20. kolo
29.01.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 0:1

Schalke to s plánovaným útokem na evropské poháry očividně příliš vážně nemyslí, i druhé jarní utkání před svými fanoušky totiž naprosto nezvládlo a znovu prohrálo 0:1. O vítězství Hoffenheimu rozhodl stejně jako v podzimním vzájemném střetnutí hlavičkující Vorsah.

Utkání pro domácí začalo nejhůře, jak jen vůbec mohlo. Už ve čtvrté minutě si na roh Salihoviće naskočil na přední tyči Vorsah a spíš uchem než klasickou hlavičkou otevřel skóre - 0:1. Hoffenheim měl utkání naprosto pod svou kontrolou, brzy ale mohl inkasovat, když si na kolmou přihrávku naběhl Huntelaar a vyběhnuvšího Starkeho se poté snažil z úhlu přehodit, levačkou ale poslal míč pouze na vnější síťku.

Jinak bylo ale i nadále mnohem rušněji na druhé straně hřiště. Na dlouhý míč si naběhl Babel a Neuer musel zachraňovat rychlým výběhem a pohotovou hlavičkou, chvilku nato měl zase štěstí, když Ibišević po Babelově přihrávce pálil jen vedle. Územní převaha se poté přelila na stranu Königsblauen a ti po dvaceti minutách konečně předvedli kloudnou akci, Kluge se ale po narážčce ocitl v úhlu a pozorného Starkeho tak neměl šanci překonat.

Domácím tým ovšem hru do plných nezvládal, v záloze prakticky chyběla myšlenka a útok Huntelaar - Raúl byl utopený. To na druhé straně se zcela osamocen na Neuera řítil Babel, vhodný okamžik k zakončení ale prováhal a domácí brankář jej vychytal. Čtyři minuty před odchodem do kabin pak měl skvělou příležitost Ibišević, když se z levé strany dostal až před Neuera, střelou na zadní tyč ale branku o chlup minul a tím udržel Schalke ve hře.

Ohlušující pískot domácích fans a žádosti, aby se hráči na place konečně probudili, vyzněly ale i do druhé půle úplně naprázdno. Na hřišti už nebyli naprosto nepřítomní Huntelaar s Deacem, ani jejich mladičcí náhradníci Gavranović s Draxlerem ale spásou rozhodně nebyli. Snad jediné nebezpečí mohlo vzejít po centrech Pandera a na jeden takový číhal na zadní tyči Papadopoulos, v poslední chvíli ale odvrátil Alaba.

Hoffenheim mezitím několikrát nedotáhl do konce nadějné brejky, z nichž nejdále byl ten Babelův, jehož levačka deset minut před koncem donutila Neuera k dalšímu pohotovému zákroku. V poslední minutě se nakonec Schalke dočkalo šance na vyrovnávací gól, když po Starkeho zaváhání střílel Kluge, z brankové čáry ale vykopl míč Alaba a uchránil tak tři body pro TSG 1899.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Babel ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dostaval sa do sanci, ale nevedel sa golovo presadit...tradicne

Reagovat
smazaný uživatel

Mal ísť radšej do Holandska, v Hoffenheime nemá čo robiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele