16. kolo
11.12.2010 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 1:0

Od října 1994 čeká Frankfurt na výhru na hřišti 1. FC Köln a po dnešku je jasné, že bude čekat dál. Domácí tým totiž potvrdil vzestup formy a díky jednobrankovému vítězství se alespoň dostal na barážovou příčku a může živit naději, že nepřezimuje v sestupovém srabu.

Začátek utkání z domácího pohledu ovlivnilo zranění Lukase Podolského, který se hned v úvodu srazil s Amanatidisem a po dvaceti minutách musel být vystřídán. Mezitím se ale dostal Eintracht do hry a měl i příležitosti, řecký útok ve složení Amanatidis - Gekas ale své kvality v zakončení neprokázal.

Na opačné straně hřiště měl šanci Freis, jenže proti Fährmannovi neuspěl. Ani tato situace ale budíčkem pro Kozly nebyla a místo toho byli i nadále lepší hosté, Gekas s Amanatidisem ovšem opět štěstí neměli. Chvíli před poločasem je tak mohl potrestat Matuschyk, po rohu Jajala a jeho hlavičce ale zachránil Frankfurt skvělým zákrokem Fährmann.

Po obrátce už Köln začal tlačit, vyhrával osobní souboje a do té doby vcelku suverénní hosté byli najednou v úzkých. V 56. minutě navíc Jajalo přihrál Clemensovi, ten z dvaceti metrů napřáhl a míč skončil v levém dolním rohu branky - 1:0. Pět minut nato mohli domácí přidat pojistku, když Lanig sice vyučil skoro celou obranu hostí, jejich svatyni ale přestřelil.

Na druhé straně mohl Köln vrátit zpět na zem Amanatidis, po přihrávce od Schweglera ale nezakončil dostatečně důrazně a Mohamad dokázal odvrátit pohromu. Hektický druhý poločas pak spěl ke svému konci a domácí stále neměli klid, poněvadž Clemens s Jajalem pojistku nepřidali. Eintracht ale již odpovědět nedokázal a domácí stadion se tak mohl radovat.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele