frankfurt by v EL tym svojim pragmatickym futbalom postup (ako naposledy) urobit mohol

Reagovat
flamengo

Naposledy pred štyrmi rokmi vyhrali skupinu EL s piatimi výhrami a jednou prehrou a potom vypadli v krásnych zápasoch s Portom po výsledkoch 2:2 a 3:3.

Reagovat
db18

Ulreich - Kimmich, Süle, Boateng, Alaba - Rudy - Robben, Vidal, Tolisso, Coman - Lewnadowski

střídačka: Starke - Wagner, Ribéry, James, Rafinha, Bernat, Müller

Reagovat
Rudnevs

Dnes som Kaiserslautern nestíhal, keď som to zapol, tak rozhoca akurát ukončil zápas. Ako to tam vyzeralo? Hral Lautern lepšie alebo to bola taká typická tohtosezónna klasika? Návšteva na Betze 20.000 divákov, to je tiež taká klasika, ale dúfal som, že v tejto situácii by mohlo prísť tak dvakrát toľko. Keď už nič iné, tak aspoň tri body dôležité body pre Düsseldorf, ktoré pomôžu v boji o postup...

Reagovat
smazaný uživatel

Skouknul jsem až dnes sestřih,podle toho se zdálo,že to byl vyrovnaný zápas až do vyloučení gólmana Müllera.Škoda hlavně té hloupé první žluté.

Reagovat
Rudnevs

Teraz som to videl... Müller To mi pripomenulo Spalvisa v Heidenheime, tú druhú žltú by som mu zas tak nevyčítal, ale za tú prvú by som mu strhol niečo z platu alebo by som ho poslal na šichtu do fanshopu, tak ako to robí Tedesco na Schalke. Nie len, že je to absolútne nešportové, ale najmä zbytočné a bol to jeden zo zlomových momentov zápas... Vraj majú prísť ešte dve posily, som zvedavý o koho pôjde. Čítal som o Gustavovi Engvallovi, ale ten to pravdepodobne nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Burki dostat gol zo 40 metrov ... Aubu zase nic , jednoznacne predat ... Cela Borusia teraz stoji za ....

Reagovat
smazaný uživatel

Opět bída dneska Ke golům se radši ani nebudu vyjadřovat, to je síla co mi dostáváme. Ale zoufale mi tam chybí finální nahrávka, jakoby se každej bál něco vymyslet a čekají, že to zachrání snad Sancho. ten měl těch ztrát požehnaně a v soubojích slabej jak čaj, někdy do nich pro jistotu ani nejde. Nuri katastrofa, už nějakej ten pátek hraje tužku, dneska tomu dal korunu. Auba snad ani nebyl na hřišti Jediný pozitivum je Sokratis, ten se neskutečně zvedl, Toprak to samý...

Reagovat
Rudnevs

Niekedy zo začiatku komentátor Konferenzu vravel, že fanúšikovia na Aubameyanga pískajú pri každom dotyku s loptou ale majú však problém, že sa Aubameyang nedostáva k lopte. Inak z pohľadu nezaujatého fanúšika je to fajn, Freiburg je jeden z najsympatickejších tímov v Bundeslige a Petersen je môj obľúbenec, je to skvelý útočník, súhlasím však s Christianom Streichom, že má jednu chybu - v prípade, že Nils hrá zo začiatku, už nemôže prísť do hry ako žolík.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim co seti líbí na hře Freiburgu, protože to je pořádná betonárka. Ten pískot jsem slyšel, ale jestli byl dneska Auba 3x 4x u balonu tak je to moc. Prvni gól jsme dostali z hovna a ten druhej byl naprostý selhání Nuriho.

Reagovat
Rudnevs

Nemyslel som tým priamo hru, ale klub a jeho filozofiu - panuje tam rodinná atmosféra, v prípade nenakupujú za drahé peniaze, majú dobrých fanúšikov, hrá tam veľa Nemcov, párkrát zostavili už i čisto nemeckú základnú zostavu, dávajú príležitosť vlastným mladíkom, tréneri ostávajú dlhodobo, Streich je podľa mňa veľký sympaťák a kto si myslí opak, radím mu pozrieť sa napríklad na tlačovú konferenciu z doby, keď zostupoval Ingolstadt.

Nj, Dortmundu sa teraz nedarí, podľa mňa to ani nie je vina trénera, skôr by bolo potreba trocha okysličiť káder, predať Aubameyanga a jemu podobných a namiesto návratov kedysi úspešných hráčov radšej dať šancu odchovancom.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si nemyslím, že je to chyba Stogera. Hráči hrajou furt ten samej fotbal, akorát se z něho vytratila přímočařost a efektivita. Celou dobu biješ do vrat a skoro každej zápas dostaneš z mrdky gól. Musí to být hrozně frustrujici. Stoger zůstane do léta, pak musí přijít nějakej ras, co to srovná do laťe. Já bych vzal klidně i toho Magatha

Reagovat
Arne

Jo, Freiburg hraje beton.

Reagovat
didosh

Ten Stuttgart to je bída...

Reagovat
smazaný uživatel

Kterej VLASTIZRÁDCE tu volil ZEMANA

Reagovat
smazaný uživatel

neboj ste chceli mať českého Kisku? americkeho ritolezca

Reagovat
Kiko12

Fica

Reagovat
Spasitel

Freiburg Leipzig takto darovať body

Reagovat
Snatus

Co je s tím Daridou? Však to před zraněním byl důležitý hráč Herthy.

Reagovat
JozkokozleJ

Pred zranenim nebol v top forme. Ale aj tak nerozumiem, co to Dardai skusa. Po dnesnom (nie prvom) slabom vykone Arneho Maiera si neviem predstavit, ze proti Hoffenheimu sa nevrati do zakladu.

Reagovat
Ferguson6

Asi mu vadí, že si ich mýlia

Reagovat
Snatus

To se říkalo i po výkonu Dudy a stejně nehraje.

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes to bolo ale dost zle, takze zmeny ocakavam. Duda slaby priemer a Maier snad neprihral raz presne. Nedivil by som sa, ak by v dalsom zapase obaja sedeli a zaloha bola zlozena: Darida, Skjelbred - Leckie, Lazaro, Kalou.

Reagovat
Spalovač šancí

Co ten Kolín? Bez Modesta je neschopnej?

Reagovat
db18

*byl

Reagovat
Werkrider

Bailey topka, ak bude na sebe makať, tak z neho môže byť veľká hviezda. Nebolo by na škodu aby s prestupom do "veľkoklubu" ešte jednu - dve sezóny počkal. Nie len pre Leverkusen ale aj pre neho.

Mimochodom Werkself už 25 zápasov v rade skórovali.

Reagovat
REPLIKATOR

Tak kam půjde Bailey po sezoně?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjadril sa, že by si chcel zahrať v Premier League a dá sa čakať, že tam aj skončí, kvalitatívne má na akýkoľvek anglický klub. Ja si ale myslím, že sa do toho môže zamontovať aj Bayern, podobné mladé a superkvalitné krídlo, navyše preverené ligou ho určite musí zaujímať...

Reagovat
Jardman

Taky zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Klobúk dole pred Herrlichom, ako to dokázal po tom tragickom začiatku skonsolidovať a postupne sa hráči vynikajúco zohrali a celý tím sa zlepšil prakticky vo všetkých herných činnostiach. Verím, že to druhé miesto je reálne, BVB je v kríze a Leipzig tento rok nejako nekonzistentný, hlavne je ale uhrať LM.

Bailey je famózny, o parník najlepší hráč túto sezónu, takýmto spôsobom je v lete bohužiaľ neudržateľný, snáď sa ho ale aspoň podarí streliť za nejakú pálku, ako sa to podarilo v lete Dortmundu pri Dembelem. Brandt trošku sklamanie, má určite na viac, ako zatiaľ ukazuje, Leon ho výrazne zatieňuje. Alario sa ukazuje dobre, herne šikovný, snáď mu to začne aj viac padať, s Vollandom sú výborná a kvalitná dvojka. Chcelo by to ešte viac priestoru pre Havertza, Henrichsa a Retsosa, škoda, že sa nehrá aspoň tá El

Reagovat
smazaný uživatel

BREAKING:

Significant news coming out of Germany this evening from multiple news organisations that Arsenal & BVB have all but reached an agreement for Pierre-Emerick Aubameyang for a fee of around €60m ( @OldBlackHack )

Reagovat
db18

Ještě se čeká, až si BVB dojedná náhradu (zatím lze jen odhadovat, jestli to bude Giroud, nebo ne).

Reagovat
smazaný uživatel

WTF?! Dělá si, Bayern, prdel s tím náskokem? Dobře oni.

Reagovat
HSV1887

Aspon bod. Lepsi nez nic. Konecne jsem aspon videl, ze na to neserou, makaj a snazej se, ich meine unsere Jungs. Hrajem uplny hovno, ale nasi Fans jsou vzdycky vsude. Zapas vyprodanej, delali jsme dobrou Stimmung. K 'Fans' domacim se vubec nevyjadruju..jsem rad, ze jsem mel moznost jim rict, co si o nich myslim. O vikendu male Nordderby, musime vyhrat, NUR DER H S V !!!!

Reagovat
vladino10

Koleno, bok, stehno, čím si skóroval?

"Možno zohrala úlohu aj najlepšia časť môjho tela

Čo povieš na to, ze si oslavoval gól proti svojmu bývalému timu?

"Ja oslavujem kazdy gól..nezáleží na tom či som tam bol rok alebo či je moja mama alebo otec trénerom toho timu, nestarám sa

Sandro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele