37. kolo
14.05.2011 13:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Wolverhampton Wanderers 1:3

Wolverhampton udělal velký krok k záchraně. Na Stadium of Lights porazil domácí Sunderland 3:1 a zajistil si výbornou výchozí pozici do posledního ligového kola. To Black Cats navázali na bídnou formu z minulých měsíců, kdy z posledních třinácti kol vytěžili pouhopouhých sedm bodů. Mohou tak být rádi, že sezona za týden končí, jinak by se museli ještě řádně otáčet, aby se do záchranářských bojů nezapojili rovněž.

Sunderland trápí absence ofenzivních hráčů, zranění jsou totiž hned tři útočníci a k tomu Kieran Richardson. Domácí přitom měli zezačátku více ze hry. V 9.minutě se opřel do míče z dálky Zenden a trefil spojnici břevna a tyče. Za dalších devět minut se krásně uvolnil Sessegnon a z otočky vypálil, Hennesseyho ovšem nepřekonal.

Jenže v 23.minutě se míč dostal až k Huntovi, ten z levé strany vápna nacentroval a přetažený míč spadl přímo do nápřahu Jodymu Craddockovi, jenž otevřel skóre - 0:1. Za několik minut mohl zvýšit Jamie O’Hara, ale tvrdou střelou z 20 metrů jen orazítkoval břevno. Vyrovnání přišlo prakticky vzápětí. Zendenův roh propadl k nikým nehlídanému Sessegnonovi a zimní posila z Paris Saint-Germain v akrobatické pozici rozvlnila síť - 1:1. Stejný stav platit i při odchodu do kabin po první půli.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe svěřenci Micka McCarthyho. Sedm minut po přestávce utekl po pravém křídle Jarvis, jeho centr nedokázal vyboxovat Mignolet a Steven Fletcher hlavou zblízka poslal Vlky do vedení - 1:2. Také třetí branka hostů padla ze vzdušného prostoru. O’Hara z přímého kopu našel hlavu Elokobiho a ten v prostoru penalty nemýlil - 1:3.

Wolverhampton tak vybojoval extrémně cenné tři body a udržel náskok před osmnáctým Blackpoolem na jeden bod. Za týden proti Blackburnu, dalšímu klubu ohroženým sestupem, tak bude mít celou situaci ve svých rukou.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele