Bundesliga - souhrn 20. kola

28.01.2011, 22:25, aktualizováno 30.01.2011, 19:25
Komentáře a souhrny
Dortmund znovu úřadoval, vyhrál ve Wolfsburgu a pojistil si první místo. Leverkusen už v pátek porazil Hannover, před který se po výhře v Brémách dostal Bayern. Schalke doma nestačilo na Hoffenheim, Hamburk jede s prázdnou z Norimberku. Freiburg v neděli vyloupil Stuttgart, na nějž se po vítězství ve Frankfurtu dotáhl Gladbach...

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 0:1

30.01.2011 17:30

Góly: 84. Igor De Camargo

Gladbach nakonec dokázal v nepříliš pohledném utkání zvítězit a připisuje si tak životně důležité tři body v souboji o záchranu. Domácí Eintracht zůstává i nadále ve středu tabulky.

Zápas začal ve svižném tempu, oba týmy chtěly hrát aktivně a tlačily se dopředu. První vážnější šance ale přišla až v 9. minutě. Meier vybojoval míč pro Caia, ten se nerozpakoval a vystřelil, hostující branku ale trefit nedokázal. Postupem času byli aktivnější přeceněn domácí. Důkazem toho byla další příležitost. Köhler poslal z levé strany dobrý centr do vápna, na který si naskočil Fenin, hlavičkoval ale mimo domácí svatyni.

Další šance přišla až v 21. minutě a byli u toho opět domácí. Caio byl těsně před pokutovým územím faulován Stranzlem, sám se pak postavil k následné standardní situaci a pěknou střelou se snažil nachytat Heimerotha. To se mu však nepovedlo, hostující brankář byl u své pravé tyče včas a míč dokázal vyrazit. Domácí Eintracht si přesto vypracoval ještě jednu dobrou příležitost. Po kombinaci Schweglera s Caiem se k míči dostal druhý jmenovaný a pěknou střelou trefil levou tyč Heimerothovy brány. Hosté si vypracovali jedinou vážnější šanci až těsně před koncem prvního poločasu. Po dlouhém autovém vhazování Nordtveita se ale nedokázali dohodnout de Camargo s Neustädterem a míč tak skončil v zámezí. Tím také skončil nepříliš zajímavý první poločas.

O poločasové přestávce se rozhodl hostující trenér Frontzeck sáhnout ke změně. Dnes nevýrazného Hankeho nahradil Karim Matmour. A byl to právě hostující Gladbach, kdo se snažil na začátku druhé půle určovat tempo hry. K žádnému vážnějšímu ohrožení domácí branky se ale nedostal. V 65. minutě se domácí hráči dožadovali penalty, sudí Peter Gagelmann ale souboj Meiera s Dantem posoudil jako čistý.

O pět minut později už se naopak radovali z gólu hosté. Asistent sudího však míč, jenž směřoval od Idrissoua, za brankovou čárou celým objemem neviděl, a tak branku neuznal. S blížícím se koncem zápasu to byli hlavně domácí, kdo se snažil utkání rozhodnout. Nejprve střílel dnes velmi aktivní Caio, po něm ještě Meier, ani jeden z nich však cíl trefit nedokázal.

V 84. minutě ale přišel pro domácí tým šok. Idrissou vyslal do úniku Matmoura, ten míč ještě potáhl a přesně přihrál na de Camarga, který už si v zakončení věděl rady - 0:1. Hned vzápětí se navíc hnal do slibné šance Reus, s jeho střelou si ale Nikolov poradil. Hosté si tak připisují tři body a zároveň se bodově dotahují na předposlední VfB Stuttgart.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - SC Freiburg 0:1

30.01.2011 15:30

Góly: 24. Johannes Flum

Stuttgart ve dvacátém kole na vlastním stadionu podlehl Freiburgu a zůstane tak v sestupové zóně, přičemž se na něj ještě může bodově dotáhnout Borussia Mönchengladbach. To Freiburg si díky brance Johannese Fluma udržel kontakt s přední částí tabulky.

Před zápasem vůbec nebylo jisté, jestli do utkání naskočí současný nejlepší bundesligové střelec Papiss Cissé. Senegalský šutér se nakonec dal do pořádku a pozornost na sebe upoutal už v první minutě utkání, kdy si ale s jeho ránou z pětadvaceti metrů poradil připravený domácí strážce tří tyčí Ulreich.

Pak přišly velké chvilky domácích, jenomže jak Träsch či Pogrebňak, tak ani Gentner skórovat nedokázali. Brankář Freiburgu Baumann pak na další bravurní zákrok musel čekat až do 22. minuty, kdy jej zaměstnal Marica.

O to horší pro švábský celek bylo, že o dvě minuty později po Rumunově šanci inkasoval. Nicu našel Johannese Fluma a ten překonal Ulreicha. Domácí VfB pak začalo útočit do plných, nicméně do konce první půle si díky skvěle organizované obraně Freiburgu vybojoval jen volný kop Didaviho ze sedmatřicáté minuty, který ale gólem neskončil.

I druhá půle byla z pohledu Labbadiových svěřenců utrpením. Neprosadili se Harnik ani Schipplock, střelcům Stuttgartu často chyběly v koncovce nervy a tak Bruno Labbadia poprvé jako trenér VfB Stuttgart prohrál.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - 1. FSV Mainz 05 0:1

29.01.2011 18:30

Góly: 23. Lewis Holtby

I druhé porýnsko-falcké derby v této sezóně ovládl Mainz, loňský nováček toho letošního porazil díky brance Holtbyho, která byla vůbec prvním gólovým úspěchem týmu na jaře, a posunul se díky tomu na čtvrté místo, zatímco Kaiserslautern zůstává třináctý s pouze tříbodovým náskokem na sestupové pozice.

Oba rivalové se ze začátku hlavně rozkoukávali a oťukávali se, první podstatný okamžik ovšem přišel už v sedmé minutě. Schürrle prostrčil na Szalaie, který stál v ofsajdu, ale pokračoval dále ve hře stejně jako Sippel. Po střetu s domácím brankářem si maďarský útočník zle poranil koleno a musel být střídán.

Průběh hry byl poté velice nervózní a fanouškům nenabídl nic moc pohledného, to však ve 23. minutě hostům vůbec nemuselo vadit. Ivanschitz se uvolnil na levé straně šestnáctky a v jejím středu našel Holtbyho, který si pravačkou míč zpracoval a levačkou jej pohotově poslal ke vzdálenější tyči - 0:1. Kaiserslautern toho oproti soupeři předvedl směrem dopředu ještě méně a za první půli měl také jen jednu šanci, když Petsos pálil zpoza vápna a hostující brankář Müller efektně i efektivně zasáhl.

Krátce po obrátce mohlo být hotovo, hned ve 46. minutě vyslal Caligiuri na zteč Schürrleho a ten měl na zakončení spoustu času, nakonec však s příležitostí naložil tak, že balon poslal do Sippelova náručí. Minutu nato se na domácí branku řítili Risse a Holtby, prve jmenovaný ale situaci "zazdil", když se nechal lehko odzbrojit kapitánem FCK Amedickem.

Betzenberští ďáblové byli ve hře lepší než v první půli, s ofenzivou si ale dnes rozhodně nepotykali. Až dvacet minut před koncem trochu domácí hru oživil střídající Morávek, ale ani český záložník val Mainzu neprorazil. Blízko tomu byl elitní střelec domácích Lakić, ten se deset minut před koncem opřel levačkou do míče, trefil ale pouze tyčku Müllerovy svatyně a 1. FSV již jednogólový náskok udrželo až do konce.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - 1. FC Köln 3:0

29.01.2011 15:30

Góly: 30. Charles Takyi, 36. Charles Takyi, 76. Florian Bruns (pen.)

Celých patnáct let nebylo St. Pauli schopné 1. FC Köln porazit, dnes ale tuto sérii nemohoucnosti prolomilo a co víc, připsalo si veledůležité tři body v boji o záchranu. Millerntor opěvoval především Charlese Takyiho, který v první půli rozhodl dvěma góly.

Domácí začali mnohem aktivněji, paradoxně to ale byli Kozlové, kdo měl první příležitost. Po čtvrthodině hry našel Podolski Novakoviće, jeho sprint ale utnul brankář Kessler, který v hamburském klubu hostuje právě z Porýní. Jinak ale byli hosté docela neškodní a naopak domácí nepřestávali v útočných snahách, za něž byli nakonec odměněni ve 30. minutě. Z poměrně velké dálky se opřel do míče Takyi a jeho rána nechytatelně zaplula k levé tyči - 1:0.

Köln najednou nevěděl, kde mu hlava stojí, a mohl být rád, když v zakončení dvakrát neuspěl Kruse. V 36. minutě pak Lehmann oslovil Asamoaha, proti němuž ještě dokázal zasáhnout Rensing, odražený míč ale přistál u kopaček Takyiho a ten před opouštěnou klecí neměl problém upravit stav na 2:0, který neohroženě vydržel až do přestávky.

Do druhého poločasu hostující kouč Schaefer prostřídal, ale pozitivní efekt to nemělo a St. Pauli nadále hrálo svoji hru. Po necelé hodině hry mohl přidat třetí branku Kruse, jeho střela zblízka ale jen zaplula do náručí Rensinga. 1. FC se mohlo vrátit do zápasu zhruba o deset minut později, to by ale proti ráně Clemense nesměl dobře zasáhnout jistý Kessler.

O chvilku později mohli málem domácí svůj náskok pojistili, ale Oczipkova tečovaná střela skončila na tyči. Millerntor tak vybuchl nadšením až v 76. minutě, to Bartelse stáhl za rameno Eichner a z následného pokutového kopu bez potíží zvýšil Bruns již na 3:0. Tím bylo prakticky po zápase a už šlo pouze o to, kolik kousků si hosté do Porýní odvezou. Nakonec především zásluhou Rensinga zůstalo u tří, kýžené tři body naopak zůstávájí St. Pauli.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 0:1

29.01.2011 15:30

Góly: 4. Isaac Vorsah

Schalke to s plánovaným útokem na evropské poháry očividně příliš vážně nemyslí, i druhé jarní utkání před svými fanoušky totiž naprosto nezvládlo a znovu prohrálo 0:1. O vítězství Hoffenheimu rozhodl stejně jako v podzimním vzájemném střetnutí hlavičkující Vorsah.

Utkání pro domácí začalo nejhůře, jak jen vůbec mohlo. Už ve čtvrté minutě si na roh Salihoviće naskočil na přední tyči Vorsah a spíš uchem než klasickou hlavičkou otevřel skóre - 0:1. Hoffenheim měl utkání naprosto pod svou kontrolou, brzy ale mohl inkasovat, když si na kolmou přihrávku naběhl Huntelaar a vyběhnuvšího Starkeho se poté snažil z úhlu přehodit, levačkou ale poslal míč pouze na vnější síťku.

Jinak bylo ale i nadále mnohem rušněji na druhé straně hřiště. Na dlouhý míč si naběhl Babel a Neuer musel zachraňovat rychlým výběhem a pohotovou hlavičkou, chvilku nato měl zase štěstí, když Ibišević po Babelově přihrávce pálil jen vedle. Územní převaha se poté přelila na stranu Königsblauen a ti po dvaceti minutách konečně předvedli kloudnou akci, Kluge se ale po narážčce ocitl v úhlu a pozorného Starkeho tak neměl šanci překonat.

Domácím tým ovšem hru do plných nezvládal, v záloze prakticky chyběla myšlenka a útok Huntelaar - Raúl byl utopený. To na druhé straně se zcela osamocen na Neuera řítil Babel, vhodný okamžik k zakončení ale prováhal a domácí brankář jej vychytal. Čtyři minuty před odchodem do kabin pak měl skvělou příležitost Ibišević, když se z levé strany dostal až před Neuera, střelou na zadní tyč ale branku o chlup minul a tím udržel Schalke ve hře.

Ohlušující pískot domácích fans a žádosti, aby se hráči na place konečně probudili, vyzněly ale i do druhé půle úplně naprázdno. Na hřišti už nebyli naprosto nepřítomní Huntelaar s Deacem, ani jejich mladičcí náhradníci Gavranović s Draxlerem ale spásou rozhodně nebyli. Snad jediné nebezpečí mohlo vzejít po centrech Pandera a na jeden takový číhal na zadní tyči Papadopoulos, v poslední chvíli ale odvrátil Alaba.

Hoffenheim mezitím několikrát nedotáhl do konce nadějné brejky, z nichž nejdále byl ten Babelův, jehož levačka deset minut před koncem donutila Neuera k dalšímu pohotovému zákroku. V poslední minutě se nakonec Schalke dočkalo šance na vyrovnávací gól, když po Starkeho zaváhání střílel Kluge, z brankové čáry ale vykopl míč Alaba a uchránil tak tři body pro TSG 1899.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:3

29.01.2011 15:30

Góly: 2. Lucas Barrios, 40. Nuri Şahin, 71. Mats Hummels

Dortmund si odváží z Volkswagen Arény zasloužené tři body a nadále si tak udržuje na čele tabulky jedenáctibodový náskok. BVB se tak může v klidu připravovat na následující vestfálské derby.

Utkání začalo ve velkém tempu. Zejména hosté z Dortmundu nechtěli na nic čekat a snažili se co nejdříve ohrozit domácí svatyni. První možnost si ale vybojovali domácí. Po faulu Bendera na Mandžukiće měli Vlci možnost zahrávat zajímavou standardní situaci. K té se postavil Diego, jehož střela zamířila jen těsně vedle pravé tyče Weidenfellerovy brány. Poté se do první šance dostalo i hostující BVB a hned z toho byl úvodní gól zápasu. Psala se teprve 2. minuta, Sahin vyslal nádhernou průchozí přihrávku na rozběhnutého Götzeho, ten míč ještě potáhl a potom dobře našel nabíhajícího Lucase Barriose, který si už věděl rady a hosté se tak ujali vedení.

Po gólu přišlo mírné uklidnění hry, obrana VfL ale musela být pořád v pozoru. Aktivní byl hlavně mladík Götze, jenž dělal svým pohybem Vlkům velké problémy. V 9. minutě si vypracovali dobrou šanci i domácí. Diego zahrával několik rohových kopů, po jednom z nich se k hlavičce dostal Grafite, obrana BVB však jeho pokus zastavila. Hned vzápětí málem ze stejné situace udeřilo na duhé straně. Na Sahinův rohový kop z levé strany si vyskočil Barrios, jehož hlavičku mířící do opuštěné brány zastavoval na brankové čáře Josue. V dalším průběhu hry se domácí začali poněkud více tlačit dopředu, k ohrožení hostující branky to však nevedlo.

Ve 20. minutě přišlo první střídání. Zraněného Riethera, který neměl původně k zápasu vůbec nastoupit, nahradil Thomas Kahlenberg. Ve 23. minutě nebezpečně střílel velmi aktivní Götze, jeho střela jen těsně minula pravou tyč Benagliovy brány. O chvíli později se po dlouhé době dostali do šance zase domácí. Nejprve střílel Diego, jehož střelu Weidenfeller vyrazil jenom před nabíhajícího Grafiteho, ten však trefil přímo hostujícího gólmana. Další šance přišla až ve 40. minutě. Hostující Hummels vybojoval na půlce míč, dobře přihrál na levou stranu na rozběhnutého Götzeho, který v pokutovém území dobře našel volného Barriose. Jeho střela byla domácí obranou zblokována, míč si však našel dobře nabíhající Nuri Sahin a v pádu o břevno překonal bezmocného Benaglia podruhé. Do konce prvního poločasu se už nic významného nestalo, domácí tak vstupovali do druhé části s dvougólovým mankem.

Domácí trenér Steve McClaren udělal o poločasové přestávce další změnu. Místo Mandžukiće nastoupil Fabian Johnson. Do druhé půle nastoupili domácí s viditelně větší aktivitou, k vytvoření nějaké vážnější šance to ale nevedlo. Naopak další možnost si vybojovali hosté. V 54. minutě fauloval Friedrich před vápnem Götzeho a BVB tak mělo možnost zahrávat standardní situaci. K té se postavil Sahin, trefil však jen zeď. Míč se k němu ještě vrátil, ani tentokrát však domácí svatyni netrefil.

V 67. minutě provedli domácí poslední změnu. Dnes nevýrazného Grafiteho nahradila nová zimní posila Dieumerci Mbokani. O dvě minuty později se zaskvěl domácí gólman Benaglio. Nejprve dokázal vyrazit nebezpečný Götzeho centr, poté si poradil i se střelou Großkreutze. V 70. minutě provedl první změnu i Jürgen Klopp. Kubu nahradil Lewandowski. Polský kanonýr se nestačil na hřišti ani rozkoukat a udeřilo potřetí. První Sahinův roh dokázal Benaglio ještě vyrazit, při tom druhém však míč doputoval až na zadní tyč, kde si ho našel Hummels a potřetí dopravil míč do domácí branky.

Další velká šance BVB přišla o čtyři minuty později. Lewandowski našel parádním centrem Barriose, ten však míč dobře netrefil, a tak si mohli domácí oddechnout. V 79. minutě přišla paradoxně největší šance domácích. Dejagah našel svým centrem nabíhajícího Johnsona, ten ale mířil vysoko nad branku stráženou Romanem Weidenfellerem. V 88. minutě se konal velký comeback. Poprvé od svého zranění se totiž na bundesligový trávník vrátil Mohamed Zidan. Dortmund si připsal další důležité vítězství a v čele tabulky si tak stále drží jedenáctibodový náskok.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hamburger SV 2:0

29.01.2011 15:30

Góly: 59. Timmy Simons (pen.), 70. Almog Cohen

Norimberk dokázal poprvé po pěti letech porazit HSV a posunul se tak do klidného středu tabulky. O dnešním vítězství rozhodly trefy záložníků Simonse s Cohenem.

Oba týmy začali utkání opatrně. Mírnější převahu přesto měli domácí. Do první šance se ale dostali hosté. Zé Roberto našel svým centrem van Nistelrooye, před kterým musel na poslední chvíli zachraňovat Timmy Simons. V 27. minutě se do první příležitosti dostali i domácí. Pinola poslal z levé strany přesný centr na Mendlera, ten se odhodlal z 20 metrů vystřelit, Rostovi však starosti nepřidělal.

Potom se dlouhou dobu hrálo bez výraznějších šancí, hra se odehrávala převážně ve středu hřiště. Další šance přišla až ve 39. minutě. Elia se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, Schäfer ale na míč viděl a tak bezproblémů zasáhl. Ve 41. minutě se po chybě Demela a následném přistrčení Schiebera dostal ke střele Eichler, cíl však netrefil. S přicházejícím koncem prvního poločasu byli domácí přecejen aktivnějším týmem a vytvořili si i několik šancí na skórování. O tři minuty později měli domácí možnost rozehrávat dva rohové kopy, po kterých se ve vápně HSV vytvořil velký zmatek, k ohrožení hostující svatyně to ale nevedlo. V poslední minutě první půle se ke střele dostal ještě aktivní Simons, Rost ale dobře zasáhl. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

O poločase provedl hostující kouč změnu, nepříliš výrazného Pitroipu nahradil kanonýr Mladen Petrič. Ten se mohl hned po svém nástupu zapsat mezi střelce, po chybě Pinoly ale mířil vysoko nad branku domácích. Ke změně herního obrazu to ale nevedlo, i nadále byli aktivnějším týmem domácí. V 55. minutě provedl nespokojený Armin Veh další změnu. Ben-Hatiru nahradil uzdravený Marcell Jansen. Za další minutu se ke střele dostal domácí Schieber, Rost dokázal vyrazil pouze na roh.

Z něj sice domácí nic nevytěžili, ale o minutu později fauloval Rost ve vápně Eiglera a pískala se penalta. K té se postavil Simons a bezpečně jí proměnil. Vstřelil tak svou první bundesligovou branku po svém letním příchodu z PSV Eindhoven. Vzápětí provedl domácí trenér Hecking hned dvojité střídání. Judta s Mendlerem nahradili Mak s Chandlerem. HSV se po gólu snažil o brzké vyrovnání, to mu ale překazil Gojko Kačar, jenž fauloval unikajícího Maka a viděl rovnou červenou kartu. Vyloučení přišlo v ten nejméně vhodný moment, HSV měl v té době herně navrch a bylo jen otázkou času, kdy se mu podaří vyrovnat.

Vyloučení domácím hodně pomohlo, dostali se tak z hostujícího tlaku a navíc hned vzápětí přidali pojištující druhou trefu. Po Simonsově střele do břevna se k míči dostal Cohen a měl tak možnost vstřelit první branku v letošní sezóně. V 75. minutě se do šance dostal ještě střídající Guerrero, Schäfer ale se štěstím uchránil pro svůj tým čisté konto. Ve zbývajícím průběhu zápasu už se hosté do žádné výraznější příležitosti nedostali a Norimberk si tak připsal už šesté domácí vítězství v sezóně.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov 1:3

29.01.2011 15:30

Góly: 47. Per Mertesacker - 65. Arjen Robben, 76. Per Mertesacker (vl.), 86. Miroslav Klose

Bayern Mnichov otočil nepříznivý stav v Brémách a výborným způsobem vstoupil do jarních ligových bojů, které by rád zakončil minimálně na pozici vicemistra. První poločas nenabídl kdovíjakou podívanou, zato druhá půle byla prošpikována zajímavými momenty i brankami. Werder zůstává na hraně sestupu, respektive baráže.

Po čas prvního dějství se na hrbolatém a velice poškozeném pažitu na Weserstadionu odehrávala obzvláště vyrovnaná bitva, která však postrádala na výraznější atraktivitě a svižnějším tempu. Absolutní většina ofenzivních akcí končila před šestnáctkou, do níž se oba týmy dostávaly pouze sporadicky, často jen díky standardním situacím.

Vyložených příležitostí bylo poskromnu a daly by se spočítat na prsech jedné ruky nešikovného soustružníka. Asi největší příležitost prvního dějství měl již po čtyřiceti sekundách klání obránce Clemens Fritz, jehož mírná teč Marinova centru díky výbornému vyběhnutí Krafta v brance neskončila.

Minuty zmaru a sžívání se nejen s pažitem pak ve třicáté minutě uťal Mario Goméz, který na šestnáctce zpracoval mičudu po Robbenově vynikajícím popíchnutí a napřáhl k prudké pumelici, kterou výborně lapila opora Werderu, třicetiletý Tim Wiese. Vytáhlý kanonýr Bayernu Mario Goméz do poločasu stihl rozjařit a poškádlit domácí fanoušky i hráče, když předvedl uvnitř malého čtverce značně komediální pád, na jejímž základě si chtěl vymodlit pokutový kop. Píšťalka sudího zůstala naštěstí němá.

Kterak bylo první dějství nezajímavé, to druhé přineslo značné množství zajímavých momentů, z nichž ten první již krátce po přestávce. Gólový účet otevřel po dvou minutách hry defenzivní klenot Werderu Per Mertesacker, který využil Fringsovy a Prödlovy práce a poslal zelenobílé do vedení.

Bayern odpověděl velice rychle zvýšenou útočnou aktivitou a tempem hry a zanedlouho se radoval z vyrovnávací branky, která však nebyla pro předchozí faul Bastiana Schweinsteigera na kapitána Torstena Fringse uznána.

Zaslouženého vyrovnání se bavorský celek dočkal v pětašedesáté minutě. Chorvatský internacionál Danijel Pranjič se uvolnil na své levé straně, odcentroval mičudu do malého čtverce, kde se akrobatickým skokem a střelou prosadil holandský všeuměl Arjen Robben.

Za deset minut šel mnichovský celek do vedení, když Mario Goméz vynikajícím způsobem vybojoval uprostřed pokutového území míč, s nímž se dostal na levý kraj vápna, odkud balón prudkým centrem poslal před bránu. V cestě letícímu centru stála v podstatě stojná noha Pera Mertesackera, který tak poslal hostující mužstvo nešťastně do vedení.

Další branka byla k vidění za jedenáct minut, kdy Thomas Müller výborně vybojoval míč skrze chybujícího Torstena Fringse, upaloval sám na Wieseho, ale namísto vlastního zakončení vybídl ke skórování Kloseho, který se do prázdné branky nemýlil. Posledním a pro budoucí zápas Werderu Brémy veledůležitým momentem klání pak bylo vyloučení Tima Wieseho, který na kraji vápna nevybíravě sestřelil unikajícího Müllera a byl po zásluze poslán do sprch. Wieseho náhradní Mielitz pak žádnou ožehavou situaci řešit nemusel.

Velmi dobrý výkon podal Arjen Robben, na straně Bayernu je třeba pochválit i Thomase Müllera a defenzivní blok, který pracoval takřka bez chybičky. V dresu domácích dneska byli bez podpory záložní řady jak Marin, tak Pizarro, kteří se k ničemu prakticky nedostali. Kvalitu zápasu a pozemních akcí ovlivnil nepříjemně rozoraný terén.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hannover 96 2:0

28.01.2011 20:30

Góly: 21. Arturo Vidal, 42. Simon Rolfes

Leverkusen si s přehledem poradil s Hannoverem a připisuje si tak důležité tři body v souboji o Ligu mistrů. Zároveň se také přiblížil vedoucí Borussii Dortmund na rozdíl osmi bodů, ta má však k dobru zítřejší utkání ve Wolfsburgu.

Začátek zápasu se nesl v poněkud ospalejším tempu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a snažil se přesně dodržovat taktické pokyny. Postupem času se ale dirigentské taktovky chopili přece jen domácí. Žádnou větší šanci si ale nemohli vypracovat, veškerá jejich snaha končila už před pokutovým územím Hannoveru. První vážnější šance přišla na řadu až v 10. minutě a měli ji na svědomí domácí. Po kombinaci Vidala s Ballackem se k míči dostal prvně jmenovaný a vyslal nebezpečnou střelu, která mířila jen těsně vedle pravé tyče Zielerovy branky.

Kdo si počká, ten se dočká. To se domácím vyplatilo. Psala se 21. minuta, Kießling vyhrál hlavičkový souboj, přistrčil míč Vidalovi, ten mu hned z první vrátil zpátky. Kießling se moc nerozpakoval a hned vystřelil, hostující obrana ale jeho střelu dobře zablokovala. Jenže míč se vrátil znovu zpátky ke Kießlingovi, který přihrál pod sebe na Vidala a ten z jedné nádherně umístil míč za bezmocného Zielera. Vstřelený gól domácím evidentně dodal sebevědomí a ti si tak vytvářeli další šance. Nebezpečný byl zejména Renato Augusto, který vyslal na hostující branku několik nebezpečných střel.

Ve 34. minutě se do ojedinělé šance dostal i Hannover. Centr Cherundola nedokázal odvrátit Hyypiä, míč se dostal k Pintovi, který dobře umístěnou střelou protáhl Adlera. Zanedlouho však znovu udeřilo na druhé straně. Po kombinaci Castra s Kadlecem vyslal prve jmenovaný pěkný míč do uličky mezi hostující stopery na Rolfese, ten si počkal na vyběhnutí Zielera z brány a pak ho bezpečně prostřelil. Do konce první půle se už nic významného nestalo, Leverkusen si v pohodě pohlídal dvougólový náskok.

Začátek druhé půle se nesl ve znamení velké snahy Hannoveru o vyrovnání, ale domácí měli utkání stále pevně pod kontrolou. Dlouhou dobu pokračovalo utkání v zajetých kolejích, změna mohla přijít v 59. minutě. Ya Konan se s míčem vřítil mezi domácí stopery, dostal se až před Adlera, ten však proti němu dobře vyběhl a hostující útočník nakonec vysoko přestřelil.

Hosté jakoby si potom nechali zase nějaký čas na nadechnutí, než si opět vypracují další šanci. Ta nakonec přišla v 68. minutě. Cherundolo dobře odcentroval od pravé postranní čáry, míč se snesl na hlavu zcela volného Abdellaoua, ten ale domácí branku trefit nedokázal. Poslední šanci na změnu skóre si vypracoval Hannover v 72. minutě. Schulz se dostal s míčem až na hranici pokutového území domácích, tam se moc nerozpakoval a vyslal gólovou střelu na Adlera, ten však předvedl parádní zákrok a uchránil tak pro svůj tým čisté konto.

V 75. minutě přišla branková příležitost i na druhé straně. Augusto přešel přes Schulze, následně se dostal až před Zielera, kterého se snažil přelobovat, míč mu však nesedl a trefil přesně hostujícího gólmana. Poslední šanci zápasu měli na kopačkách znovu domácí. Derdyiok prostrčil míč na rozběhnutého Castra, proti němu ale dobře vyběhl Zieler a šanci mu překazil. Leverkusen si však i tak na své konto připisuje další vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund20162246:1250
2.Bayer Leverkusen20116341:2939
3.Bayern Mnichov20106440:2336
4.1. FSV Mainz 0520120831:2136
5.Hannover 9620111828:3034
6.SC Freiburg20103729:2833
7.Hamburger SV2093829:3030
8.TSG Hoffenheim2078536:2629
9.Eintracht Frankfurt20821024:2626
10.1. FC Norimberk2075825:3026
11.Schalke 042074926:2625
12.VfL Wolfsburg2058726:2923
13.1. FC Kaiserslautern20641029:3422
14.FC St. Pauli20641023:3422
15.Werder Brémy20641026:4222
16.1. FC Köln20541122:3719
17.VfB Stuttgart20441234:3716
18.Borussia Mönchengladbach20441229:5016

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (184)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vidal hraje famozně letos , přeju mu velkoklub

Reagovat
$dolar$

Treba HSV

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím tam si nekopne ani Elia což je škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Který z velkoklubů momentálně potřebuje hráče na jeho pozici?

Navíc bundesliga mu náramně sedí a Bayer má potenciál, snad neodejde, protože špičkoví hráči by měli zůstávat v BL.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas BL má na to být do 10 let nejlepší liga na světě , ale pochybuju , že ho udrží po sezoně . Btw united pokud skončí Scholes

Reagovat
smazaný uživatel

BL je hlavně, co se financí týče hrozně stabilní soutěž, myslím, že žádný tým nemá nějaké astronomické dluhy (o tom ví asi víc willi nebo Arne).

Už jen udržet hráče té TOP kvality i v týmech mimo Bayern. Neboť fanoušci jsou v Německu nejlepší, stadiony nádherné, kvalitní hra, kterou se většina týmů prezentuje taky a nemám strach o to, že by BL nestoupala vzhůru.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

...když už jsme u stadionů, tak jsem dneska zaslechl o tom, že vedle LTU arény roste nový stadion pro Fortunu Düsseldorf pro 3 zápasy, protože v samotné LTU areně bude koncert

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Hm, to musely bejt hlavy, co to daly dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

...tak ne koncert, ale Eurovision Song Contest...a stadion asi přihlásilo město (a koukam, že už to je Esprit arena)

Reagovat
Arne

No, bylo by dobrý, kdyby se Fortuna dostala do boje o postup a v posledním domácím zápase by se rozhodovalo... To nevím, co by vykoumali, když by měli čtyřnásobnej převis zájmu nad kapacitou.

Reagovat
smazaný uživatel

možná návštěva stadionu v jiném městě (to by ale nemuselo dopadnout dobře - viz Leverkusen)

Reagovat
jv

Jj, bylo by to zajímavý... Tohle je absolutní blbost.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

A to je nějaký problém to dát do nějakého ze sousedních měst? Fakt to mu nerozumím

Reagovat
Arne

K těm dluhům - z BL má vážnější snad jen Schalke, jehož dceřiný společnosti měli někdy tak před rokem snad 150 mil. dluhů. Jinak tohle ale moc nesleduji, snad dám jen k dobru náš dluh - ten je 30 mil., což na první pohled není tak hrozný, na druhou stranu se u nás netočí tolik peněz, takže se to splácí hlemýždí rychlostí.

Reagovat
jv

Nedávno jste ale něco splatili ne? Daroval to prej nějakej dlouholetej fanoušek... Slyšel jsem o 8. mil eur.

Reagovat
Arne

Jj, tak z 39 milionů je 31... Jako potěší to, ale hlavně je potřeba udržet nastolenej kurs a prostě být minimálně na nule, jako v posledních letech skoro pokaždé.

Reagovat
jv

Jj, to určitě. Nevíš, kdo to byl? Podle mě ho asi vůbec nezveřejnili, řekli jenom že to je dlouholetej fanda Herthy a že je z Berlína tuším...

Reagovat
Arne

Ne, to nevím hele... Já vlastně ani nevím, že je to fanoušek Herthy, i když z toho vlastně vyplývá. Gegenbauer se omezil jen na to, že je to německý občan a platí v zemi daně, nic víc nevíme.

Reagovat
jv

Stejně je to obdivuhodný, takhle dát hromadu peněz a ani se nezveřejnit, ale naprosto ho chápu a nedivím se mu.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB je tuším už úplně bez dluhů, že? Vím, že to bylo okolo 130 mio € a nyní by to mělo být prakticky bez nich.

Reagovat
Arne

Jestli nějaký má, tak minimálně a v dohledné době je splatí... Ale jak říkám, o tomhle moc přehled nemám, v Německu se o tom nějak moc neinformuje, aspoň mi to tak přijde.

Reagovat
jv

Co vím já, tak to bylo okolo 118 mil. €, nejhorší to bylo v období let 04 - 05, potom se ale přijali výrazně úsporný opatření, což spolu s neklesající návštěvností vedlo k velkýmu snížení té dlužné částky, ale něco ještě furt dlužíme...

Reagovat
jv

Prosimtě, proč by měl Vidal z Leverkusenu odcházet, nevíš? Co mu tam chybí? Tým je kvalitní, hraje špičku Bundesligy, příští rok je velká šance na LM, navíc teď se vypracoval ve velkou oporu... O stadionu, zázemí a fanoušcích nemluvím. Jo a nedávno prodloužil smlouvu a vyjádřil se, že je v Leverkusenu spokojenej.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde říkám, že by měl odejít? To říká Superfrankie, já vyjádřil stejnou myšlenku jako ty.

Reagovat
jv

Vždyť je to reakce právě na něj a ne na tebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, moje chyba Jak vidíš zítra náš duel ve Wolfsburgu? Mám docela obavu z remízy

Reagovat
jv

Musíme jednoznačně vyhrát, Leverkusen jak dneska ukázal, tak bude hodně nepříjemnej soupeř a to ještě není ve formě Ballack... Bude to ještě velkej boj, po dnešku si netroufám o titulu vůbec mluvit. Navíc VfL bude chybět hned několik důležitejch hráčů v čele s Kjaerem a Grafitem, tak to snad zvládnem. Tipuju 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že to zvládneme, ale VfL bude kousat. Bude hrát Lucas od začátku, tak věřím, že to zvládneme Zápas neuvidím, maximálně konec 2. poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Napadlo mě to , protože se to u většiny takových hráču stáva a je to kolikrát škoda. Pokud prodloužil smlouvu tak asi na 90% a to je pro celou BL a 04 dobře

Reagovat
REPLIKATOR

Proč je jedničkou Hannoveru Zieler a už ne Fromlowitz?

Reagovat
smazaný uživatel

Slomka se rozhodl objevit nového Neuera

Reagovat
REPLIKATOR

Tak to jsem zvědavej jak dopadne

Reagovat
jv

Asi no... Ale nevede si vůbec zle. Ve Frankfurtu byl výbornej, proti S04 už horší, ale něco taky chytil a dneska za góly nemohl. Navíc několi šancí pochytal.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Vidal letos je fakt dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Michael Bradley odchází do Galatasaray

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z mála sympatickejch hráčů Gladbachu

Reagovat
jv

Tak stejně teď nehrál v základu, takže to pro něj bude lepší a pro Gladbach to nebude oslabení.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, na jeho místo už hráče přivedli...

Reagovat
jv

Jj, plus je tam ten mladej Neustädter, kterej se nejeví špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ještě ne... dle Kickeru by měl jít do Aston Villy na hostování s opcí (dle mne lepší klub a lepší řešení)

Reagovat
jv

Jj, pro něj určitě... Teď jenom, jestli tam bude vůbec hrát?

Reagovat
REPLIKATOR

Lucas Sahin

Reagovat
smazaný uživatel

BVB fakt supr, ten titul si zasloužej, to se nedá nic dělat

Reagovat
smazaný uživatel

No budu to brát jako zaváhání,které už se nebude opakovat a doufám, že to spraví v derby. Může začít Magath tím, že nasadí Jurada

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit že v derby dostanete nakládačku jakou jste dlouho nedostali. No sám sem zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

S Neuerem v bráně těžko . Nakládačku jsme měli dostat dneska

Reagovat
smazaný uživatel

naše vítězství ve výšce opět nezasloužené měli bychom začít hrát dříve než po vstřelení prvního gólu - navíc by měl trenér udělat pořádek v tom rozestavení... (obzvlášť teď, když se na něj kritika valí ze všech stran a prohraný zápas by mohl být jeho posledním)

a Wiese doufám, že dostane trest na víc zápasů a Mielitz ho pak do branky už nepustí (Werderu by to taky mohlo pomoct) jestli ne tak: Zweite Liga - Werder ist dabei!

Reagovat
Arne

Boj o záchranu je to jednoznačně a nebude to žádná sranda...

Reagovat
smazaný uživatel

willi zase tolko neprehanaj s tym trenerom pochybujem ze by sme nasli lepsieho

Reagovat
smazaný uživatel

Ragnick?

Reagovat
smazaný uživatel

ale daj s nim pokoj

Reagovat
smazaný uživatel

média už tam vidí Sammera

Reagovat
miky10

Merte napravil svojí "chybu"

Reagovat
smazaný uživatel

Co Fernando myslíte že přestoupí do chelsea? Co říkáte na Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

nepřestoupí a Chelsea je blbá, když si myslí, že "v půl dvanácté" ještě sežene úžasnou posilu

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je nejlepší klub na světě a nevím proč by to nešlo získat posilu na konci období a není blbá

Reagovat
smazaný uživatel

protože klub který by hráče pouštěl by nemusel sehnat náhradu a pokud klubu o něco jde, tak toho hráče neprodá

Reagovat
Ranoth

nejlepší klub na světě

Reagovat
smazaný uživatel

neni to ani nejlepší tým v Londýně natož na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš...Ještě že jsem fanoušek Villans a takový blbce trpět nemusím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Až CHelsea bude nejlepší aspoň ve městě , tak já budu mít fousy až na zem a 10 dětí !!!

Reagovat
Arne

Říkám běž s ní do hajzlu, tady nikoho nezajímá a články, pod kterými se na ní můžeš ptát, tu máš.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea Chelsea No one can stop us now

Reagovat
smazaný uživatel

a co udělal Everton?

Reagovat
božský John

Staart agaain from now !

Reagovat
jv

Tohle je neuvěřitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se to začíná pomalu rýsovat, takhle bych to bral na konci sezóny...ještě místo Hannoveru Hamburg a bylo by to ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

to by ovšem HSV nesměl prohrávat s Norinbergem

Reagovat
One-Real

Tak dneska BL stoprocentní zatím, Bayern za 1,65 a Dortmund za 1,85 dobré kurzy.

Reagovat
Kovi81

ja tam mel hsv misto dortumundu, ale tak nevadi... kazdopadne klose dal konecne gol v bl

Reagovat
Logan

Ta nase trojka Sahin - Gotze - Lucas je uzasna, nemuzu si pomoct, navic je doplnuje mnohdy taky skvely Grosskreutz ... proste parada, jsem rad ze jsem dneska na zapas koukal, hodne mi to zvedlo naladu

Reagovat
stas87

tak arne prepadak riadny..schalke aj vlci sklamali uz zacinam byt nasrany na nase vedenie neschopne nikoho kupit tohle je fakt na padaka a neviem co by sa muselo stat aby sme skoncili treba 10

Reagovat
Arne

Njn, na BL radši nevsázet... Jinak já věřím v toho Šimuniće, ten by to strašně vzadu zvedl a Prödla by mohli zkusit na jednom z krajů.

Reagovat
stas87

po gladbachu mame najviac inkasovanych golov z celej bl mne je teraz jedno akym vysledkami sa ma vyhravat kludne aj 1:0 nemusi to byt vzdy over kludne nech sa schaaf pozre do 2.bl treba aj do polska treba nech kupi aj arboledu ale skratka obrana uz by mala nieco hrat nechcem mat nervy do konca ligy a nebodaj aby sa o nasom osude rozhodovalo v poslednom kole

Reagovat
smazaný uživatel

Prödl dneska zaskakoval nalevo místo Sylvestreho docela často a řkel bych, že i úspěšně a mladý gólman by jim měl taky pomoct...

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund parááda

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj jsem nový a naprosto s vámi všemi co se týče kvality bu-ligysouhlasím! Do pár let bude nej vúbec ve všem! Pro Jv,pro Arne a pro Koudaka ,držím palce Herthě k brzkému návratu mezi elitu a gratuluji BVB k supervýhře 3:0 u Vlků ! Já sice fandim Bayernu takže z toho moc radost nemám ale nemám problém to uznat ,jsou to borci a Klopp skutečně zná moc ! Prostě roste pro Bayern ! Ahoj a držim palce všem kdo mají rádi bundesligu a superfotbal !Kalle

Reagovat
Riijkark

za predposledni etu

Reagovat
jv

Proč by měl rost pro Bayern?

Reagovat
Arne

On v létě 2008 byl Kloppo již s Bayernem domluvenej, ale někdo pak přemluvil Hoeneße, aby "podstoupil dobrodružství Klinsmann".

Reagovat
smazaný uživatel

byl to Kalle

Reagovat
smazaný uživatel

*Rummenigge

Reagovat
Arne

Někdy minulý týden se to objevilo na teletextu Sport1 a vše bylo jen o Hoeneßovi... Je ale jasné, že oni v té době byli jedna ruka.

Reagovat
jv

Něco jsem o tom slyšel... Ale teď tomu nevěřím, že by odsuď odešel, snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč pro Bayern? No jednak,že už s nimi jednal a potom bych se divil že by takovému borci neudělali nabídku znovu a lepší !

Reagovat
jv

Jo a třeba osobní zájem Kloppa ti nic neříká? Podle mě by prostě teď neodešel...

Reagovat
smazaný uživatel

recko: jan hable hral uz podruhy za sebou v zakladni sestave ;-)

Reagovat
jv

To je sice hezký, ale proč to dáváš sem...

Reagovat
Shevchenko

AO Kerkyra

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
Godwinson

Pěkně Hoffenheim.

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesligu sleduju od roku 1978 kdy kopaly Rummenigge,Breitner,Hoeness a spol.Tuším že Franz byl už v Cosmosu New York. Jsem rád,že můžu být na tomto foru s lidmi co bundesligu a fotbal vní mají rádi . Takže se moc těším na debátky a přeju hodně sportovní rradosti a úspěchů

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz, proč se dnes zrušil zápas Dynama Dresden? Jeli tam kluci od nás a v práci jsem četl, že odloženo. Tak mně to naštěstí ani tolik nemrzelo, že sem nejel

Reagovat
Arne

No, bylo to odloženo kvůli špatném trávníku, akorát je teda debilní, že o tom informovali až 75 minut před začátkem zápasu... V pátek podvečer byl trávník měkký a ráno zmrzlý, takže prý asi něco podělali správcové stadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

co sem dostal zprávy, tak počasí tam bylo prý super ale rozhodčí to nějak pos... Nic víc, nic míň nevím, tak díky, žes mi to objasnil A aspoň jsem o nic nepřišel

Reagovat
Arne

Nz, já jsem taky nic nevěděl, jen jsem teď narychlo přečetl to, co píšou na svém webu... Jinak příští sobotu asi na derby. Já jsem furt čekal na lístek, jestli přijde nebo ne, a do zahraničí že prý ho tam ukládají.

Reagovat
smazaný uživatel

jedeš na Union s Herthou? A jak ukládají? Na poště v místě bydliště toho, kdo o něj žádá?

Reagovat
Arne

Ne, jako že to uloží na kase a já si to před mačem vyzvednu... Já to vlastně takhle z Česka na Herthu objednával poprvé, vždycky se to shánělo jinak, takže jsem docela překvapenej, protože všude jinde to zasílají i normálně do zahraničí.

Reagovat
smazaný uživatel

ale i tak je to fajn řešení. A je to na OP či jen prostě řekneš číslo rezervace?

Reagovat
Arne

Obojí.

Reagovat
Arne

Oni to takhle normálně dělají v případě, že se lístek objedná těsně před zápasem a už by to nestačilo poštou dojít... Ale jinak asi fakt ne, prostě překvápko.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, tak už i tam lupeny na jméno?

Reagovat
Arne

Ne, to ne... Na lupenu žádný jméno není, tohle se jenom musíš prokázat, že jsi to skutečně ty, kdo si ten lístek objednal a zaplatil.

V tom smyslu, jako je to tady, to tam nefunguje... Já tu mám normálně dva lístky na Hertha - Cottbus z ebaye a to by se jinak přes to prodávat nemohlo, kdyby to bylo označkovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

jo ahááá. No a proč to nemůže takhle fungovat i u nás? Teď, co sem se dozvěděl, tak na zápas Baník-Sparta budou všechny lupeny na jméno či OP

Reagovat
Arne

Protože se k sobě navzájem ošklivě chováte.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Všude ne, když to je zahraničí, tak to na některejch stadionech ukládaj všude (Hertha, Nürnberg, Hannover, Werder ;)). Ale je to bez problémů, asi ti stačí i samotnej OP ;). Na Herthě je tahle kasa u vchodu s olympijskejma kruhama, když na ně koukáš z toho parkoviště, tak vpravo (Tickethinterlegung Osttor).

Reagovat
Arne

Werder? Vždyť vám to vždycky posílali, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale to byly lístky přes Werder (Gästeblock). Když jsme kupovali přes domáácí tým, občas to dávaj až na stadionu. Ale neni to žádnej problém, přijdeš, dáš papír, OP, oni ti daj obálku ve který je to samý jako když to posílaj a jdeš, tak 2 minuty, podle fronty. Většinou to otevíraj nějak 2 hodiny před zápasem, myslim že zrovna Hertha to má 2 hodiny před zápasem.

Reagovat
Arne

Já jim psal a je to 1,5 hodiny. Ono je to v pohodě, stejný to bylo i na tom Schalke, ale tam jsem to přeci kupoval den předtím. Takhle dopředu jsem myslel, že to chodí jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Někde ne no, zahraniční některý prostě neposílaj.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a ještě jedno OT. V práci sem si četl životopis Jana Kollera a on v tom Dortmundu byl za modlu, navíc se na něj nejvíc spoléhalo, když začínal být Dortmund v krizi, že okolo něj postaví "mladý" tým

Reagovat
jv

Jenda byl hodně oblíbenej, neměl odcházet do Monaca, ale měl ještě nějakou dobu zůstat.

Reagovat
Arne

Já nezapomenu, jak přijel s Norimberkem a po zápase měl tu děkovačku před Südtribüne, to byla paráda... Reakce fans FCN už horší teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Jj, fandové ho milovali, jak říkám, byl to jeden z nejoblíbenějších hráčů. Po tom návratu do FCN dal sice asi jenom 2 góly, ale kupu gólů vybojoval a snad všechny zápasy odehrál celý.

Reagovat
Arne

Jj, ten jim pár zápasů vyhrál. To spíš Blažek byl tím, kdo výrazně přispěl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Po tý děkovačce v Dortmundu ho milovat přestali...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=9x9ABE8ryNE tohle je stejně nejlepší

Reagovat
Arne

Jj, já jsem si to připomněl asi před týdnem... Kahn je ale parádní, jak se tam začne tlemit.

Reagovat
smazaný uživatel

to taky Ale nářez je, jak Koller je v jednu chvíli v bráně a jak má Dortmund závěrečný tlak, tak na férovku běží přes celé hřiště pomoct zase útoku

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

neměl ale co mohl dělat? BvB v totální krizi, hráči jako Amoroso, Kehl, Rosický a další odešli. Neměli peníze k tomu...

Reagovat
Arne

Kehl ne, ten je tam od ledna 2002 nepřetržitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Frings ! Úlet Tam pak psal, že v jednu chvíli bylo na marodce snad 14 hráčů a museli hrát amatéři (což si matně vzpomínám). Někteří mám pocit se snad i uchytili nastálo v prvním týmu

Reagovat
jv

Tak je pravda, že hlavně v sezóně tam bylo plno mladíků... Většinou odchovanců, kteří se vytáhli z dorostu, viz. Nuri, Tyrala, Kruska, potom tam byli hráči jako Saka a Senesie, kteří se vůbec neprosadili... Ale ta osa tam byla dobrá a hodně zkušená... Roman, Wörns, Dedê, Metze, Degen, Kehl, Kringe, Buckley, Rosa, Odonkor, Ricken, Ebi a Jenda, podle mě tam bylo kvality pořád dost, ale bohužel byly problémy jinde...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že ještě rok nevydržel Stefan Reuter, toho sem měl rád. A zapomněls na Ewerthona. Jinak, Kruska ale dál hrál i když už byly ready ti hráči, ne? Senesie byl takový malý úlet

Reagovat
jv

Jj, Kruska byl v kádru od léta 04 až do zimy 09, potom odešel do Brugg a teď dělá kapitána v Cottbusu. Ewerthon odešel už v létě 05...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to sem se spletl Ewerthona s Dedem A Evanilson, ten odešel kdy?

Reagovat
jv

Nejdřív v létě 01 do Parmy, ale hned se vrátil hostovat zpátky, v létě 03 jsme ho koupilio natrvalo, definitivně odešel taky v létě 05 zpátky do Brazílie.

Reagovat
niflheim

Mertesacker dal dva góly a i tak prohráli 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Gómeze

Reagovat
smazaný uživatel

Harnik hraje fair-play no

Reagovat
smazaný uživatel

harnik im to pekne dosral

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s takovým přístupem se Gladbach nezachrání. Nerad bych přebíhal, ale nevidím tam jasnější adepty Tak snad aspoň ten Fenin něco předvede

Reagovat
jv

Hm... Zatím je Gladbach opravdu špatnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají štěstí, že se Frankfurt nemůže dostat do zakončení. Ty centry jsou fakt děsné a Caio hraje dost na sebe

Reagovat
jv

Jj, ale je dobrej, ty střely jsou taky jediným nebezpečím od Eintrachtu... Dneska se mi celkem líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě je zatím nejlepší hráč, ale kdyby víc přihrával, byl by ještě užitečnější Sice ho nemám moc rád, ale techniku má parádní

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

To je vůl ten Tzavalas

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm škoda Fenin, ale tak gol dal, tak teď by mohl Gladbach regulérní

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám regulérní

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, Frankfurt už v té obraně hořel delší dobu

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Tak sledovat tenhle zápas bylo velký utrpení a nedělat report, tak to asi vypnu, ale nakonec jsem rád. Gladbach tu výhru hodně potřeboval, snad se teď odrazí k lepším zítřkům.

Reagovat
smazaný uživatel

btw. ten Bradley možná nakonec zamíří do Feyenoordu ten než se rozmylsí, tak mu zavřou přestupové okno

Reagovat
jv

Jj, aby z toho jeho přestupu nakonec nesešlo... Co jem tak četl, tak to zatím nejvíc vypadá na tu Aston Villu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, Bayern už v semifinále? To mě teda nepotěšilo. A při případném postupu bude muset být taky výhra. Tak se bojím, že příští sezonu ani ta EL nebude

Reagovat
jv

Tak, mě hlavně těší, že ve finále bude jeden z dvojice Cottbus - MSV a upřímně u Vás nevím, jestli o tu Evropu vůbec stojíte, když tak vidím ty sestavy a přestupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to psal pod preview, jak mě Magath štve. Věřím mu, ale když prodá nejlepší hráče a naplní tým hráčema jako Kluge, Ochs nebo Charisteas a přitom nechá sedět Jurada a bojí se zkusit jiné rozestavení, tak nevím, co si o tom mám myslet

Reagovat
jv

Jj, právě no.

Reagovat
Bennhy

Charisteas do Schalke?

Reagovat
smazaný uživatel

to by asi znamenalo odchod Farfána k Wolfsburgu (btw. nevim, co ty týmy na Charisteasovi pořád vidí)

...dál se Lautern prý zajímá o Hlouška - to by mohlo znamenat možný odchod Iliceviće do Wolfsburgu

Reagovat
jv

O Hlouškovi si slyšel kde? Tomu stejně nevěřím, ten až v létě...

Reagovat
jv

jsi

Reagovat
jv

Tak už jsem to našel taky, uvidíme no...

Reagovat
smazaný uživatel

na FB to psal jeden slávista (důvěryhodný zdroj )

Reagovat
smazaný uživatel

ok (já jen uvedl můj zdroj )

Reagovat
jv

Jj, v pohodě. Ale stejně tomu moc nevěřím, že by to ještě klaplo...

Reagovat
smazaný uživatel

třeba ho podepíšou až na léto

Reagovat
jv

Jj, to je taky možný.

Reagovat
smazaný uživatel

tak sport a FB, to je skoro jedno a to samé

Reagovat
smazaný uživatel

pravda

Reagovat
smazaný uživatel

...aha, teď koukám, že nejde o sport od blesku

Reagovat
smazaný uživatel

nejsi jedinej, já původně taky

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

ještě hraje? Si ho pamatuju naposled za Norimberk, pokud se nepletu

Reagovat
stas87

sak on bol tusim v arles ci niekde vo francuzsku a po pol roku rozviazal zmluvu ze to bol omyl

Reagovat
smazaný uživatel

ten dopadl teda, když si vemu, že de facto on táhl tehdy svými góly nenáviděné Řeky k titulu mistra antifotbalu a pak až Evropy

Reagovat
jv

OT: Spekulace se potvrdili a Slepička jde hostovat do Fürthu, kde by měl nahradit zraněnýho Nigerijce Onuegbu.

Reagovat
stas87

fakt parada!konecne si vyberiem tim ktoremu fandim v 2bl a hned sa tam stahuje spartan

Reagovat
jv

Uvidíme, jestli bude hrát, ten Nigerijec se má koncem března vrátit a i takhle je tam velká konkurence.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si koste, byl ve sparte sotva rok a uz je z nej spartan jak poleno. Antispartanstvi nekterejch lidi vymejva mozky, davejte si dobrej pozor a chrante svoje zdravi!

Reagovat
smazaný uživatel

Sotva rok? Míra Slepička přestoupil do Sparty v létě 2005 a do Dinama Záhřeb přestoupil v lednu 2009. Sice byl dlouhodobě zraněný, ale rozhodně za nás odehrál dost zápasů a vstřelil dostatečný počet branek, aby se zapsal do srdcí fanoušků. Byl to rozhodně sympaťák a velký bojovník, jeden mých nejoblíbenějších hráčů tehdejší Sparty. Kdyby teď přišel do Sparty, vůbec bych se nezlobil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele