20. kolo
30.01.2011 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 0:1

Gladbach nakonec dokázal v nepříliš pohledném utkání zvítězit a připisuje si tak životně důležité tři body v souboji o záchranu. Domácí Eintracht zůstává i nadále ve středu tabulky.

Zápas začal ve svižném tempu, oba týmy chtěly hrát aktivně a tlačily se dopředu. První vážnější šance ale přišla až v 9. minutě. Meier vybojoval míč pro Caia, ten se nerozpakoval a vystřelil, hostující branku ale trefit nedokázal. Postupem času byli aktivnější přeceněn domácí. Důkazem toho byla další příležitost. Köhler poslal z levé strany dobrý centr do vápna, na který si naskočil Fenin, hlavičkoval ale mimo domácí svatyni.

Další šance přišla až v 21. minutě a byli u toho opět domácí. Caio byl těsně před pokutovým územím faulován Stranzlem, sám se pak postavil k následné standardní situaci a pěknou střelou se snažil nachytat Heimerotha. To se mu však nepovedlo, hostující brankář byl u své pravé tyče včas a míč dokázal vyrazit. Domácí Eintracht si přesto vypracoval ještě jednu dobrou příležitost. Po kombinaci Schweglera s Caiem se k míči dostal druhý jmenovaný a pěknou střelou trefil levou tyč Heimerothovy brány. Hosté si vypracovali jedinou vážnější šanci až těsně před koncem prvního poločasu. Po dlouhém autovém vhazování Nordtveita se ale nedokázali dohodnout de Camargo s Neustädterem a míč tak skončil v zámezí. Tím také skončil nepříliš zajímavý první poločas.

O poločasové přestávce se rozhodl hostující trenér Frontzeck sáhnout ke změně. Dnes nevýrazného Hankeho nahradil Karim Matmour. A byl to právě hostující Gladbach, kdo se snažil na začátku druhé půle určovat tempo hry. K žádnému vážnějšímu ohrožení domácí branky se ale nedostal. V 65. minutě se domácí hráči dožadovali penalty, sudí Peter Gagelmann ale souboj Meiera s Dantem posoudil jako čistý.

O pět minut později už se naopak radovali z gólu hosté. Asistent sudího však míč, jenž směřoval od Idrissoua, za brankovou čárou celým objemem neviděl, a tak branku neuznal. S blížícím se koncem zápasu to byli hlavně domácí, kdo se snažil utkání rozhodnout. Nejprve střílel dnes velmi aktivní Caio, po něm ještě Meier, ani jeden z nich však cíl trefit nedokázal.

V 84. minutě ale přišel pro domácí tým šok. Idrissou vyslal do úniku Matmoura, ten míč ještě potáhl a přesně přihrál na de Camarga, který už si v zakončení věděl rady - 0:1. Hned vzápětí se navíc hnal do slibné šance Reus, s jeho střelou si ale Nikolov poradil. Hosté si tak připisují tři body a zároveň se bodově dotahují na předposlední VfB Stuttgart.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 pre Mgladbach. : :

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele