16. kolo
12.12.2010 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3:0

Nedisciplinovanost v obraně stála Borussii Mönchengladbach další zápas. Tentokrát si na ní v Bádensku smlsl domácí Freiburg, v jehož dresu se dvakrát prosadil Papiss Cissé, který tak společně s frankfurtským Gekasem vede tabulku střelců.

Vzhledem ke stavu po prvním poločase byl úvod utkání velmi paradoxní. Do šancí se totiž více tlačili hosté, nicméně Idrissou několikrát nedokázal míč hlavou usměrnit do prostoru tří tyčí. Tohoto svého prokletí se proti svému bývalému týmu zbavil až v šestnácté minutě, jenomže proti němu zase dokázal zasáhnout Baumann.

Podobná situace se opakovala o tři minuty později i na druhé straně, jen s tím rozdílem, že měla gólový efekt. Papiss Cissé si díky nedůslednému bránění mohl naskočit na Nicuův centr a překonat tak Heimerotha, jenž zůstal stát na brankové čáře jako přikovaný.

Horko bylo před šestnáctkou hostí i v pětadvacáté minutě. To jen těsně před ní zastavil Rosenthala Schachten, který si tak po Makiadiho zblokované střele nahoru mohl jen oddechnout.

Tým Michaela Frontzecka se do své největší příležitosti první pětačtyřicetiminutovky dostal ve 32. minutě, kdy zaskřípala komunikace mezi Baumannem a Butscherem. Domácí kapitán při tomto nedorozumění posílal míč na vlastní brankáře, nicméně jej minul a on tak měl co dělat, aby s pomocí tyče před dobíhajícím Idrissouem vykopl míč alespoň na roh.

Jak již bylo v tomto utkání zvykem, Freiburg za dvě minuty odpověděl. Obrana Mönchenladbachu se totiž špatně domnívala, že se Cissé vynacházel v ofsajdu a Gladbach tak jen díky včasné reakci Heimerotha neinkasoval.

Jinak tomu už bylo ve 41. minutě. Volný kop nepatrně přistrčil Bradley, nikdo z hráčů v bílém jej na cestě k Cissému nedokázal zastavit a senegalský útočník tak mohl v poklidu zakončovat. Jeho střelu pak Heimeroth pouze vyrazil před sebe a pro dobíhajícího Olivera Bartha tím pádem nebyl problém míč doklepnout do prázdné branky.

Ve druhé polovině se zápas změnil v nudnou podívanou. Vše navíc dokonala 59. minuta, kdy další standardní situace proplula na zadní tyč až k Cissému, který míč napral dělovkou pod břevno a odsoudil zbylou půlhodinu k osudu dohrávání.

Gladbach tak prohrál čtvrté utkání v řadě a i po předposledním podzimním kole zůstává na posledním místě. To Freiburg se posunul na páté místo zaručující Evropskou ligu.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufam 2:0 mám vsazené

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele