Anglická Premier League - souhrn 37. kola

14.05.2011, 15:46, aktualizováno 17.05.2011, 22:39
Komentáře a souhrny
Manchester City vyhrál v dohrávce proti Stoke a díky prohře Arsenalu se kolo před koncem dostal na třetí pozici. Jeho městští rivalové United slaví devatenáctý anglický titul, West Ham padá do druhé ligy. Liverpool doma prohrál s Tottenhamem, Chelsea remizovala. Birmingham podlehl Fulhamu...

Manchester City - Stoke City 3:0

17.05.2011 20:45

Góly: 14. Carlos Tévez, 53. Joleon Lescott, 65. Carlos Tévez

Prudký vítr se prohnal čelem tabulky po dnešní dohrávce. Krutý byl však jen a pouze k Arsenalu, který vinou hladké výhry ManCity nad Stokem padá na čtvrtou příčku. Blues tak tímto úspěšným repete finále FA Cupu udělali významný krok k přímé kvalifikaci do Ligy mistrů.

Stoke, od něhož se přitom očekávalo, že bude chtít aspoň částečně soupeři oplatit porážku z Wembley, nekladl moc velký odpor. Potters daleko spíš působili unaveným dojmem, oproti svěžím a povzbuzeným Citizens jako nebe a dudy. Hned ve 14. minutě hlavně domácí poslal do vedení kapitán Tevéz, který si vyměnil přihrávku s Milnerem a pak s naprostým přehledem zavěsil, takže už od počátku mohl favorit v klidu plnit svou úlohu. V tom mu pomáhala i bezmocnost Stoku, v jehož sestavě se událo hned pět změn a Blues pak stačilo jen blokovat nahodilé střely, nic víc.

Zato tlak Citizens šlo brzy nejen registrovat, ale i celkem snadno považovat za stálý. Pořád tu byl někdo coby nositel nebezpečenství - Milner jen taktak nedosáhl na zajímavý pas před bránu, Tevéz kroutil svůj projektil akorát do Sorensenovy náruče a příliš vysoko například mířila rána sobotního hrdiny Yayi Tourého. Zaslouženého zdvojnásobení vedení se tak City dočkalo až po přestávce, kdy Johnsonův centr z přímého kopu stihl před Sorensenem odhlavičkovat do sítě Lescott. Odevzdaného soupeře pak brzy dorazil Tevéz, který neskutečným způsobem zohnul svůj pokus ze standardní situace, takže byl dánský brankář bezmocný. Vyžádal si tak ovace vestoje a zároveň se v posledním kole ještě může poprat o korunu krále střelců. Na dlouho vedoucího Berbatova nyní ztrácí pouhé dva góly.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - West Ham United 3:2

15.05.2011 17:00

Góly: 57. Charles N'Zogbia, 68. Conor Sammon, 90. Charles N'Zogbia - 12. Demba Ba, 26. Demba Ba

West Ham v příští sezoně v Premier League neuvidíme. Dnes totiž prohrál na půdě Wiganu 2:3 a kolo před koncem sezony ztrácí na sedmnáctý Birmingham šest bodů. Wigan je sice stále předposlední, od záchrany ho však dělí jen rozdíl ve skóre, do posledního kola tedy vstupuje s nadějí. Rozhodující gól vstřelil v nastaveném čase Charles N'Zogbia.

Domácí začali aktivněji a hned po pár minutách se do slušné střelecké pozice dostal Cleverley, Green byl však na místě. V jedenácté minutě mohl (a měl) otevřít skóre zápasu Hugo Rodallega, ale ani on pozorného Greena nepřekonal. Ve dvanácté minutě zahrávali hosté rohový kop a do služných pozicí se dostali Tomkins a Spector, obě gólové střely ale domácí obrana na brankové čáře odvrátila. Míč se však dostal k Bridgeovi, který perfektně nacentroval na hranici penalty a Demba Ba hlavou poslal Hammers do vedení.

Prakticky v zápětí mohl vyrovnat N'Zogbia, ve velké šanci ale nedal. Ve dvacáté šesté minutě rozehrával West Ham standardní situaci, Hitzlsperger přetáhl centr na Tomkinse, který elegantně přehodil Al Habsiho, balón do brány dotlačil svým druhým gólem v zápase Demba Ba. I nadále pokračovala převaha domácích Latics, ti však prohrávali o dvě branky. Něco změnit na tom mohl Rodallega, ten se dostal k výbornému Cleverleyho pasu, ale Greena znovu nepřekonal.

V padesáté sedmé minutě se již domácí dočkali zaslouženého gólu. Volný přímý kop ze dvaceti metrů rozehrál Charles N'Zogbia tak dokonale, že trefil přesně horní růžek Greenovy branky a snížil na 1:2. O deset minut později už bylo vyrovnáno, Watson našel střídajícího Sammona, jenž se uvolnil přes Spence a střelou na zadní tyč nedal anglickému brankáři žádnou šanci.

Rozhodující moment přišel v nastaveném čase, N'Zogbia přešel na pravé straně před Bridge a jeho křížnou ránu nedokázal Green zastavit. N'Zogbia tak udržel naděje Wiganu na záchranu, zároveň poslal West Ham do druhé ligy.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Tottenham Hotspur 0:2

15.05.2011 17:00

Góly: 9. Rafael van der Vaart, 56. Luka Modrić (pen.)

37. kolo se neslo ve znamení záchranářských soubojů, avšak i na čele tabulky Premier League bylo o co hrát. Liverpool nenavázal na výrazně vylepšené výkony z minulých týdnů a doma s Tottenhamem předvedl o sto procent horší výkon než předchozí kolo na Craven Cottage. Když už se tak zdálo, že Spurs po ztrátě čtvrtého místa a kvalifikace do Ligy mistrů přijdou i o Evropskou ligu, nedovolili domácím se příliš dostat do hry a zvítězili na Anfield Road 2:0.

Vše se z pohledu Reds začalo hroutit už v 9. minutě. Modrić rozehrál roh, Kaboul při pokusu hlavičkovat do branky prodloužil na hranici velkého vápna k Van der Vaartovi a nizozemský nákup sezony pohotově míč zpracoval hrudníkem a ze vzduchu napálil nechytatelně ke vzdálenější tyčce Reinovy branky - 0:1.

Za Liverpool se do výraznější šance dostal po centru Škrtela Andy Carroll, ale bránu netrefil. Ke konci poločasu si zkoušel vymodlit penaltu Maxi Rodriguez, jeho očividný "dive" se však nesetkal s porozuměním hlavního sudího Webba. Ten se ještě nad Argentincem slitoval, jelikož pokud nebyl na žlutou kartu tento teatrální pád, tak už žádný. Z přímého kopu se ještě v první půli netrefil mezi tři tyče Suárez.

Ve druhém poločase se hra sice vyrovnala, ale velkého rozruchu se diváci dočkali už po devíti minutách hry. To si Howard Webb řekl, že už dlouho nebyl žádný rozhodčí za blázna a na první pohled nevinný střet mezi mladíkem Flanaganem a Stevenem Pienaarem, z něhož oba jmenovaní odpadli jako zralé švestky, posoudil ke zděšení fanoušků Liverpoolu a k příjemnému údivu těch tottenhamských jako penaltový. S pokutovým kopem si s přehledem poradil Luka Modrić, když Reinu poslal na stranu, sám vypálil do středu branky a podruhé rozvlnil síť - 0:2.

Za Liverpool se pak nepřízeň osudu snažili zvrátit Suárez, Shelvey nebo neúmyslně stoper Spurs Dawson, avšak bez úspěchu. Tottenham tak svůj velmi nesnadný úkol, bezpodmínečně porazit rozjeté svěřence Kennyho Dalglishe, zvládli, sic s výrazným přispěním sudího Webba, a k pohárové Evropě mají nyní hodně blízko.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Aston Villa 1:2

15.05.2011 17:00

Góly: 90. Robin van Persie - 11. Darren Bent, 15. Darren Bent

Arsenal podlehl na domácím hřišti Aston Ville 1:2 a dost možná se tak připravil o přímý postup do Ligy mistrů. Pro Villans vítězství znamená definitivní zajištění záchrany. Utkání otevřel dvěma rychlými góly útočník Darren Bent, Arsenal korigoval skóre až v závěru zásluhou Van Persieho.

Zápas začal poměrně opatrně a první šance byla na Emirates Stadium k vidění až v jedenácté minutě, ale hned z toho byl gól. Vynikající pas za obranu předvedl Kyle Walker, míč našel přesně hruď Benta, který si jedním dotykem zpracoval a druhým z voleje skóroval, Szczesny byl bez šance.

A hned o čtyři minuty později bylo pro Arsenal ještě hůře, parádní kolmici mezi oba stopery domácích poslal Ashley Young a Bent střelou podél nohou Szczesného zvýšil vedená Aston Villy na 2:0. Ve dvacáté minutě mohl snížit navrátilec do sestavy Gunners Vermaelen, ale branku po rohovém kopu netrefil. V závěru poločasu ještě mohl skórovat Robin Van Persie, jeho rána ze zákrytu ovšem prostor mezi třemi tyčemi nenašla.

Okamžitě po návratu ze šaten mohl zkompletovat hattrick Bent, tentokrát byl ale Szczesny připraven u své levé tyče. Tři minuty po přestávce na sebe výrazně upozornil Andrej Aršavin, ale spíše negativně, svou obrovskou šanci totiž zahodil.

V průběhu druhého poločasu se o největší rozruch staral Van Persie, ve třech gólových šancích ovšem selhal. Radovat se mohl až v devadesáté minutě, kdy se o rozruch v pokutovém území Villans postaral střídající Bentdner, Van Persie pak zblízka překonal Friedela. Na body to však Arsenalu nestačilo, Gunners tak přišli o naději na druhé místo, zároveň se před ně může po svém dohrávce dostat Manchester City.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Fulham FC 0:2

15.05.2011 17:00

Góly: 5. Brede Hangeland, 49. Brede Hangeland

Birmingham doma padl s Fulhamem a o udržení bude bojovat do posledního kola. V něm dojde skutečně k dramatickému vyvrcholení, protože mezi 15. a 19. mužstvem tabulky je rozdíl jediného bodu. Brums dnes dvěma góly porazil Hangeland.

Birmingham nemá situaci příliš jednoduchou, v posledním kole totiž hraje s Tottenhamem, který rozhodně zápas nevypustí, protože pokud vyhraje, bude hrát Evropskou ligu. Manažer Brums Alex McLeish doufal, že by si jeho mužstvo mohlo záchranu zajistit již dnes, protože Fulham dosud venku vyhrál jen dvakrát, ale nepovedlo se.

Už v páté minutě rozesmutnil domácí fanoušky Brede Hangeland, který po centru Jonathana Greeninga poslal míč do brány. Greening hrozil v prvním poločase konstantně, běhal z jednoho křídla na druhé a zásoboval své spoluhráče dobrými centry. Andy Johnson ovšem hlavičkoval vedle a stejné zakončení Zamory zastavila branková konstrukce.

Fanouškům Birminghamu se hra vůbec nelíbila a postupně to začali dávat najevo pískotem. Jedinou nadějnou příležitost měl Martin Jiránek, ale trefil tyč. Po změně stran začali fanoušci domácí opět povzbuzovat, ale nebylo to moc platné.

Opakovala se totiž stejná situace jako v prvním poločase. Po necelých pěti minutách Birmingham inkasoval. Další Greeningův roh poslal do brány opět Hangeland. Ačkoliv Birmingham prohrál, byly další úspěšné zákroky brankáře Fostera proti Sidwellovi, Dempseymu nebo Johnsonovi důležité, protože kdyby dostali Brums více gólů, nebyli by mimo pásmo sestupu.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Newcastle United 2:2

15.05.2011 14:30

Góly: 2. Branislav Ivanović, 83. Alex - 10. Jonás Gutiérrez, 90. Steven Taylor

Chelsea představila nové dresy, premiéru jí ale pokazil Newcastle, který si díky gólu z nastavení odváží ze Stamford Bridge bod. Domácí dvakrát vedli, v obou případech však jejich vedení trvalo jen osm minut. Chelsea i bod stačil k pojištění druhého místa, Arsenal totiž znovu ztratil. Newcastle se propadl na dvanácté místo ligové tabulky, sestoupit však už nemůže.

Blues začali fantasticky, hned ve druhé minutě odcentroval od rohového praporku Lampard, jeho centr prodloužil Torres k Ivanovičovi a ten zblízka otevřel skóre utkání. Hned v zápětí mohli navýšit vedení Chelsea Anelka s Torresem, obě šance ale vychytal pozorný brankář Krul, jenž zaskakuje za zraněného Harpera.

V desáté minutě Newcastle vyrovnal, možnost rozehrávky standardní situace ze třiceti metrů na sebe vzal Ryan Taylor, tvrdá rána směřující mimo trefila boj Jonase, od něj se pak míč odrazil za záda bezmocného Petra Čecha. Ve dvacáté minutě to z velké dálky zkoušel Alex, jenže branku přestřelil. O chvilku později mohl na druhé straně otočit stav zápasu Ryan Taylor, Čech byl však připraven. V závěru první půle ještě dvakrát nebezpečně pálil Lampard, do šaten se ale šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ihned po návratu z kabin o sobě dal vědět mladíček v sestavě Chelsea McEachran, ten si perfektně narazil míč s Lampardem, Krul ovšem nemusel zasahovat. Dvacet minut před koncem obral ve středu pole Jonas o balón Ramirese, prošel až na hranici šestnáctky a vypálil, Čech byl ale u své levé tyče včas připraven.

Na druhé straně se na útočný výlet vydal Ashley Cole, servíroval míč před prázdnou branku Torresovi, těsně před ním však odvrátil do bezpečí Ryan Taylor. Tedy alespoň v to doufal, svým odkopem ale trefil Simpsona a obral tak fanoušky Newcastlu o pár let. V osmdesáté třetí minutě odcentroval z volného přímého kopu Lampard, Krul míč podskočil a Alex mohl hlavou do prázdné branky skórovat.

V devadesáté druhé minutě nejprve srazil hlavičku Ryana Taylora na roh na poslední chvíli Terry. Jenže z následného roku hosté vyrovnali, centr Ryana Tayora vrátil do malého vápna Ranger a Steven Taylor ze dvou metrů překonal Čecha. Oba týmy si tak v zajímavém utkání rozdělily po bodu.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Everton FC 1:0

14.05.2011 13:45

Góly: 10. Youssouf Mulumbu

Souboj týmů, kterým už prakticky o nic nejde. Výhodu domácího prostředí využili svěřenci Roye Hodgsona, West Bromwich porazil Everton 1:0 a posunul se do horní poloviny tabulky. Utkání rozhodl jediným gólem Youssouf Mulumbu po výborné práci nejlepšího hráče měsíce dubna Petera Odemwingieho.

Největší ikonou duelu se stal už před samotným výkopem Paul Scharner, jenž se pochlubil svým novým extravagantním bílo-modrým účesem. O třech bodech pro Bromwich ovšem rozhodl někdo jiný. V 10. minutě Chris Brunt poslal do úniku Odemwingieho, ten si poradil v souboji s Distinem, předložil míč pod sebe před prázdnou bránu Mulumbovi a ten už měl pozici velmi snadnou - 1:0.

Vyrovnat mohl Victor Anichebe, jenž se na hranici velkého vápna obtočil kolem stopera West Bromwiche a postupoval sám na Carsona. S jeho nepříliš dobře umístěnou střelou si ale domácí gólman skvěle poradil a vyrazil na roh. Na dvoubrankový rozdíl mohl upravit Jerome Thomas. Záložník si poradil s obráncem i brankářem Evertonu, avšak na brankové čáře mu radost překazil Hibbert.

Fanoušky domácích pak v 77.minutě rozlítil Bilyaletdinov. Přemotivovaný záložník Toffees do střídajícího Jamese Morrisona zajel s nohou výrazně nad zemí a sudí bez váhání vytáhl červenou kartu a poslal Rusa pod sprchy. Ten tak na hřišti pobyl jen krátce, když pět minut před "blikancem" vystřídal Nevillea. Kuriózní na celé situace je, že Bilyaletdinov se Morrisona zřejmě vůbec nedotkl a také sám "faulovaný" v sedě na rozhodčího apeloval, aby kartu rudé barvy neuděloval - ten byl však neoblomný.

Oslabení hosté už se pak na vyrovnání nezmohli, navíc mohl zvýšit náskok WBA aktivní Odemwingie, jenže Howarda podruhé nepřekonal a stav utkání tak zůstal od desáté minuty nezměněn. West Bromwich Albion na Hawthorns udolali Everton 1:0.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Wolverhampton Wanderers 1:3

14.05.2011 13:45

Góly: 34. Stéphane Sessegnon - 22. Jody Craddock, 54. Steven Fletcher, 78. George Elokobi

Wolverhampton udělal velký krok k záchraně. Na Stadium of Lights porazil domácí Sunderland 3:1 a zajistil si výbornou výchozí pozici do posledního ligového kola. To Black Cats navázali na bídnou formu z minulých měsíců, kdy z posledních třinácti kol vytěžili pouhopouhých sedm bodů. Mohou tak být rádi, že sezona za týden končí, jinak by se museli ještě řádně otáčet, aby se do záchranářských bojů nezapojili rovněž.

Sunderland trápí absence ofenzivních hráčů, zranění jsou totiž hned tři útočníci a k tomu Kieran Richardson. Domácí přitom měli zezačátku více ze hry. V 9.minutě se opřel do míče z dálky Zenden a trefil spojnici břevna a tyče. Za dalších devět minut se krásně uvolnil Sessegnon a z otočky vypálil, Hennesseyho ovšem nepřekonal.

Jenže v 23.minutě se míč dostal až k Huntovi, ten z levé strany vápna nacentroval a přetažený míč spadl přímo do nápřahu Jodymu Craddockovi, jenž otevřel skóre - 0:1. Za několik minut mohl zvýšit Jamie O’Hara, ale tvrdou střelou z 20 metrů jen orazítkoval břevno. Vyrovnání přišlo prakticky vzápětí. Zendenův roh propadl k nikým nehlídanému Sessegnonovi a zimní posila z Paris Saint-Germain v akrobatické pozici rozvlnila síť - 1:1. Stejný stav platit i při odchodu do kabin po první půli.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe svěřenci Micka McCarthyho. Sedm minut po přestávce utekl po pravém křídle Jarvis, jeho centr nedokázal vyboxovat Mignolet a Steven Fletcher hlavou zblízka poslal Vlky do vedení - 1:2. Také třetí branka hostů padla ze vzdušného prostoru. O’Hara z přímého kopu našel hlavu Elokobiho a ten v prostoru penalty nemýlil - 1:3.

Wolverhampton tak vybojoval extrémně cenné tři body a udržel náskok před osmnáctým Blackpoolem na jeden bod. Za týden proti Blackburnu, dalšímu klubu ohroženým sestupem, tak bude mít celou situaci ve svých rukou.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Manchester United 1:1

14.05.2011 13:45

Góly: 20. Brett Emerton - 73. Wayne Rooney (pen.)

Manchester United slaví svůj devatenáctý ligový titul. Kýžený bod z posledních dvou ligových zápasů si odvezl z Ewood Parku, když se o vyrovnání postaral z penalty Wayne Rooney. Na paškál však přijde spíš až směšný výkon Kuszczaka a výborné představení Olssona, jehož tým se s největší pravděpodobností udrží v nejvyšší soutěži i pro příští rok.

Hosté vydatně podporováni svými diváky začali od prvních vteřin na svého soupeře tlačit a po čtyřech minutách neměl daleko ke sklizni ovoce Nani. Rooney nacentroval od pravé lajny a Portugalec hlavičkoval mezi Sambou a Salgadem ze šesti metrů do břevna.

V deváté minutě postupoval zleva skoro až do středu hřiště a zpoza vápna pálil po zemi metr vedle bližší tyče. Po dvou minutách mohl na druhé straně překvapit Samba, k němuž se jedenáct metrů před brankou šťastně dostal balón, který z první poslal nad.

V 18. minutě musel Kuszczak děkovat Vidićovi. Brankář hostí si až moc pozdě uvědomil, že míč k němu namířil vlastní hráč a jen pohotový odkop jeho stopera zabránil gólu. Ten však přišel vzápětí. Olsson nevypustil zdánlivě ztracený balón, na poslední chvíli ho zachytil na lajně a po výměně s Hoilettem nacentroval k volnému Emertonovi, který bez přípravy zamířil do protipohybu brankáře a rozjásal Ewood Park.

Opaření ďáblové dlouho nemohli nalézt způsob pokoření soupeřovy obrany, ve 35. minutě tak Hernández zkoušel pohotový přízemní pokus ze sedmnácti metrů z otočky a Robinson měl plné ruce práce, aby odvrátil na roh.

Pojistit překvapivé vedení chtěl Olsson, který dostal dokonale přesný centr do vápna od Salgada. Kdyby jeho volej nemířil vedle bližší tyče, Kuszczak by mnoho nadějí zřejmě neměl. Zvláště, když v další moment opět "exceloval" po malé domů a místo jednoduchého odkopu musel do souboje s Olssonem.

Druhý poločas nabízel podívanou na marnou snahu křečovitých hostů. První větší šanci, šestnáct minut po změně stran, zmařil Giggsovi Jones, jenž dvakrát za sebou zablokoval jeho pokus ze šesti metrů.

Všichni svatí tak stáli u Rudých ďáblů v 65. minutě, kdy se po centru Emertona nechal Valencia přeskočit Olssonem, který hlavičkou rozezněl tyč Kuszczakovy branky. Pět minut poté vzplály emoce u fanoušků obou táborů po pasu na Hernándeze, který si ve vápně poslal míč do strany a došel si pro faul Robinsona.

Po neutichajících hádkách se k exekuci pokutového kopu postavil Wayne Rooney a s chladnou hlavou poslal brankáře k druhé tyči. Skoro definitivní pojistku ligového titulu měl na kopačce Nani, kterého před malým vápnem našel úspěšný exekutor, ale ve stoprocentní šanci na míč o centimetry nedosáhl.

Přesto si bez problémů svěřenci manažera Fergusona důležitou remízu pohlídali a se začátkem nastaveného času mohli diváci v sektoru pro hosty slavit titul, díky kterému se stávají nejúspěšnějším anglickým týmem a zároveň vzkázat Barceloně, že ona je další na řadě.

Více informací k zápasu

Blackpool FC - Bolton Wanderers 4:3

14.05.2011 13:45

Góly: 9. D. J. Campbell, 19. Jason Puncheon, 45. D. J. Campbell, 63. Charlie Adam - 6. Kevin Davies, 24. Matthew Taylor, 53. Daniel Sturridge

Jeden z nejpohlednějších zápasů 37. kola anglické Premier League byl rozhodně k vidění v Blackpoolu, kde nováček bojoval o záchranu s Boltonem. Diváci viděli v utkání celkem sedm gólů a z toho čtyři v síti hostujícího Boltonu. Blackpool si díky výhře 4:3 drží stále šanci na záchranu v nejvyšší soutěži.

Bolton už nemá letos o co hrát. Na poháry rozhodně nedosáhne a od sestupu je také zachráněn. Jeho malá motivace však na hřišti nováčka z Blackpoolu znát nebyla. Bolton dokázal vstřelit tři góly, ale ani to nestačilo na zisk bodů. Blackpool ukázal, že hrát Premier League i v příštím roce je pro klub obrovská výzva a podal parádní výkon.

Obrovský nástup do utkání si užívali zejména fanoušci. Jakoby oba týmy nastoupily do zápasu bez obran a už v 6. inutě se poprvé měnilo skóre. Kevin Davies se prosadil střelou z hranice pokutového území - 1:0. Také po prvním gólu bylo na place rušno a další šance měl domácí Daniel Sturridge, ale tentokrát si obrana Boltonu dala pozor. Z jednoho protiútoku dokonce hosté srovnali. Gary Taylor-Fletcher poslal přesný centr na Campbella a ten bez problémů srovnal na 1:1.

V 19. minutě se skóre měnilo už potřetí. Tentokrát se hlavou prosadil domácí Jason Puncheon a vrátil příznivý stav pro Blackpool. O dalších pět minut později však hosté znovu dokázali srovnat. Gardner tentokrát kolmicí vyslal Matthew Taylora a ten podél gólmana Gilkse srovnal na 2:2.

Po tomto gólu se hra konečně trochu uklidnila a přišla delší pasáž bez vstřelené branky. I nadále byli o něco lepší domácí fotbalisté, ale nedokázali z mírné převahy nic vytěžit. To se jim podařilo až na závěr prvního poločasu. V nastaveném čase Charlie Adam nacentroval před branku Boltonu a Campbell přidal svůj druhý gól v utkání - 3:2. Za těsného vedení Blackpoolu se šlo do kabin.

Druhé dějství už nebylo zdaleka tak atraktivní, jako to první, ale stále bylo na co koukat. V 50. minutě napřáhl z dálky Matthew Taylor a jeho střela lízla horní tyčku branky Jussiho Jaaskelainena. Hosté se nechtěli nechat zahanbit a na 3:3 vyrovnali velmi brzy. Už v 53. minutě se prosadil na levé straně Chung Yong Lee a přihrál osamocenému Sturridgovi. Ten se nemýlil a hlavou do protipohybu gólmana vstřelil třetí gól Boltonu.

Stále stejná písnička. I nadále pokračovalo utkání ve stejném rytmu a domácí šli znovu do vedení o deset minut později po vyrovnání. Fletcher byl znovu nahrávačem a tentokrát se trefil také Charlie Adam, který odehrál parádní zápas. Jeho dělovka k tyči byla nechytatelná a Jaaskelainen si na balón ani nešáhnul - 4:3.

Teprve na čtvrtý pokus se domácí poučili a postavili před svým brankářem obranný val, který už Bolton po čtvrté překonat nedokázal. Naopak domácí hrozili z rychlých protiútoků a mohli klidně přidat pátý gól. To se také nestalo a utkání tak skončilo atraktivním výsledkem 4:3 ve prospěch Blackpoolu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United372211474:3577
2.Chelsea FC37218869:3271
3.Manchester City37208958:3368
4.Arsenal FC371910870:4167
5.Tottenham Hotspur371514853:4559
6.Liverpool FC371771359:4358
7.Everton FC3712151050:4551
8.Fulham FC3711151147:4148
9.Stoke City371371746:4746
10.Bolton Wanderers3712101552:5446
11.West Bromwich Albion3712101553:6846
12.Newcastle United3711121453:5445
13.Aston Villa3711121447:5945
14.Sunderland AFC3711111542:5644
15.Blackburn Rovers3710101743:5740
16.Wolverhampton Wanderers371171944:6340
17.Birmingham City378151436:5639
18.Blackpool FC371091853:7439
19.Wigan Athletic378151439:6139
20.West Ham United377121843:6733

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (863)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele