20. kolo
29.01.2011 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC St. Pauli - 1. FC Köln 3:0

Celých patnáct let nebylo St. Pauli schopné 1. FC Köln porazit, dnes ale tuto sérii nemohoucnosti prolomilo a co víc, připsalo si veledůležité tři body v boji o záchranu. Millerntor opěvoval především Charlese Takyiho, který v první půli rozhodl dvěma góly.

Domácí začali mnohem aktivněji, paradoxně to ale byli Kozlové, kdo měl první příležitost. Po čtvrthodině hry našel Podolski Novakoviće, jeho sprint ale utnul brankář Kessler, který v hamburském klubu hostuje právě z Porýní. Jinak ale byli hosté docela neškodní a naopak domácí nepřestávali v útočných snahách, za něž byli nakonec odměněni ve 30. minutě. Z poměrně velké dálky se opřel do míče Takyi a jeho rána nechytatelně zaplula k levé tyči - 1:0.

Köln najednou nevěděl, kde mu hlava stojí, a mohl být rád, když v zakončení dvakrát neuspěl Kruse. V 36. minutě pak Lehmann oslovil Asamoaha, proti němuž ještě dokázal zasáhnout Rensing, odražený míč ale přistál u kopaček Takyiho a ten před opouštěnou klecí neměl problém upravit stav na 2:0, který neohroženě vydržel až do přestávky.

Do druhého poločasu hostující kouč Schaefer prostřídal, ale pozitivní efekt to nemělo a St. Pauli nadále hrálo svoji hru. Po necelé hodině hry mohl přidat třetí branku Kruse, jeho střela zblízka ale jen zaplula do náručí Rensinga. 1. FC se mohlo vrátit do zápasu zhruba o deset minut později, to by ale proti ráně Clemense nesměl dobře zasáhnout jistý Kessler.

O chvilku později mohli málem domácí svůj náskok pojistili, ale Oczipkova tečovaná střela skončila na tyči. Millerntor tak vybuchl nadšením až v 76. minutě, to Bartelse stáhl za rameno Eichner a z následného pokutového kopu bez potíží zvýšil Bruns již na 3:0. Tím bylo prakticky po zápase a už šlo pouze o to, kolik kousků si hosté do Porýní odvezou. Nakonec především zásluhou Rensinga zůstalo u tří, kýžené tři body naopak zůstávájí St. Pauli.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude veľký zápas obaja s 19 bodmy no FC St.Pauli slabšie útočí.

Reagovat
klokan.paul

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pre St.Pauli Ebbers a Asamoah a z Kolínu Podolski.

Reagovat
klokan.paul

hej to je hustej obrázek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele