37. kolo
15.05.2011 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Birmingham prohrál s Fulhamem a v posledním kole bude bojovat o přežití

Birmingham doma padl s Fulhamem a o udržení bude bojovat do posledního kola. V něm dojde skutečně k dramatickému vyvrcholení, protože mezi 15. a 19. mužstvem tabulky je rozdíl jediného bodu. Brums dnes dvěma góly porazil Hangeland.

Birmingham nemá situaci příliš jednoduchou, v posledním kole totiž hraje s Tottenhamem, který rozhodně zápas nevypustí, protože pokud vyhraje, bude hrát Evropskou ligu. Manažer Brums Alex McLeish doufal, že by si jeho mužstvo mohlo záchranu zajistit již dnes, protože Fulham dosud venku vyhrál jen dvakrát, ale nepovedlo se.

Už v páté minutě rozesmutnil domácí fanoušky Brede Hangeland, který po centru Jonathana Greeninga poslal míč do brány. Greening hrozil v prvním poločase konstantně, běhal z jednoho křídla na druhé a zásoboval své spoluhráče dobrými centry. Andy Johnson ovšem hlavičkoval vedle a stejné zakončení Zamory zastavila branková konstrukce.

Fanouškům Birminghamu se hra vůbec nelíbila a postupně to začali dávat najevo pískotem. Jedinou nadějnou příležitost měl Martin Jiránek, ale trefil tyč. Po změně stran začali fanoušci domácí opět povzbuzovat, ale nebylo to moc platné.

Opakovala se totiž stejná situace jako v prvním poločase. Po necelých pěti minutách Birmingham inkasoval. Další Greeningův roh poslal do brány opět Hangeland. Ačkoliv Birmingham prohrál, byly další úspěšné zákroky brankáře Fostera proti Sidwellovi, Dempseymu nebo Johnsonovi důležité, protože kdyby dostali Brums více gólů, nebyli by mimo pásmo sestupu.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele