20. kolo
29.01.2011 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:3

Dortmund si odváží z Volkswagen Arény zasloužené tři body a nadále si tak udržuje na čele tabulky jedenáctibodový náskok. BVB se tak může v klidu připravovat na následující vestfálské derby.

Utkání začalo ve velkém tempu. Zejména hosté z Dortmundu nechtěli na nic čekat a snažili se co nejdříve ohrozit domácí svatyni. První možnost si ale vybojovali domácí. Po faulu Bendera na Mandžukiće měli Vlci možnost zahrávat zajímavou standardní situaci. K té se postavil Diego, jehož střela zamířila jen těsně vedle pravé tyče Weidenfellerovy brány. Poté se do první šance dostalo i hostující BVB a hned z toho byl úvodní gól zápasu. Psala se teprve 2. minuta, Sahin vyslal nádhernou průchozí přihrávku na rozběhnutého Götzeho, ten míč ještě potáhl a potom dobře našel nabíhajícího Lucase Barriose, který si už věděl rady a hosté se tak ujali vedení.

Po gólu přišlo mírné uklidnění hry, obrana VfL ale musela být pořád v pozoru. Aktivní byl hlavně mladík Götze, jenž dělal svým pohybem Vlkům velké problémy. V 9. minutě si vypracovali dobrou šanci i domácí. Diego zahrával několik rohových kopů, po jednom z nich se k hlavičce dostal Grafite, obrana BVB však jeho pokus zastavila. Hned vzápětí málem ze stejné situace udeřilo na duhé straně. Na Sahinův rohový kop z levé strany si vyskočil Barrios, jehož hlavičku mířící do opuštěné brány zastavoval na brankové čáře Josue. V dalším průběhu hry se domácí začali poněkud více tlačit dopředu, k ohrožení hostující branky to však nevedlo.

Ve 20. minutě přišlo první střídání. Zraněného Riethera, který neměl původně k zápasu vůbec nastoupit, nahradil Thomas Kahlenberg. Ve 23. minutě nebezpečně střílel velmi aktivní Götze, jeho střela jen těsně minula pravou tyč Benagliovy brány. O chvíli později se po dlouhé době dostali do šance zase domácí. Nejprve střílel Diego, jehož střelu Weidenfeller vyrazil jenom před nabíhajícího Grafiteho, ten však trefil přímo hostujícího gólmana. Další šance přišla až ve 40. minutě. Hostující Hummels vybojoval na půlce míč, dobře přihrál na levou stranu na rozběhnutého Götzeho, který v pokutovém území dobře našel volného Barriose. Jeho střela byla domácí obranou zblokována, míč si však našel dobře nabíhající Nuri Sahin a v pádu o břevno překonal bezmocného Benaglia podruhé. Do konce prvního poločasu se už nic významného nestalo, domácí tak vstupovali do druhé části s dvougólovým mankem.

Domácí trenér Steve McClaren udělal o poločasové přestávce další změnu. Místo Mandžukiće nastoupil Fabian Johnson. Do druhé půle nastoupili domácí s viditelně větší aktivitou, k vytvoření nějaké vážnější šance to ale nevedlo. Naopak další možnost si vybojovali hosté. V 54. minutě fauloval Friedrich před vápnem Götzeho a BVB tak mělo možnost zahrávat standardní situaci. K té se postavil Sahin, trefil však jen zeď. Míč se k němu ještě vrátil, ani tentokrát však domácí svatyni netrefil.

V 67. minutě provedli domácí poslední změnu. Dnes nevýrazného Grafiteho nahradila nová zimní posila Dieumerci Mbokani. O dvě minuty později se zaskvěl domácí gólman Benaglio. Nejprve dokázal vyrazit nebezpečný Götzeho centr, poté si poradil i se střelou Großkreutze. V 70. minutě provedl první změnu i Jürgen Klopp. Kubu nahradil Lewandowski. Polský kanonýr se nestačil na hřišti ani rozkoukat a udeřilo potřetí. První Sahinův roh dokázal Benaglio ještě vyrazit, při tom druhém však míč doputoval až na zadní tyč, kde si ho našel Hummels a potřetí dopravil míč do domácí branky.

Další velká šance BVB přišla o čtyři minuty později. Lewandowski našel parádním centrem Barriose, ten však míč dobře netrefil, a tak si mohli domácí oddechnout. V 79. minutě přišla paradoxně největší šance domácích. Dejagah našel svým centrem nabíhajícího Johnsona, ten ale mířil vysoko nad branku stráženou Romanem Weidenfellerem. V 88. minutě se konal velký comeback. Poprvé od svého zranění se totiž na bundesligový trávník vrátil Mohamed Zidan. Dortmund si připsal další důležité vítězství a v čele tabulky si tak stále drží jedenáctibodový náskok.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

to je moc 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund zaváhá a Wolfsburg dnes překvapí...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro volfy aby si zase sedly na zem !Bude záležet co předvede Barios a co Grafite ! Ať žije Bayern !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele