37. kolo
14.05.2011 13:45 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Blackpool FC - Bolton Wanderers 4:3

Jeden z nejpohlednějších zápasů 37. kola anglické Premier League byl rozhodně k vidění v Blackpoolu, kde nováček bojoval o záchranu s Boltonem. Diváci viděli v utkání celkem sedm gólů a z toho čtyři v síti hostujícího Boltonu. Blackpool si díky výhře 4:3 drží stále šanci na záchranu v nejvyšší soutěži.

Bolton už nemá letos o co hrát. Na poháry rozhodně nedosáhne a od sestupu je také zachráněn. Jeho malá motivace však na hřišti nováčka z Blackpoolu znát nebyla. Bolton dokázal vstřelit tři góly, ale ani to nestačilo na zisk bodů. Blackpool ukázal, že hrát Premier League i v příštím roce je pro klub obrovská výzva a podal parádní výkon.

Obrovský nástup do utkání si užívali zejména fanoušci. Jakoby oba týmy nastoupily do zápasu bez obran a už v 6. inutě se poprvé měnilo skóre. Kevin Davies se prosadil střelou z hranice pokutového území - 1:0. Také po prvním gólu bylo na place rušno a další šance měl domácí Daniel Sturridge, ale tentokrát si obrana Boltonu dala pozor. Z jednoho protiútoku dokonce hosté srovnali. Gary Taylor-Fletcher poslal přesný centr na Campbella a ten bez problémů srovnal na 1:1.

V 19. minutě se skóre měnilo už potřetí. Tentokrát se hlavou prosadil domácí Jason Puncheon a vrátil příznivý stav pro Blackpool. O dalších pět minut později však hosté znovu dokázali srovnat. Gardner tentokrát kolmicí vyslal Matthew Taylora a ten podél gólmana Gilkse srovnal na 2:2.

Po tomto gólu se hra konečně trochu uklidnila a přišla delší pasáž bez vstřelené branky. I nadále byli o něco lepší domácí fotbalisté, ale nedokázali z mírné převahy nic vytěžit. To se jim podařilo až na závěr prvního poločasu. V nastaveném čase Charlie Adam nacentroval před branku Boltonu a Campbell přidal svůj druhý gól v utkání - 3:2. Za těsného vedení Blackpoolu se šlo do kabin.

Druhé dějství už nebylo zdaleka tak atraktivní, jako to první, ale stále bylo na co koukat. V 50. minutě napřáhl z dálky Matthew Taylor a jeho střela lízla horní tyčku branky Jussiho Jaaskelainena. Hosté se nechtěli nechat zahanbit a na 3:3 vyrovnali velmi brzy. Už v 53. minutě se prosadil na levé straně Chung Yong Lee a přihrál osamocenému Sturridgovi. Ten se nemýlil a hlavou do protipohybu gólmana vstřelil třetí gól Boltonu.

Stále stejná písnička. I nadále pokračovalo utkání ve stejném rytmu a domácí šli znovu do vedení o deset minut později po vyrovnání. Fletcher byl znovu nahrávačem a tentokrát se trefil také Charlie Adam, který odehrál parádní zápas. Jeho dělovka k tyči byla nechytatelná a Jaaskelainen si na balón ani nešáhnul - 4:3.

Teprve na čtvrtý pokus se domácí poučili a postavili před svým brankářem obranný val, který už Bolton po čtvrté překonat nedokázal. Naopak domácí hrozili z rychlých protiútoků a mohli klidně přidat pátý gól. To se také nestalo a utkání tak skončilo atraktivním výsledkem 4:3 ve prospěch Blackpoolu.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele