Anglická Premier League - preview 37. kola

14.05.2011, 08:41, aktualizováno 17.05.2011, 08:45
Previews
Manchester City a Stoke dnes zopakují sobotní finále FA Cupu. Domácí mají jasnou motivaci - pokud zvítězí, nahradí na třetím místě tabulky Arsenal. Potters mají v hlavě myšlenku na pomstu za finálovou prohru.
Manchester City - Stoke City  (úterý 20:45)
Podruhé v krátké době na sebě narazí Manchester City a Stoke. Sobotní finále FA Cupu dopadlo lépe pro Citizens, kteří nakonec získali dlouho očekávanou trofej. Dnes půjde Manchesteru o posun na třetí příčku před Arsenal, i hosté si mohou v případě výhry o jednu příčku polepšit.

Pohárové finále rozhodl jedinou brankou Yaya Touré. Manažer Citizens Roberto Mancini nejspíš obmění sestavu a dnes dá šanci dalším hráčům. Kolo Toure je v trestu a Jerome Boateng má zraněné koleno. "Když získáme ze dvou zbývajících zápasů šest bodů, skončíme třetí. Tím bychom splnili náš úkol," uvedl trenér Manchesteru David Platt.

Stoke prakticky nemá o co hrát. Tým manažera Tonyho Pulise neměl starosti s bojem o záchranu a nyní se nachází ve středu tabulky, konkrétně na devátém místě. Když dnes v Manchesteru uspěje, poskočí na osmou pozici před Fulham.

Hosté ale dnešní zápas nehodlají vypustit, v hlavě mají myšlenky na odvetu za víkendovou prohru ve finále poháru. "Bude to těžké, jsem ale přesvědčen, že jsme schopni se pomstít výhrou. Sobotní zápas byl pro nás všechny obrovskou zkušeností. Všichni chceme hrát další finále a vyhrávat trofeje," uvedl kapitán Potters Ryan Shawcross.

Manažer Pulis se musí vypořádat s řadou zdravotních problémů, které trápí jeho hráče. Starty Matthewa Etheringtona (podkolenní šlacha) a Roberta Hutha (koleno) jsou nejisté, Jermain Pennant má problém s kotníkem. Mimo hru jsou Ricardo Fuller, Danny Higginbotham a Mamady Sidibe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.34 - 4.60 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Newcastle United  (neděle 14:30)
V posledním utkání před domácí diváky přivítá londýnská Chelsea Newcastle United, který je zatím v klidném středu tabulky a nemusí ho tak po návratu do Premier League trápit boj o udržení.

Domácí kouč Carlo Ancelotti bude chtít svým fanouškům předvést pořádné rozloučení se sezónou, jelikož by to mohl být jeho poslední odtrénovaný zápas na Stamford Bridge v barvách "Blues". I když za ním stojí všichni hráči, média spekulují o tom, že s letošní sezónou je hrubě nespokojený majitel klubu Roman Abramovič. "Moje budoucnost se bude řešit až po sezóně, kdy si všichni sedneme a zhodnotíme komplexně celý rok. Teď se k tomu opravdu nechci vyjadřovat," prohlásil italský stratég v anglických médiích.

Navíc Chelsea ještě stále může přijít o své druhé místo v boji s městským rivalem Arsenalem, na toho má náskok tří bodů. Ancelotti by měl mít k dispozici kompletní kádr, v obraně nastoupí vedle Terryho brazilský stoper Alex, útočnou dvojici by pak měli vytvořit Didier Drogba s Fernandem Torresem.

Pro domácí proti Newcastlu hovoří také dlouhodobé statistiky. Z posledních osmnácti utkání dokázala Chelsea dvanáctkrát vyhrát, pětkrát se body dělily a jen jednou zvítězil Newcastlu, to bylo v září minulého roku, kdy hosté uspěli v Carling Cupu 3:4.

Právě na tohle utkání budou chtít hosté určitě navázat. Svěřenci manažera Alana Pardewa si splnili svůj letošní cíl, když si předběžně chtěli zajistit svou příslušnost v Premier League. Stále však mají šance se z aktuálního jedenáctého místa posunout až na osmé, což je určitě motivací.

Hosté se budou muset obejít bez Kevina Nolana, pro kterého vinou zranění kolene předčasně sezóna skončila, mimo jsou také Harper a Ben Arfa. Magpies budou moci hrát v Londýně naprosto uvolněně, dá se očekávat hodně otevřený zápas, ve kterém by mohlo padnout také dost branek.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Ivanović, Alex, Terry, Cole - Essien, Lampard, Ramires, Malouda - Drogba, Torres
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Krul - Simpson, Taylor, Coloccini, José Enrique - Tioté, Barton - Smith, Jonas - Lövenkrands, Ameobi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wigan Athletic - West Ham United  (neděle 17:00)
Po sobotní výhře Wolverhamtonu je West Ham skutečně nesmírně blízko sestupu z Premier League. Zdá se, že jeho dny mezi anglickou elitou jsou už sečteny, stále však existuje teoretická naděje, že nepříznivou situaci zvrátí. Nyní každopádně musí bezpodmínečně zvítězit na půdě Wiganu. Podaří se mu to?

Na sedmnáctou pozici, která zajišťuje záchranu, ztrácejí Hammers dvě kola před koncem šest body. Situaci ani zdaleka nemají ve svých rukou, a tak jim s největší pravděpodobností nebudou stačit ani případná dvě vítězství. Pozice tedy skutečně nezáviděníhodná.

West Ham to ale nevzdává a pokusí se o nemožné. Fanoušci už však zůstávají poměrně skeptičtí. Svým oblíbencům nadvakrát moc nevěří a pomalu se začínají smiřovat se skutečností, že v příští sezóně budou na Londýňany čekat pouze druholigové souboje.

Před závěrem sezóny se navíc trenér Grant musí obejít bez řady svých fotbalistů. Zranění na hřiště nepustí Dyera, Kurucze, Nobla, Stanislase a O’Neilla. Aby toho nebylo málo, tak nad starty Tomkinse, Upsona a Parkera visí otazníky.

West Ham tedy ani zdaleka nenastoupí ve svém nejlepším složení, čehož budou chtít ve Wiganu využít. Sami potřebují body jako sůl, jelikož se nacházejí v pásmu sestupu a nějaké bodové zaváhání nepřichází v úvahu. Jenže Latics v posledních týdnech rozhodně příliš nezářili. Kromě prohry se Sunderlandem si totiž na konto připsali už jen remízy s Evertonem a Aston Villou.

Ovšem West Ham dokázali několikrát v rámci Premier League porazit a věřit si budou i nyní. A je dost možné, že kouč Martinez bude moci využít služeb všech svých svěřenců. Drobné zdravotní potíže trápily v posledních dnech jen Diameho a N’Zogbiu, ale jejich starty vyloučeny rozhodně nejsou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:00)
V duelu o Evropskou ligu se střetnou na Anfield domácí Liverpool a londýnský Tottenham. Svěřenci kouče Dalglishe mají na svého soka dva body náskok a jsou momentálně ve skvělé formě, kterou by v posledním utkání před vlastními fanoušky rádi prodloužili.

Domácím to momentálně šlape na jedničku, i proto se v tabulce vyšplhali až na páté místo. Manažer Kenny Dalglish obdržel od vedení novou tříletou smlouvu, kterou podepsal, a fanoušci si už nyní slibují, že Liverpool bude v následujících sezónách jen růst.

Zimní útočná posila Luis Suarez zatím ukazuje, že vedení klubu z města Beatles vsadilo na toho pravého. V jedenácti zápasech už se trefil čtyřikrát a okamžitě se stal miláčkem fanoušků. Mezi zraněnými stále zůstává kapitán "Reds" Steven Gerrard, který své mužstvo nepovede ani proti Tottenhamu.

Hosté se v posledních utkáních dost trápí. Dá se říct, že od vyřazení z Ligy mistrů se nedokázali dostat na tu správnou výherní vlnu, která by jim pomohla v tabulce do pater zaručující královskou soutěž. Od té si tak hráči Tottenhamu budou muset minimálně na rok odpočinout, nyní je před nimi spíše úkol, aby se kvalifikovali do Evropské ligy.

Manažer Harry Redknapp se v týdnu nechal slyšet, že jeho mužstvo je dostatečně silné na to, aby dokázali porazit rozjetý vlak jménem FC Liverpool na jeho půdě. Bude to však velice náročný kus práce, který bude vyžadovat i určitou dávku štěstí.

Historické statistiky v tomto utkání hovoří jasně pro domácí borce, kteří ze sedmnácti střetnutí vyhráli celkem jedenáct zápasů, jen jednou slavil hostující Tottenham. Navíc toto vítězství je již přes sedmnáct let staré a poslední uhrané body si hosté z Anfield Roadu vezli v roce 2007 za remízu 2:2.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Reina - Johnson, Carragher, Škrťel, Flanagan - Shelvey, Lucas, Spearing, Rodríguez - Suarez, Kuyt
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Cudicini - Corluka, Dawson, King, Rose - Modrić, Sandro - Lennon, van der Vaart, Pienaar - Defoe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.80 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Aston Villa  (neděle 17:00)
Na Emirates Stadium se dnes vpodvečer představí Arsenal a Aston Villa. Domácí stále mohou teoreticky pomýšlet na druhé místo, ztráta na Chelsea činí jen tři body. Stejný bodový odstup dělí Aston Villu od osmnáctého Blackpoolu, Villans se tedy stále nemohou radovat z jistoty záchrany.

Arsenal může do zápasu jít s dobrým vědomím, ohromně důležitá zpráva totiž přiletěla z klubové ošetřovny. Po devíti měsících se totiž na trávníku objeví stoper Thomas Vermaelen, který Kanonýrům citelně chyběl v boji o titul. Lékař týmu si přesto nemůže odpočinout, pod jeho ochranou momentálně jsou Cesc Fabregas, Samir Nasri, Abou Diaby a Tomáš Rosický. Zpět na zelené trávníky na druhou stranu propustil Gaela Clichyho.

"Bylo to neuvěřitelně dlouhé, strašné časy. Ale je to za mnou, jsem strašně rád, že jsem znovu připraven nastoupit. Pořád jsem si myslel, že budu za pár týdnů fot, ale doba léčby se neustále prodlužovala. Teď jsem ale zdravý a nažhavený," prohlásil Vermaelen.

Aston Villa má menší problémy s marodkou, chybět by měl pouze Ciaran Clarc. Po dvouzápasové pauze zaviněné zraněním se naopak vrací Jean Makoun.

Úvodní duel těchto dvou celků se hrál na konci listopadu loňského roku, Arsenal tehdy ještě z prvního místa kontroloval zbytek týmů pod sebou, ve Villa Parku zvítězil 4:2. Oba góly poraženého týmu vstřelil Clark, za Arsenal se trefili Aršavin, Nasri, Chamakh a Wilshere.

Arsenal pravidelně střídá dobré výsledky se špatnými, z vše hovoří následující příklad. Gunners po fantastickém výkony zaslouženě zdolali Manchester United 1:0, hned v následujícím kole však přišla rána v podobě porážky od Stoke City. Na koho je však stále spoleh, to je nizozemský vicemistr světa Robin Van Persie. Toho na podzim trápily zdravotní problémy, na jaře se však rozehrál k úžasným výkonům a momentálně již má na svém kontě 16 ligových zásahů.

Už už to vypadalo, že Aston Villa nabírá dech a s přehledem se ubrání sestupovým starostem, jenže přišlo pár špatných výsledků v řadě a současné patnácté místo s minimálním náskokem na ostatní. Prohra v derby s WBA budiž příkladem.

"V posledních dvou kolech nás čeká Arsenal a Liverpool, to je hodně těžký los. Nám ale nezbývá než se s tím vypořádat, nesmíme sestoupit," ví zaskakující kouč Villans McAllister.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.75 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Birmingham City - Fulham FC  (neděle 17:00)
Fotbalisté Fulhamu už mohou v klidu dohrávat tento ročník Premier League s vědomím, že mají za sebou vcelku úspěšný rok a udrží si prvoligovou příslušnost. Při vyrovnaném počtu bodů ještě sice vůbec není jasné, na které pozici skončí, současná desátá příčka a postavení v horní polovině ale je určitě uspokojivé. A pokud porazí kandidáta sestupu, bude mít velkou možnost dostat se dokonce na osmé místo nejvyšší anglické soutěže, což by byl velký úspěch.

Nicméně domácí Birmingham rozhodně nedá svou kůži zadarmo a rád by si už v tomto kole zajistil záchranu. V opačném případě o ní bude bojovat až do posledního kola. V tuto chvíli patří Birminghamu šestnácté místo a tříbodový náskok na Wigan s Blackpoolem rozhodně není nijak dostatečný. Na druhou stranu výhra na 99 % zajistí druhému největšímu městu v Anglii prvoligovou příslušnost a v tomto případě to není v žádném případě nereálné.

Motivace hostů je totiž o něco větší, Fulham už podvědomě nemusí předvést úplně optimální výkon. Fulham si v poslední době hlavně snaží fotbal užít a pouští se do ofenzivních koncertů. Důkazem toho je minulé kolo s Liverpoolem, kde byl Fulham deklasován favoritem před vlastními fandy v poměru 2:5. Předtím ale dvakrát zářil a zaznamenal dvě přesvědčivá vítězství 3:0 nad Boltonem a Sunderlandem. Birmingham je na tom přeci jen hůře.

V předchozím duelu na půdě Newcastlu United sice předvedl celkem slušný výkon, prohrál ale 1:2. Předtím jen remizoval doma s konkurenčními Wolves a podle předpokladů nestačil na Liverpool ani na Chelsea. Poslední výhra je tak datována na začátek dubna proti Sunderlandu. Oba výběry na sebe narazily před rokem a půl a domácí Birmingham zvítězil 1:0, jeho výhra se dá předpokládat vzhledem k situaci také teď.

Domácí budou v nedělním utkání postrádat vykartované Graiga Gardnera a Liama Ridgewella, otazník visí nad útočníkem Nikolou Žigičem, jenž laboruje s poraněnou kyčlí. Kvůli zranění do hry určitě nezasáhnou obránce Scott Dann (podkolenní šlacha), útočníci Obafemi Martins (tříslo), James McFadden (koleno) a též Taylor (rameno) s Vallesem (noha) Hosté nenasadí Chrise Bairda, jenž si musí odpykat dvouzápasový distanc. Jistotu startu nemají kvůli mírným zdravotním problémům Davies (lýtko), Gera (kotník) a Zamora (tříslo). Na hřiště se zaručeně nepodívají Duff (achillovka) a Halliche.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Everton FC  (sobota 13:45)
Do konce anglické Premier League zbývají už pouze dvě kola a fotbalisté Evertonu nemusejí hodnotit sezónu jako zcela negativní. Zůstanou zřejmě těsně před branou evropských pohárů, ovšem konečné sedmé místo by určitě nebylo špatnou vizitkou. Everton doposud nasbíral jednapadesát korálků a má manko pěti bodů na šestý Tottenham. A to se ve dvou kolech stáhne asi hodně těžko. Nicméně proti W.B.A očekávají fanoušci výhru.

West Bromwichi totiž v tuto chvíli patří třináctá příčka se ziskem třiačtyřiceti bodů, což zaručuje naprosto pohodlnou záchranu. Na osmnáctý Blackpool má náskok sedmi bodů a o patro níže tak definitivně spadnout nemůže. Naopak se ještě může poprat o osmou pozici, na které se nyní nachází Stoke. To má pouze o tři body více a pokud dokáže sobotního soupeře zdolat, jistě se o nějaký ten stupínek vzhůru posune.

Everton už může být relativně v klidu, pětibodový náskok před Stoke by už též měl být dostatečný a liverpoolský celek tak může hrát ve velké pohodě. W.B.A minule prohrálo na půdě zachraňujícího se Wolves, předtím ovšem uhrálo dva velmi cenné výsledky. Dokázalo před vlastními fandy porazit Aston Villu a o týden dříve získalo důležitý korálek na půdě Tottenhamu 2:2. Forma letošního nováčka proto v žádném případě není nijak špatná.

Hosté naposledy zdolali v divokém utkání favorizovaný a finančně mocný Manchester City 2:1, což je rozhodně cenný skalp. Předtím však uhrál pouze bod na půdě Wiganu, který se v tuto chvíli marně pere o záchranu. Nicméně výkon na Old Trafford o týden dříve nebyl vůbec špatný, nejtěsnější prohra 0:1 je důkazem vyrovnaného klání. Oba celky se na stánku The Hawthorns potkaly před dvěma a půl lety v srpnu a hosté zvítězili 2:1.

Nyní se čeká naprosto vyrovnaný souboj, kde zřejmě o vítězi rozhodně jediný moment. Domácí už mohou přivítat po dvouzápasové odmlce Stevena Reida (poraněné koleno) a kapitána Chrise Brunta (problémy s lýtkem), oba už jsou připraveni nastoupit od začátku. Karetní trest si též odpykal Paul Scharner. Jenže otazník visí nad startem Ibaneze (problémy s kolenem), do hry se kvůli potížím s kotníkem určitě nedostane Dorrans. Hosté stále nemohou počítat s hvězdnými Louisem Sahou a Marouanem Fellainim, pro problémech s nohou by už ale měl do hry zasáhnout Tim Cahill.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sunderland AFC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 13:45)
Wolverhamton v posledních dvou kolech jasně ukázal, že to se záchranou v Premier League myslí vážně. Svou narůstající formu bude chtít tentokrát potvrdit také proti nevyzpytatelnému Sunderlandu, kterému už o nic podstatného nejde.

V dubnu se Wolves skutečně trápili, což nejlépe dokazuje jediný bod ze čtyř kol. Rychle tak spadli až do sestupového pásma a fanoušci už z pochopitelných důvodů ztráceli svůj optimismus. S příchodem května se ale dokázal Wolverhamton opět zvednou. Nejprve se mu povedlo vybojovat remízu na půdě Birminghamu, před týdnem dokonce doma porazil rozjetý West Brom.

V tabulce tak postoupil na sedmnáctou pozici a chce jít ještě výš, což rozhodně není úkol z kategorie nemožných. Ovečky trenéra McCarthyho totiž po Sunderlandu čeká na domácí půdě Blackburn, který v současnosti také není dosud zachráněn. K tomu všemu nemá Wolverhamton v současnosti nikterak rozsáhlou marodku. Chybět bude jen Zubar a Edwards.

Sunderland postrádá v závěru sezóny nějakou výraznou motivaci. Spadnout již nemůže, stejně tak nemá šanci vybojovat si pohárové místo. I proto jen těžko odhadovat, v jakém rozpoložení do zápasu nastoupí. Stále však může reálně atakovat osmou pozici, na kterou nyní ztrácí pouhé dva body.

Jenže výkony Black Cats byly v poslední době poněkud nestálé. Sunderlandu se sice povedlo před třemi týdny přerušit dlouhou sérií bez vítězství v zápase s Wiganem, avšak předminulý víkend doma ostudně prohrál s Fulhamem 0:3. V minulém kole ale zase zabral a vybojoval plný počet bodů na půdě Boltonu. Fanoušci tak s napětím očekávají, co bude následovat nyní.

Jedno je ovšem jisté, nebude při tom hned osm fotbalistů. Z nejrůznějších zdravotních důvodů totiž nemohou hrát Bramble, Campbell, Gordon, Meyler, Turner, Gyan, Richardson a Welbeck. Aby toho nebylo málo, start Cattermola je v ohrožení.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Blackburn Rovers - Manchester United  (sobota 13:45)
Manchester nasbírá méně bodů, než se mu podařilo v předešlých pěti sezónách, přesto po roční přestávce už pomalu slaví ligový titul. Blackburn naopak stále nemá jistou účast v příštím ročníku Premier league a prvně za pět let by potřeboval Rudé ďábly obrat o všechny body.

Ti navíc z posledních deseti setkání hned osmkrát zvítězili. Poslední oslava Rovers se tak datuje do února 2006, kdy se Bentley blýskl na Ewood Parku hattrickem, zatímco Rio Ferdinand musel předčasně do sprch. Fanouškům anglické nejvyšší soutěže určitě utkvěl listopadový debakl, kdy na výhru 7:1 stačilo domácím pouze devět střel na branku a pěti góly se do historie zapsal Berbatov.

Blackburn se navíc v novém roce trápí. V posledních dvanácti kolech vyhrál pouze jedinkrát, po pěti domácích představení bez úspěchu potěšil diváky Olsson, jenž jedinou brankou rozhodl zápas s Boltonem. Značnou míru na problémech má střelecká impotence - v tomto kalendářním roku se Keanovy svěřenci trefili jen šestnáctkrát, nejméně ze všech.

Proti Manchesteru tak hovoří snad jen nejhorší bilance z výjezdů v historii Premier league. Na dosavadní rekordní minimum třiatřiceti bodů totiž kouká z uctivé vzdálenosti. Pokud svou nepříliš libou bilanci nevylepší plným ziskem z Blackburnu, a přesto bude slavit titul, bude mít na svém kontě vítěz ligy nejméně výher na hřištích soupeřů od roku 1977.

Manažer Ferguson nemůže, jako už obvykle, počítat se zraněným Hargreavsem a v sestavě by se neměl objevit ani zkušený Van der Sar, u kterého avizoval odpočinek před finálovým vystoupením v Lize mistrů. Sám pak musí řešit další z problémů ohledně jeho hodnocení rozhodčích. Zatímco doposud asociaci popuzoval nevybíravým slovníkem, tentokrát se bude muset zpovídat paradoxně z pochvaly Howarda Webba.

Na straně domácích bude nepochybně scházet Vince Grella, Ryan Nelsen, Ruben Rochina a Diouf. Návrat pak hlasí trio David Dunn, Michael Salgado a Phil Jones.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.40 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Blackpool FC - Bolton Wanderers  (sobota 13:45)
Po poslední výhře Wolverhamtonu se propadl Blackpool na sestupovou osmnáctou pozici a nyní už nemá situaci ve svých rukou. Stále ovšem nemusí házet flintu do žita a může bojovat. Pro začátek ale musí porazit Bolton.

Od Blackpoolu v letošní sezóně nikdo nic výjimečného nečekal, a proto jeho hráči nemusí hrát nyní pod žádným obrovským tlakem. Sestup by se totiž v jejich případě určitě nerovnal nějaké sportovní tragédii. Fanoušci si ale pochopitelně mohou být jistí, že svěřenci trenér Hollowaye půjdou do obou zbývajících duelů naplno.

Jenže všem je jasné, že šance Blackpoolu nejsou příliš velké. Los totiž tomuto skromnému klubu příliš nepřeje. Vždyť po zápase s Boltonem cestují Tangerines na půdu Manchesteru United, který už sice bude mít dost možná titul v kapse, i přesto je velmi nepravděpodobné, že by zápas vypustil. K tomu všemu nebyla forma Blackpoolu v posledních týdnech zrovna optimální.

Podobně jsou na tom ale také hosté. Wanderers se sice stále drží na uspokojivé deváté příčce, avšak ani jim se nedaří zrovna podle představ. Na svém kontě mají nyní tři porážky v řadě. Ve všech případech přitom narazili na týmy nacházející se v dolní polovině tabulky, a tak jsou tyto ztráty ještě citelnější.

Na Bloomfield Road ale každopádně cestuje Bolton s touhou tuto nepříjemnou sérii utnou a pokusit se vyhrát. Jenže narazí na houževnatého protivníka, kterým mu nedá nic zadarmo.

Na hostující straně se musejí obejít bez výpomoci Marka Daviese. Hrát nemohou ani Stuart Holden, Sam Ricketts a Sean Davis. V ohrožení je kvůli osobním problémům také start Marcose Alonsa. To Blackpool je na tom o něco lépe. Postrádat bude akorát Marlona Harewooda, Davida Carneyho a Chrise Bashama.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United362210473:3476
2.Chelsea FC36217867:3070
3.Arsenal FC361910769:3967
4.Manchester City36198955:3365
5.Liverpool FC361771259:4158
6.Tottenham Hotspur361414851:4556
7.Everton FC361215950:4451
8.Stoke City361371646:4446
9.Bolton Wanderers3612101449:5046
10.Fulham FC3610151145:4145
11.Newcastle United3611111451:5244
12.Sunderland AFC3611111441:5344
13.West Bromwich Albion3611101552:6843
14.Aston Villa3610121445:5842
15.Blackburn Rovers361091742:5639
16.Birmingham City368151336:5439
17.Wolverhampton Wanderers361071941:6237
18.Blackpool FC36991849:7136
19.Wigan Athletic367151436:5936
20.West Ham United367121741:6433

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1143)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele