20. kolo
29.01.2011 15:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Bayern Mnichov 1:3

Bayern Mnichov otočil nepříznivý stav v Brémách a výborným způsobem vstoupil do jarních ligových bojů, které by rád zakončil minimálně na pozici vicemistra. První poločas nenabídl kdovíjakou podívanou, zato druhá půle byla prošpikována zajímavými momenty i brankami. Werder zůstává na hraně sestupu, respektive baráže.

Po čas prvního dějství se na hrbolatém a velice poškozeném pažitu na Weserstadionu odehrávala obzvláště vyrovnaná bitva, která však postrádala na výraznější atraktivitě a svižnějším tempu. Absolutní většina ofenzivních akcí končila před šestnáctkou, do níž se oba týmy dostávaly pouze sporadicky, často jen díky standardním situacím.

Vyložených příležitostí bylo poskromnu a daly by se spočítat na prsech jedné ruky nešikovného soustružníka. Asi největší příležitost prvního dějství měl již po čtyřiceti sekundách klání obránce Clemens Fritz, jehož mírná teč Marinova centru díky výbornému vyběhnutí Krafta v brance neskončila.

Minuty zmaru a sžívání se nejen s pažitem pak ve třicáté minutě uťal Mario Goméz, který na šestnáctce zpracoval mičudu po Robbenově vynikajícím popíchnutí a napřáhl k prudké pumelici, kterou výborně lapila opora Werderu, třicetiletý Tim Wiese. Vytáhlý kanonýr Bayernu Mario Goméz do poločasu stihl rozjařit a poškádlit domácí fanoušky i hráče, když předvedl uvnitř malého čtverce značně komediální pád, na jejímž základě si chtěl vymodlit pokutový kop. Píšťalka sudího zůstala naštěstí němá.

Kterak bylo první dějství nezajímavé, to druhé přineslo značné množství zajímavých momentů, z nichž ten první již krátce po přestávce. Gólový účet otevřel po dvou minutách hry defenzivní klenot Werderu Per Mertesacker, který využil Fringsovy a Prödlovy práce a poslal zelenobílé do vedení.

Bayern odpověděl velice rychle zvýšenou útočnou aktivitou a tempem hry a zanedlouho se radoval z vyrovnávací branky, která však nebyla pro předchozí faul Bastiana Schweinsteigera na kapitána Torstena Fringse uznána.

Zaslouženého vyrovnání se bavorský celek dočkal v pětašedesáté minutě. Chorvatský internacionál Danijel Pranjič se uvolnil na své levé straně, odcentroval mičudu do malého čtverce, kde se akrobatickým skokem a střelou prosadil holandský všeuměl Arjen Robben.

Za deset minut šel mnichovský celek do vedení, když Mario Goméz vynikajícím způsobem vybojoval uprostřed pokutového území míč, s nímž se dostal na levý kraj vápna, odkud balón prudkým centrem poslal před bránu. V cestě letícímu centru stála v podstatě stojná noha Pera Mertesackera, který tak poslal hostující mužstvo nešťastně do vedení.

Další branka byla k vidění za jedenáct minut, kdy Thomas Müller výborně vybojoval míč skrze chybujícího Torstena Fringse, upaloval sám na Wieseho, ale namísto vlastního zakončení vybídl ke skórování Kloseho, který se do prázdné branky nemýlil. Posledním a pro budoucí zápas Werderu Brémy veledůležitým momentem klání pak bylo vyloučení Tima Wieseho, který na kraji vápna nevybíravě sestřelil unikajícího Müllera a byl po zásluze poslán do sprch. Wieseho náhradní Mielitz pak žádnou ožehavou situaci řešit nemusel.

Velmi dobrý výkon podal Arjen Robben, na straně Bayernu je třeba pochválit i Thomase Müllera a defenzivní blok, který pracoval takřka bez chybičky. V dresu domácích dneska byli bez podpory záložní řady jak Marin, tak Pizarro, kteří se k ničemu prakticky nedostali. Kvalitu zápasu a pozemních akcí ovlivnil nepříjemně rozoraný terén.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 FC BAYERN!!!

Reagovat
vocasisko

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro Bayern by bylo dost dobré a 5:0 úžasné

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 Bayern ješte získá titul!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak titul by za současného stavu bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Tak titul by za současného stavu bomba

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele, konecne zacal Baqyern vyhravat i venku!! Jen tak dal! Obsadit druhe misto a pak uz se uvidi... ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele