Anglická Premier League - souhrn 37. kola

01.05.2010, 15:43, aktualizováno 03.05.2010, 19:58
Komentáře a souhrny
První pondělní dohrávka 37. kola anglické Premier League stvrdila sestup Hullu. Tigers na Wiganu dlouho vedli, ale v poslední minutě o tři body přišli a definitivně se s nejvyšší soutěží loučí. Ve druhém zápase se nevedlo Arsenalu, který ztratil náskok v Edwood Parku a prohrál s Blackburnem 2:1.

Blackburn Rovers - Arsenal FC 2:1

03.05.2010 18:00

Góly: 43. David Dunn, 68. Christopher Samba - 13. Robin van Persie

Wengerova vize o nevypuštěném finiši dostála první trhliny hned při prvním kroku. Arsenal se spokojil s pouhým jednobrankovým náskokem na Ewood Parku a výměnou za to odtamtud odjíždí s prázdnou. Blackburn tak letos na vlastní půdě nenašel v řadách věhlasné Big Four žádného přemožitele.

Uvolněně začal Arsenal s plněním papírové povinnosti, a sice s přehráváním Blackburnu Rovers. Proti němu si hned ve čtvrté minutě vypracoval ohromnou šanci, kterou nepochopitelně spálil Vela. Walcottův centr nezvládl ani ze čtyř metrů nasměrovat do odkryté klece. Ovšem hned za dalších deset minut se už před Robinsonovou brankou definitivně chumelilo. Prosadil se expert na Blackburn Robin Van Persie, když využil Sagnou tečovaného centru od rohového praporku a přesnou hlavičkou potvrdil, že na Rovers umí líp než na kohokoliv jiného. Domácí se naopak dlouho dostávali k ohrožení soupeřovy svatyně vlastně jen díky Pedersenově levačce a jeho vytříbeným přímým kopům. Hned ze dvou totiž dotyčný Fabianského pořádně prověřil - první ránu Polák ztlumil na prsou, druhý střílený centr dokázal vyrazit pouze na roh. Boom přinesla až 44. minuta, kdy se do vřavy ve vlastním pokutovém území zbytečně pustil Fabianski, míč vyboxoval jenom na protivníkovy kopačky a po dotyku tří borců v modrobílém se míč dostal do jasné střelecké pozice k Dunnovi. Ten se nemohl mýlit a divákům poté na prstech názorně ukázal, že zrovna oslavuje svůj desátý gól v sezoně.

Arsenal se očividně jednobrankovým náskokem nechal snadno ukolébat a z letargie ho nevytrhla ani patnáctiminutová pauza. Okamžitě po jejím vypršení si totiž za obranu zaběhl Pedersen (sic vybíhal z těsného ofsajdu, mohl pokračovat) a v souboji tváří v tvář nechal vyniknout Fabianského. Polský brankář se musel činit i proti Hoilletově bombě, která přišla hned vzápětí díky Diabyho strašidelné ztrátě míče na ose hřiště. Překvapivá pasivita Londýňanů pak byla konečně znovu potrestána v 68. minutě, ovšem ne úplně férovou cestou. Hráči Blackburnu se totiž při rohu v několika lidech nashromáždili kolem brankové čáry, utvořili tak val, přes který se Fabianski nemohl dostat k centrovanému míči, a toho záhy využil hlavičkující Samba. Je otázkou, zda v tomto případě nebyla narušena práva brankáře, ale i kdyby ano, nemění to nic na tom, že se Rovers právě ujali vedení.

Závěrečná dvacetiminutovka se nesla v dosti rozpačitém duchu. Arsenal se zrovna nesnažil, spíš si jen hrál na to, že mu na konci nějak záleží. Blackburnu zase stačilo bránit a on rozhodně nehodlal přidávat něco navíc. Výsledkem tedy byla křečovitá snaha Gunners vytlouci ze sebe ještě něco víc než jen bezduché posouvání balonu na soupeřově půlce. Nepovedlo se a Arsenal tak Ewood Park opouštěl s potupnou prohrou 1:2 na kontě.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Hull City 2:2

03.05.2010 14:30

Góly: 30. Victor Moses, 90+3. Steve Gohouri - 42. Will Atkinson, 64. Mark Cullen

Sestup Hullu je definitivně stvrzen. Tigers sice dnes na Wiganu sahali až do posledních minut po výhře, ale ve druhé minutě nastavení jim jí vzal Gohouri. Po remíze 2:2 má Hull před posledním kolem nedostižnou pětibodovou ztrátu.

Hostující Dawson byl u zrodu první vážnější šance v 15. minutě. Z levé strany prostrčil míč na Kilbanea, ten vrátil Atkinsonovi a mladý záložník povedenou levačkou z voleje vypálil. Bohužel pro něj ale šel míč přímo do Stojkovičovy náruče. O šest minut později se Vennegoorova tečovaná střela dostala ke Kilbaneovi, který však levačkou branku těsně minul. Po půlhodině hry se dostal ke slovu také Wigan, Mouyokolo však obětavým zákrokem zastavil Rodallegu. O pár sekund později už však Latics prolomili dosud bezbrankový stav. Victor Moses pronikl z levé strany do vápna a přesnou ranou otevřel skóre.

Ve 36. minutě mohli domácí pojistit vedení. Rohový kop Watsona se nakonec dostal až k Mosesovi, který stál zcela osamocen pár metrů před brankou, ale míč mu trefil stojnou nohu a šance byla zmařena. Za neproměněnou gólovku Wigan krutě zaplatil čtyři minuty před poločasem. Stojkovič si sice s první střelou poradil, ale míč vyrazil pouze ke Kilbaneovi, jenž ho poslal zpět na Atkinsona a ten hlavičkou srovnal.

Krátce po změně stran se měla pískat penalta, když ve vápně zahrál rukou Figueroa, ale píšťalka sudího Phila Dowda zůstala němá. Mezi 55. a 60. minutou rozpoutali domácí neuvěřitelnou ofenzivní smršť, kterou Hull jen se štěstím přežil. Vše začala slušná kombinace Mosese, Watsona a Gomeze, na jejímž konci byl střílející Rodallega. Jeho pokus ale zastavil znovu obětavý Mouyokolo. Vzápětí Latics rychle rozehráli standardku, míče se zhostil Rodallega, ale napálil míč těsně nad branku. A do třetice Wigan. Míč měl opět Rodallega, vrátil ho Gomezovi a ten akrobaticky zakončoval. Jenže opět nad branku.

Hull se z velkého tlaku rychle oklepal a v 63. minutě udeřil. Cairneyho trestný kop sice trefil hned prvního hráče, ale nakonec se k němu míč vrátil, on ho posunul na Boatenga a ten ho posadil na hlavičku Cullena, jenž poslal Tigers do vedení. Radost ze zisku třech bodů jim ale nakonec v 92. minutě sebral Gohouri, který využil Scharnerovy asistence a upravil na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Manchester United 0:1

02.05.2010 17:00

Góly: 28. Nani

Premier League zažívá snad nejnapínavější boj o titul v celé své historii. Manchester první "modrý" mečbol odrazil rovnou výhrou, která ho tak zase posouvá pouhý bod za svého konkurenta. Rozhodne se tedy až v posledním kole. Nicméně Steve Bruce svého někdejšího generála řádně potrápil, jeho Sunderland favoritovi podlehl jen 0:1.

Sunderland mistru předchozích tří ročníků cestu za další obhajobou opravdu nikterak neusnadnil. Dopředu se rozhodně nehnal, nebezpečný skoro nebyl a soustředil se hlavně na obranu. I přesto mohl jít soupeř do vedení už v páté minutě, když Rooney donutil k namáhavému zákroku Gordona a dorážku Giggse v poslední chvíli blokoval Bardsley. United i nadále dominovali obrazu zápasu, ovšem co nevidět zapnuli i Mackems a nejenže na čas odstavili Giggse se Scholesem, ale i párkrát zahrozili. Ze vzduchu se neprosadili Cana s Mensahem. Hra se v těchto pasážích přelévala ze strany na stranu a diváci se rozhodně nenudili. Pěkná rána Giggse proletěla jen těsně vedle spojnice a na opačném konci hřiště se zase van der Sar musel vytasit s parádním zákrokem proti Malbranqueově projektilu.

Jinak ale zadáci MU všem názorně ukazovali, proč se pyšní nejmenším počtem obdržených branek. A naopak útočná vozba se v nejlepším světle předvedla ve 28. minutě, kdy se postupně Giggs, Berbatov, Rooney a Fletcher zapojili do kombinace, jíž přichystali ideální palebnou pozici pro Naniho a ten se parádním způsobem nemýlil. Tahle trefa Manchester ještě víc nabudila a v krátkém intervalu pokoušel štěstí Evra či Berbatov po Rooneyho prostrčení minul. Frustrace United z neschopnosti co nejdřív navýšit svůj náskok se pak jenom zvětšovala s příchodem dalších a dalších šancí. Zoufalý byl především Berbatov, jenž po přestávce napálil Rooneyho centr vysoko nad branku. Jeho nezdary pak "vhodně" doplnil i Nani se svým neproměněným sólem a Carrick střelou, kterou z čáry vykopával Turner. Místo toho se ještě Manchester musel strachovat o své páté venkovní čisté konto v řadě, avšak sebrat už si ho přece jen nenechal.

Více informací k zápasu

Fulham FC - West Ham United 3:2

02.05.2010 16:00

Góly: 45. Clint Dempsey, 58. Carlton Cole (vl.), 79. Stefano Okaka - 61. Carlton Cole, 90. Guillermo Franco

Na pozadí hutného boje o titul se odehrál i jeden zdánlivě nevýznamný souboj mezi Fulhamem a West Hamem. Jenže pořád šlo o londýnské derby, navíc Cottagers chtěli na svého soka konečně vyzrát před domácím publikem - poprvé po 44 letech. A to se jim také nakonec povedlo, těsná bitva dopadla jejich výhrou 3:2.

Roy Hodgson přichystal pro toto utkání hned sedm změn oproti čtvrtečnímu zápasu v Evropské lize, Fulham tedy nastoupil takřka se samými náhradníky. Ale jaký to luxus, mít potom k dispozici někoho, jako je Dempsey. Právě tento zkušený Američan byl pak strůjcem jednogólového náskoku domácích před vstupem do druhé půle. Během první pětačtyřicetiminutovky totiž nejprve spektakulárně nastřelil břevno, aby pak pár sekund před přestávkou, když byl krásně vysunut Daviesem, upraveným finišem otevřel skóre. Daleko aktivnější však byl po dobu prvního poločasu West Ham. Schwarzer musel hned dvakrát nepříjemně zasahovat - prvně proti kroucené střele Noblea, podruhé zase vytahoval pohotový zákrok proti dalekonosné pumelici Da Costy.

Druhé dějství už bylo na góly přeci jen bohatší. Po hodině hry sice jiskru naděje na vítězství vykřesal pro hosty Cole, když se hlavou prosadil po standardce Noblea, ovšem Fulham i nadále vykazoval větší hlad po třech bodech. Byl to tedy Chris Baird, kdo se v 58. minutě uvolnil při rohu a otřel svou střelu o nešťastníka Colea. Nejvýraznější hráč Hammers, Carlton Cole, potom mohl skórovat i na správném konci hřiště, ale neuspěl. A to byl patrně klíčový okamžik zápasu. Brzy totiž veškeré doufání Kladivářů definitivně pohřbil Okaka, když bez problémů navázal na pěkný centr Riiseho. West Hamu se povedlo korigovat až v poslední možné chvíli, kdy ideální pas Parkera zužitkoval Franco. Tato prohra nicméně znamená, že opravdu jen v teoretické rovině ještě Hammers stále nejsou zachráněni. Ovšem Tigers by v případě záchrany museli své poslední dva zápasy vyhrát, doufat, že soupeř každopádně prohraje, a ještě přitom stáhnout 22gólové manko ve skóre.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Chelsea FC 0:2

02.05.2010 14:30

Góly: 33. Didier Drogba, 54. Frank Lampard

Chelsea zvládla snad nejdůležitější zápas sezóny a míří za mistrovským titulem! Na Anfield Road dnes nedala Liverpoolu žádnou šanci, ačkoliv k prvnímu gólu jí musel výrazně pomoci Steven Gerrard. Ve druhé půli na Drogbovu trefu navázal Lampard a Chelsea po výhře 2:0 dělí od titulu už jen jediná výhra.

Ani jeden z manažerů neudělal v základní sestavě nic nečekaného. Jedině snad Rafa Benítez musel nasadit na pravého beka Javiera Mascherana, když je Glen Johnson nadále mimo hru. Fotbalové odpoledne na Anfield Road načal v deváté minutě střílející Nicolas Anelka, jenž protáhl Reinu. Mnohem nebezpečnější projektil vyslal vzápětí na druhé straně Aquilani. Jeho dalekonosná střela olízla břevno.

Zrovna pohledný fotbal se nehrál, chyběla mu jiskra, šťáva. Až ve 33. minutě poprvé usínající fanoušky probral Didier Drogba. Ty domácí zas nechal ze sedaček vylítnout Steven Gerrard, který obrovskou hrubkou poslal Blues do vedení. Liverpoolský kapitán chtěl poslat Reinovi malou domů, jenže jeho záměr vystihl Drogba, zmocnil se míče a pak už jen obešel bezmocného Reinu. Čtyři minuty nato mohla Chelsea zasadit soupeři další ránu, ale Lampard v dobré pozici branku minul. Rozebraná obrana Reds nestíhala a hned v další akci musel skvělým zákrokem zastavovat Anelku Kyrgiakos. V nastaveném čase se ještě dožadoval penalty Salomon Kalou, když po souboji s Lucasem upadl, ale sudí Alan Wiley vše viděl a nezapískal.

Ani ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Chelsea kontrolovala hru, Liverpool se vpředu bez klasického hroťáka nezmohl na vůbec nic. Kalou nalevo tradičně cvičil špatného Mascherana, který ho v 52. minutě nechal po čáře projít až těsně k brance, ale mohl si oddychnout, když přihrávka Kaloua nebyla přesná. Anelka na ní nedosáhl. O dvě minuty později se už ale mohli Blues radovat. Anelka z pravé strany naběhl do vápna a přesným pasem nechal skórovat Franka Lamparda, který poslal míč mezi Reinovy nohy.

Značně frustrovaný španělský gólman byl jedním z mála světlých článků dnešního Liverpoolu, což potvrdil i proti další šanci Anelky, kterého z úhlu vychytal. A vzápětí si skvěle poradil s parádním volejem Maloudy. Do konce chybělo nějakých dvacet minut a bylo téměř jasné, kdo se stane vítězem. Chelsea zkušeně držela míč na svých kopačkách a Liverpoolu nedala byť sebemenší šanci ke vstřelení kontaktního gólu. V takovém gardu se zápas dotáhl až do třetí minuty nastavení, v níž zapískal konec sudí Wiley a v modrém táboře mohla vypuknout radost.

Více informací k zápasu

Manchester City - Aston Villa 3:1

01.05.2010 16:00

Góly: 41. Carlos Tévez (pen.), 43. Emmanuel Adebayor, 90. Craig Bellamy - 16. John Carew

Obrat v samotném závěru první půle rozhodl o konci teoretických nadějí Villans na Ligu mistrů. Naopak v Manchesteru se můžou těšit na nejdůležitější zápas sezóny s Tottenhamem.

Manchester začal s velkou ofenzivní chutí a po deseti minutách musel Friedel skvělým zákrokem vytěsnit Bellamyho tečovaný pokus zpod břevna. Z čistého nebe pak zableskl Carew. Ten dostal skvělou přihrávku za obranu od Downinga a pomalou střelou mířenou přesně mezi nohy smolaře Fülöpa překvapivě poslal utlačované hosty do vedení.

Citizens přidali na obrátkách, Friedel byl však bez práce. Naopak Fülöp si musel poradit s tečovaným přímým kopem a chvíli poté si pořádně oddechl po střele Downinga zpoza vápna. Tomu přistrčil chytře Agbonlahor a hostující záložník bez přípravy pálil nebezpečně do protipohybu. Hodně hlasitě se po půlhodině hlásil o penaltu Tévez, který dělovkou nastřelil ruku Warnocka ve vápně. Rozhodčí však na značku pokutového kopu neukázal.

A tak se po střele musel natahovat opět brankář domácích, tečovaná střela z devatenácti metrů od Milnera branku ke štěstí Fülöpa minula. Nejvyšší horu smůly si pak vybrali Clarets & Blue. Nejprve Warnock zbytečně fauloval ve vápně a Tévez se štěstím prostřelil Friedela z penalty. Na druhé straně nastřelil břevno Carew, aby z následného protiútoku přihrál Johnson před odkrytou branku Adebayorovi. Na jeho pokus si sice Friedel šáhl, brance už však zabránit nedokázal.

V druhé minutě nastavení pak mohl zchladit domácí fanoušky Young, který stříleným centrem dobře hledal Agbonlahora. Fülöp však dokázal vpadnout do trajektorie a míč vyrazit do bezpečí. Šťastný obrat tak zavdal příčinu radosti v poločasové přestávce po velké části stadionu.

Po změně stran se dal očekávat otevřený fotbal. Jako první zahrozil Young, který málem překvapil domácího brankáře svým stříleným centrem. Vypůjčený brankář se štěstím míč vytěsnil na rohový kop. O pojistku vedení se mohl postarat Zabaleta, jeho tečovaná střela zpoza šestnáctky skončila jen těsně nad břevnem.

Čekání na další šanci protrhl v 66. minutě Craig Bellamy, který technickou střelou donutil k výbornému zákroku Friedela. Až nástup třetího útočníka do sestavy hostů přinesl žádoucí tlak před vápno Citizens, přesto se Fülöp necítil nijak zaměstnaný.

Zákonitě tak musel přijít trestající brejk. Ten skvěle vymyslel Shaun Wright-Phillips, aby následně přihrál do jasné příležitosti Bellamymu. Ten pak pro diváky vymyslel parádní trefu do vinglu bezmocného Friedela.

Více informací k zápasu

Portsmouth FC - Wolverhampton Wanderers 3:1

01.05.2010 16:00

Góly: 20. Aruna Dindane, 39. John Utaka, 67. Michael Brown - 35. Kevin Doyle

Portsmouth se s domácím publikem rozloučil nejlepším možným výsledkem - jasným vítězstvím. S jistotou sestupu už neměli o co hrát, přesto zachráněné Vlky v plné polní přejeli jakoby nic. Grantův risk, kdy nasadil všechny ofenzivní klenoty a nešetřil je na finále FA Cupu, se tak alespoň z polovice vyplatil.

Chuť Pompey vyhrát opět před vlastními diváky jenom posílila brzká branka Dindaneho. Ten se před zraky svého reprezentačního kouče Erikssona vrhnul po Brownově centru ze standardní situace a nikým nebráněn otevřel skóre už ve 20. minutě. Portsmouth potom pokračoval ve spanilé jízdě za třemi body, na tápající Wolverhampton nehledíce. Hahnemann tedy musel postupně likvidovat volej Boatenga a "nízkopodlažní" ránu Piquionneho. Ačkoliv ovšem Wolves doposud byli zaměstnáni vlastně jen (bezúspěšným) krocením domácí "fantastické čtyřky" ve složení Dindane-Piquionne-Boateng-Utaka, povedlo se jim ještě do poločasu vyrovnat. Po nepříliš výrazných pokusech Biy a Jonese z přímého kopu už přišla ojedinělá situace po standardce a vyrovnaný stav. James se sice činil - zlikvidoval hlavičku Zubara i následný pokus Doylea - ovšem na okamžitý útočníkův reparát už stačit nemohl.

Ani vyrovnávací branka Portsmouth nezlomila. Jenom čtyři minuty mu zabralo vzpamatovávání se z tohoto úderu. Krátce před přestávkou se zprava do středu uvolnil Utaka a při zemi vrátil domácím zaslouženou výhodu. Druhá půle se pak odvíjela v dosti uvolněném stylu. Útočilo se na obě strany, přičemž první šanci má na svědomí hostující Doyle. Ten z otočky vypálil do břevna a dorážku pak Ebanks-Blake zahodil mimo tři tyče. Do třetice všeho nešťastného si pak na Jamese nepřišel Foley se svou jedovatou bombou, a tak zahřmělo na opačném konci hřiště. Střídající Diop se zprava opřel do centru a našel Browna, který skrze Foleyho nohy propálil i Hahnemanna. V závěrečné desetiminutovce už jen Ebanks-Blake znovu trestuhodně nemířil přesně, ani zpoza malého vápna.

Více informací k zápasu

Stoke City - Everton FC 0:0

01.05.2010 16:00

Góly: -

Everton si příští rok v evropských pohárech nezahraje. Rozhodla o tom dnešní monotónní remíza se Stoke City. Nejlepší příležitost zápasu však měli domácí, kterým duel bez větších šancí a pořádné kvality vyhovoval daleko spíš. Toffees byli opravdu blízko udržení si šance na EL jen v jediném případě - když Jagielkův gól nemohl být uznán pro spoluhráčovo postavení mimo hru.

První dějství parametry toho nejlepšího, respektive prvoligového anglického fotbalu zrovna nesplňovalo. Více ze hry v něm nicméně měli Potters a také z jejich řad se rekrutoval původce vlastně jediné slušné šance zápasu. Ovšem po Fayeho přistrčení Fuller zacílil jen přímo do náruče Tima Howarda. Nehledě na to, že i kopa Delapových autů mohla klidně vést ke gólu. Everton byl naproti tomu Stoku sice vyrovnaným soupeřem, avšak pověst jednoho z nejlepších jarních celků Premier League (vlastně jen MU je v tomhle směru úspěšnější) určitě nepotvrzoval. Víceméně jediným výrazným činitelem v jeho dresu byl v první půli Victor Anichebe. Ten dvakrát střílel - jednou slabě na Begoviče, podruhé hodně mimo - a jednou ještě na opačném konci hřiště blokoval Bainesův pokus.

Druhý poločas začal o poznání slibněji a hned na jeho začátku jsme byli svědky největší příležitosti utkání. Tu vypracovalo pro Delapa duo Sidibé-Etherington, domácí záložník ale v ideální pozici a nikým neobtěžován nepochopitelně minul. Everton se vzápětí konečně probral a začal hrát alespoň trochu jako mužstvo, které nenašlo přemožitele v devíti předchozích utkáních. A zase byl vidět Anichebe. Nejprve se po zákroku Shawcrosse marně dožadoval penalty, později zase kroutil míč pár centimetrů vedle tyčky. Nejblíže gólu se pak Karamelky ocitly v 72. minutě, kdy Jagielkova hlavička nebyla uznána gólovou vinou Anichebeho ofsajdového postavení. Jakkoliv se posléze Moyes čertil, jeho rozčilování nebylo oprávněné a hlavně ani vlivné. Everton tak v jednom utkání vyrovnal svůj dosavadní rekord Premier League v neporazitelnosti a zároveň přišel o jakoukoliv šanci, že se příští rok podívá na prkna, která znamenají Evropu.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 1:0

01.05.2010 16:00

Góly: 38. Tom Huddlestone

Bolton na severu Londýna nezvítězil už deset zápasů v řadě a dnes se přehoupl do druhé desítky. Počtvrté za sebou v této části hlavního města nebodoval, ačkoliv tomu v tomhle případě nebyl až tak daleko. Po matném ofenzivním výkonu v první půli se pak po přestávce Spurs přece jen párkrát museli strachovat o svůj hubený jednogólový náskok.

Tlumit abnormální motivaci Spurs se soupeři nedařilo příliš dlouho. Zhruba do desáté minuty lze datovat domácí převzetí kontroly nad průběhem zápasu, přičemž Tottenham nejčastěji hrozil centrovanými míči. Jejich podíl na vyprodukovaném nebezpečí byl dlouho de facto stoprocentní. První nižší míče ale nedokázal napálit do sítě Pavljučenko a zbylé vyšší zase s menším či větším přehledem posbírali obvyklí vládci vzdušného prostoru, tedy hostující obránci (v jednom případě ale i Kevin Davies). Prakticky první opravdová hrozba přišla až s 28. minutou a paradoxně "pozemní dopravou". Mohl za to odvážný průnik Garetha Balea, který využil utvořené dálnice, prošel na osu hřiště a odtamtud sám nebezpečně vypálil. S jeho pumelicí si však poradil bystrý Jaaskelainen. Na co už ovšem ani hbitý Fin neměl nárok, byla Huddlestoneova nechytatelná rána z minuty 38. Domácí středopolař, který skóroval za poslední dva roky pouze jedinkrát, se nadechl k životní ráně po přistrčení Ekotta a nutno poznamenat, že tato bomba vskutku nemohla mít lepší parametry. Krásná tečka za prvním dějstvím.

Bolton do druhé půle vletěl s obrovskou vervou a na chvíli dokonce favorita přišpendlil k jeho šestnáctce. Všeobecně byli Trotters po přestávce daleko dravější a soupeři způsobovali daleko víc starostí než před ní. To ostatně mohli rovněž promítnout na ukazatel skóre. Patrně kdyby byl Matthew Taylor pravák, tak by to taky už v 68. minutě 1:1 bylo. Jenže takhle po krásném vysunutí Wilsherea a sklepnutí Elmandera pálil do klece, kde přitom už nestál brankář Gomes, jen po zemi a přímo do bránícího protivníka. To podobně velké šance Spurs měli na nervy boltonské obrany daleko dramatičtější vliv. Defoeova střela byla ztečována jen těsně vedle, Baleovu gólovou střelu z úhlu výtečně vytěsnil až Jaaskelainen a Pavljučenko na bližší tyči mohl hladce hlavičkovat trestuhodně mimo.

Bolton se však nepřestával osmělovat. Zvláště dvě minuty před koncem zatopil pod kotlem Taylor, jehož pohotová rána z hranice šestnáctky notně protáhla spolehlivého Gomese. Na druhou stranu hostující odvážlivost neustále odkrývala okénka v jejich obraně. Těch mohl v závěru využít hned dvakrát Crouch, potvrdit vítězství se mu ale v ani jednom případě nepovedlo. Podruhé si vylámal zuby na reflexu Jaaskelainena, prvně Fina už sice překonal, ale v cestě za gólem mu stál ještě Cahill.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Burnley FC 2:1

01.05.2010 13:45

Góly: 29. Brian Jensen (vl.), 41. Christian Benítez - 87. Steven Thompson

Birmingham dvěma šťastnými góly udolal Burnley. Hosté se za svůj výkon stydět nemusí, dojem kazila pouze neschopnost v zakončení. Birmingham se tak dostal na padesátibodovou hranici a pravděpodobně zakončí úspěšnou sezónu v první polovině tabulky.

Už po šedesáti vteřinách byli domácí blízko úvodnímu gólu, když Fox pozdě přistoupil k Bowyerovi, který tak osamocen hlavičkoval jen centimetry vedle tyče bezmocného Jensena. Přestože se první minuty hrály častěji u vápna domácích, dostali Blues ještě jednu slibnou příležitost před završením deseti minut. Nicméně Chucho nevyužil kolmice za obranu a jeho střelu zablokoval obětavý Caldwell.

Zatímco se snaživému Burnley nedařilo ohrozit Harta, hýřil střeleckou chutí na druhé straně Jerome. Ve 14. minutě mířil z dálky přízemní pokus vedle tyče, po čtyřech minutách hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad a v dalším protiútoku ztroskotal na dokonalém reflexu Jensena se svým pokusem bez přípravy z malého vápna.

Hart musel první solidní zákrok vytasit po jednadvaceti minutách hry, kdy střílený centr usměrňoval do vlastní branky Ridgewell. Kuriózní gól těsně před půlhodinkou hry tak poslal do vedení hráče v modrém. Larssonův centr naslepo našel na malém vápně Jeroma s Chuchem, od kterých putoval míč mezi nohy Jensena. Ten si vybral pořádnou dávku smůly, když se mu balón odrazil od obou nohou, aby nakonec skončil těsně za brankovou čarou.

Když Ridgewell svým druhým pokusem rozvlnil pouze horní síť své branky, přišel další šťastný gól na straně druhé. Přetažený centr z přímého kopu vrátil z brankové čáry před branku Johnson, který našel v malém vápně osamoceného Chucha. Ten stál metr před brankovou čarou a svou hrudí bezproblémově uklidil míč do sítě.

I do druhé půle vstoupili hosté aktivně, vytěžili však jen jedinou nebezpečnou střelu. Tu už po dvou minutách vyslal těsně nad břevno z pětadvaceti metrů Fletcher. Na druhé straně hrozil zpoza vápna Chucho, svůj přízemní pokus mířil ke vzdálenější tyči, tu o pár decimetrů minul.

Brzy poté se do nejpohlednější akce zápasu zapojil stejný hráč, když po rychlém kontru centroval na Larssona, který z voleje pálil do protipohybu brankáře. Mezi tři tyče svou střelu nevměstnal. Birmingham svůj náskok bez problémů hlídal a Burnley se nijak vášnivě do útoků nehnal. Uvadající tempo tak pouze na malou chvíli oživil čtvrthodinky před koncem Chucho. Ofsajdového postavení si pomezní nevšiml, mohl tak využít pasu za obranu, nicméně jeho střelu zablokoval obětavý Cort.

Závěr tak alespoň lehce zdramatizoval Thompson, který si počkal na přihrávku na hranici ofsajdu a tváří v tvář Hartovi uspěl střelou podél jeho těla ke vzdálenější tyči. Ten už nic nezměnil na zisku tří bodů pro Birmingham.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC37265695:3283
2.Manchester United37264782:2882
3.Arsenal FC37226979:4172
4.Tottenham Hotspur36207964:3767
5.Manchester City361812672:4366
6.Aston Villa371713752:3864
7.Liverpool FC371881161:3562
8.Everton FC371513959:4958
9.Birmingham City3713111337:4550
10.Blackburn Rovers3712111440:5547
11.Fulham FC3612101439:4146
12.Sunderland AFC3711111547:5444
13.Stoke City3610141233:4444
14.Bolton Wanderers37991940:6636
15.Wigan Athletic37991937:7136
16.Wolverhampton Wanderers378111830:5535
17.West Ham United378101946:6534
18.Hull City376112034:7529
19.Burnley FC37762438:8027
20.Portsmouth FC37772334:6519
Bodové odečty
Portsmouth FC-9za uvalení konkurzu kvůli finančním problémům

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (923)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Birmingham snáď nevie vyhrať inak ako o gol :D nemajú na to štastie. Mohlo to byť kludne 3 4:0 ale nevedia využívať šance. Ich najslabšia stránka inak som s ich hrou spokojný.

Reagovat
homeles8

joooooooooooo

Reagovat
Chazy

Boze, zas ta Cool. Rikat o Man City, tymu ktery nekolikrat vyhral prvni ligu a patril ke spicce anglickyho fotbalu, ze jim Vieira letos pomaha k historickemu uspechu, to je fakt vysmech.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
fantomas

Však nová éra...

Reagovat
C-M@ster

V historii PL by to byl historicky uspech.

Reagovat
fantomas

To je to Manciniho spoléhání se na vlastní vzájemnej zápas. Teď sem na něj zvědavej, na taktika...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini

Reagovat
Mindas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se Sunderland - Manchester United a Liverpool - Chelsea hraje až zítra?Neměli by se poslední dvě kola hrát ve stejný den a stejný čas?

Reagovat
fantomas

Poslední kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

paráda Everton už nás nemůže ohrozit, další důvod, proč se na to zejtra vyprdnout...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, ze se LFC muze posunout pred AVFC, nevidim duvod, proc by se na to meli vyprdnout

Reagovat
smazaný uživatel

to už nehraje roli, EL je i na sedmym fleku...

Reagovat
smazaný uživatel

$$$

Reagovat
smazaný uživatel

Google: Na váš předmět vyhledávání - $ - nebyl nalezen žádný odkaz

Reagovat
smazaný uživatel

Google failed

Reagovat
kubys

Zkus jiná klíčová slova.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky 1 - 10 z asi 16 400 000 na dotaz $dolar$ - já to nechápu a na dotaz $ tam není nic

Reagovat
smazaný uživatel

Korupce

Reagovat
kubys

Reagovat
Tomanatura

Prachy za umístění, prestiž zápasu s Chelsea...

Reagovat
fantomas

Zjisti si rozdíl v prémiích...

Reagovat
smazaný uživatel

v prémiích? to jako maji hráči ve smlouvách jiny prémie pro šesty a sedmy misto?za tyhle umístěni by spiš měli ještě platit pokutu...

Reagovat
kubys

A co takhle prémie pro tým od FA...

Reagovat
smazaný uživatel

o tom nic nevim...může to někdo popsat, nemám čas to hledat

Reagovat
Tomanatura

Za každý umístění se dávají větší odměny týmy. Takže rozdíl je asi v 2 milionech liber...

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za kravinu? to jako fakt?...to sedí v FA dementi?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze jediny dement sedi za tvym pocitacem.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tam nesedi tvuj fotřik...

Reagovat
smazaný uživatel

Juchuchu tys mi to natrel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi neskutečný idiot... Nechápu, že si to neuvědomuješ...

Reagovat
kubys

Ty jsi ale frajer...*muck**in love*

Reagovat
Tomanatura

Samozřejmě. Přece nechceš, aby 1. tým, který dostane nějakých 21 mega liber, dostal stejně jako poslední s nějakými 9-11... Ale ty čísla si spíš tahám z hlavy, zkus si to najít, ale daleko od pravdy nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

mně přijde už ten princip nesmyslný,proč by měla FA rozdělovat vůbec nějaky peníze? navíc způsobem, který relativně posiluje silné...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Dělá se to tak odjakživa, z těch peněz pak určité procento putuje přímo k hráčům.

Dle mého je to naprosto spravedlivé a i když nějaký tým už nemá šanci třeba na poháry, tak je pořád o co hrát. Jinak by to v PL mohlo vypadat jako v Itálii, kdy tým, který se zachrání už na podzim (Cagliari...) na jaro všechny zápasy vypouští...

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

ty máš zajímavě pokřivené názory, když bys bohatým ještě přidával...to, že nějaký tým něco vypustí je jenom jeho problém, to on se zodpovídá svým sponzorům a fanouškům...

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

používání smajlíků místo argumentace je známkou debility...

Reagovat
kubys

Což o to, ty je ani používat nemusíš, abys ji prokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

místo urážek zkus argumentovat, jestli na to tvůj mrzký intelekt stačí...

Reagovat
fantomas

Dr.Nicholas Rush01.05.2010 19:10

debil?

Reagovat
kubys

Aha, takže když budu svou práci odvádět lépe než druhý, tak mám dostávat menší ohodnocení protože mám třeba lepší majetkové poměry.

Reagovat
smazaný uživatel

to je absurdní srovnání, jelikož tady nejde o nějakou vlastní aktivitu, ale rozdíly ve finanční situaci...cožpak hráči Stoku nebo Hullu nemakají? zdá se ti spravedlivé, že někdo dostane víc peněz jenom proto, že má majitele nalakovanou opičku odněkud z blízkyho východu?

Reagovat
Arbiter

Ty jsi fakticky vůl...Výkony jsou po zásluze odměněny. Nechápu o co ti jde

Reagovat
smazaný uživatel

jsi natvrdlý? zapoj mozek a pak argumentuj...pokud je vstupním předpokladem úspěchu finanční situace klubu,není spravedlivé, aby byl jeho úspěch odměňován více de facto centrální mocí...říká ti něco pojem rovnosti šancí?

Reagovat
fantomas

To řikám - levičák..

Reagovat
smazaný uživatel

pokud je levičák synonymem člověka, co chápe spravedlnost jako rovnost šancí, pak jsem levičák...

Reagovat
fantomas

Daň určovaná dle výšky příjmů, resp. čím větší plat, tím vyšší daň - prakticky to samé, jen v bleděmodrém, tu prezentuješ ty. A právě timhle principem je známá naše levice.

Reagovat
smazaný uživatel

akorát s tím rozdílem, že daň je něco, co ti příjmy snižuje, tady se přidává...spíš je to pravý opak progresivního zdanění...

Reagovat
fantomas

Ježiš, princip je uplně ten samej - ubírat bohatym, jen s tim rozdílem, že ty bys ani nepřidával chudým (nepodporoval je). Nebo to je snad jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

nedával bych nikomu nic, ti úspěšní si zajistí dostatek příjmů soukromou cestou...jako levičák spíš vypadáš ty, když podporuješ tohle přerozdělování..

Reagovat
fantomas

Aha. Hm.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, hm, ano...argumentace par excellence...

Reagovat
fantomas

Tak co ti na to mám říct, když ani okrajově neznáš priority naší levice a pravice, resp. ČSSD a ODS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni začínají s 0 bodů. To je rovnost šancí. Kdo jich získá nejvíce, dostane nejvíce peněz - tomu se říká spravedlnost. Platí to takhle všude, čím jsi úspěšnější, tím máš více peněz...

Reagovat
smazaný uživatel

najdi si ten pojem, prosím tě...skutečně má stejné šance na titul Stoke jako Chelsea?napiš ano a já spadnu ze židle...

Reagovat
Losinho

Teoreticky ano, protože oba mají na začátku stejně bodů.

Reagovat
fantomas

Oh god - podle čeho se určuje mistr? Dle kapitálu nebo počtu bodů na konci? Vzpamatuj se, fakt že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by měli mít stejnou šanci na titul ty chytráku?

Chelsea do kádru investovala stovky milionů, proto mají na titul mnohem vyšší šance. Pokud by je investovali ve Stoke, tak mají stejnou šanci. Ten rozdíl není až tak obrovský 5-7mil? Navíc pro kluby znamenají body peníze - pokud Fulham získá o 2 body více, než konkurence, má najednou o 5mil více - nestane se, že ti vypustí konec sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako kdybys nastoupil na start proti Boltovi na 100m a řekl mu, ať běží pomaleji, protože chceš mít stejné podmínky... Možná jsi to slyšel, život není fér... Někteří lidi jsou talentovanější, někteří pracovitější a někteří jsou debilové jako jsi ty. Život není fér, jinak by tu byla nuda...

Reagovat
Losinho

Zajímalo by mě kdo jsem já. Talentovanej asi moc nejsem, pracovitej určitě ne a ta poslední možnost se mi nelíbí.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jiné možnosti nejsou, takže máš smůlu...

Reagovat
Tomanatura

Prosimtě vysvětlení máš dole. Nehledě na to, že v PL (pokud se nepletu), dostávají všechny týmy stejně za televizní přenosy, což v jiných ligách není.

Reagovat
fantomas

"odvádět lépe než druhý" neznamená "makat víc než druhý"...je to to samé, jako když v práci máš lepší výsledky (pro fotbalisty tohle práce je, nejsou to žádní amatéři) a dostáváš lepší plat než někdo, kdo ne že by se neflákal, ale nedosahuje takových výsledků, jaký by se od něj dali očekávat nebo takových, jaké by se daly aspoň srovnat s těmi tvými. A jelikož z těhle prémií je část odváděna i hráčům, je tohle srovnání zcela na místě. Možná by nebylo, kdyby z toho něco měl i klub, ale to neni pravda.

Reagovat
fantomas

* flákal

Reagovat
smazaný uživatel

takže hypoteticky, když budeš mít dva stejné pracovníky z nichž jeden dosáhne lepších výsledků díky tomu, že si nakoupí schopnosti (koupí si asertivitu, koupí si inteligenci, ...), jelikož přišel bohatý strýček, který mu dal peníze, a díky tomu bude na tom lépe a pak příjde stát a řekne, jsi úspěšný, odměním tě nějakou dávkou...je tohle spravedlivé?

Reagovat
fantomas

Jaký bohatý strýček přišel do takového Burnley (které přitom, uh uh, dostane na konci sezony víc peněz než Pompey - mimochodem neustále se zahraničními a bohatšími majiteli)?

Reagovat
smazaný uživatel

ano, finanční situace Portsmouthu je skutečně skvělá... já se nestačím divit, kam až ve své debilitě můžeš zajít...

Reagovat
smazaný uživatel

ty asi žiješ v jinym světě, tohle jinak neni možný

Reagovat
fantomas

Přestaň laskavě urážet a mluv k věci...já se tu jako skoro jedinej snažim relativně normálně bavit, tak si toho aspon trochu važ.

Situace Pompey je sice taková, jaká je, ale to teď neni důležitý...na tvuj dotaz - odpověz mi podle pravdy - měli někdy toho bohatého strýčka počas téhle sezony? A mělo ho Burnley.

Reagovat
fantomas

* A mělo ho Burnley?

Reagovat
smazaný uživatel

neznám finanční situaci Burnley, ale Pompeys jsou ve srabu a jejich místo v tabulce to odráží, je spravedlivé, aby dostali z centra mín peněz? tii hráči si určitě myslí opak...

Reagovat
fantomas

Ti hráči, kteří na hřišti nevydřeli nic jinýho než poslední flek? Ti nemůžou ani pípnout. A co se finanční situace Burnley týče, tak doporučuju přečíst článek "Jmenuji se Barry Kilby...", ten ti řekne víc. Teď už je sice dobrá, ale ne díky žádnýmu bohatýmu strýčkovi. Díky konzervativní, trpělivé práci (která vycházela de facto z bankrotu) jednoho chytrýho člověka. Co z toho vyplývá? Že ne MU, ani Chelsea ani Liverpool nejsou "nejzdravějšim" týmem PL. To Burnley. A nepotřebovalo k tomu žádnýho šejka, nikoho, prostě jen rozumně hospodařilo.

A konečné vyvození: Za tu situaci si Pompey můžou sami, úplně sami, tak proč by měli být zvýhodňováni na úkor někoho jinýho. Nenapadá mě koho, tak třeba právě toho Burnley...to je přece naprosto scestná logika.

Reagovat
Kaze

Jásně. Má lepší inteligenci (je naprosto jedno, jestli si ji koupil nebo ne), má lepší výsledky, má tedy větší potenciál stát se lepším a společnosti lépe poslouží než ten, co sice maká, ale prostě ,,na to nemá"

Reagovat
Losinho

ano

Reagovat
Tomanatura

Mně se strašně líbí, že chceš bojovat jako Don Quichote. Víš, ať se ti to zdá spravedlivé nebo ne, tak ti, co tu práci odvádějí líp a budou reprezentovat tu organizaci i v zahraničí, přirozeně musí dostat větší obnos, než ti, kteří z té organizace odcházejí, nebo jsou pouze jejími šedými myšemi..

Reagovat
smazaný uživatel

za základní skupinu CHL je nějakých 100 mega, jakou jinou motivaci může klub mít? on v prvé řadě reprezentuje sám sebe, jelikož čím lepší tam je, tím více má peněz...

Reagovat
smazaný uživatel

Čím lepší tým je, tím má více peněz. A ano, získá 100mil kč, což jsou 4mil eur...

Jinak možná jsi taky neslyšel o koeficientu ligy - nejlepší 3 ligy mají 4 týmy v LM, další mají jen 3, pak 2, pak jen 1.. Takže logicky, čím více úspěchů =tím více týmů v LM a v EL...

Reagovat
Tomanatura

Ty týmy reprezentují Anglii, dodávají body do koeficientu, přidávají peníze do ligy...

Reagovat
kubys

FA má stejně jako zaměstnavatel připravené peníze pro kluby a tomu, kdo dosáhne lepších výsledků prostě dá víc na tom není nic nepochopitelného a ano, každý nemůže bojovat o titul ale právě i ty nyance v odměnách mezi kluby, které jsou s rozpočtem i sílou kádru na tom podobně (Fulham, WHU, Brums, Stoke atd.), tak je snad pro ně motivující, aby se snažili o co nejlepší umístění, když je to podloženo finanční odměnou. Jinak s tou inteligencí - ano přijde strýček, zaplatí svému svěřenci různá školení (dražší hráče), ale to by právě druhého mělo motivovat k samostudiu (skauting, odchovanci)...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, pokud máš dva stejné lidi a jeden z nich má více peněz a investuje je, aby byl lepší, chytřejší, šikovnější a měl lepší nářadí, pak je ten člověk po zásluze lépe odměněn. Už jen z toho, že jeho práce je efektivnější.

Reagovat
Losinho

Takže když si jeden zaměstnanec něco koupí, utratí peníze, aby byl lepší, tak má dostat stejně jako zaměstnanec druhý, který se sice taky snažil, ale neinvestoval nic nebo jen velmi málo?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to by bylo spravedlivé pokud by oba měli stejné možnosti utrácet - ale jeden by chlastal a druhý by kupoval učebnice a platil kurzy

Reagovat
Kaze

To je absurdní

Reagovat
Losinho

To jako že hráči Portsmouthu by dostávali stejně jako hráči Chelsea nebo MU?

Reagovat
kubys

Odvádět lépe než druhý neznamená více makat...

Reagovat
fantomas

fantomas: "odvádět lépe než druhý" neznamená "makat víc než druhý"... Najdi deset rozdílů..

Reagovat
kubys

Jsem si to nerefreshoval, jsem šel zalít kytky a to vlákno pod tím příspěvkem ještě nebylo.

Reagovat
fantomas

Však v pohodě..

Reagovat
smazaný uživatel

tos přestřelils.Každej nemá od pánaboha,takže se mi tohle tvrzení nepozdává

Reagovat
Losinho

Ty tvoje názory jsou známkou debility.

Reagovat
fantomas

Levičák?

Reagovat
smazaný uživatel

debil?

Reagovat
fantomas

argumentuj, prosťáčku, jsi vysokoškolák, tak bys to mohl dokázat

Reagovat
smazaný uživatel

jste trapní

Reagovat
Tomanatura

No, asi takto. Ty bys dal stejně 1. týmu, který bude hrát nejkvalitnější pohárovou soutěž, bude reprezentovat organizaci FA, bude bojovat o anglický koeficient a bude tudíž potřebovat daleko víc peněz, jako bys dal poslednímu týmu, který se může těšit na daleko míň finančně náročnou Championship?

Reagovat
fantomas

Ne, on by nedával nic. Ale to nic nemění na tom, že jeho názory tady sou neskutečně zvrhlý a zavržení hodný...

Reagovat
smazaný uživatel

argumentuj, prosťáčku, jsi vysokoškolák, tak bys to mohl dokázat

Reagovat
fantomas

What?

Reagovat
Tomanatura

To bys mohl ty...

Reagovat
smazaný uživatel

já argumentuju, jsi slepý nebo lížeš fantomasovi řiť?

Reagovat
fantomas

Schválně jak dlouho ti bude trvat, než přijdeš na to, že se tu jen sám schazuješ..

Reagovat
fantomas

* shazuješ

Reagovat
kubys

Tady si myslím, že tenhle příspěvek je zbytečný, jelikož on si neustále myslí, že shazuje on nás svou "argumentací".

Reagovat
Tomanatura

Nevidím nikde, že by jsi reagoval na můj příspěvek.

Reagovat
Chazy

Reagovat
fantomas

Třeba právě kvůli tý motivaci, kterou by scouseři (kdyby za ně hrálo 11 Dr. Nicholasů) jinak neměli. Nebo to prostě ber jako odměnu za celosezonní výkony. Nehledě na to, že takový bonusy se, pokud vim, vyplácej ve všech top ligách a podobný systém určitě bude nastaven i v GL.

Reagovat
smazaný uživatel

to je problém toho týmu, nevím proč je motivovat takovým debilním systémem...a to neřešim to, že pro klub jako LFC je rozdíl v řádu milionu liber prakticky nic...

Reagovat
fantomas

No to je jasný, vy se řídíte řádem stamilionů..

Reagovat
Kaze

Je to naprosto logické. Kdo je lepší, zaslouží si víc ne?

Reagovat
Arbiter

ty jsi ale vůl

Reagovat
smazaný uživatel

ty si debil,který chodí jen kopat

plus pár nikdonevědoucích info o tobě rusáku

a čtu to tady min. 2 roky což je daleko dýl než ty.Rusáku

Reagovat
Losinho

Ty budeš solidní vypatlanec.

Reagovat
fantomas

Nevim, samotnýmu mi to teda taky přijde dost nízký, ale koukej, co nákej scouser (pravda, podezřelost sama) hodil na fórum:

Okay I found this for the Premiership prize money for last season:

1. £15,220,000

2. £14,459,000

3. £13,698,000

4. £12,937,000

5. £12,176,000

6. £11,415,000

7. £10,654,000

8. £9,893,000

9. £9,132,000

10. £8,371,000

11. £7,610,000

12. £6,849,000

13. £6,088,000

14. £5,327,000

15. £4,566,000

16. £3,805,000

17. £3,044,000

18. £2,283,000

19. £1,522,000

20. £761,000

Reagovat
Tomanatura

Mně se zdá, že první má přes 20 mega určitě, ale ten poslední zřejmě souhlasí. Jinak, ony se ty odměny nedávno zvyšovaly (mám pocit, že jsem to četl), takže toto jsou možná původní částky.

Reagovat
fantomas

Jsou z loňska prej, ale taky si myslim, že letos budou ty odměny o něco vyšší.

Reagovat
fantomas

Tady to máš pěkně s porovnánim. Docela pěkný.

1992-1993

Comparisons (on current positions)

2008-2009

£815,210

Manchester United

£15,220,000

£778,155

Liverpool

£14,459,000

£741,100

Chelsea

£13,698,000

£704,045

Arsenal

£12,937,000

£666,990

Everton

£12,176,000

£629,975

Aston Villa

£11,415,000

£592,880

Fulham

£10,654,000

£555,825

Tottenham

£9,893,000

£518,770

West Ham

£9,132,000

£481,715

Manchester City

£8,371,000

£440,660

Stoke City

£7,610,000

£407,605

Wigan Athletic

£6,849,000

£370,550

Bolton Wanderers

£6,088,000

£333,495

Portsmouth

£5,327,000

£296,440

Blackburn Rovers

£4,566,000

£259,385

Sunderland

£3,805,000

£222,330

Hull City

£3,044,000

£185,275

Newcastle

£2,283,000

£148,220

Middlesbrough

£1,522,000

£111,165

West Bromwich Albion

£761,000

£74,110

-

N/A

£37,055

-

N/A

£9,372,820

Total

£159,810,000

Reagovat
Tomanatura

Ono se není čemu divit, když FA teď vydělává o tolik více.

Takže když se vrátíme k tomu původnímu tématu, tak mi vychází, že rozdíl mezi 6-7 místem by měl být něco kolem 1,5 milion liber, což je docela pěkná částka...

Reagovat
Arbiter

na vyhazov Rafy to stačit nebude

Reagovat
domingo

Jj, Rafa to schválně hnojí, aby nebyly prachy na jeho vyhození

Reagovat
Tomanatura

O to se postará Juventus

Reagovat
fantomas

Jono.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja viem že blbá otázka , ale 2 milióny na hlavu či pre celý tím ?

Reagovat
Tomanatura

Tady jde o celkovou částku, kterou Liverpool dostane podle toho, na jaké příčce se umístí. Když se umístí na 6. příčce, tak obdrží jen od FA nějakých 12,5 milionu liber, z čehož jde určité procentu pro tým (dejmetomu třeba 30%).

Reagovat
Alberto Aquilani

dík , zle som to 1.krat pochopil :-) .

Reagovat
fantomas

No loni tam byl rozdíl jen nákej jeden milion, ale i tak je o co hrát...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad u sponzorů to tak musí fungovat, ne?

Reagovat
fantomas

No, ti se asi budou zaměřovat spíš na prostý titul/LM/EL/nic...

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, ale tam jde o takový peníze, že se mi to moc nezdá, že by to takhle bylo "odbytý".. ale fakt nevím..

Reagovat
smazaný uživatel

proč jako musi? ja nevim jak má LFC postavenou smlouvu s Carlsbergem...

Reagovat
smazaný uživatel

No já taky ne, ale tak je logický - sponzor chce co nejlepší umístění

Reagovat
kubys

Reagovat
domingo

To je přístup!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

jen se na to vyprdněte, nám to vadit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Bellamy Johnson

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád že jsme zvládli zápas proti Aston Ville, ve středu se rozhodne o 4. místě na našem stadionu , už se na ten zápas těším a doufám že vyhrajem...

Reagovat
smazaný uživatel

go chelsea go!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kompany je fakt famózní

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Fulop nejistej, ale nakonec to zvládl, Ade nulovej, Kompany super, Johnson super, SWP ukázal, že "na to furt má", Tévez dobrý, akorát mi příde, že to někdy až zbytečně tahá, Vieira asi nejlepší výkon, ale i tak bych ho viděl radši na lávce, Toure, Bridge a Bellamy zahrali normál.

Reagovat
smazaný uživatel

proč se Tévez pořád tváří tak kysele? Myslím, i po tom gólu se tvářil jak čerstvě vyoraná myš, většinou i těm nejblbějším fotbalistům vysvětlili, že po gólu se mají radovat

Reagovat
Losinho

On se normálně raduje, měl bys ho sledovat víckrát, než jen jednou, aby si ho mohl soudit.

PS: To ví většinou i ti nejblbější.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel dnešní zápas, ten se celej tvářil, jak kdyby rodil, tak mě zajímalo proč, jestli je třeba zraněnej nebo něco...

Reagovat
Losinho

To by ho Mancini stáhl. On se takhle tváří každej zápas, usmívá se jenom když dá gol. I když je pravda, že dneska se ani po golu neusmál, nezaradoval. Těžko říct, co se mezi nim a Robertem stalo.

Reagovat
Mindas

Tam stačilo trochu sledovat jeho mimiku. Nejspíš netrefil dobře míč a cítil bolest, pač trochu pak z 16ky odkulhal.

Reagovat
Losinho

To samý napadlo mě, ale myslim že by krátce po poločase Mancini stáhl.

Reagovat
Mindas

Tak nemuselo to být nic vážného, jen momentální bolest. Třeba jen ze špatného došlápnutí.

Reagovat
Mindas

Vieira hrál výborně, tak nevím, proč by si ho raději viděl na lavičce. To je tak těžké pochopit, že mají hrát jen ti, co si to zaslouží a ne ti, co jsou tobě sympatičtí? Barry je zraněný, tak on je na jeho post jasná volba, nevím co v tom hledáš za vědu. Komentovat tvůj názor, že by tam mohl hrát Zabaleta snad ani nebudu. To si nemohl myslet vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslel jsem vzhledem k těmto okolnostem, že je Barry a Ireland zraněný. Mě vadí, že i když Vieira hrál jeden zápas tužku a byl nejhorším hráčem, tak stejně další zápas hraje od začátku a dostane šanci přes Stephenem nebo De Jongem (kde zase patří k nejhorším hráčům). Třeba proti Arsenalu hrát hrozně, ale stejně bych se vsadil, že pokud by Barry mohl nastoupit, stejně by Vieira hrál.

Reagovat
Mindas

Nesmysl! Pokud je Barry zdravý, tak je jedničkou na postu středového záložníka.

Reagovat
Losinho

Jedničkou je momentálně do Jong.

Reagovat
Losinho

de

Reagovat
smazaný uživatel

Coz je post defenzivniho zaloznika, o kterem tu rec nebyla.

Reagovat
Mindas

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale pokud vypadne, jako náhrada za něj z dvojice Vieira-Ireland je Vieira. Byli taky případy, kdy v systému 4-4-2 začal Barry s Vieirou (kterej hrál místo De Jonga).

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo že aby Vieira hrál, tak záloha vypadala A.Johnson/Bellamy-Vieira-De Jong-Barry, tudíž aby si zahrál, vypadl místo něj typickej krajní záložník a hrálo se jen s jedním.

Reagovat
Mindas

Jistě, protože Vieira může hrát jak štíta, tak i klasického středového záložníka. Místo de Jonga nastoupil v základu snad jen jednou, takže na to bych fakt váhu nekladl. Že dostává přednost před Irelandem je logické, přece jen Ireland je ještě trochu jiný post. On je spíš tím vysunutým, ofenzivnějším záložníkem. Sice i dozadu umí perfektně, ale přece jen je platnější v 5ti členné záloze s jedním útočníkem. Proto moc nenastupuje a taky ať chceš, nebo ne, tak není prostě manažerovým koněm, a proto se dá čekat jeho odchod. Co se týče komentáře pod, tak žádný krajní záložník nevypadl. Nepleť si krajního záložníka s křídelním útočníkem!!! Že nastoupil s Barrym a de Jongem, tak se hrálo na dvě křídla a jednoho hrota. Co je na jeho nasazení k nepochopení?!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Má někdo žebříček nejhorších nákupu hráču PL?

Reagovat
Tomanatura

Jinak, hvězdy minulosti MU prohráli s hvězdami rivalů na penalty 4:5, když zápas skončil 2:2 v normální hrací době.

United XI: Olmeta, Irwin, Deayton, Johnsen, Stam, Murs, Stryder, Campbell, Cole, Yorke, Solskjaer.

Rivals XI: Beasant, McGuinness, Walker, Beresford, Mack, Healey, Lee, Little, Manford, Beardsley, Rush.

Goals - Ehiogu, Fortune - Blackmore, Ugo Ehiogu(OG)

Reagovat
Tomanatura

Penalty rozhodla až 9. série, domácí Olmeta chytil 3 penalty!

Reagovat
kubys

Jsem si říkal, že ta sestava vypadá nějak divně - Olly Murs, Darren Campbell...

Reagovat
Tomanatura

Andy Cole hrál pravého beka...

Reagovat
fantomas

Ehiogu se, koukám, vůbec nezměnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini fotbal pod ním dneska hráli slušný. Bellamy dnes krom gólu bída, možná výpadek formy.

Reagovat
Losinho

Aspoň kopal dobře rohy, když se mu jinak nevedlo. Johnson přesně naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Bellamy bída? jsem idiot nebo jsme viděli jinej zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Kazil moc míčů, výkon nulový. Na druhé straně Tevéz mnohokrát platnější pro tým.

A už poněkolikráté se mi líbil Vieira(zbytečně kritizovaný...), to je hráč, který dokáže uklidnit hru a hrát pozičně. Nepobíhá za balónem, ale vždycky je tam, kde by měl být a to se mi na něm právě zamlouvalo už v Serii A.

Reagovat
fantomas

Je pravda, že ze svých zkušeností umí těžit jako málokdo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem volič ČSSD, takže přestan fantomasovi lízat anál a zapoj se do diskuse

Reagovat
fantomas

Určitě má na prací daleko přínosnější a duchaplnější aktivity...

Reagovat
smazaný uživatel

třeba ti honit ptáka

Reagovat
fantomas

Achjo. Ubožák.

Reagovat
Arbiter

to je fuk, jakého jsi založení, prostě jsi totálně mimo

Reagovat
vodka

Proč jsem tak pil? Proč jsem víc nečet? Že nemám cíl... Mám nad tím brečet? Pár pěkných chvil, už jsem si zažil, všude jsem byl… Teď jedu z kopce a vítr fouká do poklopce! Bejval sem Jeliman, veselej chlapec, vlezte mi na záda, já lezu na pec…

Reagovat
vodka
Reagovat
vodka

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase na plech..

Reagovat
vodka

nene, až za 30 minut, to jenom trénuju...

Reagovat
vodka

mě šlo o ty hospodské rýmy... tři sestry a doctor pp jsou mnohem lepší než ti dřeváci alkehol (vím, že texty má fanánek, ale hudba je sračka), kabát atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa
Reagovat
smazaný uživatel

PJ, Kily, smažte toho retarda prosím.... Už to vypadá jako nějaká novodobá italská diskuze...

Reagovat
kubys

Aspoň můžeš použít jakoustakous teorii ekonomie managementu na fungování FA.

Reagovat
vodka

Reagovat
Tomanatura

Proč? Mně to bavilo, kdyby jich bylo víc a ne jen jeden, byla by větší sranda...

Reagovat
terry

Kily už to nedělá.

Reagovat
kubys

No nic jdu na Rubufaso Mukufo, i ten jejich growl zní srozumitelněji než Nicholasovy žvásty.

http://www.youtube.com/watch?v=Qwa4i9XRokc

Čágo.

Reagovat
smazaný uživatel

Enjoy

Reagovat
vodka
Reagovat
vladis271

Stále sa tu omiela zajtrajší špecifický zápas, ale mňa napadla ešte jedna vec, ktorá nikde spomenutá nebola. Možno je to len drobnosť, ale LFC je pred predajom a podľa mňa je jeho hodnota aspoň symbolicky vyššia ak sa predáva ako najlepší alebo " spolunajlepší " anglický klub, než by sa mal predávať ako 2. najúspešnejší anglický klub. Možno je to aj vecou marketingu, keďže prípadna zajtrajšia výhra nezmení nič natom, že táto sezóna je absolútny prepadák, aj keby výsledok po záverečnom hvizde bol 7:0 a namiesto 7. by bolo 6. miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi tu vyčíslujete prípadnú stratu na prémiach, ak by lfc skončilo 7me. A čo takto pozrieť sa nato globálnejšie a vyčísliť finančne stratu zo straty nálepky "spolunajlepšieho" anglického klubu? Vy ste tu všetci radi pragmatici, racionálne vzaté, táto nálepka má vyššiu hodnotu ako nejakých 1,5Mega. Tobož ak by nový kráľ bol MU

Reagovat
vodka

co ty tu po 2 (?) rokoch?

Reagovat
smazaný uživatel

Prišiel som sa pozrieť nato, či si lfc udrží primát.

Reagovat
fantomas

V čem?

Reagovat
vodka

počet trofejí...

Reagovat
fantomas

Aha, sem idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

a presne preto zajtra očakávam šancu pre mladých. Nikto by to Rafovi vyčítať nemohol. Bolo by to krajne účelové, ale všetko tomu nasvedčuje.

Reagovat
vodka

to je pravda, otázka je, nakolik je celý prodej žhavý, pokud by se neměl uskutečnit toto léto, tak pro Hickse a Gilletta je přecejenom výhodnější ušetřit aspoň na těch prémiích na provoz klubu, takže by oni nemuseli vrážet další peníze... Ale očekávám, že oni sami se klubu už rádi zbaví při jakékoliv aslepsoň trochu výhodné nabídce...

Reagovat
Tomanatura

Vítám tě...

Tak ještě jste furt lepší v celkovém počtu trofejí (o jednu) a v počtu mezinárodních trofejí (tam je to tuším o 6)...

Reagovat
smazaný uživatel

Jediny normalni fanousek LFC, ktery sem kdy chodil

Reagovat
smazaný uživatel

Hádam to nebude s "nami" scousermi také zlé.

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak čierne ako hrubas to nevidím, ale na to koľko ich tu je, to tu bez teba dlho žiadna sláva nie je. Skôr to šlo...povedzme hlboko.

Reagovat
vladis271

Lebo vy sa máte čím chváliť

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Mika žije, mne sa sníva. Tak vitaj späť.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem všekým za privítanie, len neviem či sa "zdržím" dlho. Zajtra nám končí sezona (či tá už skončila dávno pradávno? ).

No ale jedno je aspoň sranda. LFC sa dočkalo, po dlhých rokoch zase raz rozhoduje o titule

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nam nedate dalsi duvod k tomu, proc nemit rad Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

uzavřu to, protože nemám čas reagovat na tolik lidí...můj postoj je jasný: pokud nejsou vstupní podmínky stejné, tedy neexistuje rovnost šancí, není spravedlivé, aby měl systémem přerozdělování více financí ten, kdo je v důsledku lepší...ty lepší týmy jsou už tak odměňovány jednak z příjmů v pohárech, jednak z lepších sponzorských smluv, nevim proč by je měla ještě zvýhodnovat centrální autorita...je to jako v životě - nedokážu si představit nastavení systému sociálních dávek v podobném duchu - tedy, že by odměňoval vyššími dávkami více ty, kteří umí lépe vydělávat, když jejich odměnou je už pracovní příjem...pokud přijmu tu teorii o tom reprezentování domácích soutěží v pohárech, pak bych pochopil maximálně nějakej bonus pro ty, kteří se dostanou do pohárů, ale ty rozdíly v odměnách se liší i u týmů, které nikho nikde nereprezentují...

Reagovat
Arbiter

Podmínky jsou stejné, všichni začínají od nuly. Jiné vnímání rovnoprávnosti je mimo mísu, každý se nerodí stejný (co se intelektu týče). Pokud to nechápeš, tak je to s tebou špatné

Reagovat
smazaný uživatel

chápu, protože příroda negeneruje rovnost šancí, budeme tu nerovnost ještě centrálně podporovat...všichni začínají od nuly, ale každoročně se o titul perou prakticky ty stejné týmy...

Reagovat
Kaze

Takže příroda ti vyplodí dva lidi, jeden talentovaný, druhý normální, místo toho, abys rozvíjel talent toho s lepším potenciálem, tak jeho vývoj budeš brzdit, aby byl jako ten hlupák? Aby si byli rovni?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

bože můj, kolikrát to mám ještě napsat, nechci nikoho brzdit, ale chci, aby se uměle a centralisticky nerovnost nepodporovala, jste všichni tady natvrdlí, jak to mám ještě napsat???????????

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by neměl být odměněn ten nejlepší? Ten, kdo získal nejvíce bodů? To pořád nechápu. Tým celou sezonu dře kvůli čemu? LM? Tu získávají první 4... Titulu? Z toho klub nezaplatí hráče.

Odměny jsou další motivace pro týmy, tvůj předpotopní názor všechno všem je fakt mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

jsou odměnovány - zájem fanoušků, více prodaných suvenýrů, dostanou se do pohárů, mají lepší sponzorské smlouvy...odměňovat je ještě přerozdělovánim je absurdní, možná jsem mimo, ale tobě to nepálí...

Reagovat
vodka

já tu tvoji argumentaci chápu, ale silně pochybuju, že ta touha po vítězství je u většiny hráčů silnější než touha po prachách... Bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

to jde jedno s druhym...

Reagovat
vodka

no, já sem to napsal trochu hotentotsky, ale musím utěkat a přeformulovávat se mě to už nechce (ani nestíhám)...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom na jednu vec se te chci zeptat: Kdyz COV vypisuje odmeny pro medailisty z Olympijskych her, prijde ti nespravedlive, ze za zlatou medaili je vic, nez za bronz?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

No tak vidis, konecne to chapes, i kdyz to stejne nepriznas

Reagovat
smazaný uživatel

nevím o tom, že by se odměňovali i ti bez medaile...navicsrovnávat reprezentováni své země s fotbalovou ligou je trochu divny

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi mimo a mě to pálí.

Takhle to je ve všech sportech, první dostane nejvíce, druhý 2. nejvyšší cifru a 3. třetí nejvyšší cifru. A sponzoři dávají podle úspěchů taky...

Reagovat
smazaný uživatel

toto už neee

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem chuť napsat "logicky", ale naštěstí jsem se včas vzpamatoval.

Reagovat
Mindas

Zcela polopaticky. Kluby v anglii fungují, jako firmy. Mají nějakého vlastníka, který do nich vkládá svůj kapitál. Čim silnější majitel, bohatší, tím klub, tedy firma má více možností. Hráči, zázemí... Proto do soutěže nastupují některé kluby v jiné pozici, protože jsou bohatší a mají tedy více možností. Začínají od nuly, což už samo o sobě je spravedlivé, ale je jasné, že postupem času, tedy v průběhu sezóny hrají prim ty bohatší kluby, tedy ty více vlivné a silnější firmy, protože pro úspěch obětovaly více, měli/mají více peněz a mohly jít za svým cílem. Srovnej si to s jinýma firmama, třeba nějakýma stavebníma firmama. Je vypsán konkurz na firmu, která by získala zakázku na výstavbu nějakého objektu. Vítězství v konkurzu, zisk pro firmu, tedy úspěch. Do konkurzu vstupuje 20 firem, ale 6 firem je finančně silnějších, jsou známější a mají více zaměstnanců a hlavně pro vítězství v konkurzu obětují více peněz na reklamu a marketing. Podmínky jsou pro všechny ale stejné, efektně reprezentovat svojí firmu. Je ale jasné, že nakonec vyhraje ta firma, která toho může nabídnout více, což ale právě závisí s těmi penězmi, které vynaložili právě na tu reprezentaci firmy, lobing apod. Vidíš tu podobnost? Firmy z jiných odvětví, ale jsou to stále firmy/společnosti a točí se tam peníze. Kluby mají více peněz, tak investují, aby na konci sezóny sklidily to ovoce a získaly lepší umístění, tedy vyšší finanční odměnu. Stavební firmy jsou bohatší, tak investují do své reprezentace, aby vyhrály konkurz a sklidily to ovoce, tedy možnost výstavby, což jim přinese finanční zisk.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi zlý príklad s tými stavebnými firmami. Ukážka toho ako to síce funguje, ale ako to ani omylom fungovať nemá. V tendri BY SA MALO rozhodovať podľa skúseností danej firmy, tj aké má referencie, koľko podobných stavebných diel už realizovala, či má dostatočné odborné a materiálne krytie a v neposlednom rade podľa ceny. V praxi ale funguje to, čo si napísal...marketing a lobbing (inymi slovami uplatky ) ale že by to bol ideál, ktorý chceme?

Reagovat
Mindas

Tady níkdo nemluvil o tom, jak to chceme. Je jasné, že to tak není správně. Právě ten příklad sedí. Ve fotbale taky hrají a hrát budou prim právě ty ekonomicky silnější kluby, které si ten "úspěch" můžou koupit než ty, co toho mají sice více za sebou, mají slavnější historii, tedy se můžou něčím prezentovat, ale nejsou už tolik finančně silnými společnostmi. Zvláště v době, kdy jsou "až" na prvním místě peníze a na to hráči slyší. Sice se stále najdou hráči, kteří raději vyslyší tu historii, ale stále více se to hemží žoldáky, co jdou jen po penězích. A aby ten klub úspěch měl, tak právě "takové" hráče potřebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Pindas, vždyť to co píšeš nikde nikdo nepopírá, podstata této diskuse je úplně někde jinde...

Reagovat
Mindas

Za prvé nebuď trapnej s mým nickem, ten tvůj ti taky nekomolim. Díky. Dál... Jak jinde? Ty se tu stavíš proti odměnám podle umístění, kdy ty větší peníze připadnou těm ekonomicky silnějším klubům. To, že jsou ekonomicky silnější, tak jsou podle tebe zvýhodněni a nezaslouží si rozdílnou odměnu, oproti ekonomicky slabším, které vesměs končí v tabulce níže. Jsou to prostě firmy, jako každá jiná a pro ten úspěch vynakládají finance. Někdo víc, někdo míň. Je to prostě stejné, jako třeba u těch stavebních firem, ale nejen u nich. Jsou to firmy, je to business.

Reagovat
smazaný uživatel

jádro věcije tady: pokud nejsou vstupní podmínky stejné, tedy neexistuje rovnost šancí, není spravedlivé, aby měl systémem přerozdělování více financí ten, kdo je v důsledku lepší...ty lepší týmy jsou už tak odměňovány jednak z příjmů v pohárech, jednak z lepších sponzorských smluv, nevim proč by je měla ještě zvýhodnovat centrální autorita...je to jako v životě - nedokážu si představit nastavení systému sociálních dávek v podobném duchu - tedy, že by odměňoval vyššími dávkami více ty, kteří umí lépe vydělávat, když jejich odměnou je už pracovní příjem

Reagovat
Mindas

Začíná se s 0 bodů, hraje se 38 kol a na soupisce musíš mít určitý počet hráčů. Vstupní podmínky jsou stejné, to že jde do soutěže každý klub jinak připraven, protože mohl do své struktury více investovat, čimž doufá, že mu to zaručí lepší umístění a zisk více peněz, to už jsou právě ty otázky businessu. Nevím, co na tom pořád nechápeš. PL hrají kluby/firmy, ne školní celky.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud nejsou vstupní podmínky stejné, tedy neexistuje rovnost šancí, není spravedlivé, aby měl systémem přerozdělování více financí ten, kdo je v důsledku lepší...ty lepší týmy jsou už tak odměňovány jednak z příjmů v pohárech, jednak z lepších sponzorských smluv, nevim proč by je měla ještě zvýhodnovat centrální autorita...je to jako v životě - nedokážu si představit nastavení systému sociálních dávek v podobném duchu - tedy, že by odměňoval vyššími dávkami více ty, kteří umí lépe vydělávat, když jejich odměnou je už pracovní příjem

Reagovat
Mindas

Zbytečný...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže na začátku sezony si všichni hráči zvolí čísla od 1-500,manažeři od 1-20 a potom si zástupci klubů budou tahat, aby se nám držitel titulu měnil?

Reagovat
smazaný uživatel

prosím tě, co děláš za školu, že ti to tak nepálí? VŠE nebo Batovku ve Zlíně

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš proti Baťovce?

Reagovat
smazaný uživatel

maji zoufalou ekonomickou fakultu - z doslechu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, nestudoval jsem, nedokážu posoudit..ale prestiž VŠE určo nemá...

Reagovat
Losinho

Protože do toho dávají prachy, a ne proto že jsou nějak zvýhodnovány.

Reagovat
smazaný uživatel

já mám pocit, že by se do této diskuse neměl zapojovat nikdo s iq tykve

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč tu pořád ještě strašiš?

Reagovat
Losinho

Tohle je ta tvoje slavná argumentace?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nemáš rovnost šancí. Vždy má někdo výhodu. Phelps taky pořád vyhrává, měl by za vítězství potom dostávat menší odměny? Bolt taky? Diskvalifikovat ho, protože je od začátku jasné, že vyhraje?

To, co tu prezentuješ je pěkné, ale je to blbost, nereálné. Nikdy nikdo neměl rovnost šancí, musel to vynahrazovat kreativitou či hrubou silou. Hitler si vymyslel Blitzkrieg, Rusové ho umlátili kloboukama, nedostatkem nafty a spálenou zemí.

Reagovat
smazaný uživatel

co je nereálné, nepřerozdělovat finance od FA? jinak doporučuju si ten příspěvek přečíst ještě jednou, já neusiluju o rovnost, ale o to, aby se uměle nerovnost nepodporovala...

Reagovat
Kaze

A jak chceš uskutečnit to tvoje ,,nepodporovat nerovnost"? Ty, kteří dosáhnou parádních výsledků neodměníš? Ztratí tím motivaci, stanou se z nich ti ,,normální". A lidstvo potřebuje individuality, aby se dostalo dál.

Reagovat
smazaný uživatel

bože můj, nechci přerozdělovat finance od FA, hotovo, tečka, ty nebudeš moc chytrej...

Reagovat
Kaze

Takže moji chytrost soudíš podle toho, že s tebou nesouhlasím? A přitom ti (nejen já) předkládám argumenty?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, podle toho, že jsi v té argumentaci úplně mimo, jelikož argumentuješ proti něčemu, co jsem nepsal...

Reagovat
Kaze

Chjo, s tebou je marné diskutovat...

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by ty týmy měly hrát tu PL? Pro radost? Pokud tým neskončí na 1.-7. místě, není nijak motivován dále sbírat body.

Kdo o něco momentálně hraje? Arsenal má LM jistou, poslední 2 kola můžou odehrát junioři. AV se do LM nedostane, Liverpool taky nemůže ani do pohárů ani z pohárů a stejná situace je ve zbytku tabulky. Ergo od půlky sezony můžou týmy z 10.-15. místa klidně spát, protože stejně nic nedostanou ať jsou 8. nebo 17.

Reagovat
smazaný uživatel

je, přece sponzoři očekávájí co nejlepší výsledky (nebo si myslíš že ne?), fanoušci taky vyvíjejí určitý tlak...navíc přirozenou je pro každého člověka touha vyhrávat, to už je samo o sobě silná motivace...

Reagovat
smazaný uživatel

A co tým který má životní sezónu a umístí se vysoko? Tomu bys taky nic nedal? Takový Montpellier ve Francii postoupil a okamžitě hraje o titul a peníze za umístění potřebuje, protože jich jako nováček zřejmě moc mít nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

dostane z pohárů, od sponzorů, možná od tv...

Reagovat
Tomanatura

Podívej. I to, že většina týmů z PL hospodaří v červených číslách snad značí, že peníze z pohárů, od sponzorů a od TV nestačí. Když FA vydělává a každoročně zvyšuje své zisky, proč by každoročně nezvyšovala tyto dávky? Mně to přijde naprosto spravedlivé, týmy jsou dostatečně motivované, nevypouští se nic jako v Itálii a je to zajištěno třeba právě tady těmito dávkami. Loni byl Wigan už dlouho zachráněný a stejně bojoval dál, hrál právě o tyto peníze, tkeré se pak setsakramentsky budou hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

tak toto je argument jako víno...když budu mit ztrátovou firmu, pak by mi měl stát dávat nějaky prachy? kdyby stupidně nepřepláceli svoje hráče, tak nebudou v červenych čislech...FA by měla ty svoje finance využít rozhodně jinak než je rozdělit do EPL, třeba na podporu okresnich soutěži (třeba subvence na zkvalitněni hřišť...)

Reagovat
smazaný uživatel

Stále si ale nevyriešil problem, ako motivovať tých, čo plavaju v kludných vodách okolo 10teho miesta. Počas sezony. Aby nepredávali zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

přisny tresty?

Reagovat
Tomanatura

Jak bys to chtěl udělat? Ten, kdo prohraje 5 zápasů po sobě, dostane pokutu?

Reagovat
smazaný uživatel

"Aby nepredávali zápasy."

Reagovat
Tomanatura

Jak poznáš, který zápas je prodaný a který ne? Vždyť to dokázat nejde, pokud nemáš důkazy. Takže navrhuješ namísto odměn odposlouchávání, sledování a speciálně vytvořené protikorupční komando?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, bylo by to mnohem lepši...spravedlivějši

Reagovat
Tomanatura

Ještěže to tak nevidí FA.

Reagovat
smazaný uživatel

taky to je banda hňupu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Já tě ale vůbec nechápu. Říkám ti, že FA to tak dělá od jejího založení, zvyšuje zisky a tím zvyšuje i výdaje na ostatní věci, jako jsou nižší soutěže nebo odměny pro týmy. Z EPL se stala nejbohatší liga na světě, liga ve které se toší největší peníze, tudíž se ty odměny musely zvýšit, aby kluby mohly dál jakžtakž hospodařit.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že toto je najzásadnejší dovod, prečo odmeny od FA dávať. Zvyšné podľa mna hovoria skor o tom, ich nedávať Ale tento jediny hravo preváži ostatné. By to potom priam navádzalo na predaje zápasov.

Reagovat
smazaný uživatel

nedá mi to a musím reagovat.. Je sice hezké, že si za svým názorem stojíš, ale je smutné, že za tu dobu co ti to tady všichni vysvětlují si stojíš pořád za svým špatným názorem

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som nebol až taký prísny, pretože toto je ideologický problém a tam sa nedá exaktne povedať, ktorý názor je správny a ktorý nie. On má proste pocit, že sú odstupnované odmeny nespravodlivé, tak mu ho neberme. V jednom ale pravdu má, pomyselné nožnice to do určitej miery roztvára. Vezmite si zámoské profi ligy. Tam je víťaz SC "odmenený" tým, že berie poslednú priečku na drafte. Týmto socialistickým prístupom sa snažia vytvárať akúsi rovnováhu v súbojoch, aby sa nestalo že každoročne máme tých istych favoritov. Tu v europe sme zvyknutí na niečo iné. Nehodnotím to, čo by bolo lepšie, lebo i na tomto príklade vidieť, že vec je trocha zložitejšia, než sa zdá.

Reagovat
smazaný uživatel

Vo futbale sa nedraftuje, kompletný zámorský systém je iný a v prvom rade ide o iný šport. Myšlienka síce možno pekná, no v našich podmienkach nerealizovateľná a v podstate i nezmyselná...

Reagovat
smazaný uživatel

Preto som písal, že to nehodnotím, len naznačujem, že môže existovať aj diametrálne odlišný pohľad.

Reagovat
smazaný uživatel

Z NHL by se mohl fotbal vzít příklad ohledně platových stropů.... To je asi tak vše... Leda by se udělala nějaká superliga 20nejlepších týmů Evropy a ti by draftovali ze zbytku - to by se ti líbilo?

Reagovat
smazaný uživatel

Určite nelíbilo... Samozrejme, len platové stropy sú niečo nad čím by som v preberaní zo zámoria nelámal palicu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tretí krát píšem, že to nehodnotím ani nijak neposudzujem. Len dávam do pozornosti, že možu existovať aj iné náhlady na vec. Ten draft som vypochol ako prípad, že vítaza nemusíme odmenovať len milionmi ale aj inak, a predsa to funguje, takže zas takú velkú nehoráznosť ten Dr.Nicholas Rush nenavrhuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde všude to funguje? Víceménně snad jen v USA...

Reagovat
smazaný uživatel

Man City - Tottenham.. zapas o LM

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

PAMATAJTE ! Uz len sezonu a sila Joseho "The Special ONe" Mourinha v pozicii managera ManU ovladne svet ! Tesim sa na Joseho namiesto deda na Old Trafforde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEA musíte vyhrát proti Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, obávám se že na Šejk Of Manchester se rozhodne o LM. No, mohli by si to něják pokazit sami, ale tomu málokdo věří.

Reagovat
M0rb1D4S

Tak a protože dneska vyhrál ManCity i Tottenham tak Liverpool ztratil naděj na Ligu mistrů, čili by zítra mohl trochu polevit a nechat nám první místo ale sám tomu nevěřím, budou se snažit a vydají ze sebe to nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool samozřejmě vyhraje, kdo by chtěl nechat titul Čelski že?

Reagovat
M0rb1D4S

Když si vezmu dlouhodobou výkonnost mužstva, Chelsea si titul zaslouží.. nechávat jí to nemusí nikdo, tuto sezonu je prostě nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se potvrdí až zítra... Dlouhodobá výkonnost mužstva = nejvíce získaných bodů, bylo tam až moc mezer a ztrát na to, aby se dalo tvrdit, že jednoznačně nejlepší...

Reagovat
fantomas

Jinak dostal sem zase jednou chuť pošťourat se ve statistikách, tak se pro zajímavost podělim. Zaměřoval sem se na (v lize) nejvytíženější borce. A odhalil jsem sedm hráčů, kteří ještě stále mohou zasáhnout do všech 38 kol. Jsou to...

Patrice Evra (Manchester United)

Peter Crouch (Tottenham – jedna minuta proti Chelsea a tři proti Arsenalu ho zachránily)

Darren Bent (Sunderland)

Paul Scharner (Wigan – spasen svými jednominutovkami v posledních dvou kolech)

Hugo Rodallega (Wigan)

Tyrone Mears (Burnley – jako jediný nevynechal jedinou minutu a schází mu už jen jediné kolo)

Wade Elliott (Burnley)

Jinak nejhůř je na tom v tomhle směru Hull (nejvytíženější hráč Dawson s pouhými 33 starty ve všech soutěžích) a v těsném závěsu druhý West Ham (Faubert - 34).

Nejlíp si vedl celkem logicky Liverpool (dvojice Kuyt-Carragher a jejich 51 startů) s Fulhamem a jeho „padesátníkem“ Hughesem. Za nimi duo Chelsea (Terry – 49), Manchester United (Valencia s Evrou - 49).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za práci, kterou sis tim dal, jestli teda byla něják extra těžká

Reagovat
fantomas

Těžká myslim, že nebyla, mně to hlavně problémy nedělá se takle probírat statistikama. Baví mě to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Kdo by to byl tušel, že nejvetší komediant Rodallega nevynechal zápas.

Reagovat
fantomas

Taky mě to pobavilo...nevíš, jestli to s tim Scharnerem teď Martinez dělal schválně, že ho tam aspon na tu minutu poslal? Docela to k tomu svádí..

Reagovat
kiwwi

Evra je stroj...som zvedavy kolko dokaze hrat na takejto urovni

Reagovat
Counter

Chybí ti tam Roger Johnson, který rovněž nevynechal v celé sezoně jedinou minutu.

Reagovat
fantomas

Jo? A co zápas s Rovers?

Reagovat
smazaný uživatel

300.pro dnešní výhru Liverpoolu

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Všecko pro výhru Sunderlandu !!!!

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

jaká je šance že Wigan obere čukotku o body?

Reagovat
smazaný uživatel

100%

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, a teď tu o Sněhurce

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nepřiplujou kapříci a Wigan to nevypustí tak je ta šance dost reálná Wigan na to rozhodně má

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan získává body proti big4, na ně je třeba dát pořádnýho majzla...

Reagovat
Boban

tak letos uz se jim to povedlo, navic oni maji na rozdil od live utocnika....

Reagovat
Chazy

Jo a jakyho?

Reagovat
Boban

Rodallegu

Reagovat
Chazy

No tak nic proti, ale Rodallega je totalni traged. Navic hraje vetsinou z kridla, takze ani za hrota nejde brat. Ja osobne jen cekam, kdy se ho konecne zbavime.

Reagovat
Boban

a proc myslis, ze jsem tam hodil ty smaily :D, tak ja spis verim Nzogbiovi... pokud ho teda nezasijou za ty zkousky

Reagovat
Chazy

To vis ze nezasijou, nehrozi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaridi to Vicky

Reagovat
smazaný uživatel

První zápas vám vyhrál...

Reagovat
terry

No to už je celkem vousatá fotka.

Reagovat
herbage

Zato Lampard se tehdy ještě nemusel holit, vypadá tak na 19

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

cíl splněn ted ještě držet palce Sunderlandu

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dalších dlouhých 90 minut s Wiganem... Vzhledem k tomu, co předvedli fans united by mi nevadilo, kdyby Sunderland bodík získal...

Reagovat
Didier Drogba

CHELSEA!!!!

Reagovat
Tomanatura

Gratulace Chelsea, máte to na 99,9%

Reagovat
terry

Zas tolik procent bych to neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Darren

Reagovat
Usty

Co říct.. Výkon v první půli byl na hovno, ale spasil nás Stevie Gerrard.. je vidět, že mu leží ManÜ v žaludku.. Druhá půlka už byla ze strany Chelsea dominantní, Liverpool mohl být rád za 2-0.. první krok je splněn, teď "stačí" porazit Wigan.. nebo aby Benty sestřelil po šestý tým Big 4

Reagovat
smazaný uživatel

s tím co měl Pool v sestavě se asi nedalo nic jiného čekat přesto jsem aspoň doufál Wigan asi těžko bohužel titul je teď už v nedohlednu ale gratulace Chelsea

Reagovat
Kovi81

dneska urcite pomohla ta skvela prihravka gerrarda na drogbu... pak uz to bylo skvele takticky zvladnuto... uprimne musim rict, ze v urcitych momentech jsem letos carlovi vubec neveril a jsem rad, ze me vyvadi z omylu... na velke zapasy dokaze muzstvo fantasticky pripravit a doufam, ze jeho bilance s big4 bude stejna i pristi rok... tedkom jeste nepodcenit wigan a je to doma... a jako tresnicku na dortu by nebylo od veci vyhrat FA cup

Reagovat
smazaný uživatel

az na zapas s Interom ...zvladol vsetky velke zapasy .... obrovsky rozdiel oproti Scolarim ...

Reagovat
Kovi81

presne... jakozto fanousek bych si mel nafackovat, ze jsem kolikrat svemu muzstvu neveril anebo si nebyl jisty..

Reagovat
Boban

problem je, ze je treba muzstvo pripravit na kazdy zapas PL, nejenom na ty velke, vzhledem k jejich bilanci s B4 titul uz meli mit tak 2 kola...

Reagovat
Devil

Liverpool byl slabej jak caj!

Reagovat
Boban

a ono to nekoho prekvapuje? ten jejich dnesni match mi pripominal casy na skole, kdy jsem pred testem doufal v evakuaci ci jinej zazrak

Reagovat
smazaný uživatel

ale no,uz nemali o co hrat ..... a az tak zle nehrali ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli stejně jako po většinu sezony...

Reagovat
Devil

Tak nejak...

Reagovat
vladis271

Dnešný zápas som si užil

Reagovat
Tomanatura

A víš že já taky? Já jsem si celou sezonu přál, aby Liverpool skončil šestý a oddálil tak alespoň tu mizérii a dostal se zas někdy do boje o titul, ale někdy v poločase dnešního zápasu jsem si řekl, že i kvůli vašim fanouškům a hráčům vám to přát nebudu.

Ale tak si to užijte, snad vám Channel 5 zapaltí dost na to, aby jste nezkrachovali

Reagovat
smazaný uživatel

to nám zaplati někdo z těch potenciálních zájemců, kteří se kolem LFC točí jako supi...

Reagovat
Tomanatura

Škoda, že se o tom mluví už nějakou dobu a kde nic tu nic. Ale tak místní "takyfanoušci" Liverpoolu budou spokojení, když je koupí nějaký šejk, tak jim přece radost kazit nebudeme...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, ale teprve nedávno to oficiálně současní majitelé potvrdili, dokonce na hledání nejvhodnějšiho kupce vyčlenili nějakyho člověka...

Reagovat
Tomanatura

Jistě, dojde šejk a zajistí vám miliony. Jak já bych se smál, kdyby po letech mizérie koupil Liverpool nějaký Glazer 2...

Reagovat
Boban

tak to doufej, ze se nekoukali na dnesni zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš parodie na fanouška LFC

Reagovat
papos182

Tim, ze skoncime sesti oddalime mizerii?

Reagovat
Boban

lepsi EL, nez nic

Reagovat
Tomanatura

Kur*a, napsal jsem to špatně, aby skončil 4.

Reagovat
papos182

Takze kdyby jsme obrali Chelsea o body, tak bys nam to porad pral, chapu to spravne?

Reagovat
Tomanatura

Ne. Přál jsem vám to celou sezonu až do té doby, dokud byla šance. Chtěl jsem vám taky přát i do příštích sezon, abyste se zase zvedli a my hráli o titul s rivalem. Teď už vám to nepřeju, za to, jak jste ten zápas vzali.

p.s. Nechci se vymlouvat na LFC, MU ztratil titul zápasama s Aston Villou a Chelsea...

Reagovat
papos182

Tak vzali. My jsme se opravdu az do prvniho golu snazili. My bychom meli problemy i s mnohem slabsim souperem. S Atletikem jsme taky nedokazali reagovat na obdrzenou branku a tam jsme meli o motivaci postarano. Kdyz k tomu pripoctu, ze nam opravdu uz o nic neslo, ze hraci byli unaveni z EL, zraneneho Torrese a temer veskerou obranu (Johnson, Skrtel, Aurelio, Insua, Kelly a pak i Carra), tak to jinak dopadnout nemohlo.

Reagovat
Tomanatura

Ale mě nejde o hráče. Já jsem rád, že benayoun, Aquilaini, Kyrgiakos a kdovíkdoještě ten zápas vzali prestižně, mě jde o fanoušky a především třeba Steve G...

Reagovat
papos182

Tak narok na chybu ma snad kazdy, i Stevie.

Reagovat
Counter

OT: Henri Lansbury

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano na RB

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to tak, že by za Argentinu klidně na tom beku hrát mohl...

Reagovat
smazaný uživatel

tak u Diega by ma to neprekvapilo

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by to ani nevadilo...

Reagovat
smazaný uživatel

jaj, ty Argentinu nemusis co ?

Reagovat
smazaný uživatel

kam sa hrabe taky Zanetti..

Reagovat
Kovi81

tak maradona je vsehoschopny, ze jo... ale Mascherano tam dneska byl fakt prakticky jako kuzel akorat

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že na lavici sedí Degen, kterého si sám Rafa přivedl z Borussie. Masch patří na DM a nikam jinam.

Reagovat
honziss

Že by dneska Fulham poprvé od listopadu 2001 porazil West Ham?

Reagovat
Darren Fletcher

dnes uz sa musel looserpool porazit sam, lebo chelsea by to hadam ani nedokazala

Reagovat
vladis271

fňuk, fňuk....

Reagovat
smazaný uživatel

tento rok vyhra PL Chelsea a buduci rok trofej nad hlavu zdvihne Steve Gerrard!!!

Reagovat
smazaný uživatel

urcite nedvihne to by sa v LFC musielo nieco stat

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší na "fanoušcích" Liverpoolu je že víc nesnáší Manchester než fandí Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle dvou idiotů nesuď všechny

Reagovat
papos182

Nejhorsi na fanouscich ManU je, ze jim caste vyhravani titulu v posledni dobe vytlacilo mozek z hlavy. Proste letos nejste nejlepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně je k smíchu jak kopou kolem sebe místo aby hledali chyby u sebe...jako rozmazlené děti

Reagovat
Boban

s tema titulama prisli i glorysmejdi... a jestli je beres jako rovnocenne fanousky, tak potes koste....

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
papos182

Tak glorysmejdi prisli i po titulech v 90. letech Ale jasne, ze neni fanousek jako fanousek.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Boban

jak vypada marodka chelsea? to budou bez DM i pristi zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

Essien 100% do konce sezony, Obi tuším taky... Takže na DM leda Deco nebo Belletti, škoda... Bral bych do zálohy klidně jednoho z nich místo Maloudy...

Reagovat
Boban

tak to ja bych tam nechal toho maloudu, dneska se mi tam libil

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobně tam bohužel zůstane...

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea bola proste dnes super a som stastny,som velky fanusik The blues

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEA bude majster!!!!!!!!!!!! come on chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

to ten liver nebyl schopný vyhrát?Jasně,vše svědčilo proti nim,ale ale.Myslel sem si,že bez ohledu na to,že pomůžou MUFC zaberou jak nikdy a bude to jazda od nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měli pomáhat MUFC spíš než CFC?

Reagovat
Boban

jejich vec, hrali uboze a dokazali, ze si letos tu LM nezaslouzi....

Reagovat
sejber

Crystal Palace

Reagovat
papos182

Reagovat
Chazy

Ti ten Wigan zase nevysel

Reagovat
smazaný uživatel

prozatim šťastnej konec

Reagovat
vladis271

Už mi lezete na nervy, že viac nenávidíme manU ako fandíme Liverpoolu? Akí ste vy pravoverní.

http://therepublikofmancunia.com/maybe-liverpool-fans-are-just-better- than-me/

Zaujímavá anketa a zaujímavý výsledok.

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mi zarucis, ze v tom hlasovali jen fanousci MU? A druha vec, co by me zajimala - zijes v Liverpoolu, ze citis tutez rivalitu mezi obema tymy jako fanousci v tom regionu?

Reagovat
Chazy

Si ale vem, ze mas totalne zpackanou sezonu v EPL.. chces na jejim konci jeste videt nejvetsiho rivala jak slavi titul a nebo radsi CFC? Ti stejne rivalitu nemaji zadnou. Podle me by na to hodne fandu MU koukalo tak, ze radsi prohrat a zakoncit posranou sezonu aspon skodolibym "lfc taky nic"..

Reagovat
vladis271

Reagovat
Boban

fans jsou jedna vec, druha je vykon na hristi... a to by snad hraci MU takhle nehrali... a kdyz uz, tak aspon dat mlade hrace a ne hazet masche na beka...

Reagovat
Chazy

To je zas neco jinyho no.

Reagovat
vladis271

No počkať, ale ty si čakal iný výkon? V čom bol dnečšný výkon íný oproti drvivej väčšine toho, čo Liverpool predvádzal v tejto sezóne? To ste čakali, že LFC vstanú v predposlednom zápase z popola a vybojujú Manchestru titul? Výkon odrážal celú sezónu. A Masch už pár zápasov na bekovi odohral.

Reagovat
Boban

posledni zapas na vlastnim hristi v sezone, jak si rikal, zpackana sezona... cekal jsem ze ho zahrajou nejak se cti a nasazenim, pro fanousky.... nevidel jsem ani jedno... ja dnesni pripadnou ztratu live bral jen teoreticky, prakticky mi prisla realnejsi ztrata s wiganem (neni po zapase EL, neni v krizi).... Masche jsem na beku videl jen proti atletiku... a na co si tam Rafa tahal degena, ci jak se jmenuje, kdyz ted dela s Maschem takovou prasarnu?

Reagovat
Chazy

My jsme v permanentni krizi, jsme schopni tam vybouchnout 5:0

Reagovat
Boban

tjn 5:0 a nebo vyhrat 3:2 v tom jste zajimavy, ale umite zahrat, pokud musite...a pristi tejden musite

Reagovat
Chazy

Tak na SB Wigan docela umi. Loni Lampard na 2:1 v nastaveni, predtim 1:1 po golu Heskeyho, 1:0 Crespo v nastaveno. Uvidime. Mne je vysledek toho zapasu ukradenej uz. Ale rad bych zitra vyhru nad Hullem.

Reagovat
Arbiter

statistika po sedmičkách mluví v náš prospěch

Reagovat
vladis271

Do Gerrardovej milimetrovej prihrávky sme boli trúfam si tvrdiť lepším tímom. Jednoducho sa to v hráčoch zlomilo. A ten výkon ja som to čakal, chýba tam kvalita...celá sezóna odohraná s dvomi DM a to úplne zbytočne, Maxi sa nechytá, Aqua sa nechytá. Torres je zranený. Kuyt na dobre organizovanú obranu CFC nemá. Skúste sa všetci pozreť na LFC nie z hľadiska mena, ale nato, čo hrá túto sezónu. Jednoducho hral 1. u 7. a mohol si zaistiť výhrou titul, kde naviac domácim o nič nešlo.

Reagovat
Boban

kvalita se nerovna nasazeni+motivace, a co se sezony tyce, tak koupite zranenyho hrace, kterej mel problemy i v SA a v PL se divite ze se nechyta, kdyz furt lezi na marodce... co se utoku tyce, meli jste Keana, ale toho jste nechali, tak se pak nemuzete divit, ze v utoku je pak Kuyt/Ngog...

Reagovat
vladis271

ja sa nedivím, že to tak je, ale divím sa Vám, že sa divíte, že Liverpool pos.al aj tento zápas

Reagovat
Boban

tady se tomu nikdo nedivi, divej se akorat laxnimu pristupu, ne vysledku...

Reagovat
vladis271

No predpokladám, že tá anketa je vypovedajúca, pochybujem, že server napadli scouseri a hlasovali len preto aby sa ukázali ako lepší fans než mufani.

A nežijem, len predpokladám, že podobne by tá anketa dopadla aj na EF, ak by fanúšikovia hlasovali podľa svojho svedomia. Mohol by som tu vystupovať, ako som si dnes prial výhru, ale nie som falošný a môžem povedať, že v situácii keď by prípadná výhra neznamenala nič, len stratu nálepky " spolunajlepšieho " anglického klubu som si, a teraz to vyznie naozaj tvrdo, prial prehru!

Reagovat
smazaný uživatel

Tím bych se moc nechlubil. A že o nic nešlo? Říká Ti něco hrdost? Říká Ti něco prestiž? Čert vem United nebo Chelsea, nesnáším jedny jako druhé. Tady jde pouze a jenom o výkon LFC.

Reagovat
vladis271

Ja sa tým nechválim, a napísal som, že to vyznie tvrdo. Ale myslím, že rovnako to cíti viacerí fans.

A hrdosť, prestíž? V akom zmysle, žiadny výsledok z dneška by ani trochu, vravím ani trochu neopravil katastrofálny dojem z tejto sezóny. Na tento zápas sa rýchlo zabudne, ale na sezónu nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi jasný že někteří z tvrdého jádra radši umřou, než aby viděli United nebo Everton na trůnu, já tento názor absolutně nesdílím. Pokud nás United předeženou, co na tom. O motivaci navíc, abysme je v tomto dohnali. Cokoliv, jen ne muset se stydět za odchozených 20 minut zápasu s modráky.

Reagovat
vladis271

Ja nie som tvrdé jadro...dokonca by som predýchal Everton pred nami. Každopádne si myslím, že toto nebol vypustený zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Právě protože k takovému jádru nepatříš, mě to u kohokoliv z ČR, SR překvapuje. Já jsem nenapsal vypuštěný, druhý gól Lamparda Live psychicky naprosto položil a ta snaha už byla marná a hráči si to moc dobře uvědomovali. Své sehrály krom tradičně špatného výkonu i dvě vynucená střídání, únava po čtvrtku a především výborná hra Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Carletto, jsi šampión .

Reagovat
Tsigi

ještě udělá double

Reagovat
smazaný uživatel

PAMATAJTE ! Uz len sezonu a sila Joseho "The Special ONe" Mourinha v pozicii managera ManU ovladne svet ! Tesim sa na Joseho namiesto deda na Old Trafforde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
Boban

manazer v MU boze, jen to ne...jako trenera dejme tomu, ale kdyby mel dlouhodobe ridit prestupy asi bych brecel...

Reagovat
smazaný uživatel

Víš ty, že já to United celkem přeju? 2-3 tituly získá a mužstvo půjde do ještě větších sra*ek, než ve kterých momentálně je...

Reagovat
Boban

Reagovat
Tomanatura

Kod je ve sračkách? Copak Mourinho by měl vliv na majitele?

Reagovat
smazaný uživatel

BLUE IS THE COLOUR, FOTBALL IS THE GAME

Reagovat
smazaný uživatel

*football

Reagovat
smazaný uživatel

hluboká myšlenka

Reagovat
smazaný uživatel

je dobré oddělovat Chelsea a fotbal..

Reagovat
Arbiter

když se na ten tým ani nedíváš, tak ho laskavě nekomentuj, pak jsi tu za blbce

Reagovat
smazaný uživatel

Rád budu za blbce, kterej tu bleje na Chelsea..

Reagovat
Arbiter

tak to mě mrzí

Reagovat
Tsigi

Reagovat
Losinho

Reagovat
Tomekcz

No co gratuluju Chelsea, my sme toho poztraceli az moc zase na zacatku.

Uz se tesim jak bude Carlo omlazovat

Reagovat
Boban

Nani dobre si stoupnul

Reagovat
Tomanatura

Proč zrovna on?

Reagovat
smazaný uživatel

dřevák jak se rozstřílel

Reagovat
kiwwi

Nani a drevak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

tam je cigan

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa nestane zázrak, budem musieť Chelsea pogratulovať k titulu,nutné dodať k zaslúženému.

Nám to asi prehrala absencia Wazzu ale tím nemá byť o jednom hráčovi,to je vždy na nič ..

Reagovat
Boban

at si ho nechaj, ja jsem zvedavej pri jejich titulu na jejich prestupni okno...

Reagovat
smazaný uživatel

Okaka

Reagovat
Arbiter

Líbí se mi na Carlovi jedná věc a musím se mu omluvit. Měl jsem ho za zkostnatělého kouče, jenž prosazuje svůj obvyklý systém hlava nehlava. A tak to i ze začátku sezóny vypadalo. Ovšem pak mě přesvědčoval o opaku, za což mu patří dík. I ty střídání už neprovádí až ke konci zápasu (budiž dnešní zápas výjimkou). Dokázal v průběhu celé sezóny, že se učit dokáže, že se z chyb učí a to je opravdu super. Titul ještě není doma, Carlo to po*rat může (to už ukázal taky během celé sezóny), ale máme to ve svých rukou. Doufám, že to hráči nevypustí a budou bojovat do krve. C'MON YOU BLUES

Reagovat
C-M@ster

Dalsi tutovka Berbatova. Doufam, ze tentokrat me webmaster nesmaze kdyz napisu, ze Berbatov je z formy. Berbatov a Owen jsou jedny ze slabsich kaufu SAF.

Reagovat
Tomanatura

Jono, Owen zadarmo byl fakt hrozný kauf..

Reagovat
Chazy

No zadarmo urcite nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

dostava jenom bonusy za odehrane zapasy, vstrelene goly... atd. atd. atd.

Reagovat
Chazy

Aspon ze tak.

Reagovat
smazaný uživatel

takže mu letos nikdo neplatí?

Reagovat
C-M@ster

Aha, tak ja myslel, ze ma plat obecne. Protoze bylo vic nez pravdepodobny, ze se zase zrani. To se s nekerejma hracema (Owen, Rosa, Fabregas, Torres, Van Persie, Solskjaer,...) tahne kazdou sezonu. No ale stejne na hristi s Rooneym zaras hrat nemuze, protoze si podvedome nabihaji uplne stejne. A kdyz chce hrat SAF nakonci hazard na 3 utocniky, tak to vyslo jenom na City of Manchester stadium.

Reagovat
Tomanatura

Ole býval zraněný hlavně až ke konci kariéry...

Reagovat
C-M@ster

Ale jakmile se zranil, zaclo se to s nim tahnout. Coz je i pripad Owena. A ti ostatni, co jsem psal, jsou snad kazdou sezonu. Ten Fabregas vzdycky prvnich cca 10 zapasu velka hvezda a pak se zrani, pak uz se nevrati v takove forme a pak se zase zrani.

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluju chelsea k zisku titulu, protoze ted je uz jen 15 procentni sance, ze by v poslednim kole s wiganem ztratila...

chelsea si titul asi opravdu zaslouzi za svoje vykony... (pokud to pristi kolo dovrsi)

je to skoda ze jsme titul neziskali zase mi, nebyt tech zraneni co se nam rozpadla obrana, tak jsme mohli byt jinde, ale co se da delat, doufam ze pristi sezonu budem silnejsi a ten titul a doufam i ligu mistru urvem

Reagovat
Tomanatura

Já se spíš obávám, že příští rok bude MU ještě slabší... Nejistota, jestli Rooney zopakuje super sezonu, o další rok starší Scholes, Giggs, Neville, VdS, Ferdinand... Bude záležet na tom, jak bude porbíhat transfer sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, preju si aby prisel lloris nebo akinfejev, do zalohy by mohl prijit treba young nebo sissoko a do utoku dzeka nebo nekoho jinyho, ale hlavne kanonyra misto trubky berbatova... pokud prijde, alespon nekdo z jmenovanych, budu spokojeny...

Reagovat
Godwinson

Sar prodloužil o rok, gólman pochybuju, že přijde ... a jo, Mohamed by se mi v United fakt líbil

Reagovat
Tomanatura

Vůbec nevím, o koho jde, ale asi to není moc kreativní hráč, co?

Reagovat
Tomanatura

Žiješ v iluzích, SAF prostě hráče za 20-30 mega nekoupí.

Reagovat
C-M@ster

Tak Rooney by mel tu "super sezonu" kazdou sezonu, kdyby se hralo na nej tak, jak ted. V repre se tak na nej hraje leta a goly strili furt.

Reagovat
Didier Drogba

♥Cukroušek♥ po tom,co dnes Chelsea vyhrála nad Liverpoolem a s velkou pravděbodobností získá titul

http://www.youtube.com/watch?v=YersIyzsOpc&playnext_from=TL&videos=XnApoCSPqD4

Reagovat
Godwinson

pěkně Chelsea, udělala mi dneska radost

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Tomekcz

Berbatov uz si dela srandu ?

Reagovat
mithro

berba

Reagovat
kiwwi

to snad neni pravda Berba...toto nie!!!

Reagovat
mickey mouse

nechápu proč fanoušci MU nadávají na Liverpool, vždyť si ten titul prohráli sami. To je vždycky největší hovno spoléhat se na druhé.

Reagovat
Godwinson

na ně může nadávat jenom pako, takže ty fanoušky MU spíš do uvozovek :)

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo konkretne na ne nadava krome Cukrouska?

Reagovat
Tomekcz

Berba

Reagovat
SunFells

Takhle špatně nasimulovaný pád jsem hodně dlouho neviděl

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

zalezi co si pod slovem nasimulovany pad predstavis... jestli sebe jak padas do zumpy, tak to potom jo

Reagovat
SunFells

Co ty jsi za kašpara... jak mu Giggs v tom pádu pomohl, když byl metr od něho? ...To na něj dýchl a Bardsley odpadl nebo jsi tam snad viděl ještě někoho dalšího?

Reagovat
kiwwi

jezisi ja to nechapem...to musi byt prekliatie

Reagovat
mithro

mne je ho uz hrozne luto

Reagovat
smazaný uživatel

To měla bejt redka pro Rooneyho!!!

Reagovat
mithro

berba sa uz dnes musi trafit to nie je mozne aby mal taku smolu

Reagovat
Tomekcz

jeste to kvuli nemu projedem to byly sance na hattrick

Reagovat
C-M@ster

Trochu smula, ale vic je to v psychice.

Reagovat
Mircu5

Nevím jestli se mám Berbovi smát nebo ho litovat, ale je mi ho spíš už líto, to musí být prokletí

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby se nevztekal a nevynechaval ty souboje a bojoval, kdyz prijde o mic, tak by mu to tam zacalo zase padat, to neni smulou...ani prokletim

Reagovat
kiwwi

Vidic

Reagovat
kiwwi

ty vole asi by potreboval kazdy po facke...to co hraju

Reagovat
Tomekcz

se jim ani nedivim, me to Berba taky znechutil

Reagovat
kiwwi

ale Fergie ho potlapkal ked siel dole

Reagovat
Tomekcz

fen si schoval do satny

Reagovat
mike.84

apeluji na všecky comrades aby nepsali kecy typu "haha titul je náš" nebo "červení tragedi, suck it" aby si na nas v případě našeho klopytnutí proti wiganu nesmsli

děkujeme stevie

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný, kdo tu prezentuje "Titul je Chelsea" jsou fanoušci United...

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Tomanatura

Kde'?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tenhle:

HeroTiso87-47

02.05.2010 17:32

Ak sa nestane zázrak, budem musieť Chelsea pogratulovať k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

A čo?Chceš snáď povedať, že keď Wigan dá Chelsea nebude to zázrak?

Reagovat
Arbiter

maxwell?

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Arbiter

"gratuluju chelsea k zisku titulu..."

Reagovat
smazaný uživatel

ano, gratuluju jim, protoze uz proste neverim ze bychom ho mohli vyhrat, a jak jsme uz psal dole, tak neverim, ze by neco tragickej wigan mohl uhrat... zase takovej optimista nejsem

Reagovat
Tomanatura

Týjo, toho teda je...

Reagovat
Arbiter

mi je to jedno

Reagovat
Tomekcz

a pozor misto berby tam je dalsi tragickej hrac = carrick

Reagovat
mike.84

haha řepka D: vidim že dnešní den nepřeje kapitánům

Reagovat
Tomekcz

OWEN

Reagovat
kiwwi

Hargyyyyyyyyyyy vitaaaaaaaaaaaj

Reagovat
fantomas

Hej, Chazy, West Ham ještě furt může sestoupit! Stačí, když teď Hull vyhraje třeba 11:0, West Ham pak vysoko prohraje v posledním kole a Tigers naopak dají Liverpool aspoň 5:0 a mělo by to klapnout. Naděje umírá poslední.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

tak má předpověď se naplnila, vše rozhodne poslední kolo

Reagovat
Swarley

respektive Wigan

Reagovat
fantomas

To neni poprvé, ne?

Reagovat
Arbiter

kdy to bylo poprvé

Reagovat
fantomas

Mám pocit, že už jednou Chelsea v poslednim kole nebo takle ke konci s Wiganem hrála, ne? Ale jen tahám z hlavy...

Reagovat
smazaný uživatel

snad si nemyslis, ze tragicky wigan utahne s chelsea alespon remizu

Reagovat
Tomekcz

mozna si to pletes s United, ty hrali na Wiganu posledni zapas a museli ho vyhrat

Reagovat
Arbiter

jojo, ale stačila tam remíza, bo my jsme taky remizovali

Reagovat
Tomekcz

treba se to bude opakovat

Reagovat
Arbiter

Co se bude opakovat? Tehdá jsme byli v opačném gardu

Reagovat
Tomekcz

ze Chelsea zas remizuje a my vyhrajem ale to je sci-fi realita bude asi jina

Reagovat
fantomas

No tak když se oba zápasy hrály paralelně, nemohli s tim asi moc kalkulovat...

Reagovat
Arbiter

samozřejmě, že ne, navíc to vyrovnání přišlo někdy ke konci mám takový dojem

Reagovat
fantomas

Tak tak, Kevinko v 90. minutě...

Reagovat
Arbiter

navíc tentokrát to bude jiné, Manchester musí bezpodminečně vyhrát, nám tehdy mohla stačit remíza

Reagovat
fantomas

Měli ste lepší skóre?

Reagovat
Arbiter

Ne, měli jsme stejně bodů, kdyby ManU prohrál a my vyhráli, tak bychom byli o bod před nimi. Skóre hrálo ve prospěch ManU

Reagovat
Arbiter

*remizovali

Reagovat
fantomas

Nechápu. Ani s tou opravou.

Reagovat
Arbiter

tehdy kolo před koncem jsme měli stejný počet bodů, jen horší skore, stačilo, kdybychom remizovali a ManU prohrálo. Kdybychom příští kolo prohráli a ManU remizovalo, k titulu mu to stačit nebude- musí bezpodminečně vyhrát, my jsme tehdy teoreticky nemuseli

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším, že zápas United byl 2:0, tudíž nebylo moc o co hrát... Škoda, v té sezoně jsem si titul přál nejvíce...

Reagovat
fantomas

Jo, tak United 2007/08 v poslednim kole, když se prali o titul zrovna s váma. Tak nejsem uplně blbej, jen sem si vás prohodil..

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

A Chelsea proti Blacburnu tuším? Nebo to byl někdo jiný?

Reagovat
Tomekcz

nebyl to Bolton

Reagovat
fantomas

Bolton.

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl, že to bylo na B...

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel si spíš předcházející zápas chelsea s wiganem...nějaké 34.kolo...hrála chelsea doma s wiganem celý zápas vedla a v závěru dával na 1:1 hesky....potom už žádný tým nezaváhal a stálo nás to titul....teda v posledním zápase hrála chelsea doma s boltonem a bylo to 1:1 jenže ten gol byl spíš důsledek toho že giggs dával druhý gol na wiganu a hráči chelsea se na to vyprdli a v poslední minutě dostali vyrovnávající gol

Reagovat
fantomas

Možná proto se mi to popletlo no, ale na mysli sem to neměl..

Reagovat
M0rb1D4S

Poslední kolo sezóny 07/08, Manchester hrál venku na Wiganu a měl stejný počet bodů jako Chelsea, ale lepší skore, takže pokud by vyhrál titul byl jasnej.. ale Chelsea doma stejně jenom remizovala s Boltonem, takže asi tak

Reagovat
fantomas

Už je to dávno vyřešený, Columbo...

Reagovat
Arbiter

to nemusí být až tak pravda, to samé můžu říct i o Stoke

Reagovat
Swarley

nebo o Manchesteru a Chelsea

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak Berba , toho musi asi slak trafit . Bohuzial no, ked to nejde tak to nejde...uvidime ci este dostane v MU sancu.

Reagovat
Tomekcz

tohle je voda na mlyn tem co ho nesnasi, ale uz me taky pomalu leze na nervy mel sance na 3 goly a vsechno to zahodil a bylo drama az do konce. V lete to bude urcite zajimavy jak se to s nim vyvine.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam taky pocit, ze Ferguson mu este da sancu a bude mu stacit Rooney, Berbatov, Owen, Macheda a ten mlady, co tam nedavno prisiel z Ameriky (aspon pokial viem). Ale aspon do zalohy by mohol prist niekto novy.

Reagovat
Boban

Owen tipuju skonci, jsou lepsi utocnici a zranenej je pravidelne, takze ma jeste mene prostoru...

Reagovat
Tomekcz

jo ten mexican, jeste tam je Diouf, ale porad to budou jen 2 utocnici do zakladu Berba+ Wayne a oni budou jen stridat, navic SAF zacal praktikovat 4-5-1 a to uz si nekopnou vubec a jestli se Berba nezlepsi, tak to bude zas jen trapeni. Musi prijit nakej tvorivej zaloznik, jinak to nejde

Reagovat
Boban

pokud ma hrat Berba, tak je tvurce nutnej, takze ti vychazi 1 hrac do zakladu...

Reagovat
kiwwi

Luka Modric

Reagovat
smazaný uživatel

Presne , chyba tam nejaky tvorivy zaloznik, ktory by tim potiahol, Rooney na to sam nestaci. A kedze SAF skutocne zvykne praktizovat system 4-5-1 (najma proti silnejsim superom), pochybujem, ze bude vyhadzovat peniaze za draheho hotoveho utocnika. A na Dioufa som uplne zabudol, takze ak aj Owen skonci, chybat im asi nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Berbatov predvedl opět stoprocentní výkon Tak co vy fanoušci,kteří se ho furt zastávaj,kde jste?Jsem zvedavej co si vymyslíte dneska na jeho obhajobu

Reagovat
kiwwi

tahaj ty saso

Reagovat
smazaný uživatel

Nic...z toho zivy nebudem . Ja mam na to svoj nazor a napisal som ho uz x-krat, stale si myslim, ze aj ked sa mu nedari a nedava goly, tak vie byt platnym hracom pre tim, jednoducho je z formy.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale divný,že je z formy už dva roky.Není to jen o gólech (to co spálil opět dneskaje vrchol jeho nemohoucnosti) je to taky o přístupu ke hře,nasazení...to všechno je u něj nulový.Co pan hrubas,kde máš svoje smajlíky a rozumy???

Reagovat
smazaný uživatel

Z formy urcite nie je dva roky, len nedava tolko golov ako sa cakalo. Co sa nasadenia tyka tak nemoze byt kazdy ako Rooney, to by sa tam asi pozabijali . Berbatov bude vzdy len Berbatov, to sa nezmeni. Osobne si myslim, ze ak by daval viac golov, nikto by si ani nevsimol, ze tolko nebeha.

Reagovat
Boban

tak on je hrac, ktery potrebuje spoluhrace v pohybu a sam je opak.... treba v Arsenalu by se chytnul, kde prave ve vapne maji problem....

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez si myslim, ze Arsenal by mu pasoval, ale pre Wengera je Berba uz moc stary (a asi aj drahy).

Reagovat
smazaný uživatel

Dokazes diskutovat nekdy i o necem jinem nez o strelecke forme Berbatova? Dnes se mu zapas nevydaril, o jeho strelecke produktivite byla rec uz tisickrat a nepamatuju si, ze by nekdy nekdo tvrdil, ze je s jeho produktivitou spokojeny. Ale presto: je to 12. nejlepsi strelec teto ligove sezony a vstreli branku prumerne kazdych cca 165 minut, coz neni zas tak spatna bilance. O jeho prinosu pro kombinaci taky rec byla nekolikrat, z toho pohledu se mu vetsi casi odehranych zapasu povedla. Navic ma evidentne jine ukoly v tymu, nez jake mel u Spurs, kde se hralo a spolehalo z velke casti na nej.

Reagovat
smazaný uživatel

Strucne a vystizne . Bohuzial, niekto to na prvy raz nepochopi, pripadne vobec...

Reagovat
smazaný uživatel

Co bys cekal od cloveka, ktery by chtel, aby Nani hral s Rooneym v utoku...

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty vies ? Mozno by Nani dal na hrote 30 golov a pri systeme 4-5-1 by Rooneyho uplne odstavil z hry . Kazdopadne aspon sme "Giggsovi" splnili zelanie a zastali sme sa Berbatova .

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám slov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak o Berbatovovi sem mluvil záměrně a čekal jsem až konečně uznáte,že sem měl pravdu s tim,že Ferguson vystrnadil teveze a nechal si Berbatova byla chyba a že berbatov není hráč pro Manchester United.Jak vidim toho se nikdy nedočkám,takže končim diskusi na téma Berbatov.Ještě bych byl rád,kdyby si na moje komentáře nereagoval,mysli si o mě svoje,já si budu myslet svoje o tobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Tevez by se letos mozna hodil v dobe, kdy byl zraneny Rooney, ale kupovat dalsiho utocnika za castku kolem 25 milionu by byl i na Manchester United moc velky luxus. Hledaly se skulinky, jak by se dalo dosahnout dohody s MSI, jenze nakonec to stejne ztroskotalo na tom, ze Tevez si na klubistu jen hral (coz neni prekvapive) a jeho jedinou prioritou byly penize. Pak uz nebyl duvod o nej usilovat. Rozhodne neni na miste mluvit o nejakem vystrnadeni Teveze, tim jen dokazujes, jak si mimo.

Chapu, ze sem te zaskocil tim, ze mam argumenty, kterymi si muzu podlozit sva tvrzeni a proto nechces, abych na tebe reagoval, ale ja te nechtel nijak zesmesnit, za to si mohls a muzes jen sam

Reagovat
Losinho

Kdyby šlo o peníze, tak by šel do Dubaje nebo Japonska. Jemu šlo o to zůstat v Anglii, pokud možno v Manchesteru.

Reagovat
Mindas

Tak předně jde taky o to, že tu mluvíš o Tevézovi. Že pustit ho byla chyba a místo toho nechat si Berbatova. Chápu tě, pač Tevéz má skvělou sezónu. Ale měl by si taky brát v úvahu fakt, že typologicky je Tevéz stejný útočník, jako Rooney a United by právě chyběl útočník typem a proporcemi Berbatova. Pokud by Tevéz hrál s Rooneym v základu, tak neustále jednomu z nich ubereš 50% místa a kvality, což už je problém. Nehledě na to, že Tevéz je zmrd a žoldák. Otázkou je částka, za kterou přišel Berbatov. Mohl přijít levnější Santa Cruz a nebo kdokoliv jiný, ale málokterý z nich disponuje, s takovou stavbou těla, výbornou přihrávkou a schopností jít do kombinace. Nevidím v jeho přestupu a práce pro tým problém, nebo spíš ty ho chceš až moc vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

On si hlavne mysli, ze mi to natre

Reagovat
Mindas

Tak mi sežeň na něj číslo. Já potřebuju natřít plaňky na plot.

Reagovat
fantomas

Začátečník.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mindas

Reagovat
Alberto Aquilani

Okaka

Reagovat
smazaný uživatel

Manažer Roy Hodgson popřel, že by se měl v blízké budoucnosti stát trenérem Liverpoolu. Hodgson sdělil, že ve Fulhamu, který se dostal do finále Evropské ligy, se cítí spokojený.

Len nech zostane!

Reagovat
Mircu5

Nevíte někdo kdo bude chytat místo Gomese ve středu? Prý je zraněný a nebude chytat, Cudicini je taky zraněný ne?

Reagovat
smazaný uživatel

buď Ben Alnwick nebo Jimmy Walker

Reagovat
smazaný uživatel

hm, takže boj do posledního kola. a koukám, že Stevie G zase předvedl svoji klasiku

Reagovat
kiwwi

neviem ci sa mi to len nezdalo ale nespiebali nahodou nasi fans hymnu pre Diega Forlana?

Reagovat
smazaný uživatel

Kterou mas namysli?

Reagovat
kiwwi

no pokial som nemal halucinacie tak som pocul Dieeego whoo-ooo, Diego whoo-oo

Reagovat
smazaný uživatel

A nebylo to na Nemanju? Tam je stejna melodie.

Reagovat
kiwwi

no ved prave ze najprv som rozoznal len melodiu tak som si myslel ze na Vidica spievaju ale potom som tam jasne pocul Diego, som si na 99% isty

Reagovat
smazaný uživatel

Je to mozne, protoze se tam vlastne tehdy zpivalo, ze he made scousers cry, a on je ve ctrvtek vyradil z Evropske ligy, takze predpokladam, ze si slysel spravne

Reagovat
kiwwi

a akoze davalo by to aj logiku ze mu spievali, kedze s nami vyjebali a on ich vyradil v EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
papos182

Porad nechapu, jak mohli Owls zase spadnout

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool je na tom jak Juve, no o něco lépe...Mají jisotu aspoň EL...ale že je to zklamání, to mají stejné

Reagovat
Chazy

Tak Stokies uz fnukaji za pokazeni tradice a nesouhlasi s dresem adidasu je fakt, ze na zadech ty pruhy chybi, vypada to divne.

http://www.footballshirtculture.com/10/11-kits/stoke-city-2010-2011-adidas-home-shirt.html

a Birminghamu uz fans taky vybrali..

http://www.footballshirtculture.com/10/11-kits/birmingham-city-2010-2011-xtep-kit-vote-winner.html

Reagovat
smazaný uživatel

Mne se ten dres Potters teda libi hodne. Na to ze je to Adidas, je hodne povedeny. Chapu, ze jsou zvykli na prodavace parku, ale urcite si zvyknou. I ten Birmingham je moc peknej, doufam, ze takhle bude vypadat ofiko verze

Reagovat
Chazy

No Stoke ma s Adidasem dlouhodobou smlouvu, tak si budou muset zvyknout

Reagovat
Chazy

Jinak bylo by hezky kdyby vic klubu umoznilo fandum zasahnout do vyberu. V nizsich ligach to nic zvlastniho neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

A uz jsou hotovy waivers, kdyz se podivas na sestavu a das si v kalendari zitrejsi den, tak vidis, co se povedlo. A ted uz by melo jit hrace brat primo z free agentu, bez jakyhokoliv bojovani o ne.

Reagovat
Chazy

A hefy si vzal hrace ktery pali jen proti levorukym pitcherum, moc chytry

Reagovat
smazaný uživatel

No ja uz se koukal a budes me nesnaset jeste vic. Mam Konerka za Winna, Pettitta free a Pennyho za McLoutha

Reagovat
Chazy

Ja vim ale ja taky nejsem nespokojenej, Barry Zito letos patri mezi nejlepsi pitchery. Kazdopadne ti to vychazi. Novacku s luckem.

Reagovat
smazaný uživatel

Houby luck

Reagovat
Chazy

No pravda, ted mel nejvetsi luck asi Hefy, kdyz sel na waivers prvni. Ale blbec si dal jako prvni volbu Liriana a ne Zita, takze spadnul do klina Chazymu.

Reagovat
hefy

Fuuu, ste všichni pěkný svině. To byli všechno moji hráči.

Reagovat
hefy

A bylo jasný, že když si dam první volbu Zita, tak nebudu mít Liriana. Každej ho měl hned jako druhej pick určitě. Já mu dal přednost, protože zahraje i RP.

Reagovat
Chazy

A to byl pro tebe Liriano cennejsi jak Zito?

Reagovat
hefy

Zařadil bych je na stejnou uroveň, ale Liriano u mě dostal přednost kvůli RP. Prostě díky nemu mam vlastně o políčko pro SP navíc, protože on to hraje často.

Reagovat
Mindas

Reagovat
kiwwi

nepaci sa mi ten golier

a ten Birmingham by som skor bral ten C

Reagovat
fantomas

Vybrali ten nejlepší.

Reagovat
soukup

achjo já chci proužky, celoproužkovaný dresy sou vždycky u všch týmů nejhezčí

Reagovat
Chazy

Moseees

Reagovat
smazaný uživatel

Vicky Moses!!!!

Reagovat
SunFells

Stojkovicova rozehrávka mizerná, ale nezdá se mi, že by ho to nějak vyvádělo z míry. Moses je hodně aktivní, zkouší to a dal krásný gól ...A na Nova Sportě ho Slavo Jurko přirovnal k Nanimu

Reagovat
Chazy

Ta nase obrana

Reagovat
Boban

setri sily na vikend

Reagovat
Chazy

Scharnie bude mi docela chybet.

Reagovat
SunFells

Takový puberťácký gesto na třicátníka

Reagovat
Chazy

Me to donutilo k usmevu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to nahodou hodne sympaticky gesto, pro Scharnieho coby mistra ucesu bylo naprosto idealni

Reagovat
hefy

''Radši se budu dívat na Bena''

Reagovat
Chazy

To se vylucuje?

Reagovat
hefy

Tak vlastně docela jo. Ty dva nešlo moc dobře skloubit.

Reagovat
kiwwi

ok takze Wigan si nacvicil gol v poslednej minute

Reagovat
fantomas

To je ta Velova pověstná koncovka.

Reagovat
fantomas

ROOOBIIIIIN!! Ten aby se proti Rovers netrefil.

Reagovat
C0br

Kdyz Wigan pristi tyden zopakuje vysledek, nebudu se zlobit.

Reagovat
smazaný uživatel

blbe...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že si dneska Wigan nevystřílel střelecký prach

Reagovat
smazaný uživatel

Titul ve správných rukou... Chelsea V PL je to JEN o CFC a M´U !!!

Reagovat
homeles8

a Boltonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Hull

Reagovat
fantomas

Vela. Stáhni ho už, na to se nedá koukat.

Reagovat
homeles8

link?

Reagovat
fantomas
Reagovat
homeles8

díky Ale já si dělal prdel, odkud mam stáhnout Velu Ale tak už se teda podívám, když jsi mi to tu dal

Reagovat
fantomas

Aha, nepochopeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

To by napsal "Stáhni ho už, na to se musíš koukat."

Reagovat
smazaný uživatel

njn, když ho boss postaví jednou za uherskej rok tak se od něj nedaj čekat zázraky, chybí mu hrozně zápasová praxe...příští sezóna hostování, pak se uvidí co s ním dál

Reagovat
fantomas

Nevim na co hostování, když jde jasně vidět, že do PL prostě nesedí. Tady jenom zabíjí svůj talent. Ukazuje to od samýho začátku...

Reagovat
smazaný uživatel

a myslíš že ho boss rovnou prodá? pokud jo, tak mi vrtá hlavou co v týmu pořád dělá denilson

Reagovat
fantomas

Achjo, zase "Fabianského panství"...

Reagovat
SunFells

vždyť zatím chytá více než dobře, tohle byl dobře haluzový gól a v té tlačenici to měl ku***** těžké

Reagovat
fantomas

Do té tlačenice hlavně neměl vůbec chodit, takže asi tak...

Reagovat
SunFells

Kolikrát do těch tlačenic už šel a dopadlo to úspěšně pro něj ...Tady se zkrátka neprobojoval a Dunn může děkovat bohu, že se ten míč k němu dostal. Stává se ..a nejen Fabianskimu

Reagovat
fantomas

Byly to snad stejné tlačenice? Bylo tam na sobě pokaždý natlačených asi pět hráčů? Nebylo. Tohle byla naprosto specifická situace, do které soudnej golman nechodí (předem neměl šanci balon vyboxovat opravdu do bezpečí, nešel tam ani pořádně rozhodně, zpevněnej). Že se to stává jinym, mě zrovna nezajímá, protože Fabianskimu se to prostě stalo a nemělo by.

Reagovat
SunFells

A proč by do toho míče nešel? Měl k němu blízko, akorát mu někdo zavazel a byl u toho později, tedy míč zasáhl ne zrovna ideálně ...Ale je to Fabianski, co by sme si nekopli že?

Reagovat
fantomas

Hodně vtipný, že zrovna já, kdo ho tu nedávno křečovitě bránil proti Counterovi (a nikdy zbytečně nekopu do Almunii, spíš se ho jako jedinej zastávám), sem teď označenej za vrchního kopače. Oh yeah!

Proč by tam nešel? Třeba právě proto, že tam byl chumel a pravděpodobnost, že se k míči v klidu dostane a vyboxuje do bezpečí (deset, dvanáct metrů!), byla mizivá. Vyústění pak bylo zcela logické, dalo se čekat. Fabianskiho největší slabiny jsou výkopy (ty taky dneska sere víc než jindy) a kontrola vzdušnýho prostoru, ta především. A ten druhej neduh se v celé nahotě ukázal minule proti Wiganu i teď, takže žádný překvápko. Proto to "zase" v úvodním příspěvku, už by na tom Fabianski měl fakt zapracovat...

Reagovat
SunFells

Co předvedl proti Wiganu, to předvedl i dneska, akorát to nemělo takový dopad ...To jediné bych mu vytknul, že chytá to, co má boxovat ...Šance dostat se k míči pohodlněji byla mizivá? To se mi nezdá, ale podívám se ještě na opakovačku. Já jsem dneska s Fabianskim hodně spokojený

Reagovat
fantomas

Já taky, co se zákroků (proti roztodivným střelám) týče, a to nadmíru...a i ve vzduchu působí jistěji než dřív, ale ten jedinej gól je prostě z největší části jeho, to mu nikdo neodpáře. A to je právě ono - on tři míče ztlumí nebo dobře vyboxuje, ale další prostě nedá a je z toho průser. Žádná jistota ani spolehlivost.

Reagovat
SunFells

Tohle teprve byla Fabianskiho chyba a to pořádná

Reagovat
fantomas

To je zase o ničem zápas. Co sme opět začali vyvádět po tom vstřelenym gólů, to je k nepochopení. Nemáme co ztratit, sme mocní lesapánové...hovno! Pozérství a zaslouženej trest.

K hráčům - Eboué plní do puntíku roli DM. Pokud Wenger zase nepřivede náhradu za Songa, Ebouého bych se jako přímé alternace rozhodně nebál. Zatim se mi tam líbil vždycky a líbí se mi i teď. Vela je samozřejmě děsný, neudělal VŮBEC nic, naopak každej míč k němu rovná se míč soupeři. Okamžitě v poločase střídat! No celá ofenzíva hraje nic moc, pod svý možnosti...

Vážně přemejšlim nad tim, že se na druhej poločas vyprdnu a těch 45 minut věnuju něčemu daleko užitečnějšímu...

Reagovat
homeles8

Reagovat
Nikikrew

Diaby hra Dm nie?

Reagovat
fantomas

To těžko.

Reagovat
SunFells

Takový provizorní DM

Reagovat
Nikikrew

tezko?mne sa zda ze komentatori anglicky hovori ze on ho hra,ved aj vidim ze je viac stiahnuty vzadu...ale zatial nic moc..AA23 na plac

Reagovat
fantomas

Diaby v první řadě DM není a dneska ho hraje určitě spíš Eboué než on. Dává to i větší smysl. Eboué zatim v Arsenalu hrál jen RB, RM nebo DM, tak proč by ho teď Wenger stavěl někam, kde ještě nehrál, přičemž nemusí a v klidu tam může dát Diabyho..

Reagovat
Nikikrew

asi mas pravdu dufam ze zacneme konecne aj hrat...

Reagovat
fantomas

Wohou, dobře Fab.

Reagovat
smazaný uživatel

Zákroky na Robinův levej kotník, to né!!

Reagovat
fantomas

Tohle jako neni faul? No to mě poser.

Reagovat
fantomas

Jinak kdyby obránci Arsenalu nebyli hloupí, tak si k soupeřům v tomhle okamžiku nestoupají a nechají Fabianského, ať se s tim pak vypořádá. Takhle tam byla akorát větší chumel a Fabianski nemohl vůbec nic dělat. K tomu potom přidejme slepýho rozhodčího a gól je na světě..

Reagovat
Janča4

takže mi chceš říct že měli nechat stát 3 hráče Blackburnu v malým vápně samotný?

Reagovat
fantomas

Jo...myslíš, že by si Fabianski pro ten centrovanej míč nedošel, když by se prakticky nemusel pohnout z čáry, aby ho vyboxoval?

Reagovat
SunFells

Defenzívá solidně hoří, především Silvestre ...a vůbec, o jeho rozehrávce by se neodvážil psát ani Stephen King

Reagovat
smazaný uživatel

ani Ledley

Reagovat
SunFells

Ledley by nenapsal zhola nic

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to myslis?

Reagovat
SunFells

Copak Ledley je autor hororových bestsellerů jako Stephen? Copak Ledley je vůbec spisovatel?

Reagovat
smazaný uživatel

Pockej, az zverejnim jeho denik, tak budu bohac

Reagovat
kubys

Kdoví, jestli Ledley vůbec umí psát.

Reagovat
smazaný uživatel

Skončils

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Z toho závěru by jeden blil ...Že by tam byla nějaká aktivita, nějaký pohyb hráče bez balónu, to se říct nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Blackburn!

Reagovat
fantomas

Haha, trapáčci.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli se přes nás dostanou Spurs, tak si hodím mašli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to se snad nestane

Reagovat
Devil

A to tu byl zhruba pred mesicem a neco clanek,ze Arsenal ma nejlehci los.(kdyz jeste bojoval o titul)

Reagovat
smazaný uživatel

no a v boji o LM měl zase nejlehčí los Liverpool....

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla škoda taková pěkná holka....

Reagovat
smazaný uživatel

V Baumaxu mají teď slevy na skvělý provazy. Citizens věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud ve středu Tottenham získá na City 3 body, tak dostane Woolwich pod tlak....

Reagovat
SunFells

V tom ale vidím velký problém ..získat 3 body v Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

statisticky je to velmi pravděpodobné - Tottenham to na City docela umí

Away

Played 9

Won 6

Drawn 2

Lost 1

Goals for 13

Goals against 7

Reagovat
SunFells

To bylo ale trochu jiné City, že?

Reagovat
Devil

Porad stejnej hnuj...

Reagovat
SunFells

Nene, tenhle je větší ...zároveň bohužel kvalitnější

Reagovat
Devil

Nerek bych-jejich nej hrac je mimo.

Reagovat
Mindas

Mimo? To je nějakej Brazilec?!

Reagovat
Devil

Ne,to je Given!

Reagovat
Mindas

Aha. Neboj se, on to ten "ostrostřelec" z Toga za 25 mil. liber rozstřílí hattrickem.

Reagovat
Mircu5

Jednoho přidá Tévez 2 a skončí to 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vzdyt Benjani uz je na hostovani docela dlouho!

Reagovat
Mindas

Reagovat
smazaný uživatel

Já četl Mido...

Reagovat
kubys

To je náš nejlepší hráč

Reagovat
Devil

Vzhledem k prvnimu zapasu na WHL v tom zas takovej problem nevidim.I pres to ze CityBank hraji doma.

Reagovat
smazaný uživatel

důležíté je, že v tom zápase "musí" jen jeden klub, a Tottenham to není - tzn. bez toho závaží se dobře hraje na rychlé brejky....

Reagovat
smazaný uživatel

Na boxing day to byla proti velbloudum absolutni parada, jeden z nejlepsich zapasu letosni sezony od Spurs, navic jsem od vyhry s Brums videl vsechny ligove remizy/prohry Spurs a ani jednou vyhru, proste mi to vzdy blbe vyslo, o to to bylo lepsi. od BAE asi nejlepsi match v sezone

Reagovat
smazaný uživatel

a teď si představ, že takový zápas prožiješ na Park Lane v tottenhamském kotli

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal arsenal....

Reagovat
herbage

Co k tomu říct? Snad jen, že jak už není o co hrát, na to všochni serou. Obrana totálně neexistuje a to co dnes předváděl Traoré byla parodie na levého obránce. Nechápu, proč nehráli Clichy, Song a Rosický. Vela se měl dnes možnost předvést, ale nepředvedl vůbec nic, bída s nouzí. Zbytek týmu rovněž nic moc. Jediný Theo se snažil, ale spoluhráči mu moc nepomáhali. Všechny góly zápasu z rohových kopů, to je v zápasech Arsenalu poměrně nevídané. Bránění standardek jako vždy nahovno, takhle to dál nepůjde. Traoré, Silvestre out, Vela nejspíš taky, i když šanci bych mu ještě dal. Jediná pěkná akce za druhou půli skončila na špatné koncovce Aršavina, ale celé to sehráli kklucí pěkně. Jenže to byla jediná vlaštovka. A Pedersen je pěkný prase a měl jít ven. Stejně tak Salgado už na to nemá a pomáhá si rukama, nohama a v tom vápně šel po míči rukou, to mohl být pokutový kop, i když bylo to takový nejasný a viděl jsem to ze špatného úhlu

Reagovat
smazaný uživatel

prý není o co hrát, ty zase brebtáš......

Reagovat
herbage

No vždy je o co hrát, minimálně o prestiž, ale 3/4 základu chybí, motivace chybí, každý myslí už na další sezónu a hráči jako Traoré či Vela dnes místo aby hráli s týmem, tak se snažili za každou cenu ukázat. Dneska Blackburn vyhrál zaslouženě

Reagovat
SunFells

On spíše narážel na to, že Spurs mají ještě teoretickou šanci Arsenal předehnat ..Ale stejně je nikdo nebere vážně, naivky

Reagovat
kiwwi

akoze za 2 kola (z toho jeden zapas so city) dotiahnut 11 golovy rozdiel?

Reagovat
kiwwi

jaj ta moja matika 67+6=72

Reagovat
SunFells

11 bodů za dvě kola, to bych si před Spurs kleknul i já ....

Reagovat
kiwwi

?

Reagovat
Devil

No,rek bych,ze prestiz uz je na druhym miste.Tady to zacina smrdet predkolem LM.

Reagovat
afc

to by najprv sliepky museli vyhrat v stredu,ze...

Reagovat
Devil

Uz jsem psal o neco vyse! No problemo.

Reagovat
afc

myslim si,ze vyhrat na City je velky problem..

Reagovat
Devil

Jak pro koho.

Reagovat
afc

pre 16 muzstiev z 18..

Reagovat
Devil

Kohouti to zmaknou.

Reagovat
Mindas

No podle názorů na EF, tak snad pro všechny. Teda asi krom dvou, kteří předpovídali výhru 3:0 a 3:1. Takže abych někomu zase nekřivdil.

Reagovat
Mindas

To ani Aston Villa neměla mít v sobotu "No problemo."

Reagovat
Mircu5

Tak ono je to celkem problém u nás vyhrát, zatím se ti podařilo jen dvěma týmům a to Evertonu, který měl v tu dobu nejlepší formu v PL a s United smolně opět v nastaveném čase, takže bych řekl, že je problém u nás vyhrát.

Reagovat
Devil

Staci plichta...

Reagovat
Mircu5

Vím, může se stát. Bude to velký zápas nejdůležitější pro oba týmy za celou sezónu, už se těším 21:00 ve středu

Reagovat
Devil

Aston Villa neni Tottenham.

Reagovat
Mindas

To ne, však před tímto kolem měli jen stejně bodů.

Reagovat
Mircu5

On myslel asi, že je lepší dopředu, tak to myslím taky já

Reagovat
Mindas

Je mi celkem u prdele, jak to myslel. City jsou dopředu zase lepší, než Spurs. No a?

Reagovat
Devil

Jj,to jsem videl loni na WHL!

Reagovat
Mindas

A to je nějaké měřídko? Od kdy? Tak hlavním ukazatelem je skóre a taky fakt, že hra se obou týmů od té doby dost změnila.

Reagovat
Devil

Tak nejake meritko to je!

Reagovat
Mindas

V čem? Napiš v čem. Jmenovat tohle utkání nebylo moc na místě, když tehdy City byly v krizi a manažer Hughes byl před vyhazovem. Nyní je situace "trochu" jiná.

Reagovat
Devil

V cem? A jaky utkani bych mel jmenovat....Hull vs Blackburn?Proste Tottenham uz meril jednou svoji silu s MC a vyhral rozdilem tridy.Tudis se podle toho da udelat nejake meritko i v pripade,ze v City byl nejakej problem ci co...na krizi se nevymlouvej ....

Proste kdyz to shrnu kolem a kolem,je pro me favorit Tottenham.....muzu se mylit,ale nevidim duvot,proc bych mel stavet City do role klubu,kterej bude dominovat!Jsem si jist,ze kohouti nejmene plichtu ukopou! Nic-budu muset spat-maminka pocita deti..

Reagovat
Arbiter

blbost, doma a venku to jsou úplně odlišné zápasy

Reagovat
Devil

Uplne ne!

Reagovat
Mindas

Pokud jde o kluby, jako jsou City a Spurs, které mají skoro nedobytné stánky, tak asi určitě!

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Devil

Porad je tam to asi...tudis neni vubec nerealne aby Tottenham Manchester vyloupil...k tomu nize-sorry,ale problemy City me nezajimaj.A na papire je jeden nejdulezitejsi fakt,ze Kohouti maj porad o bod vic,tudiz k vysnenemu ctvrtemu mistu maji bliz.To kdo jak bude hrat tady ted nevyresime,ale dle me City narazi!

Ted uz opravdu musim...cus

Reagovat
Arbiter

nereálné to není, ale Manc je proste favoritem...

Reagovat
Devil

Pro me ne...

Reagovat
Mindas

Ještě, že na tobě nezáleží.

Reagovat
Devil

To se da rict o vsech tady....

Reagovat
Mindas

Asi jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm...

Reagovat
Arbiter

o tobě se to dá říct s jistotou, hraničící s nekonečnem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Cukrousek a homeles?

Reagovat
Arbiter

Getzo a Padre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mindas

To není z tvé hlavy, že?

Reagovat
Arbiter

ne, vypůjčil jsem si to z té tvé

Reagovat
Mindas

Nesmysl, pač takovou kravinu bych tu nikdy nenapsal

Reagovat
Arbiter

samozřejmě, bo máš zkrat mezi mozkem a prsty

Reagovat
Mindas

Fakt?

Reagovat
Arbiter

jistě

Reagovat
Mindas

Vše, co přišlo z Ruska stálo za hovno, takže ani tento tvůj názor na tom nebude jinak.

Reagovat
Arbiter

pěkný blábol

Reagovat
Mindas

Kde?

Reagovat
Arbiter

zatím všechno, co jsi napsal

Reagovat
Mindas

Ale jdi ty brepto.

Reagovat
Arbiter

kam?

Reagovat
Mindas

To by si chtěl vědět. Ti to řeknu a budeš mě chtít vzít s sebou.

Reagovat
Arbiter

jasně, nejsem samostatný tvor

Reagovat
Mindas

Oki, pane NeTvor.

Reagovat
Arbiter

asi bys měl chodit na kurzy pro porozumění psaného textu

Reagovat
Mindas

No jo, asi... S tím na mě nechoď. Já mám rád rozhodné a nekompromisní lidi. Buď jo, nebo ne. Žádné "asi!"

Reagovat
Arbiter

v tom případě nikam nechoď, ještě bys tam dělal ostudu

Reagovat
Mindas

Tak tohle bylo z kategorie slabších. Ale nevadí, stane se... někdy.

Reagovat
Arbiter

tak, úkol splněn, 900. pro Celsea, proto už přestanu spamovat, měl by sis ze mě vzít příklad

Reagovat
Mindas

Viz. dole.

Reagovat
Mindas

To "asi" tam bylo schválně, jako takové to: "Ne vole, asi!" Favoritem jsou City, pač mají výhodu domácího prostředí a mají min. ztrátu na Spurs. Ale jak to bude ukáže až zápas.

Reagovat
Arbiter

pokud není tým v totálním rozkladu a hrajou přiblížně stejně kvalitní týmy (a ani to nemusí být), tak jo...

Reagovat
Devil

duvod..

Reagovat
Mindas

Tak když City procházelo hlubokou krizí, které vyustilo až změnou manažera, tak pravě se z toho moc měřídko dělat nedá, nemyslíš. To už větším měřídkem jsou jejich víkendové zápasy, kde větším skórem vyhrálo City, a to i proti papírově silnějšímu soupeři, než měli Spurs. A především tou útočnou potencí jsme začali tuhle debatu, kde na tom jsou líp City, a to i na papíře.

Reagovat
Mircu5

Jo máš pravdu, rozhodne se ve středu a je jedno kdo dal kolik gólů a kdo kolik obdržel, my jsme ve výhodě, že hrajeme doma, oni jsou ve výhodě, že jim stačí remíza.

Reagovat
Mircu5

To není, ale věřím, že naše obrana bude pozorná a nebude je moc pouštět do šancí, navíc jim asi bude chybět Gomes i Cudicini.

Reagovat
Devil

Vam zase Given.

Reagovat
Mindas

Reagovat
Mircu5

Ale my jsme to bez něj zvládli, jsem zvědavý na Tottenham jak si poradí.

Reagovat
Devil

Otazka je,jestli to zvladnete zase.

Reagovat
smazaný uživatel

FA určitě udělí další výjimku a Saar Gomese slušně nahradí....

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

pokud vim, Clichy, Song a Rosa jsou na marodce

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono samozřejmě JE o co hrát, ale hráči na nějakou prestiž či rivalitu očividně se*rou.

Reagovat
Boban

co chces od zoldneru?

Reagovat
fantomas

Já vám to řikám furt, že Traoré levýho BEKA hrát prostě nemůže. Měl by jít pryč, někam, kde se podívá do zálohy, případně na křídlo.

Reagovat
Counter

Fabianski je jednoduše měkota. Místo toho, aby řádně Sambu nebo Robertse profackoval, pokopal a zboural, se groteskně snaží na brankové čáře došáhnout zestoje jednou rukou na míč. Tohle mu možná projde někde v Portugalsku, ne v PL.

Vela i Traoré zahráli špatně, ale co jiného čekat od hráčů, kteří dobrý půlrok nenastoupili ani na minutu. Takový Nasri jako pravidelný člen základu zklamal svou nemohoucností mnohem víc. K Silvestremu je škoda se vyjadřovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Až teraz som si uvedomil ,že s týmto kádrom sme hrali aj proti Barcelone Jednoducho chýbala motivácia akýkoľvek zápal a čo je najhoršie 3aja zo 4och našich obrancov podľa môjho názoru na taký tým ako je Arsenal nemajú Už to treba nejak ukopať a na novú sezonu sa svedomito pripraviť ,posily treba ale dal by som šancu aj Jackovi ,ktorý sa vráti z hosťovačky ,práve takého energického hráča nám treba a bolo to vidieť aj dnes

Reagovat
kubys

Stejně bude vtipné, že o týmu v LM rozhodne v posledním kole WHU a posune se tak na konečnou 14. příčku.

Reagovat
smazaný uživatel

To neni vubec vtipne, ja si u toho okousu nehty

Reagovat
hefy

14. bude po výhře nad Chelsea Wigan.

Reagovat
kubys

Jasná remíza s tím, že Rodallega dá hattrick a donutí Beniteze jej koupit.

Reagovat
hefy

Rodallega dá hattrick a na všechny goly mu nahraje Maynor, Rafa je koupí oba, protože vidí jak se sehraní, ale protože to jsou velmi důležité součástky týmu, tak bude muset vysolit tak 30 mega.

Reagovat
SunFells

Maynora už rozbíjí prasátka Bruce ne?

Reagovat
SunFells

*Na Maynora

Reagovat
Boban

a za pul roku je oba proda za 15M

Reagovat
smazaný uživatel

je to takové déja-vu - opakování konce sezóny 05/06 - jen se tentokrát v Uptonu neposere Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, Tot*nham to totiž posere ve středu na Eastlands a následně pak na Turf Moor.

Reagovat
smazaný uživatel

ty se hlavně starej, aby tě v sobotu nerozbrečel Wigan

Reagovat
smazaný uživatel

proč Tottenham hvězdičkuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

To slovo se mi celé píše špatně.

Reagovat
Arbiter

páč je to sprostá drůbež

Reagovat
smazaný uživatel

tak pro nás ano, ale pro vás?

Reagovat
Arbiter

drůbež jako drůbež

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si hrajou na důležitý klub

Reagovat
Arbiter

teď se ale nemluví o vás

Reagovat
smazaný uživatel

Nesyč

Reagovat
Arbiter

a ty zas nebuď sebestředný

Reagovat
smazaný uživatel

res only one team in Lon...

Reagovat
smazaný uživatel

Neznám tým, kterej bych nesnášel více...snad už jen Baník.

Reagovat
smazaný uživatel

já teda nevím, ale být fanouškem Chelsea, tak mě Spurs vůbec nezajímaj.

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

Na druhou stranu tam ta sportovní rivalita je obrovská, v rámci hools je ta rivalita zas největší s WHU a Millwallem...

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo ovšem až moc nádherné

Reagovat
smazaný uživatel

U mě ta je nenávist k nim způsobená i proto, že se oni docela dost hlásí k judaismu a mě je tahle víra strašně nesympatická. Na tohle téma se tu ale bavit nechci.

Reagovat
kubys

Jehovo...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ani náhodou.

Reagovat
kubys

Nepochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

v pohodě.

Reagovat
kubys

Jinak je velice zajímavé posuzovat judaismus, protože moc nepředpokládám, že jsi přečetl ať už Tóru nebo Talmud.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych ho neřešil, vždyť to je jen takový malý český zaprděný blbeček.....

Reagovat
Arbiter

a ty jsi pseudožid, nevím, co je horší

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně nejhorší je být přiblblý čukotkář.......

Reagovat
Arbiter

Než přiblblý pseudožid? I don't think so...

Reagovat
smazaný uživatel

na takhle těžce intelektuální debatu bohužel nemám duševní kapacitu.....

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem na to čemu fandím a věřím hrdej.

Je to lepší než nějaká přiblbá drůbeží chátra, která je každým rokem tak akorát pro smích. A ještě ti fanoušci s iq blížící se ani ne stovce, kteří jsou dokonce hrdí na to svoje židovství. Na facku...

Reagovat
Arbiter

trochu bych tě poupravil- kteří si hrají na židy a jsou na to hrdí

Reagovat
smazaný uživatel

musí být fajn pocit věřit v ruskou matrjošku na hraní, zbytek tvého výplachu jen vypovídá o tvé duševní ubohosti, holt typický vyfrustrovaný čukotkář s xenofobními sklony se nezapře....holt, ubohý klub, ubozí fans....ale to už je váš boj...

Reagovat
Arbiter

musí být fajn dělat ze sebe za každou cenu žida

Reagovat
smazaný uživatel

kdo ze sebe dělá žida? Jediný kdo tady ze sebe něco dělá jsi ty......bohužel děláš ze sebe vola....a o tom tvém modrém kamarádíčkovi ani nemluvě, ale to už je vyšší level...

Reagovat
Arbiter

jistě, jistě...

Reagovat
vodka

a víš, že Abramovič je taky žid?

Reagovat
smazaný uživatel

to je pro toho pohlupavého pokrytekého xenofoba jen ta pověstná výjimka, která potvrzuje to jeho pravdilo, tudíž to pro něj není relevantní informace ....

Reagovat
kiwwi

tak tento topic ma pobavil

Yes, Lukasz Fabianski Was Terrible But He Wasn't The Only Clown In Red-And-White Against Blackburn Rovers

Reagovat
smazaný uživatel

But it was the lack of resilience, the failure to deal with pressure and an aerial bombardment that was so inevitable it may as well have come emblazoned with a siren and flashing lights that was so dispiriting for the Gooners who had made the long journey up the M6.

Reagovat
kiwwi

cely clanok dobre autor napisal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

800. pro Arsenal

Reagovat
kiwwi

Arsene uz vyplakava

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
kiwwi

Their main purpose was to stop the goalkeeper getting to the ball, not playing the ball. Both times that happened. He [Fabianski] had no chance, he was pushed every time.

Reagovat
smazaný uživatel

A nemá v tomhle snad pravdu? Řekla bych, že bylo očividné, jak se na Fabianského vždycky nahrnuli. Allardyce tuhle taktiku ve svém vyjádření nepřímo potvrdil.

Každopádně Arsenovo vyjádření pokračuje...

"But that does not take away from the fact that we were not good, but that’s completely unfair for me. “

"Blackburn defended well. They were sharper in the fight than us. In the one-versus-one they were on top of us. I believe as well we were unlucky because there was a penalty on Van Persie in the second half at 1-1. It could have gone both ways, but overall Blackburn was sharper in the duels and in the fights than us. And then it becomes very difficult to win football games.”

Reagovat
kiwwi

jasne ok, priznal ze Blackburn hral dobre ale ja som na tej taktike pri standardkach nevidel nic zle...podla mna to robili len preto lebo vedeli ze Fabianski je slabucky a proste nebude vediet co ma robit...naozaj by som chcel vidiet co by s nimi urobil lepsi brankar...bud by tu loptu s prehladom vyboxoval alebo by si vypytal faul...ale henten tam len stal a kukal sa jak bager na tvrdu hlinu

Reagovat
smazaný uživatel

Backburn

Reagovat
mike.84

nemám je rád ale tedkom mi udělali radost :)

Reagovat
Nikikrew

K zapasu sa radsej nevyjadrim...koniec sezony bude pre nas vykupenim,troska obmeny kadra,dobra priprava cez leto a moze sa zacat dalsia sezona...nebudem hovorit ci uspesna uz ma to unavuje radsej sa neham prekvapit a nebudem hovorit predsudky dopredu aj tak na to mozno doplatime.Tento rok by som doprial titul asi chelsea,zasluzi si to...mozu dakovat novemu trenerovi

Reagovat
C-M@ster

Arsenal na 4. flek. Jeste 1 prohra a Manchester City 2 vyhry.

Tevez nakonec kral strelcu 4 goly do site Tottenhamu, 3 west-hamu.

Reagovat
SunFells

A za 2 zápasy, že daj 9 gólů a žádný nedostanou? No jsem zvědavý

Reagovat
mike.84

arsenal ted ještě totáč vyhraje poslední 2, fulham se proti těm tragedům hece a wenger uschne na 4.

Reagovat
SunFells

vymeň si trenýrky až se probudíš

Reagovat
smazaný uživatel

zalez.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry za možná blbý dotaz, ale rozhoduje na konci vzájemný zápas nebo skóre?? aby to kanonýři uhájili

Reagovat
smazaný uživatel

skore

Reagovat
Tomekcz

To ze Arsenal spadne na 4. misto je asi tak realny jako titul pro United

Reagovat
kiwwi

tak to sa maju coho obavat

Reagovat
Devil

Reagovat
Mindas

Asi jo...

Reagovat
Mindas

Reagovat, kurva!!!

Reagovat
Arbiter

a nebýt sprostý jak dlaždič, že jo...

Reagovat
Mindas

To jo, to nebuď. Já taky nebývám.

Reagovat
Arbiter

jo, vlastně, ten nade mnou je tvoje mezidimenzionální dvojče, že jo

Reagovat
Mindas

Nevím, nezajímá mě u koho klečíš, a kdo nad tebou s úsměvem ve tváři stojí.

Reagovat
Arbiter

neviděl jsem zatím žádného chlapa, který by se při bombě do koulí usmíval

Reagovat
Mindas

Hm, nedokážu posoudit. Já zatím viděl jen bombu do plynového vařiče, takže fakt nevím.

Reagovat
Mindas

Reagovat

Reagovat
Arbiter

[reagovat]

Reagovat
Mindas

Nekul očima, blbne mi dnes net a skáče mi to z "Reakce" na "Nový komentář", když mám dýl rozepsáno.

Reagovat
Arbiter

výmluvy, jen se přiznej, že neumíš reagovat

Reagovat
Mindas

Tj, já tu dnes vlastně píšu poprvé a vůbec to neumím.

Reagovat
Arbiter

no vidíš, a pak, že ti to blbné

Reagovat
Mindas

Nj, blbné.

Reagovat
Arbiter

není nad to, zdůraznit to "e"

Reagovat
Mindas

Ne-e.

Reagovat
smazaný uživatel

na Arsenalmánii zvažují, že na zápas s Fulhamem vyvěsí banner: "Enough of this sh*t, Arsene" ale pochybuju, že na to budou mít dostatek odvahy.

Reagovat
smazaný uživatel

No, bylo by to důstojné rozloučení s touhle sezónou

Reagovat
smazaný uživatel

pořád to mohlo být mnohem horší, mohli jsme být Liverpool...

Reagovat
fantomas

Proč by neměli odvahu? Co jim za to hrozí? Bylo by to stylový náhodou..

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť víš, že u nás se ta přímá kritika tak nějak nenosí. Hodně jich dělá hrdiny, ale na zápase je to vždycky stejně "Only one Arsene Wenger"

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arbiter

900. pro Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mindas

Arbiter se přidal ke skupině Čukotka.

Před 5 minutami . Přidat komentář . To se mi líbí . Přidat se ke skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Reagovat
honziss

Uživateli honziss se líbí příspěvek uživatele Mindas

Reagovat
Devil

Reagovat
Devil

Tak kdo mel pravdu?

Reagovat
Mindas

V čem? Ještě si to nenapsal do komentářů u článku o zápase Jablonec vs. Teplice, jinak to máš možná už všude.

Reagovat
Devil

Poctivost je moje gusto...

Reagovat
Mindas

Aby si neměl ve svém srdci pusto...

Reagovat
Devil

Stat se muze vsechno....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele