Bundesliga - souhrn 16. kola

10.12.2010, 22:27, aktualizováno 12.12.2010, 19:23
Komentáře a souhrny
Dortmund proti Werderu potvrdil svou suverenitu. Leverkusen vyhrál v Hamburku a patří mu druhé místo. Tři body berou také Bayern a Köln, zápasy v Kaiserslauternu a Hoffenheimu skončily remízami. Skvělý podzim potvrdily Hannover a v neděli i Freiburg, dál se zvedá Schalke...

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 0:1

12.12.2010 17:30

Góly: 30. Jefferson Farfán

Mainz pomalu začíná na domácím stadionu ztrácet dech, jeho dnešní prohra se Schalke byla na Bruchwegu již čtvrtá z posledních pěti utkání. Novou sílu naopak nabral gelsenkirchenský tým, otázkou ale je, zda na to není příliš pozdě. Do konce podzimu zbývá už jen jedno kolo.

Začátek utkání byl okořeněn jednou spornou situací. V sedmé minutě do pokutového území soupeře pronikal Farfán, zatímco jej zastavil skluz Fuchse. Sudí Brych neváhal a i přes divadelní výkon peruánského útočníka nařídil penaltu. K té se postavil Huntelaar a úspěšný nebyl. Střela nizozemského útočníka se totiž odrazila od pravé tyče do zad brankáře Wetkla, odkud putovala za koncovou čáru.

Akcí pak bylo spíše pomálu. Až do třicáté minuty, kdy mohli hosté přestat litovat zahozené penalty. Schmitz po Hellerově poziční chybě v šestnáctce předložil míč Juradovi, jehož střela trefila pouze záda Raúla, odkud se odrazila k dobíhajícímu Farfánovi, jenž tak ukončil čekání na gól.

Od té doby byl Mainz ještě méně nebezpečný ve hře směrem dopředu. Do konce poločasu tak srovnat nedokázal a musel se spolehnout na druhou půli.

Jenomže ani v té se mu nedařilo a jeho kouč Thomas Tuchel se tak odhodlal k neortodoxnímu trenérskému kroku. Na trávník po hodině hry poslal zároveň hned tři fotbalisty - Szalaie, Caligiuriho a kmenového hráče Schalke Holtbyho.

Bruchweg se pak ale dočkal už jen dvou šancí, zato ale jakých. V 73. minutě měl Schürrle k dispozici pokutový kop, míč ale poslal pouze do Neuerovy náruče. Následně pak Szalaiovu ránu vyklonil na břevno Metzelder a Mainz tak čeká na bundesligový gól proti Schalke už 525 minut.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3:0

12.12.2010 15:30

Góly: 19. Papiss Cissé, 41. Oliver Barth, 60. Papiss Cissé

Nedisciplinovanost v obraně stála Borussii Mönchengladbach další zápas. Tentokrát si na ní v Bádensku smlsl domácí Freiburg, v jehož dresu se dvakrát prosadil Papiss Cissé, který tak společně s frankfurtským Gekasem vede tabulku střelců.

Vzhledem ke stavu po prvním poločase byl úvod utkání velmi paradoxní. Do šancí se totiž více tlačili hosté, nicméně Idrissou několikrát nedokázal míč hlavou usměrnit do prostoru tří tyčí. Tohoto svého prokletí se proti svému bývalému týmu zbavil až v šestnácté minutě, jenomže proti němu zase dokázal zasáhnout Baumann.

Podobná situace se opakovala o tři minuty později i na druhé straně, jen s tím rozdílem, že měla gólový efekt. Papiss Cissé si díky nedůslednému bránění mohl naskočit na Nicuův centr a překonat tak Heimerotha, jenž zůstal stát na brankové čáře jako přikovaný.

Horko bylo před šestnáctkou hostí i v pětadvacáté minutě. To jen těsně před ní zastavil Rosenthala Schachten, který si tak po Makiadiho zblokované střele nahoru mohl jen oddechnout.

Tým Michaela Frontzecka se do své největší příležitosti první pětačtyřicetiminutovky dostal ve 32. minutě, kdy zaskřípala komunikace mezi Baumannem a Butscherem. Domácí kapitán při tomto nedorozumění posílal míč na vlastní brankáře, nicméně jej minul a on tak měl co dělat, aby s pomocí tyče před dobíhajícím Idrissouem vykopl míč alespoň na roh.

Jak již bylo v tomto utkání zvykem, Freiburg za dvě minuty odpověděl. Obrana Mönchenladbachu se totiž špatně domnívala, že se Cissé vynacházel v ofsajdu a Gladbach tak jen díky včasné reakci Heimerotha neinkasoval.

Jinak tomu už bylo ve 41. minutě. Volný kop nepatrně přistrčil Bradley, nikdo z hráčů v bílém jej na cestě k Cissému nedokázal zastavit a senegalský útočník tak mohl v poklidu zakončovat. Jeho střelu pak Heimeroth pouze vyrazil před sebe a pro dobíhajícího Olivera Bartha tím pádem nebyl problém míč doklepnout do prázdné branky.

Ve druhé polovině se zápas změnil v nudnou podívanou. Vše navíc dokonala 59. minuta, kdy další standardní situace proplula na zadní tyč až k Cissému, který míč napral dělovkou pod břevno a odsoudil zbylou půlhodinu k osudu dohrávání.

Gladbach tak prohrál čtvrté utkání v řadě a i po předposledním podzimním kole zůstává na posledním místě. To Freiburg se posunul na páté místo zaručující Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 2:0

11.12.2010 18:30

Góly: 9. Nuri Şahin, 70. Shinji Kagawa

Šlágr 16. kola dopadl lépe pro domácí, kteří dokázali vstřelit dva góly, zatímco hosté ani jeden. Borussia si tak upevnila vedení v tabulce svojí 7. výhrou v řadě.

Žlutočerní vlétli do zápasu jako utržení ze řetězu a první čtvrthodinku hráči Werderu vůbec nevěděli, která bije. Hned v 5. minutě si vytvořila Borussia gólovou příležitost, když Blaszczykowski zažehnul pomocné motory, potáhnul míč dobrých 70 metrů a přetáhnul centr na Lucase Barriose. Ten jej sklepl pro Kagawu, který z otočky jen těsně minul vzdálenější tyč.

Domácí ale nemuseli smutnit dlouho, když o čtyři minuty později již vedli 1:0. Pasanen nešikovně fauloval před vlastním vápnem Kubu a pan rozhodčí nařídil přímý volný kop. Toho se ujal obávaný exekutor Nuri Sahin, který dostál své pověsti a míč preciszně zakroutil přes zeď na bližší tyč - 1:0.

Borussia i nadále zlobila a mrštná křídla Götze s Blaszczykowskim dělali krajním obráncům Werderu velké obtíže. V 13. minutě se prohnal kolem Schmidta Götze a Mertesacker jen tak tak odvrátil zpětnou přihrávku do malého vápna, kde již čekali tři hráči v žlutočerném. Hra se poté poněkud zklidnila, ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Dortmund se snažil hrál více na breaky, Werder přešel na postupné útoky, z kterých ale zprvu nevzešly žádné vážnější příležitosti.

Diváky tak zaujala možná střela Sahina z 23. minuty, kteoru Tim Wiese musel nadvakrát likvidovat, jinak moc šancí ale nebylo. Závěr první půle patřil spíše hostům, kteří se v posledních pětu minutách hry poněkud osmělili. Nejdříve po podklouznutí Subotiće na půlce se řítil Hunt po křídle, ale Bargfrede mu pozdě narazil a Hunt se tak ocitnul v postavení mimo hru. Chuť si mohl spravit v 42. minutě, kdy mu Pizarro vrátil míč přesně a Hunt prověřil Weidenfellera povedenou šajtlí na první tyč, kterou Weidenfeller efektním skokem vyrazil. Z následného rohu se málem prosadil Prödl, jenže byl mu odpískán faul.

Do druhé půle nastoupily oba týmy beze změn, hosté však pokračovali v aktivní hře z konce předešlého poločasu. Domácí se ještě více zatáhli a čekali na breakové situace. Po jedne takové vyslal Kagawa po křídle Blaszczykowského, který mu míč vrátil pod sebe a málem se dostal do zakončení nabíhající Lucas Barrios.

Na druhé straně přišla v 51. minutě největší šance Werderu v dosavadním průběhu utkání, když Bargfrede vykouzlil překrásnou kolmici na Claudia Pizarra, kterého obvšem tváří v tvář Weidenfellerovi zradilo zpracování a míč si moc předkopnul. Nicméně Pizarro se ocitl v dobré příležitosti hned minutu na to, když Thorsten Frings nakopl na půli míč a Pizarro přesprintoval obránce. Před Weidenfellerem si rovněž ukopl míč a pádem se snažil vymodlit alespoň pokutový kop, leč píšťalka sudího zůstala němá.

Werder začal stupňovat tlak a Borussia se najednou nechytala. V 68. minutě přišly velké zmatky ve vápně domácích po přímém kopu Marina. Nejdříve Subotić odvracel hlavou nešťastně před vlastní bránu, kde míč promách nejdříve Pasanen a poté jej nedokázal dostat do sítě ani Aaron Hunt. Hosty to mohlo mrzet o to více, že o dvě minuty později prohrávali již o dva góly.

Celou akci vymyslel Jakub Blaszczykowski, který si šikovně obhodil Pasenanena, udělal kličku i Prödlovi a z poměrně těžkého úhlu prudce vystřelil. Tim Wiese míč jen vyrazil na zadní tyč, kde již číhal všudybyl Kagawa, který míč napálil do odkryté branky - 2:0.

To hráče Werderu zlomilo, i když hned po inkasování druhé branky si dokázali vytvořit zajímavou střeleckou příležitost. Střídající Sandro Wagner sklepnul míč pro Marina, který svojí jedovkou pořáadně protáhnul Weidenfellera. To bylo však ze strany Brém na dlouhou dobu vše, za zmínku možná stojí ještě střela Aarona Hunta z 88. minuty, kterou ovšem obětavým zákrokem vyhlavičkoval Mats Hummels nad brankovou konstrukci. Borussia Dortmund tak poněkud šťastně vyhrála nad Werderem Brémy 2:0, i když nelze říci, že by výhra byla nezasloužená.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - VfL Wolfsburg 0:0

11.12.2010 15:30

Góly: -

Kaiserslauternu se i přes dobrý výkon během celého utkání nepovedlo Wolfsburgu oplatit poslední krutou porážku a musí se tak spokojit s bodem.

Oba týmy začaly utkání jak se sluší a patří na bundesligu ve slušném tempu, nicméně šance stále nepřicházely. Lautern se co do přesnosti sice soupeři dokázal vyrovnat, nicméně Diego Benaglio v jeho brance si mohl klidně podat žádost na pracovní úřad.

Prvního a jediného vzruchu se tak Betzenberg dočkal až ve 33. minutě, Schäfer ale pokus Petsose dokázal zhatit. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu a nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl po návratu z kabin měnit.

Wolfsburg si na své první ohrožení domácí branky počkal do padesáté minuty. Ziani krásnou otevírací přihrávkou našel Pekaríka, který pronikl do šestnáctky a odcentroval, jenomže jak Džeko tak i Diego za ním nebyli toho, aby míč dopravili do branky.

Největší příležitost utkání a její spálení ale má na svědomí slovenský útočník Nemec, jemuž se po Tiffertově rohu ve stoprocentní příležitosti nepodařilo hlavou překonat skvělého Benaglia.

Stadion Fritze Waltera pak ještě jednou zasténal po Petsosově hlavičce z 82. minuty, anii ta ale skóre nezměnila a týmy se rozešly smírně po utrápené remíze.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 1:0

11.12.2010 15:30

Góly: 56. Christian Clemens

Od října 1994 čeká Frankfurt na výhru na hřišti 1. FC Köln a po dnešku je jasné, že bude čekat dál. Domácí tým totiž potvrdil vzestup formy a díky jednobrankovému vítězství se alespoň dostal na barážovou příčku a může živit naději, že nepřezimuje v sestupovém srabu.

Začátek utkání z domácího pohledu ovlivnilo zranění Lukase Podolského, který se hned v úvodu srazil s Amanatidisem a po dvaceti minutách musel být vystřídán. Mezitím se ale dostal Eintracht do hry a měl i příležitosti, řecký útok ve složení Amanatidis - Gekas ale své kvality v zakončení neprokázal.

Na opačné straně hřiště měl šanci Freis, jenže proti Fährmannovi neuspěl. Ani tato situace ale budíčkem pro Kozly nebyla a místo toho byli i nadále lepší hosté, Gekas s Amanatidisem ovšem opět štěstí neměli. Chvíli před poločasem je tak mohl potrestat Matuschyk, po rohu Jajala a jeho hlavičce ale zachránil Frankfurt skvělým zákrokem Fährmann.

Po obrátce už Köln začal tlačit, vyhrával osobní souboje a do té doby vcelku suverénní hosté byli najednou v úzkých. V 56. minutě navíc Jajalo přihrál Clemensovi, ten z dvaceti metrů napřáhl a míč skončil v levém dolním rohu branky - 1:0. Pět minut nato mohli domácí přidat pojistku, když Lanig sice vyučil skoro celou obranu hostí, jejich svatyni ale přestřelil.

Na druhé straně mohl Köln vrátit zpět na zem Amanatidis, po přihrávce od Schweglera ale nezakončil dostatečně důrazně a Mohamad dokázal odvrátit pohromu. Hektický druhý poločas pak spěl ke svému konci a domácí stále neměli klid, poněvadž Clemens s Jajalem pojistku nepřidali. Eintracht ale již odpovědět nedokázal a domácí stadion se tak mohl radovat.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FC Norimberk 1:1

11.12.2010 15:30

Góly: 55. Marvin Compper - 87. Christian Eigler

Hoffenheim sice na domácím hřišti herně naprosto předčil hosty z Norimberku, špatná koncovka ho ale stála dva body a v tabulce posun na pohárové příčky. Franský celek naopak pózdní vyrovnání Eiglera uchránilo od páté porážky za sebou.

Domácí měli navrch od samého úvodu a v první desetiminutovce hned dvě příležitosti, Demba Ba ale poprvé střílel mimo a napodruhé jeho reparát zneškodnil Schäfer. Hosté byli v rozehrávce brzy atakováni a svou hru tak nemohli dost dobře rozvíjet. Většinu času se tak drželi v obrané ulitě a dávali si pozor třeba na Dembu Ba, toho ale opět neuhlídali a jeho hlavičku odvracel z nebezpečí Judt.

Hosté čekali na svůj první pokus necelých dvacet minut, hlavička v podání Wolfa navíc domácí obecenstvo nikterak výrazně nevyděsila. Jinak ale nadále hrál prim Hoffenheim a ozývat se začali Bosňané, Ibiševiće ale na poslední chvíli zneutralizoval Maroh a Salihović taktéž ve finální fázi neuspěl.

"Der Club" se po změně stran zlepšil, co se herních aspektů týče, před brankou ale byl nebezpečnější i nadále domácí tým. Demba Ba se Salihovićem ještě neuspěli, v 56. minutě ale právě druhý jmenovaný zahrál rohový kop přesně na vyskakujícího Comppera a proti jeho hlavičce už nebylo obrany - 1:0.

Chvíli nato hodlal odpovědět Hegeler, a byť jeho střela z otočky neznamenala pro Haase nic neřešitelného, tak předznamenala hostující snažení. Domácí se mezitím stáhli a vycházela jim pro změnu hra na brejky, Sigurdsson a Salihović ale pojistku nepřidali a v 87. minutě za to zaplatili. Ekici dostal před šestnáctkou příliš mnoho prostoru a mohl vybídnout žolíka Eiglera, který chytře obstřelil Haase a stanovil konečný výsledek 1:1.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 2:4

11.12.2010 15:30

Góly: 48. Arturo Vidal (vl.), 79. Eljero Elia - 30. Sidney Sam, 61. Arturo Vidal, 66. Renato Augusto, 78. Frank Rost (vl.)

Leverkusen potvrdil svojí vynikající formu, už sedmkrát v řadě v ligové soutěži neodešel ze hřiště poražen a po dnešní výhře 4:2 se navíc posunul už na druhé místo v tabulce. Zato HSV prohrálo čtvrtý z posledních pěti zápasů a tlak na trenéra Veha se neustále zvětšuje.

Domácí celek se od úvodních minut chopil iniciativy a vytvořil si územní převahu, k ohrožení soupeřovy svatyně se ale příliš nedostal. Výjimkou budiž dvanáctá minuta, kdy o otočky pálil van Nistelrooy do boční sítě, jinak ale byli nebezpečnější hosté hrající na rychlé kontry. Jeden takový předvedli porýnští ve dvacáté minutě, po Vidalově pasu ale Derdiyok ztroskotal na zákroku domácího brankáře Rosta.

Přesně po půlhodině hry se ale již Leverkusen radoval. Barnetta z pravé strany nacentroval a Vidal prodloužil hlavou na zadní tyč, kde Rosta z úhlu prostřelil Sam, bývalý hráč domácích - 0:1. Chvíli nato pálil sám Vidal, tentokrát si ale hamburský brankář poradil a jeho spoluhráč Pitroipa mohl do půle vyrovnat, jenže šťastný odraz míče ho snad překvapil a šanci tak prováhal.

Po obrátce ale HSV na soupeře vlétlo a přece jen vyrovnalo. Ve 48. minutě se po rohu Zé Roberta odrazil míč od nešťastníka Vidala do tyčky a od ní do sítě - 1:1. Hosté se chvíli vzpamatovávali, poté ale opět začali hrát svoji hru a v 61. minutě měli vedení zpátky. Po dlouhém míči do vápna byla domácí obrana naprosto dezorientována, Demel s Aogem nedokázali míč dostat do bezpečí a toho snadnou hlavičkou využil Vidal - 1:2.

A to ještě nebylo vše, o pět minut později Castro skvěle vysunul Renata Augusta, který si počkal na vhodný okamžik a pak vyběhnuvšího Rosta mistrně přeloboval - 1:3. V následujících minutách se již domácí tým spíš jen trápil a příliš mu nepomohli ani fanoušci, kteří ho bez milosti vypískali.

V 78. minutě navíc hamburská obrana nechala Augusta procupitat až do bezprostřední blízkosti Rosta a hostující záložník se se štěstím trefil mezi jeho nohy - 1:4. Hned vzápětí přišla korekce, když van Nistelrooy připravil pozici Guerrerovi a ten trefil tyč, dorážku střídajícího Elii ale dokázal Adler zachytit až za čárou - 2:4. To však od domácích bylo vše, hosté ve zbytku zápasu sice nevyužili několik příležitostí, mrzet je to ale příliš nemusí.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - FC St. Pauli 3:0

11.12.2010 15:30

Góly: 16. Hamit Altintop, 71. Philipp Lahm (pen.), 79. Franck Ribéry

Bayern potvrdil domácí neomylnost z poslední doby, před vlastními fanoušky zvítězil popáté v řadě a díky triumfu 3:0 nad St. Pauli poskočil zpět na pohárové pozice. Hostující tým naopak i přes statečný výkon zůstává v dolní polovině tabulky.

Bundesligový nováček v Allianz Aréně začal bez zbytečné bázně a hany a ve třetí minutě měl úvodní šanci, Bartels ale z dobré střelecké pozice poslal míč mimo. Pak už začal hrát Bayern po několika pološancích přišel k vedení v 16. minutě. To se za vápnem prosadil ke střele Hamit Altintop a trefil se nádherně do pravého růžku branky - 1:0. Bavorové pak pokračovali v menším tlaku, střely Ribéryho a Kroose ale v sobě příliš nebezpečí nenesly.

St. Pauli posléze ale začalo opět přidělávat problémy a v závěru poločasu přišly jeho šance. Ebbers nejprve pálil těsně vedle, chvíli nato hostujícího hrota našel Lehmann a tentokrát musel zasahovat Butt. Tečku za první půlí pak udělal Kroos, proti jeho pěkné ráně ale předvedl neméně vydařený zákrok Kessler.

Po změně stran již hosté měli výkřik "Toooor" na rtech, po Kruseho přihrávce a zakončení aktivního Ebberse ale Mnichovany zachránil na brankové čáře Contento. Poté se už ale opět rozjela domácí mašina a k neudržení byla hlavně dvojice Müller - Altintop, kteří během chvilky hned několikrát zaměstnali Kesslera, jenž senzačně vychytal pokus druhého jmenovaného, zatímco při střele nejlepšího střelce MS ho zachránila branková konstrukce.

Menší z hamburských celků byl stále ve hře až do 68. minuty, to Kessler fauloval Müllera a uviděl červenou kartu, jeho náhradník Hain navíc proti Lahmově penaltě neměl šanci - 2:0. Hosté se přesto nevzdávali a po ráně Bartelse zachraňoval z domácího pohledu na čáře tentokrát Tymoščuk, v 79. minutě ale bylo definitivně hotovo, když si Ribéry pohrál s Guneschem i Hainem a do prázdné branky zvýšil na 3:0. Jelikož pak Hain vyrazil střely Altintopa a Ribéryho, tak stejným skóre i utkání skončilo.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfB Stuttgart 2:1

10.12.2010 20:30

Góly: 35. Didier Ya Konan, 76. Didier Ya Konan - 74. Georg Niedermeier

Bomba z Hannoveru se pomalu chystá k výbuchu. Tým, jenž měl loni velmi blízko sestupu a zachránil se až v posledním kole, se díky dvěma trefám Didiera Ya Konana posunul na druhé místo průběžné tabulky, zatímco Stuttgart ani po tomto kole neopustí sestupové pásmo.

Hráči se během utkání celkem očekávaně museli vyrovnávat s nepříjemnými přírodními podmínkami, a tak promrzlé fanoušky v AWD-Areně do provozní teploty dostaly až pokusy Rausche a Ya Konana z první dvacetiminutovky, které však gólem neskončily.

Ve 23. minutě pak muselo zatrnout naprosto každému příznivci domácího celku. Kapitán Cherundolo byl totiž vystřídán Chahedem kvůli poraněnému kolenu, které nevypadalo vůbec dobře.

Mnohem veseleji tak bylo ve 34. minutě. Rausch poslal míč na Schmiedebacha, který se nenacházel v ofsajdu díky Niedermeierově zaváhání, problémy mu však nadělalo zpracování a celá akce se zdála být ztracená, nicméně domácím přispěchal na pomoc krajní obránce hostí Boka, který dostal míč k volnému Didieru Ya Konanovi, pro nějž nebylo problémem umístit ránu mezi nohy brankáře Ulreicha.

Stuttgart odpověděl záhy, jenomže Cacauovi štěstí nepřálo a Hannover tak šel do kabin za jednobrankového náskoku.

Do druhého poločasu už VfB naskočilo s druhým útočníkem Pogrebňakem a na hřišti to bylo znát. Když se ale neprosadili Harnik s Cacau v těsném časovém sledu za sebou, začínalo to zavánět bezradností hostí. Z té je ale vysvobodil domácí brankář Fromlowitz, jenž podcenil volný kop Gentnera. Míč se tak snesl na hlavu viníka první branky Georga Niedermeiera, od níž se odrazil až za brankovou čáru a stoper Stuttgartu tak dal zapomenout na své provinění.

Vyrovnaného stavu si ale švábský celek moc dlouho neužil. Jen dvě minuty po vyrovnávající brance prostrčil Schulz míč za obranu opět na Ya Konana, jemuž ani tentokrát nenadělalo problém propasírovat míč mezi Ulreichovýma nohama. Hannover tak především díky němu zvítězil popáté v řadě a vytvořil tak klubový rekord.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund16141139:943
2.Bayer Leverkusen1695233:2332
3.Hannover 9616101524:2431
4.1. FSV Mainz 0516100626:1730
5.SC Freiburg1690723:2327
6.Bayern Mnichov1675426:1726
7.TSG Hoffenheim1666430:2024
8.Eintracht Frankfurt1672723:2123
9.Hamburger SV1663725:2721
10.Schalke 041654722:2419
11.1. FC Norimberk1654719:2719
12.Werder Brémy1654722:3319
13.1. FC Kaiserslautern1653825:2618
14.VfL Wolfsburg1646622:2318
15.FC St. Pauli1652914:2617
16.1. FC Köln1643918:3015
17.VfB Stuttgart16331029:3012
18.Borussia Mönchengladbach16241025:4510

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (274)

Přidat komentář
Ferguson6

OMG Tak oni sa celu minulu sezonu zachranuju a teraz toto

Reagovat
Logan

tak oni se hlavne loni potrebovali vzpamatovat ze smrti Enkeho ... tezko si nekdo dokaze predstavit jak se tam vsichni citili, ale muselo to byt fakt slozite

Reagovat
REPLIKATOR

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní podíl na tom má Slomka. Špatně hráli už za Enkeho a po jeho smrti se jejich hra nijak viditelně nezhoršila

Reagovat
smazaný uživatel

pouze se k tomu přidala smůla - a pár kiksů předvedl Flo - teď už je na tom ale lépe

Reagovat
jv

Tak oproti loňský sezóně se letos výrazně zlepšili, má na tom podíl víc faktorů, ať už Slomka, výborná forma Ya Konana, zlepšená obrana nebo výrazně omlazená a lépe hrající záloha.

Reagovat
smazaný uživatel

druhý tým tabulky a takové skóre..

Reagovat
smazaný uživatel

no jo skóre nic moc to je fakt ale stejně za to jak se zvedli od minulé sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

tak to má Wilfried dalšího konkurenta do útoku repre

Reagovat
smazaný uživatel

Wilfreid stejně nemá šanci v takové konkurenci porádně zahrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Konan má skvělou formu, snad mu vydrží a dotáhne Hannover vysoko. Trošku vzruchu na špici tabulky neuškodí.

Reagovat
FC Porto FC

furt se mluví jak Bayern dostihne BVB a bude mistrem ale dosthne BVB Hannover!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
stas87

to musi byt na druhom mieste zrovna hannover?fuj!radsej klautern nurnberg ci freiburg ako 96

Reagovat
Radin

teď jim nelze nepřát,je to skvělé :-) a jejich skóre ukazuje,že hrají prostě hlavně na to aby dali víc gólů a pak je jedno,že nějaké dostanou :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Nový komentář: Hanover lna podzim éta páně 2010 překvapil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...pamatuji si, že se kritizoval příchod nějakého Ya Konana za zbytečné peníze - místo toho, aby přišel Šimák... teď fanoušci na Šimáka možná i zapomněli

Reagovat
herbage

Po tom co řekl že Hannover je hnusné město jej někdo chtěl ještě zpátky?

Reagovat
smazaný uživatel

před příchodem Ya Konana ho chtěli

Reagovat
$dolar$

Tak si mi pripomnel, co je se Simakem?

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem se musel podívat je v Mainzu a letos se zdá, že odehrál celé 2 minuty...

Reagovat
Puskas

Takže bojuje o LM

Reagovat
smazaný uživatel

Mohuč by v LM dopadl hůř než Žilina

Reagovat
$dolar$

Mam ho rad, mohl by treba k nam do Viktorky

Reagovat
herbage

S Horváthem by si překáželi Nevrátí se k vám Trappp?

Reagovat
smazaný uživatel

Horváth nevydrží navěky navíc je potom už jedno, jestli má sedět v Mainzu nebo v Plzni, kde má po ruce lepší pivo

Reagovat
$dolar$

Neprekazeli, Simak by hral podhrota

Tezko rict, ja bych ho chtel ale mame zalusk na vetsi ryby

Reagovat
herbage

Nehraje podhrota Kolář?

Reagovat
$dolar$

Hraje, tudiz by Simak mohl hrat misto nej a Kolar by se mohl posunout na kraj zalohy, ale samozrejme, ze se muzou stridat a mit na lavicce takovou kvalitu by byla parada Ale spis jsem pocital s tim, ze nekdo ze zakladu odejde to jest - Kolar, Petrzela

Reagovat
smazaný uživatel

zatím jsme první - snad je vidina titulu udrží

Reagovat
$dolar$

Taky v to doufam, ale zaroven nam vedeni slibuje zvucne posily, tak jsem vazne zvedavej I takovej Papadopulos by se mi libil, sice na foru ho nikdo nechce, ale ja myslim, ze na to ma

Reagovat
smazaný uživatel

toho jsem viděl hrát naposled za repre U21, ale jestli neztratil nic ze svého nasazení tak bych ho taky bral

Reagovat
smazaný uživatel

jjn - teď jsem ale docela zvědavej co bude z údajného zájmu o Svěrkoše, Filla, Hořavu, Černého a Trappa

Reagovat
$dolar$

Sverky prej jedine do Baniku Fillo misto Petrzely by byla bomba, nebo jeste lip s nim A Horava taky parada Ale Cernyho bych nechtel

Reagovat
herbage

Jak místo Petržely, ten někam odchází?

Reagovat
$dolar$

Je o nej zajem, ja doufam, ze neodejde, ale zajem tu je

Reagovat
herbage

Docela bych ho bral do Sparty, Sionko stárne

Reagovat
Puskas

Nevímm, má kolem sebe dost těch, kteří by mu to po svých zkušenostech neradili.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba sám sebe

Reagovat
Puskas

On už tam byl?

Reagovat
smazaný uživatel

podzim 2007 + leden

Reagovat
$dolar$

Reagovat
jv

Reagovat
$dolar$

On sam byl ve Sparte a nikdy tam sanci nedostal

Reagovat
Puskas

Aha

Reagovat
$dolar$

Tak to urcite ne Kdyz uz bychom ho pustili, tak jedine do zahranici

Reagovat
herbage

Prý má smlouvu jen do konce roku, tak nevím nevím. Docela rád bych ho viděl v Bundeslize, v nějakém celku ze středu tabulky

Reagovat
$dolar$

S tou smlouvou je to podle me blbost... Ale klidne do bundesligy, nebo nekam do Spanelska

Reagovat
smazaný uživatel

toho Svěrkoše je škoda, protože ten by potřeboval míň šancí na gól než Rezek

Reagovat
smazaný uživatel

Na Hořavu si nech zajít chuť, ten půjde ven, v současnosti říkal Lébr, že minimálně za 3 mega euro, ale po EURO 21 to může být víc. A pochybuju, že tolik by za něj Plzeň dala.

Reagovat
$dolar$

Pri vsi ucte, Milan Cerna je mnohem lepsi hrac a to ma hodnotu milion eur maximalne (ve vcerejsim sportu rikal Zika) tak Horava opravdu 3 mega nema...

Reagovat
herbage

Svěrkoš, Fillo? Ty bych v Plzni rád viděl

Reagovat
Puskas

Svěrky že by šel jinam než do Baníku?

Reagovat
Puskas

Ztracené příležitosti

Reagovat
jv

Jj, to asi jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Mohuč by v LM dopadl hůř než Žilina

Reagovat
$dolar$

A Vehu vypadni a to rychle !

Reagovat
Yanek

Jak je na tom Ribery, řekne mi někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

dal gol

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal tuhle sezonu celkem válí, je snad nejlepší střelec týmu

Reagovat
smazaný uživatel

vlastně 5 ze sedmi co dal byli z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Hlavně ale hraje výborně, nedovedu si představit, kdyby byl Ballack fit, kdo by z trojice Ballack - Rolfes - Vidal seděl... Už takhle tam skřípe Reinartz (kterej ale může hrát na stoperu) a hlavně Bender.

Reagovat
herbage

Hlavně Balitsch to prokoučoval

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím... Hannover/Slomka se ho prý zbavil dle plánu

Reagovat
herbage

Tj, ale mohl si vybrat horší tým, kde by pravidelně nastupoval. Takhle podepsal s Bayerem a asi dva týdny na to tam přišel Ballack

Reagovat
smazaný uživatel

který se zranil, takže je to vlastně jedno...

+ jedno další zranění a Ballack dle mne sekne s fotbalem

Reagovat
herbage

Myslím, že takhle lukrativní smlouvu jistě dodrží

Reagovat
Arne

Tak kvalitní náhradník to je, docela si i zahrál, podle mě nejvíc trpí Bender.

Jinak stav se na icq...

Reagovat
jv

Podle mě by se Vidal posunul na podhrota, i když tím by vznikl další problém a to, co s Augustem, kterej je teď v parádní formě...Odnesl by to asi Barnetta, protože Sam je letos výbornej.Jenže Leverkusen nemá ten přetlak jenom ve středu zálohy, ale i na pravej straně obrany a v útoku...Ale Völler i Heynckes si v minulý sezóně právě na šířku kádru stěžovali, takže se jim ani nedivím.Navíc právě díky tý šířce kádru Leverkusen ustál ten začátek, kde měl plno zraněnejch důležitejch hráčů...

Reagovat
smazaný uživatel

V pátek los LM

Reagovat
smazaný uživatel

taky se těším na los

Reagovat
smazaný uživatel

takhle by to mohlo být

OF:

Tottenham - Marseille

Schalke - Valencia

MU -Milan

Barca - Arsenal

Bayern - Lyon

Chelsea - Roma

Real - Inter

Doněck - Kodaň

ČF:

Manchester - Barca

Chelsea - Real

Tottenham - Bayern

Šachtar - Valencia

SF:

Barca - Real

Šachtar - Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Akorat misto Bayernu Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke - Valencie ? 04 by posoupila a pak i přes vás

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych si mohl napsat Chelsea rovnou do finále nebo jako vítěze ...

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti na tomnelíbí..já neříkam jak to bude,ale jak by jsem to chci

Reagovat
smazaný uživatel

Nelíbí se mi to, že máš Šachtar v SF to ti nedošlo ?

Reagovat
smazaný uživatel

PRÁVĚ DO SE MI LÍBÍ.Ne asi.Co nevidíš můj NICK?

Reagovat
smazaný uživatel

A Shalke by BANÍK neporazilo

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke ? By vám to natřel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hovno oba víme jak by to dopadlo...ale ty to jsem nechceš psát

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tor!... Nein. Snad někdo udělá i letošní, to bude ještě lepší

Reagovat
jv

Sice mám o hodně radši Reného, ale musím uznat, že Manu chytá dobře.

http://www.youtube.com/watch?v=jpIch4M71EU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=85iGrCMUzXg&feature=fvw

Reagovat
smazaný uživatel

Nauč se psát a právě proto, že fandíš Donětsku tak to tady nemusíš psát to si každej domyslí, že chceš aby došlo co nejdál kdyby to tady dělal každej tak to by bylo

Reagovat
smazaný uživatel

takhle to určitě nevyjde

Reagovat
herbage

Sestavy:

BVB: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, Kagawa, M. Götze - Lewandowski

Werder: Wiese - D. Schmidt, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Bargfrede, Frings - Fritz, Hunt, Marin - Pizarro

Průměrný věk sestavy Borussie 22,54, jen hráči v poli 21,8

Reagovat
$dolar$

Uzasny

Reagovat
smazaný uživatel

Schmidt je někdo z juniorky?

Reagovat
Arne

Jj, hrál už na Tottenhamu a prý si nevedl zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Už teď stím vyhrávájí a to sem zvědav, jak to bude vypadat za pár let

Reagovat
smazaný uživatel

za pár let vytře Kloppo Arsénovi zrak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Těžko Ale sledovat vývoj hráčů jako Wilshere a Götze, to bude zajímavý

Reagovat
Puskas

Za pět let to bude jiné mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Pár není 5

Reagovat
Puskas

Že ne? To už se mi dlouho nestalo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já to myslel trochu jinak

Reagovat
Puskas

Asi vím jak, ale mě pobavila změna pět za pár, ještě že to aspoň začíná stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Schweinsteiger prodloužil do roku 2016

Reagovat
herbage

Basti

Reagovat
smazaný uživatel

a oslavil to uz tradicne strelou (hlavickou) do tycky

Reagovat
Arne

Reagovat
Bayern +

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Renato Augusto Jeho gol na 3:1 teď BVB aspoň bodík, ale věřím ve 3

Reagovat
smazaný uživatel

3 body si doma nenechají utíct

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ukažte Borussia.. ..

Reagovat
Carlos Juan Pablo

100. pro Raúla

Reagovat
Arne

Reagovat
Puskas

Už jsem se chtěl dávno zeptat, poněvadž jsem tu ralitvně krátce, co znamená to "100."? Jako kvalita nebo tak něco? Pokud jo, tak pro Raula tak 1000000.

Reagovat
RickNash

(Ne, 100 se píše u stého příspěvku, 200 u dvoustého atp... Někteří mají za to, že takto "kulatý" přspěvek má větší váhu než jiné, a proto ho věnují svému oblíbenci, který se zrovna prezentoval někajým dobrým výkonem...)

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nene, to je takovej hezkej druh spamu, když je tady 99 příspěvků, tak můžeš poslat stý a někomu ho takhle věnovat

Reagovat
Puskas

Aha, díky jen škoda, že to ti hráči nečtou, hned by jim bylo líp na světě

Reagovat
Carlos Juan Pablo

To určitě.

Reagovat
RickNash

Z příspěkvů některých na tomhle fóru by si zase museli hodit mašli, takže ať sem možná radši nelezou

Reagovat
jv

Reagovat
RickNash

Kagawa

Děsnej borec, vůbec neztrácí balony, bývá často faulován, pomáhá dirigovat hru, děsně odmaká dozadu... Takového hráče bych chtěl ve svém ideálním týmu

Reagovat
Arne

Mě Hunt připadá nějak vyšší než normálně... Z dálky jsem si ho spletl s Mertesackerem.

Reagovat
jv

Tak mě Hunt nepřijde zrovna malej, ale proti Metzemu tam rozdíl bude.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: jak dlouho cca. bude Kagawa chybět BvB, když pojede na ANC?

Reagovat
RickNash

Od 7. do 29. ledna - pokud se Japonsko dostane do finále...

Reagovat
RickNash

(určo v zápase proti Leverkusenu a Stuttgartu, možná protiVlkům, ale na derby už bude zpět...)

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon si zahraje Robert.

Reagovat
Tomanatura

Hlavně Kloppo chce bez něj hrát na 2 hroty, což doufám, že mu někdo rozmluví, jelikož by to byla při jejich stylu sebevražda. Ale až tam by se poznalo, jak na tom Bender je.

Reagovat
RickNash

Hajnal by za něj mohl zaskočit, on letos nehraje? Proč vlastně?

Reagovat
smazaný uživatel

Robert by hrál podhrota a navíc by to bylo jen na dva zápasy , to by se nějak udělalo.

Reagovat
smazaný uživatel

melo být výš.

Reagovat
RickNash

Ale Lewandowski (pokud jsem správně dekódoval Roberta jako Lewandovského...) není tak schopný v kombinaci, ta prefinální fáze by tím utrpěla... A navíc zápas proti Bayeru bude velmi těžkej...

Reagovat
Puskas

Ale zase to bude po pauze, takže bude trošku jiná situace než teď.

Reagovat
RickNash

teď nevím, jak to myslíš... Jako že BVB v zimě přivede náhradu za Kagawu? Nebo že Bayer bude mít své typické slabé jaro? Nebo že Lewandowski o pauze zamaká na bránění a do zápasu s Bayerem vyběhne jako box-to-box záložník?

Reagovat
Puskas

Myslím to tak, že taková pauza může změnit rozpoložení i naběhnutou formu někoho, kdo je v laufu. A taky půjde prakticky o titul, což s těmi mladými kluky může chtě nechtě zamávat (neznám věkový peůměr Bayeru).

Reagovat
RickNash

Jasně, ikdyž co se neskušenosti týče, bál bych se spíš o Dortmund, Bayer hraje na špici už X-tý rok...

Reagovat
Puskas

Však já to tak i myslel, to v té závorce bylo, jako že je možné i to druhé. Tam mají ale spíš zkušenosti s prohraným bojem o titul...

Reagovat
Tomanatura

Robert ti za zápas neodběhá 14 kilometrů, neumí bránit a nerozehrává akce.

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Hm , asi máte pravdu. Je to můj oblibenec tak jsem mu přál jak si pořadně zahraje , ale Hajnal asi bude lepší volba.

Reagovat
RickNash

Taky doufám, že se prosadí, sympaickej hráč

Ale na Kagawově postu by se dost trápil a moc by tam nepomoh, tipuju...

Reagovat
jv

Robert asi ne, ale Zidan určitě jo, navíc takhle jsme to hráli už loni, když tu nebyl Kagawa.

Reagovat
Tomanatura

Myslíš? Pro mě je Kagawa 2x lepší, plus ty zápasy si přímo vyžadují, aby každý hráč z týmu odběhal maximum.

Reagovat
jv

Tak Zidan si maximum odběhá...Navíc tak to fungovalo už loni, kdy hrál Zidan takovýho běhavýho podhrota pod Lucasem nebo zezačátku sezóny pod Valdézem a Zidan byl před tím zraněním v hodně dobrý formě...

Reagovat
smazaný uživatel

a co Momo Zidan?

Reagovat
Tomanatura

Nebral jsem v úvahu.

Reagovat
Arne

I když tou dobou už tam možná zpět bude Kehl.

Reagovat
herbage

Tak na dva hroty určitě ne, už teď když střídá Kagawu, tak Lewa nebo Zidan hrají prakticky podhrot, takové staženější útočníky. Taky se nabízí, že na jeho místě nastoupí Götze a nalevo Großkreutz a nejspíš i někdo přes zimu přijde

Reagovat
RickNash

Koho vidíš jako posilu BVB? Doufám, že to nebude nějaká drahá hvězda, to by byl nejlepší způsob, jak rozkotat náladu v týmu a pohodu...

Reagovat
Arne

Drahé posily se bát nemusíš, jedna není potřeba a druhak i kdyby byla, tak vedení jí prostě nepřivede.

Reagovat
jv

Reagovat
RickNash

přestupová politika BVB mi není úplně známá, ikdyž současnej kádr o ní asi vypovídá víc než dost

Ale náhlý přísun peněz a snaha o udržení současné pozice => řešení investicí do zkušených a prověřených hráčů se přímo nabízí...

(Jinak je potřeba kádr rozšířit, a to tak, aby i náhradníci byli schopni dobře zahrál v BL...)

Reagovat
Arne

Nenabízí, BVB už si tímhle prošlo a má s tím ty nejhorší zkušenosti, tak snad ne... Samozřejmě pak peníze získané z postupu do LM investovat třeba koupením pravého beka, ale prostě to nesmí přehánět.

Reagovat
jv

Přesně tak.Snad se pánové ve vedení poučili, já věřím, že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluví se o nějakém Bellarabim odněkad z 3. ligy. Nevíš o něm něco? Koukám, že je to reprezentat U20 a má o něj zájem docela dost klubů

Reagovat
Arne

Nemám páru... A pravý křídlo, no nevím... Nepřijde mi, že by BVB na tomhle postu potřebovalo někoho novýho. Leda na rozšíření kádru, aby si ho Klopp zpracoval.

Reagovat
jv

Jj, o tom se mluví, ale zatím to není nic konkrétního, i když by k nám typově zapadal, statistiky má letos taky výborný, ale zrovna na ten jeho post posilu nepotřebujeme.Když už, tak by to chtělo pravýho beka, třeba taky mladíka, aby si ho mohl Klopp zapracovat a potom naskočil místo Owomoyely.

Reagovat
Tomanatura

Myslím, že nikdo nepřijde, není potřeba.

Jo, bůžek mě taky napadl a já bych to tak postavil, přecejenom ten jejich AM je asi nejdůležitější post a někdo běhavý tam být musí. Kloppo ale mluvil o tom, že ho láká zkusit i tuto variantu s Lewandovskim a to je pro mě hrozná kravina, snad to tak nedopadne.

Reagovat
RickNash

kdo je bůžek?

Reagovat
Tomanatura

Götze

Reagovat
RickNash

Reagovat
Arne

Jj, na Götzeho bych to viděl, případně Hajnala, pokud neodejde... Lewu bych tam viděl nerad, da Silva snad nepřichází v úvahu.

Reagovat
jv

Buď ta varianta s Götzem nebo Zidan, nic jinýho nepřipadá v úvahu...I když Da Silva je Kloppův oblíbenec.

Reagovat
Arne

Toho se právě obávám, ale snad ne, to je prostě náhradník přinejlepším... Zidana jsem opomněl a ten tam pravda sedí víc než Hajnal, před tím zraněním hrál famózně.

Reagovat
jv

Jj Zidan se tam hodí víc, než Hajnal, kterej stejně v zimě odejde (asi Köln), navíc Zidan tam hrál už loni.Nebo mě napadla ještě jedna varianta, posunout Nuriho na místo, kde hraje Kagawa a k Benderovi dát Kehla, to by taky mohlo fungovat...

Reagovat
Arne

Taky možnost... Takovej Schweini v Bayernu tam hraje taky dost solidně, i když tam je to trochu jiný.

Reagovat
jv

Jj, krátkodobě by to určitě fungovalo, navíc by se tím ještě zesílil střed hřiště.Ale stejně to vidím na toho Zidana, i když taky bude záležet na jeho formě...Ale Klopp to určitě vymyslí tak, aby to fungovalo.

Reagovat
Arne

Na Westfalenstadionu teď krátce zazněl song z The Good, the Bad and the Ugly. Tady mi fakt nic nechybí...

Reagovat
RickNash

to je zrovna stadion, kde se ani o přestávkách nemusí pouštět songy, aby tam byla supr atmosféra

Ten stadion, ti fans, Sudtribune, to je něco neskutečnýho

Reagovat
Potty

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

tak zápas celkem pěkný, asi i vedení Dortmundu zasloužené...ale ty zákroky , hlalvně za co dával sudí karty, vždyť to je hrozné....Plaszczykowski ať se jde vycpat

Reagovat
RickNash

Á vida, Robert jde na plac

Reagovat
jv

A teď Da Silva.

Reagovat
RickNash

a za hosty střídá jakýsi Thy? Nějaké info o něm?

(jé gól, sláva! )

Reagovat
jv

Thy je reprezentant U19, Schaaf si ho vatáhl z rezervy.

Reagovat
RickNash

Takže Němec? A jakej post?

Reagovat
jv

Jj, útočník, popřípadě podhrot.

Reagovat
JozkokozleJ

A jeho predchadzajuce kluby: JFV Norden, PSV Norden, FC Norden

Reagovat
jv

Kuba s Kagawou pěkně.

Reagovat
Arne

A smetanu slízl Lewa nejspíš...

Reagovat
RickNash

A byl v ofsajdu nejspíš...

Reagovat
JozkokozleJ

Ale jak sa hned hlasil

Reagovat
jv

Jj, ale asi byl v ofsajdu.

Reagovat
JozkokozleJ

Bez toho asi

Reagovat
Arne

Tak DFL určila přece jen za střelce Kagawu...

Reagovat
jv

Tak s tím dnešním jich má už osm, neuvěřitelný, kdo by to před začátkem sezóny řekl, já jsem ani nečekal, že by hrál v základu...

Reagovat
Arne

Jj, je to prakticky neuvěřitelný... Já ho prakticky neznal, jen jsem věděl, že si BVB a S04 rozebrali dva Japonce, a to tak vše. Po tom zápase v Drážďanech jsem ale zbystřil, tam hrál pěkně a pamatuju si na tu ukázkovou palici, co dal.

Reagovat
jv

Já jsem ho taky neznal, o to víc jsem teď rád, že jsme ho přivedli... Jinak gratulovat si můžou asi i v S04, Uchida se celkem chytil, tým si začíná sedat, podle mě se jim taky vyplatil.

Reagovat
Arne

Jj, ten se taky rozehrál, trošku zlepšit ty centry a bude to ok, dozadu je jistější než Rafinha.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem pěkný zápas. Pěkný gol Sahina. Zezačátku dominantní Borussia, ke konci první půle se začali do hry dostávat i hosté a nakonec si asi i zasloužili gola. Ve druhé půli tam byl jeden odpískaný neofsajd na každé straně + atak Weidenfellera ve vápně, byla by to asi hodně přísná pencle, ale pískat se dala. Jinak Lewandowski se podle mě ani balónu nedoknul a když, tak to stejně nemělo žádný vliv na dráhu míče, rohlodlo to, že golman musel zasahovat proti předchozí střele. Zasloužená výhra výhra BVB, jejich nasazení a hlavně chuť se jentak nevidí, snad půjdou dál v EL místo Sevilly..

Reagovat
Radin

Dneska sem koukl nachvilku na italskou ligu.Opět to byla nehorázná nuda a tak sem se těšil na Dortmund.Fotbal je to o hodně líbivější,i když dneska nic moc.Werder se zrovna k líbivému výkonu nepřidal.Co chybí Dortmundu?Určitě hlavičkáři vepředu.Jinak Jensen ještě hraje fotbal?Bych ho tam nepouštěl ani na těch pár minut,zase předvedl dva prasácké zákroky a ještě se diví :-).Nejhorší hráč Dortmundu je Pisczek :-)

Reagovat
jv

A co Lucas to není hlavičkář?Potom je tam ještě Lewa a Kevin, oba jsou to solidní hlavičkáři.

Reagovat
Radin

Tak Lewa většinou sedí a Lucas je tam sám na hrotu.Skoro sem je neviděl vyhrát vepředu hlavu,tím pádem jsou jakékoliv centry ze strany téměř zbytečné :-).Možná je to tím,že sem je viděl zrovna proti Werderu,kde je vysoký Martesacker,ale i v minulých zápasech mně to tak přišlo :-)

Reagovat
jv

To, že je Lucas na hrotu sám, není pravda...A hlavu vyhrát dokáže.

Reagovat
Arne

Piszczek není fotbalista, ale takovej běžec... Ovšem jako náhradník tak akorát, i když Owomoyela kvalitami trošku někde jinde.

Reagovat
jv

Jj, je to spíš takovej atlet, ale teď hraje celkem dobře, navíc je mladší, než Owomoyela...Horší by to asi bylo, kdyby se nám pár zápasů herně nevedlo, tam by byl potom ten rozdíl vidět víc.Teď jsem se navíc díval na TM a tam má Owomoyela smlouvu jenom do konce sezóny, tak snad s ním prodlouží, i když už se o tom mluvilo v létě.

Reagovat
Arne

Já myslím, že jo, byl by asi jen proti sobě, kdyby tomu prodloužení nešel naproti... Piszczek si vede dobře, je poměrně mladý, až se vám ale jednou přestane dařit, tak půjde neskutečně dolů, na to se případně připrav.

Jinak ale ten Koch vám roste solidně, v létě by už mohl dostat šanci a to už by byla fakt ultramladá defenziva... V Duisburgu jsem ho párkrát viděl a umí i na DM, parádní hráč. Je v MSV od léta, a když byl Baljak mimo, tak měl v 19 letech pásku, to taky o něčem svědčí.

Reagovat
jv

Jj, to je mi jasný.

Sakra, na toho jsem úplně zapomněl... Jasně s ním se musí počítat, to bude kvalitní bek.Jenže potom by ta obrana byla opravdu hodně mladá, což by se zejména případně v Evropě nemuselo vyplatit...Ale zase, když by se sehrála, tak by to bylo výborný, navíc Neven s Matsem už budou mít za sebou tři kompletní sezóny, Marcel dvě, navíc teď nazbírali nějaký zkušenosti ještě v EL, možná, že by to mohlo fungovat...

Reagovat
Arne

Ti stopeři už zkušeností budou mít... Problém by mohl nastat, až se nebude dařit... Já se třeba bál toho, že když by přišla krize už teď na podzim, tak Kehlova absence by byla strašně cejtit, naštěstí k ní nedošlo.

Reagovat
jv

Právě no, tak ono to může nastat i na jaře, až budeme pod tlakem, kterej se bude pořád zvyšovat...Tam bude důležitý chytit ten začátek, kterej máme přetěžkej, hned na úvod jedeme do BayAreny, což bude vzhledem k postavení v tabulce veledůležitej zápas, potom máme doma VfB, jedem k Vlkům, potom následuje doma derby a ten úvod jara zakončíme na Lauternu...Počítám s tím, že tyhle zápasy zvládnout bude klíčový pro celou jarní část, tady nesmíme moc ztrácet, protože jinak to bude hodně těžký...

Jinak s tím Kehlem jsem se bál taky, naštěstí jsme to přestáli bez úhony.Jinak s ním počítám na jaře do základu, právě on by nám mohl svýma zkušenostma hodně pomoct, pro nás je pořád hodně důležitej a Bender ho zatím kvalitativně nedokáže nahradit, což je vidět hlavně, když nás dokáže někdo zatlačit, jako třeba dneska Werder ke konci druhý půle, Bender je pod tlakem strašnej zmatkař a hodně kazí.

Reagovat
jv

I když Bender je stejně jako Tymo v hodnocení kickeru na čtvrtým místě.

Reagovat
Arne

Ono když vidíš, že na prvním listě je asi 90 % brankářů, tak je jasný, že to nejde brát úplně vážně... Bendera si tam teda nedovedu vysvětlit, Tyma už teda líp, ale taky furt ne.

Reagovat
jv

Jj, no nejde to brát úplně vážně, i když o něčem to vypovídá.Ale zase, když se daří celýmu týmu, tak ty chyby jednotlivce nejsou moc vidět, což v případě Bendera platí, hlavně dneska ve druhý půli hodně kazil.Když jsme u Bendera, tak mě ani jeden nepřijde jako nějakej super hráč, oba jsou to spíš takový bojovníci, než fotbalisti, v TSV 1860 se z nich dělali větší hvězdy, než ve skutečnosti jsou.

Reagovat
Arne

Oni se tihle talentové často takhle opěvujou, to už je takovej kolorit... Třeba ten Leitner má 17 a přijde mi, že z něj dělají hvězdu, pro takhle mladýho kluka strašně nebezpečný.

Reagovat
jv

Právě no...Toho Leitnera chápu, jako rozšíření kádru, určitě nebude moc hrát, vždyť ani v TSV 1860 teď moc nehraje.

Reagovat
Arne

Proti nám hrál až v závěru, no, čekal jsem, že ho uvidím víc... Podle mě zůstane v TSV na hostovačce nejen na jaře, ale minimálně tu další sezónu, protože u vás by si kopnul leda v rezervě.

Reagovat
jv

Jj, asi jo, bylo by to pro něj nejlepší.

Reagovat
Arne

Nemám co dodat...

Reagovat
jv

Teď jsem se podíval na kicker na hodnocení hráčů 2.BL a nestačil jsem se divit... Koch je třetí, navíc vede Baljak, i když ten táhne celej Duisburg.

http://www.kicker.de/news/fussball/2bundesliga/topspieler/2-bundesliga/2010-11/topspieler-der-saison.html

Reagovat
Arne

Mě tyhle dva zrovna nepřekvapují, Baljak je pro MSV naprosto klíčový. Viděl jsem zápas v Düsseldorfu, kde hráli bez něj, a za celej zápas snad neměli jedinou šanci... Koch je famózní, to se jen potvrzuje.

Mě udivuje, že naším nejlepším hráčem je Aerts a že takovej Raffa je až na 100. místě.

Reagovat
jv

Tak u Vás je na tom nejlíp Djuricin, kterej má 2,00, ale odehrál jenom 8 zápasů a z toho byl hodnocenej jenom dvakrát...Jinak kromě Raffaela na tom moc dobře nejsou ani Ramos a Hubník, zejména Roman by měl být podle mě výš.Největším "zklamáním" podle kickeru jsou od Vás Rukavytsya a Friend, kteří mají v poslední době špatný známky a Levan, kterej je má špatný prakticky celou sezónu. Já jsem teď v poslední době žádnej zápas neviděl, tak nevím, možná, že se kouknu zítra.

Reagovat
Arne

To se koukni, bude zápas jako řemen, strašně se těším... Babbel před sezónou říkal, že chce mít plný stadion na soupeře jako Aue a hle, ono se mu to vážně vyplní, i když asi jinak, než čekal.

Z Erzgebirge má dorazit na deset tisíc lidí, to bude peklo. Snad to dopadne, Friend by snad hrát neměl a Ronny ano, Raffael se vrací po zranění stejně jako Mijatović. Moc rád bych viděl Zeckeho, ten byl k mužstvu přivolán od rezervy jako psychologická pomoc, v základu ale asi nebude.

Reagovat
jv

Jj, určitě se kouknu, potom rovnou zkouknu zápas Freiburg - Gladbach. Kdo by měl kromě Frienda chybět, koukal jsem na TM a tam je jako zraněnej napsanej Aerts, Neumann a Perdedaj, trest za karty by měl mít Niemeyer.Jinak Luste už bude hrát, toho bych chtěl po delší době vidět. Jo a jak to vypadá s Ebertem, u toho je na TM, že by se měl vrátit v půlce ledna?

Reagovat
Arne

Jj, Lusti už nastoupil minule na stoperu a vedl si docela slušně na to, že to není jeho post... Pak po té klukovině od Sejny šel na posledních cca. osm - deset minut dokonce do branky. Teď s návratem Mijatoviće a vykartováním Niemeyera bude už normálně na DM, tak jsem na něj zvědav. To samé platí u Burchertovi, ten od smolného utkání proti HSV z před jednoho roku ještě nechytal...

Ebert je velká neznámá, já k tomu přistupuju tak, že budu rád, když ho v téhle sezón ještě uvidím hrát...

Reagovat
jv

Cože, to bych chtěl vidět... Na Burcherta s Lustim se hodně těším.Eberta je mi líto, snad se vrátí... Jinak chválím to, jak prodlužujete smlouvy s nadějnýma odchovancema, jako teď s Perdedajem, ještě to chce prodloužit s Schulzem, Hartmannem a Bigalkem. Jinak zítra věřím ve výhru.

Reagovat
Arne

Jj, klub tyhle všechny zřejmě udrží, i když teda Bigalke s Hartmannem a ještě Fardi moc dobrý vyhlídky na A-tým nemají... Neumann, Djurićin, Lasogga, Schulz, Morales a Knol, to by měli být tažný koně budoucnosti.

Reagovat
jv

Tak Bigalke s Fardim jsou v U20 a Hartmann v U19, i když na jejich posty máte lepší hráče.S těma ostatníma souhlasím, o Moralesovi slyším poprvý a Knoll je kapitán repre U20 a i Vaší rezerva zajímavý...S těmahle hráčema máte před sebou dobrý vyhlídky do budoucna.

Reagovat
Arne

Zase Bild... "Dortmund schon mit Meister-Dusel - Abseits-Tor - Werder-Elfer verweigert"

Reagovat
jv

Typickej bild, co k tomu říct.

Reagovat
jv

Reakce.

Reagovat
Arne

200. pro Wolfganga Holsta

Reagovat
jv

Legenda Herthy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Ten Dortmund se teda nestydí, hodně pěkný. Snad to už nepustí, plus ještě zaberou v Seville. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra snad zaberou oba hosti. Škoda, že zrovna proti Mainzu to pravděpodobně neuvidím

Reagovat
jv

Tak pokuď se chce Gladbach zachránit, tak zítra musí, aby neztratil kontakt, jinak u Vás počítám s výhrou, Mainz je doma horší, než venku.

Reagovat
smazaný uživatel

shinji kagawovi už prej vyryli jméno na trofej pro největší talent letošní sezóny

Reagovat
jv

Dobře Hertha, sice nechápu, proč šel kopat penaltu zrovna Levan, ale hlavně, že jí proměnil, teď to chce ještě jeden.

Reagovat
Arne

Já myslel, že mě klepne, když jsem ho viděl... Teď se docela rozehráváme, ale Raffael takřka na CM se mi prostě nechce líbit, tím "antreiberem" zezadu by měl být Ronny a Raffa klasicky podhrot.

Reagovat
jv

Jj, asi jo.Je to zatím spíš takovej boj, ale Aue se zatím vůbec nedostává do zakončení.Teď to chce přidat pojistku, aby byl klid. Jinak teď jsem si vybavil, jeden zápas S04 v Lize Mistrů, bylo to ještě za Slomky, tuším proti PSV, kdy S04 vyhrálo 3:0 a právě Levan dal tehdy svůj první hattrick kariéry...A dva góly byly právě z penalt, tuším, že první a třetí.

Reagovat
Arne

Jj, tehdy na kraji diamantu hrál perfektně... Ale dneska ve 33 letech, nebo kolik mu je, to prostě už na krajního beka není. Gól je pěknej, ale i dneska bych ho prostě vystřídal.

Reagovat
jv

Mě se dneska taky moc nelíbí, možná by mu to víc sedělo na DM, ale tam máte lepší varianty, jedině ho vyzkoušet ve dvojici s Lustim, ale co potom s Niemeyerem.

Reagovat
Arne

Já fakt netuším... Když v létě odmítl Dinamo Moskva, tak jsem byl i rád, ale teď toho lituju... On je prostě špatnej furt, v Mnichově šel po půli ven a už tam měl zůstat.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Konečně pojistka, hned bude ta tabulka vypadat líp... Jinak Aue už zjistilo, že nedosáhne na body, tak chce alespoň někoho zranit, jinak si to jejich prasení nelze vysvětlit.

Reagovat
Arne

Ono hraje prasácky furt, ale my taky nějak moc nezaostáváme - takovej Mijatović tam loktů už pár rozdal.

Reagovat
jv

Tak na tu jejich hru ani není jiná možnost...

Reagovat
Arne

Zecke Se Ostkurve mohla posrat, když tam šel... Paráda, teď ještě něco přivést z Augsburgu a bude to docela i solidní podzim.

Reagovat
jv

Teď by to ještě chtělo výhru Gladbachu.

Reagovat
GEGE

Gladbach Doufám,že se zachrání...

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Společně se St. Pauli jasný kandidát, počítám s nimi... Každopádně na Gladbachu je vidět, že ta BL jde asi fakt nahoru, protože s takovýmhle kádrem by před pár lety museli být minimálně v klidným středu.

Reagovat
jv

Bohužel máš pravdu... St. Pauli je podle mě jasný, Gladbach se z toho snad ještě vyhrabe, jako se jim to povedlo před 2 lety.K nim bych ještě přiřadil Köln a asi i Lautern, možná Norimberk, mezi nima se rozhodne...Před sezónou jsem tam místo Kölnu a Gladbachu tipoval H96 a Freiburg, ale ty hrajou letos výborně.Otázkou je, co by s H96 a Freiburgem udělal odchod Cissého nebo Ya Konana...

Reagovat
Arne

U Freiburgu neskutečně mnoho dělá Dutt... Odejít on, Cissé a Bastians (dejme tomu ještě Baumann), tak mají druholigový kádr. V Hannoveru tam ta kvalita přece jen je, Konana by podle mě tak nějak nahradili jako momentálně nahrazují Abdellaoueho.

Reagovat
jv

Dutt tam podle mě dlouho nebude, v létě by ho mohli vzít třeba v HSV...Cissé, Bastians a asi i Baumann s Toprak budou hodně žádaným zbožím.Mě mrzí hlavně ten Gladbach, měli tam docela velký plány a teď se stane tohle, tím by jim odešli ti nejlepší hráči a mohli by začínat od začátku...Možná by tam mohla pomoct i změna trenéra, i když Frontzekovi jsem úspěch přál. Stejnej případ je i Köln a sestup bych nepřál ani Lauternu...

Reagovat
Arne

Ono je tam těžký najít někoho, komu tu záchranu přát nejmíň... Zrovna Freiburg se St. Pauli by mě napadly (když teda nebudu fantazírovat s Bayernem, Wolfsburgem a Hoffe ).

Reagovat
jv

Jj, to máme asi stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

1.FCN - hostovačkama slepený tým nemá v BL co dělat

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

ZApnu to a první co vidím - Schmitz, to je špatný začátek

Reagovat
Arne

Ještě být na Klugeho místě takovej Matip a už by ta sestava byla to nejlepší, co máte... Hunter prej narval penaltu do tyčky, škoda...

Piš, jak se to vyvíjí, já mám do školy tři prdele práce a nekoukám na to.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jenom občas kouknu na stav, protože maluju pokoj

Reagovat
Arne

Jé, co já bych za takovou činnost dal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Teď jsem to zapnul a S04 dá gól... Údajně je to podle dosavadního průběhu hry zasloužený, já na to od začátku nekoukal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš proč střídal Jurado?

Reagovat
jv

Ne, při odchodu ze hřiště šel "normálně", ale asi to bylo kvůli zranění, jinak si to vysvětlit nedokážu.I na ES2 ho chválili a mysleli si, že půjde dolů Raúl.

Reagovat
jv

To co se stalo teď to je neskutečný...Holtby tu penaltu neskutečně zahodil.

Reagovat
REPLIKATOR

neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

Lewis nebo Andre?

Reagovat
jv

Lewis.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, já jen, že na netu píšou Schürrleho

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem při opakovačce měl pocit, že je to Schürrle, i v rumunském komentáři tam to jméno zaznělo

Reagovat
smazaný uživatel

ten v tý chvíli snad ještě ani nehrál ne? o.O

Reagovat
jv

Na hřišti už v tu dobu byl.

Reagovat
Arne

Už jsem chtěl poznamenat, že si Holtby dobře rozmyslel, proti kopu hraje... Ale byl to Schürrle.

Reagovat
jv

Jo, sakra byl to Schürrle, já už jsem tam viděl Holtbyho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele