37. kolo
03.05.2010 14:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Hull City 2:2

Sestup Hullu je definitivně stvrzen. Tigers sice dnes na Wiganu sahali až do posledních minut po výhře, ale ve druhé minutě nastavení jim jí vzal Gohouri. Po remíze 2:2 má Hull před posledním kolem nedostižnou pětibodovou ztrátu.

Hostující Dawson byl u zrodu první vážnější šance v 15. minutě. Z levé strany prostrčil míč na Kilbanea, ten vrátil Atkinsonovi a mladý záložník povedenou levačkou z voleje vypálil. Bohužel pro něj ale šel míč přímo do Stojkovičovy náruče. O šest minut později se Vennegoorova tečovaná střela dostala ke Kilbaneovi, který však levačkou branku těsně minul. Po půlhodině hry se dostal ke slovu také Wigan, Mouyokolo však obětavým zákrokem zastavil Rodallegu. O pár sekund později už však Latics prolomili dosud bezbrankový stav. Victor Moses pronikl z levé strany do vápna a přesnou ranou otevřel skóre.

Ve 36. minutě mohli domácí pojistit vedení. Rohový kop Watsona se nakonec dostal až k Mosesovi, který stál zcela osamocen pár metrů před brankou, ale míč mu trefil stojnou nohu a šance byla zmařena. Za neproměněnou gólovku Wigan krutě zaplatil čtyři minuty před poločasem. Stojkovič si sice s první střelou poradil, ale míč vyrazil pouze ke Kilbaneovi, jenž ho poslal zpět na Atkinsona a ten hlavičkou srovnal.

Krátce po změně stran se měla pískat penalta, když ve vápně zahrál rukou Figueroa, ale píšťalka sudího Phila Dowda zůstala němá. Mezi 55. a 60. minutou rozpoutali domácí neuvěřitelnou ofenzivní smršť, kterou Hull jen se štěstím přežil. Vše začala slušná kombinace Mosese, Watsona a Gomeze, na jejímž konci byl střílející Rodallega. Jeho pokus ale zastavil znovu obětavý Mouyokolo. Vzápětí Latics rychle rozehráli standardku, míče se zhostil Rodallega, ale napálil míč těsně nad branku. A do třetice Wigan. Míč měl opět Rodallega, vrátil ho Gomezovi a ten akrobaticky zakončoval. Jenže opět nad branku.

Hull se z velkého tlaku rychle oklepal a v 63. minutě udeřil. Cairneyho trestný kop sice trefil hned prvního hráče, ale nakonec se k němu míč vrátil, on ho posunul na Boatenga a ten ho posadil na hlavičku Cullena, jenž poslal Tigers do vedení. Radost ze zisku třech bodů jim ale nakonec v 92. minutě sebral Gohouri, který využil Scharnerovy asistence a upravil na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele