20. kolo
27.01.2018 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - SC Freiburg 2:2

Dortmund bere pouze bod z domácího zápasu s Freiburgem. Remízu zachránil v nastaveném čase Toljan. Dvěma góly za hosty se prezentoval devětadvacetiletý útočník Nils Petersen.

Dortmundu remíza zkomplikovala cestu za Ligou mistrů, protože v případě výhry by se Borussia ocitala před Lipskem, na čtvrté příčce, která zajišťuje účast v základní skupině milionářské soutěže. Při jarní cestě za Ligou mistrů byla domácí výhra s Freiburgem jednou z povinností.

Pro Freiburg znamená remíza na půdě favorita udržení dostatečného odstupu od sestupového pásma, přičemž předposlední Hamburk ztrácí na Freiburg osm bodů. Na šesté místo, které zajišťuje účast v pohárové Evropě, ztrácí Freiburg sedm bodů, stejně jako na pátý Dortmund.

Již v deváté minutě zápasu si odražený míč v pokutovém území hostů našel Shinji Kagawa a akrobatickým kopem ho umístil k tyči Gikiewiczovy brány. V patnácté minutě vyrazil Gikiewicz na roh nebezpečnou střelu mladého Jordana Sancha. Ve 21. minutě si první velkou šanci zápasu vybudoval také Freiburg a tato šance rovnou skončila vyrovnávacím gólem, když Petersen využil Habererovu přesnou přihrávku. Ve 39. minutě se málem trefil hostující Lukas Kubler, ale jeho střelu dokázal na brankové čáře zastavit gólman Dortmundu Bürki.

Do druhého poločasu nastoupil za Dortmund Mario Götze, který vystřídal Gonzala Castra. V 60. minutě málem přidal svůj druhý gól v zápase Japonec Kagawa, jehož střela však skončila pouze na pravé tyči. Svůj druhý gól v zápase si naopak připsal v 68. minutě hostující Petersen, který poslal Freiburg do vedení překvapivým lobem z asi 40 metrů, na který Bürki nedosáhl. Fanoušci Dortmundu už se pomalu začali smiřovat s krutou prohrou, ale v 93. minutě dokázal na 2:2 srovnat z dorážky Jeremy Toljan.

Příští pátek Dortmund zavítá na půdu Kölnu, který je sice poslední, ale neprohrál ani jeden z posledních čtyř ligových zápasů. Freiburg příští sobotu přivítá Bayer Leverkusen.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aubameyang v základu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele