37. kolo
14.05.2011 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Everton FC 1:0

Souboj týmů, kterým už prakticky o nic nejde. Výhodu domácího prostředí využili svěřenci Roye Hodgsona, West Bromwich porazil Everton 1:0 a posunul se do horní poloviny tabulky. Utkání rozhodl jediným gólem Youssouf Mulumbu po výborné práci nejlepšího hráče měsíce dubna Petera Odemwingieho.

Největší ikonou duelu se stal už před samotným výkopem Paul Scharner, jenž se pochlubil svým novým extravagantním bílo-modrým účesem. O třech bodech pro Bromwich ovšem rozhodl někdo jiný. V 10. minutě Chris Brunt poslal do úniku Odemwingieho, ten si poradil v souboji s Distinem, předložil míč pod sebe před prázdnou bránu Mulumbovi a ten už měl pozici velmi snadnou - 1:0.

Vyrovnat mohl Victor Anichebe, jenž se na hranici velkého vápna obtočil kolem stopera West Bromwiche a postupoval sám na Carsona. S jeho nepříliš dobře umístěnou střelou si ale domácí gólman skvěle poradil a vyrazil na roh. Na dvoubrankový rozdíl mohl upravit Jerome Thomas. Záložník si poradil s obráncem i brankářem Evertonu, avšak na brankové čáře mu radost překazil Hibbert.

Fanoušky domácích pak v 77.minutě rozlítil Bilyaletdinov. Přemotivovaný záložník Toffees do střídajícího Jamese Morrisona zajel s nohou výrazně nad zemí a sudí bez váhání vytáhl červenou kartu a poslal Rusa pod sprchy. Ten tak na hřišti pobyl jen krátce, když pět minut před "blikancem" vystřídal Nevillea. Kuriózní na celé situace je, že Bilyaletdinov se Morrisona zřejmě vůbec nedotkl a také sám "faulovaný" v sedě na rozhodčího apeloval, aby kartu rudé barvy neuděloval - ten byl však neoblomný.

Oslabení hosté už se pak na vyrovnání nezmohli, navíc mohl zvýšit náskok WBA aktivní Odemwingie, jenže Howarda podruhé nepřekonal a stav utkání tak zůstal od desáté minuty nezměněn. West Bromwich Albion na Hawthorns udolali Everton 1:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele