37. kolo
03.05.2010 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal utržil další ostudu - po Wiganu padl i v Blackburnu

Wengerova vize o nevypuštěném finiši dostála první trhliny hned při prvním kroku. Arsenal se spokojil s pouhým jednobrankovým náskokem na Ewood Parku a výměnou za to odtamtud odjíždí s prázdnou. Blackburn tak letos na vlastní půdě nenašel v řadách věhlasné Big Four žádného přemožitele.

Uvolněně začal Arsenal s plněním papírové povinnosti, a sice s přehráváním Blackburnu Rovers. Proti němu si hned ve čtvrté minutě vypracoval ohromnou šanci, kterou nepochopitelně spálil Vela. Walcottův centr nezvládl ani ze čtyř metrů nasměrovat do odkryté klece. Ovšem hned za dalších deset minut se už před Robinsonovou brankou definitivně chumelilo. Prosadil se expert na Blackburn Robin Van Persie, když využil Sagnou tečovaného centru od rohového praporku a přesnou hlavičkou potvrdil, že na Rovers umí líp než na kohokoliv jiného. Domácí se naopak dlouho dostávali k ohrožení soupeřovy svatyně vlastně jen díky Pedersenově levačce a jeho vytříbeným přímým kopům. Hned ze dvou totiž dotyčný Fabianského pořádně prověřil - první ránu Polák ztlumil na prsou, druhý střílený centr dokázal vyrazit pouze na roh. Boom přinesla až 44. minuta, kdy se do vřavy ve vlastním pokutovém území zbytečně pustil Fabianski, míč vyboxoval jenom na protivníkovy kopačky a po dotyku tří borců v modrobílém se míč dostal do jasné střelecké pozice k Dunnovi. Ten se nemohl mýlit a divákům poté na prstech názorně ukázal, že zrovna oslavuje svůj desátý gól v sezoně.

Arsenal se očividně jednobrankovým náskokem nechal snadno ukolébat a z letargie ho nevytrhla ani patnáctiminutová pauza. Okamžitě po jejím vypršení si totiž za obranu zaběhl Pedersen (sic vybíhal z těsného ofsajdu, mohl pokračovat) a v souboji tváří v tvář nechal vyniknout Fabianského. Polský brankář se musel činit i proti Hoilletově bombě, která přišla hned vzápětí díky Diabyho strašidelné ztrátě míče na ose hřiště. Překvapivá pasivita Londýňanů pak byla konečně znovu potrestána v 68. minutě, ovšem ne úplně férovou cestou. Hráči Blackburnu se totiž při rohu v několika lidech nashromáždili kolem brankové čáry, utvořili tak val, přes který se Fabianski nemohl dostat k centrovanému míči, a toho záhy využil hlavičkující Samba. Je otázkou, zda v tomto případě nebyla narušena práva brankáře, ale i kdyby ano, nemění to nic na tom, že se Rovers právě ujali vedení.

Závěrečná dvacetiminutovka se nesla v dosti rozpačitém duchu. Arsenal se zrovna nesnažil, spíš si jen hrál na to, že mu na konci nějak záleží. Blackburnu zase stačilo bránit a on rozhodně nehodlal přidávat něco navíc. Výsledkem tedy byla křečovitá snaha Gunners vytlouci ze sebe ještě něco víc než jen bezduché posouvání balonu na soupeřově půlce. Nepovedlo se a Arsenal tak Ewood Park opouštěl s potupnou prohrou 1:2 na kontě.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
justcall

okey první zápas 6:2 a teď padne o polovinu gólů méně .. 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
justcall

dobrej tip

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, překlik

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože nemůže být Arsenal níže? Kdyby 2x prohrál a Tottenham by 2x vyhrál, tak by byli před něma ne? Jinak si ale stejně myslím, že Arsenal vyhraje. tip 1:2 ... jeden gol da RvP =)

Reagovat
cepinzcegamy

klasická arsenalská plichta venku a k tomu plichta wiganu. 10:1 jak vyšitejch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele