37. kolo
15.05.2011 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Arsenal FC - Aston Villa 1:2

Arsenal podlehl na domácím hřišti Aston Ville 1:2 a dost možná se tak připravil o přímý postup do Ligy mistrů. Pro Villans vítězství znamená definitivní zajištění záchrany. Utkání otevřel dvěma rychlými góly útočník Darren Bent, Arsenal korigoval skóre až v závěru zásluhou Van Persieho.

Zápas začal poměrně opatrně a první šance byla na Emirates Stadium k vidění až v jedenácté minutě, ale hned z toho byl gól. Vynikající pas za obranu předvedl Kyle Walker, míč našel přesně hruď Benta, který si jedním dotykem zpracoval a druhým z voleje skóroval, Szczesny byl bez šance.

A hned o čtyři minuty později bylo pro Arsenal ještě hůře, parádní kolmici mezi oba stopery domácích poslal Ashley Young a Bent střelou podél nohou Szczesného zvýšil vedená Aston Villy na 2:0. Ve dvacáté minutě mohl snížit navrátilec do sestavy Gunners Vermaelen, ale branku po rohovém kopu netrefil. V závěru poločasu ještě mohl skórovat Robin Van Persie, jeho rána ze zákrytu ovšem prostor mezi třemi tyčemi nenašla.

Okamžitě po návratu ze šaten mohl zkompletovat hattrick Bent, tentokrát byl ale Szczesny připraven u své levé tyče. Tři minuty po přestávce na sebe výrazně upozornil Andrej Aršavin, ale spíše negativně, svou obrovskou šanci totiž zahodil.

V průběhu druhého poločasu se o největší rozruch staral Van Persie, ve třech gólových šancích ovšem selhal. Radovat se mohl až v devadesáté minutě, kdy se o rozruch v pokutovém území Villans postaral střídající Bentdner, Van Persie pak zblízka překonal Friedela. Na body to však Arsenalu nestačilo, Gunners tak přišli o naději na druhé místo, zároveň se před ně může po svém dohrávce dostat Manchester City.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5 1-V.Persie,V.Persie,Rosa,Walcot,Walcot,-Bent

Reagovat
naheCZ

Rosa je zase zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

GO GUNNERS

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 s Verminátorem v obraně je to jasny !

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se směj máš na to právo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele