37. kolo
01.05.2010 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Portmouth zapomněl na blížící se finále a dal všechno do výhry nad Wolves

Portsmouth se s domácím publikem rozloučil nejlepším možným výsledkem - jasným vítězstvím. S jistotou sestupu už neměli o co hrát, přesto zachráněné Vlky v plné polní přejeli jakoby nic. Grantův risk, kdy nasadil všechny ofenzivní klenoty a nešetřil je na finále FA Cupu, se tak alespoň z polovice vyplatil.

Chuť Pompey vyhrát opět před vlastními diváky jenom posílila brzká branka Dindaneho. Ten se před zraky svého reprezentačního kouče Erikssona vrhnul po Brownově centru ze standardní situace a nikým nebráněn otevřel skóre už ve 20. minutě. Portsmouth potom pokračoval ve spanilé jízdě za třemi body, na tápající Wolverhampton nehledíce. Hahnemann tedy musel postupně likvidovat volej Boatenga a "nízkopodlažní" ránu Piquionneho. Ačkoliv ovšem Wolves doposud byli zaměstnáni vlastně jen (bezúspěšným) krocením domácí "fantastické čtyřky" ve složení Dindane-Piquionne-Boateng-Utaka, povedlo se jim ještě do poločasu vyrovnat. Po nepříliš výrazných pokusech Biy a Jonese z přímého kopu už přišla ojedinělá situace po standardce a vyrovnaný stav. James se sice činil - zlikvidoval hlavičku Zubara i následný pokus Doylea - ovšem na okamžitý útočníkův reparát už stačit nemohl.

Ani vyrovnávací branka Portsmouth nezlomila. Jenom čtyři minuty mu zabralo vzpamatovávání se z tohoto úderu. Krátce před přestávkou se zprava do středu uvolnil Utaka a při zemi vrátil domácím zaslouženou výhodu. Druhá půle se pak odvíjela v dosti uvolněném stylu. Útočilo se na obě strany, přičemž první šanci má na svědomí hostující Doyle. Ten z otočky vypálil do břevna a dorážku pak Ebanks-Blake zahodil mimo tři tyče. Do třetice všeho nešťastného si pak na Jamese nepřišel Foley se svou jedovatou bombou, a tak zahřmělo na opačném konci hřiště. Střídající Diop se zprava opřel do centru a našel Browna, který skrze Foleyho nohy propálil i Hahnemanna. V závěrečné desetiminutovce už jen Ebanks-Blake znovu trestuhodně nemířil přesně, ani zpoza malého vápna.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
niflheim

pochybuji, že by Wolves dali 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele