37. kolo
01.05.2010 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton přišel o naději, vinou remízy se Stoke je ze hry o poháry venku

Everton si příští rok v evropských pohárech nezahraje. Rozhodla o tom dnešní monotónní remíza se Stoke City. Nejlepší příležitost zápasu však měli domácí, kterým duel bez větších šancí a pořádné kvality vyhovoval daleko spíš. Toffees byli opravdu blízko udržení si šance na EL jen v jediném případě - když Jagielkův gól nemohl být uznán pro spoluhráčovo postavení mimo hru.

První dějství parametry toho nejlepšího, respektive prvoligového anglického fotbalu zrovna nesplňovalo. Více ze hry v něm nicméně měli Potters a také z jejich řad se rekrutoval původce vlastně jediné slušné šance zápasu. Ovšem po Fayeho přistrčení Fuller zacílil jen přímo do náruče Tima Howarda. Nehledě na to, že i kopa Delapových autů mohla klidně vést ke gólu. Everton byl naproti tomu Stoku sice vyrovnaným soupeřem, avšak pověst jednoho z nejlepších jarních celků Premier League (vlastně jen MU je v tomhle směru úspěšnější) určitě nepotvrzoval. Víceméně jediným výrazným činitelem v jeho dresu byl v první půli Victor Anichebe. Ten dvakrát střílel - jednou slabě na Begoviče, podruhé hodně mimo - a jednou ještě na opačném konci hřiště blokoval Bainesův pokus.

Druhý poločas začal o poznání slibněji a hned na jeho začátku jsme byli svědky největší příležitosti utkání. Tu vypracovalo pro Delapa duo Sidibé-Etherington, domácí záložník ale v ideální pozici a nikým neobtěžován nepochopitelně minul. Everton se vzápětí konečně probral a začal hrát alespoň trochu jako mužstvo, které nenašlo přemožitele v devíti předchozích utkáních. A zase byl vidět Anichebe. Nejprve se po zákroku Shawcrosse marně dožadoval penalty, později zase kroutil míč pár centimetrů vedle tyčky. Nejblíže gólu se pak Karamelky ocitly v 72. minutě, kdy Jagielkova hlavička nebyla uznána gólovou vinou Anichebeho ofsajdového postavení. Jakkoliv se posléze Moyes čertil, jeho rozčilování nebylo oprávněné a hlavně ani vlivné. Everton tak v jednom utkání vyrovnal svůj dosavadní rekord Premier League v neporazitelnosti a zároveň přišel o jakoukoliv šanci, že se příští rok podívá na prkna, která znamenají Evropu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Mircu5

1:2

Reagovat
niflheim

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

bodík dobrej a včera tři... Jupííí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele