37. kolo
15.05.2011 17:00 CET
3 : 2
(0:2)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - West Ham United 3:2

West Ham v příští sezoně v Premier League neuvidíme. Dnes totiž prohrál na půdě Wiganu 2:3 a kolo před koncem sezony ztrácí na sedmnáctý Birmingham šest bodů. Wigan je sice stále předposlední, od záchrany ho však dělí jen rozdíl ve skóre, do posledního kola tedy vstupuje s nadějí. Rozhodující gól vstřelil v nastaveném čase Charles N'Zogbia.

Domácí začali aktivněji a hned po pár minutách se do slušné střelecké pozice dostal Cleverley, Green byl však na místě. V jedenácté minutě mohl (a měl) otevřít skóre zápasu Hugo Rodallega, ale ani on pozorného Greena nepřekonal. Ve dvanácté minutě zahrávali hosté rohový kop a do služných pozicí se dostali Tomkins a Spector, obě gólové střely ale domácí obrana na brankové čáře odvrátila. Míč se však dostal k Bridgeovi, který perfektně nacentroval na hranici penalty a Demba Ba hlavou poslal Hammers do vedení.

Prakticky v zápětí mohl vyrovnat N'Zogbia, ve velké šanci ale nedal. Ve dvacáté šesté minutě rozehrával West Ham standardní situaci, Hitzlsperger přetáhl centr na Tomkinse, který elegantně přehodil Al Habsiho, balón do brány dotlačil svým druhým gólem v zápase Demba Ba. I nadále pokračovala převaha domácích Latics, ti však prohrávali o dvě branky. Něco změnit na tom mohl Rodallega, ten se dostal k výbornému Cleverleyho pasu, ale Greena znovu nepřekonal.

V padesáté sedmé minutě se již domácí dočkali zaslouženého gólu. Volný přímý kop ze dvaceti metrů rozehrál Charles N'Zogbia tak dokonale, že trefil přesně horní růžek Greenovy branky a snížil na 1:2. O deset minut později už bylo vyrovnáno, Watson našel střídajícího Sammona, jenž se uvolnil přes Spence a střelou na zadní tyč nedal anglickému brankáři žádnou šanci.

Rozhodující moment přišel v nastaveném čase, N'Zogbia přešel na pravé straně před Bridge a jeho křížnou ránu nedokázal Green zastavit. N'Zogbia tak udržel naděje Wiganu na záchranu, zároveň poslal West Ham do druhé ligy.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
niflheim

Tak tohle bude hodně emotivní zápas.

Reagovat
hawk

Já jen doufám, že se v posledních dvou utkáních rozloučíme se ctí, protože, na záchranu ikdyž tu šance pořád je, bychom museli Wigan a Sunderland rozstřílet a BP a BM by museli dostat pořádnou čočku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele