Anglická Premier League - souhrn 13. kola

15.11.2008, 15:44, aktualizováno 16.11.2008, 19:33
Komentáře a souhrny
V prvním nedělním utkání si Everton s Middlesbrough body rozdělil. Manchester City si potom rozdělil body a Hullem. Již v sobotu vyhrála Chelsea na hřišti West Bromwiche a opět vede před Liverpoolem, který nezaváhal v Boltonu. Fanoušky bavil Manchester United, výhra 5:0 nad Stoke je toho důkazem. Neuspěl Arsenal, který prohrál doma s Aston Villa. Po dlouhé době našel přemožitele Tottenham, který nestačil na Fulham...

Bolton Wanderers - Liverpool FC 0:2

15.11.2008 13:45

Góly: 28. Dirk Kuijt, 73. Steven Gerrard

Liverpool chtěl jít minimálně do večerních hodin do čela tabulky. Pro svůj cíl musel porazit Bolton, což se mu také podařilo. Děkovat za to může Dirku Kuytovi a Stevenu Gerrardovi, jediným střelcům dnešního střetnutí.

Bolton začal poměrně dobře a již ve 4. minutě se snažil jít do vedení. Nenápadnou střelou se prezentoval Taylor, ale Reinu moc nezaměstnal, protože mířil vedle. O poznání nebezpečněji vypadala ve 22. minutě příležitost Liverpoolu. Gerrard vysunul vpřed Kuijta, ten se dostal až do dobré palebné pozice a málem otevřel gólový účet tohoto střetnutí. Jeho dělovku ale zastavila tyčka.

O šest minut později už se ale dočkal a poslal svůj tým do vedení. Na levé straně se k míči dostal Aurelio, poslal centr do pokutového území, kde dokázal hlavičkovat právě holandský záložník. Těsně před přestávkou Wanderers dokázali vyrovnat zásluhou Garyho Cahilla, jejich trefa ale nebyla uznána.

Na začátku druhé půle gólmana Reinu Bolton hned dvakrát nepříjemně ohrozil. Nejprve pálil z úhlu tvrdě Elmander a zanedlouho zkoušel štěstí z přímého kopu Nolan. S oběma pokusy si španělský brankář v hostující bráně dokázal poradit. V 53. minutě však přišla více než tutovka Gardnera. Ten dostal vynikající přihrávku za obranu, obešel také Reinu, do odkryté brány ale v pádu zakončit nedokázal.

Bolton byl v úvodních minutách druhého dějství aktivnější a obraně Reds několikrát nepříjemně zatopil. Hosté o sobě dali opět vědět až díky Stevenu Gerrardovi. Střelu hostujícího kapitána nejprve zblokovali obránci a krátce na to nedokázal po přízemním centru z kopaček Torrese poslat míč do odkryté brány. Scházela mu totiž přesnost.

Gerrard byl po přestávce velmi aktivní, zkoušel to z dálky, snažil se vymýšlet útoky a v 73. minutě byl za svou práci oceněn. Po centru Torrese nikým nehlídán poslal hlavou míč až za záda bezmocného Jaaskelainena. Velkou možnost na snížení měl v 85. minutě Gardner, jenž se opět objevil tváří v tvář Reinovi, jenže tentokrát pálil nad. Liverpool si své dvougólové vedení už vzít nenechal a zaslouženě zvítězil.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Wigan Athletic 2:2

15.11.2008 16:00

Góly: 80. Michael Owen, 87. Obafemi Martins - 3. Ryan Taylor, 89. Titus Bramble

Newcastle poslední dvě domácí utkání vyhrál, ale na svou úspěšnou sérii proti Wiganu nenavázal. Po divokém závěru totiž uhrál jen remízu 2:2. O dva body přišel až v nastavení.

Hosté přijeli do St. James Parku s cílem urvat minimálně bod, za své současné situace si nemohli dovolit ani nic jiného. Jenže ani Newcastle na tom nebyl před tímto duelem zrovna nejlépe, a tak bylo jasné, že diváci uvidí bitvu na ostří nože. Ku překvapení všech přihlížejících se na gól tentokrát moc dlouho čekat nemuselo.

Konkrétně do třetí minuty, kdy napřáhl z hranice šestnáctky Taylor a pěknou střelou překonal bezmocného Givena. Latics se tak poměrně překvapivě ocitli ve vedení a drželi si jej celý první poločas, který byl kvůli mnoha ošetřením nastaven o několik minut. V té poslední málem přidal už druhý zásah Kapo. Jemu ovšem scházela při zakončení přesnost.

Velmi nepříjemně zkomplikoval situaci Wiganu v 59. minutě jeho obránce Emerson Boyce. Ten po faulu na Ameobiho uviděl druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch, čímž kouči Brucovi značně narušil plány na ubránění vedení. I přes početní nevýhodu ale nescházelo mnoho a hosté málem přidali druhý gól. Valencia se odhodlal ke střele a snažil se překonat gólmana Givena. To mu ale nevyšlo a irský gólman míč vyrazil na roh.

Newcastle v následujících minutách dostal svého soupeře pod tlak a vypracoval si velké množství šancí. Nejprve ale hlavičkoval nad jeden z nejmenších hráčů na hřišti Obafemi Martins, zanedlouho scházela přesnost Owenovi. Uběhla sotva minuta a anglický útočník v domácím dresu narazil ve své další tutovce na skvělého Kirklanda. Také Wigan zahrozil, jenže Valencia pálil příliš nad.

V 80. minutě to Newcastlu konečně už vyšlo a vyrovnal. Pokus Ameobiho sice ještě Kirkland vyrazil, ovšem na dorážku Owena byl už krátký. Uběhlo devět minut a hostující gólman musel míč ze sítě lovit již podruhé, to když nestačil na střelu Martinse. Zdálo se, že se Strakám povedl dokonalý obrat, v nastaveném čase ale přišel další důležitý moment. Hlavou totiž dokázal vyrovnat bývalý hráč Newcastlu Bramble a zajistil pro svůj tým alespoň bod.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Sunderland AFC 1:2

15.11.2008 16:00

Góly: 45. Christopher Samba - 49. Kenwyne Jones, 71. Djibril Cissé

Přes úvodní dobrý start domácích získal po zlepšené hře ve druhé půli všechny body Sunderland. Hosté tak přesně vrátili svému soupeři porážku ze středečního poháru.

Blackburn vlétl na svého soupeře jako blesk. Ve 3. minutě neuspěl Warnock po přihrávce od Andrewse. Po pěti minutách další obránce Khizanishvili zase brejk zakončil nepřesnou střelou. Chuť zopakovat gólový úspěch ze středečního duelu byla patrná na Santa Cruzovi, ten stále ještě v úvodu utkání orazítkoval po rohu břevno. A Blackburn v aktivitě pokračoval. Pedersenův přímý kop se kroutil přímo do šibenice, Fulop však skvělým zákrokem vytáhl míč na roh.

Na druhé straně musel po dobré přihrávce Malbranquea zasahovat Robinson proti střele z úhlu od Jonese. S čím si nevěděli obránci hostů rady byly standardní situace. Jakýkoliv Pedersenův roh znamenal ohrožení branky. A po několika neproměněných šancích přišel v nastaveném čase gól. Na centr z rohu si vyskočil Samba a tvrdou hlavičkou nedal Fulopovi sebemenší šanci.

To ovšem překvapivě povzbudilo do druhého poločasu hosty a hned ve čtvrté minutě potrestali Robinsonovu chybu. Po ní totiž mohl lehce vyrovnat Jones. Domácí brankář si napravil reputaci o pár minut později, když se vytáhl proti dobře kopnuté standardce Richardsona. I nadále byli hráči Sunderlandu aktivní. Právě po Richardsonově centru totiž Simpson nejspíše zahrál rukou ve vápně, rozhodčí však nechal pokračovat.

V 71. minutě se podařilo hostům zvrátit vedení na svou stranu. Cissé ustál souboj s bránícím hráčem a lehkým přiťuknutím překonal obloučkem padajícího Robinsona. O vyrovnání se snažil Santa Cruz, nejprve ho však Fulop vychytal a následně zmenšil úhel natolik, že donutil útočníka Blackburnu ke střele do boční sítě.

Více informací k zápasu

West Ham United - Portsmouth FC 0:0

15.11.2008 16:00

Góly: -

Zápas v Londýně rozhodně nepatřil k tomu lepšímu, co Premier League nabízí. Lépe hrající hosté z Portsmouthu nedokázali své pološance proměnit a domácímu celku zase skoro nic nedovolili, skóre se tak změnit ani nemohlo.

Ve 12. minutě se ke střele dostal Defoe, který po přihrávce od Glena Johsnona nadělal Upsonovi a brankáři Greenovi první problémy. Po dvaceti minutách hry přišlo vynucené střídání poté, co se zranil hostující Diarra. Průběh prvního poločasu nebyl pro diváky nikterak lákavý, když už se některý hráč k zakončení dostal, často nemířil podle svých představ. Pravdou zůstával fakt, že nebezpečné šance měli před přestávkou pouze hosté. Jestli se však za nebezpečné vůbec brát dají. Po přímém kopu jen těsně nedosáhl na míč Diop.

A druhý poločas pokračoval podobně. Hned v úvodu dvakrát neuspěl Defoe a Green si vysloužil potlesk svých fanoušků. Konečně se také začali do šancí dostávat Kladiváři. Behrami získal pro svůj tým přímý volný kop. Ten zahrával Bellamy a rozezvučel břevno hostující branky. To jeho spoluhráče nabudilo a ti se drali do útoku, Parker v nadějné pozici jen těsně netrefil. Bohužel pro domácí hrála obrana Portsmouthu nadmíru kompaktně a nepouštěla je do dalších šancí. Naopak na druhé straně se dostal Upsonem tísněný Defoe ke střele, kterou s obítěžmi lapil domácí brankář. V poslední minutě nastavení nedokázal přesný centr Belhadje umístit Kanu, a tak se Green mohl poprvé od 23. února radovat z čistého konta.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Tottenham Hotspur 2:1

15.11.2008 16:00

Góly: 35. Simon Davies, 70. Andrew Johnson - 81. Fraizer Campbell

Tottenham dnes narazil. Po několika skvělých výkonech tentokrát nestačil na Fulham, se kterým prohrál v poměru 1:2. Opět se tak navíc propadl na sestupové příčky.

Zápas začal poměrně opatrně, a proto zajímavé momenty pro diváky přišly až po úvodní desetiminutovce. Jako první mohl otevřít skóre americký reprezentant Clint Dempsey. Ten napřáhl z poměrně velké vzdálenosti a moc mu k úspěšnému zakončení skutečně nechybělo. Jeho dělovka byla lapena gólmanem Gomesen, jenž musel vytáhnout skvělý zákrok.

Tottenham opět nastoupil s pouze jedním útočníkem a moc zajímavých šancí si v prvním poločase nevypracoval. Naopak v 19. minutě nebyl daleko gólu Johnson, jenže míč poslal nad břevno. Až o deset minut později o sobě dali konečně vědět i Kohouti. Po Modričově centru se snažil z voleje zakončovat Bentley, avšak scházela mu přesnost. Jediný gól první půle nakonec vstřelil Fulham ve 33. minutě. V minulých letech byl za velké chyby kritizován gólman Paul Robinson, neobvyklý kiks se povedl tentokrát Heurelho Gomesovi, který nedokázal nepochopitelně lapit dalekonosný pokus Daviese.

Po přestávce bylo jasné, že pokud bude chtít Tottenham navázat na poslední skvěle výsledky, musí začít hrát mnohem aktivněji a vypracovat si nějaké gólové příležitosti. Jenže už v 51. minutě se musel vyznamenat gólman Gomes, jenž dokázal zlikvidovat nebezpečný pokus Bullarda z přímého kopu.

Brazilský gólman ale musel řešit dalších několik nepříjemných příležitostí soupeře a dařilo se mu to až do 70. minuty. Woodgate dokázal Dempseyho střelu sice odvrátit na roh, jenže po jeho rozehrání se prosadil útočník Johnson a nasměroval tak Fulham k vítězství. Spurs se však nevzdali a udělali dobře. V 81. minutě našel Bentley mladíka Campbella a ten dokázal vybojovat pro svůj tým alespoň malou naději. Tentokrát to už ale Tottenhamu nevyšlo a vyrovnat nedokázal. Pod koučem Redknappem si připsal svou vůbec první porážku.

Více informací k zápasu

Manchester United - Stoke City 5:0

15.11.2008 16:00

Góly: 3. Cristiano Ronaldo, 45. Michael Carrick, 49. Dimitar Berbatov, 84. Danny Welbeck, 89. Cristiano Ronaldo

Manchester si po prohře od Arsenalu z minulého kola spravil chuť. V domácím zápase s nováčkem ze Stoke bez problémů zvítězil vysokým rozdílem pěti branek.

Outsider ze Stoke přijel na Old Trafford podle očekávání především bránit a hlavně proto zápasu měl pomoct velmi rychlý gól. Ten také přišel už ve 3. minutě. K exekuci přímého kopu se postavil Cristiano Ronaldo a krásnou střelou dokázal poslat svůj tým do vedení. Pro hosty to byl jasný signál, že dnešní utkání nebudou moci jen ubránit.

Také proto to zkoušel už zanedlouho z hranice pokutového území Diao, jenže i přes dostatek času nemířil přesně. Nepříjemnosti způsobil obraně Manchesteru také Delap a jeho dlouhý aut, který musel vyrážet až gólman Van der Sar. Na druhé straně naopak musel při zajímavé šanci Parka zasahovat včasným vyběhnutím gólman Sorensen.

Manchester si žádný velký tlak nevypracoval, scházely mu především skutečné gólové šance, jelikož Potters hráli v obraně opět poměrně dobře. United měli míč na kopačkách mnohem častěji než soupeř, ale ani to k úspěchu nevedlo. Domácím hráčům se dnes v první půli skutečně moc nedařilo, těsně před přestávkou se ale prosadili podruhé. Ronaldo našel Carricka, který si na hranici pokutového území udělal místo ke střele a nakonec úspěšně zakončil.

Také začátek druhého dějství vyšel Manchesteru skvěle. Stačilo totiž pár okamžiků a bulharský kanonýr Berbatov dokázal zvýšit na rozdíl tří branek. Po centru od Téveze střelou z otočky propasíroval míč až do brány. Hosté si mohli stěžovat na hru rukou, jenže gól i přesto platil.

Stoke se jen bránilo, na nějaké útoky mohlo zapomenout, a tak se hrálo pouze na jednu bránu. Další zajímavou šanci měl v 59. minutě Ronaldo, jehož střela z přímého kopu z dobrých třiceti metrů ale gólmanu Sorensenovi žádné velké problémy nenadělal, jelikož mířil jen do středu brány. O tři minuty později to pro změnu zkoušel technickou ránou Tévez, jenže ani on neuspěl.

Manažer Ferguson si byl výsledkem dnes hodně jistý a už v 64. minutě poslal na hřiště hned dva mladíky, a to Welbecka a Gibsona. I přes jasný výsledek Manchester ze svého tlaku nepolevil a nadále držel Stoke na uzdě. Své vedení nakonec dokázal ještě navýšit zásluhou Welbecka, jenž se předvedl nádhernou střelou z dálky. V závěru se opět z přímého kopu prosadil také Ronaldo a stanovil tak konečný stav na 5:0.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Aston Villa 0:2

15.11.2008 16:00

Góly: 70. Gaël Clichy (vl.), 80. Gabriel Agbonlahor

Skvělý výkon Aston Villy zařídil jedno z překvapivých vítězství v tomto kole. Arsenal nikdy nezískal jasnou převahu nad svým soupeřem a po vlastním gólu a trefě Agbonlahora odcházeli domácí po právu se sklopenými hlavami.

Hned po osmnácti vteřinách vyslal první střelu hostující Ashley Young, který jakoby věděl, že se jeho tým na dlouho k míči nedostane a unáhlený pokus namířil přímo do náruče Almunii. Na druhé straně dal rychle vědět o svých běžeckých kvalitách Walcott. Ve vápně se dostal za Lukea Younga a šťastně pro hosty jeho centr proletěl malým vápnem nikým netečován.

Po čtvrthodině hry se zaskvěl Davies, který ubránil Gallase před dorážkou Fabregasovy střely. Pokus zpoza vápna totiž Friedel neudržel a obránce Villans měl co dělat, aby míč stihl odkopnout. Pomalé zamykání hostů na polovině uspokojilo Arsenal a málem přišel trest. Po šťastně odvráceném centru se totiž míč dostal k Youngovi, kterého okamžitě po vniku do šestnáctky fauloval Fabregas. Sám postižený si však s penaltou neporadil nejlépe, střelu neumístil a Almunia míč vyrazil těsně před sebe, dorážku už domácí obránci nedovolili.

Ale právě oni zaspali jen pár chvil poté. Centr mezi stopery si totiž na hranici vápna zpracoval osamocený Sidwell, ale střela mířila jen do brankáře. Neúspěšný exekutor penalty byl poté v útočné fázi hostů vidět nejvíce. S naprostou lehkostí se zbavoval domácích obránců, zakončování už mu dělalo problémy větší. Nejprve zpoza vápna branku minul, poté již zhloubi mířil pouze do rukavic brankáře Almunii.

A hráči z Birminghamu pokračovali ve skvělém představení. Young vybídl Agbonlahora k průniku do vápna, ten se zbavil Clichyho a zpětnou přihrávkou našel Barryho, jehož střelu do protipohybu brankář Arsenalu kryl.

Do druhého poločasu bohužel vystřídal útočný fotbal nepřesný. Jen ztěží se oba týmy dostávaly před branku svého soupeře, kde většinou rychle ztratily míč. Když už se Walcott dostal ke střele, Friedel celkem bezstarostně jeho pokus kryl.

Jako blesk z čistého nebe tak vyzněl gól v 70. minutě. Ashley Young se nepozorovaně dostal k centru do vápna, ve kterém v tu chvíli byl z jeho spoluhráčů pouze Agbonlahor. Toho hlídal Clichy a nešťastně si při pokusu odhlavičkovat míč do bezpečí srazil míč, pro Almuniu nechytatelně, do vlastní branky.

Arsenal rázem ožil a mohlo být hned vyrovnáno. Friedel však neskutečným zákrokem zabránil ve skórování Adebayorovi, který zblízka mířil dobře k tyči. A brankář Villy si poradil i s přízemní střelou Denilsona z dálky. A domácí se nevzdávali. Adebayor nejprve v hloubi vápna nastřelil jen obránce a odražený míč využil k akrobatické střele zády brance, kterou ovšem přestřelil.

Veškerá snaha vešla vniveč s příchodem 80. minuty. Skvělý pas si pro sebe stáhl Agbonlahor a přes nedůrazného Gallase se dostal ke střele k bližší tyči. Almunia byl na zemi pozdě a i přes dotyk míče už gólu zabránit nemohl. Návrat naděje Kanonýrům mohl zařídit Fabregas, ale skvělý výkon Friedela opět gólu zabránil. Tentokráte vyrazil nad branku.

Závěrečný tlak již domácím nic nepřinesl. Střely sice přicházely, starosti však brankáři Aston Villy nenadělaly. A tak fanoušci birminghamského celku mohli slavit vítězství na hřišti Arsenalu poprvé od listopadu 1993.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Chelsea FC 0:3

15.11.2008 18:30

Góly: 34. José Bosingwa, 38. Nicolas Anelka, 45. Nicolas Anelka

Chelsea opět nezaváhala a po hladké výhře 3:0 na hřišti West Bromwiche si i nadále drží první příčku o skóre před Liverpoolem. Albion naopak zůstává na chvostu pelotonu Premier League.

Mnoha zraněními postižení Blues přijeli na Hawthorns v pozici jasného favorita, nicméně úvod utkání vyšel lépe domácím a zejména Bednář s Millerem několikrát zadákům Chelsea nemile zatopili, ačkoliv se přímo do ohrožení branky nedostali. To se povedlo až na druhé straně Lampardovi, který otestoval Carsona ve 22. minutě a v té chvíli se slova ujali Londýňané.

Carson musel nejprve řešit pokud Maloudy, ve 34. minutě však již domácímu brankářovi nezbylo nic jiného, než lovit míč ze své sítě. Na pravé straně se snažil prosadit Bosingwa, který když viděl, že se přes bránícího hráče nedostane, zkusil levačkou vypálilt a povedlo se mu to náramně - trefil přesně pravý horní růžek branky - 0:1.

Hosté po vedoucí brance ještě přidali, ve 38. minutě přiťukl Malouda míč hlavou do běhu Anelkovi, který si v samostatném úniku chladnokrevně poradil s Carsonem - 0:2. Ještě do přestávky bylo rozhodnuto, v nastavení první půle si znovu Anelka naběhl pro změnu na pas Kaloua a střelou na bližší tyč překonal Carsona potřetí - 0:3.

Po gólové smrští v podání Chelsea se druhá půle již ani nemusela hrát, West Brom byl zralý na ručník, hosté se příliš nikam nehnali, přesto měli další šance na zvýšení náskoku. V 56. minutě sahal po hattricku Anelka, na poslední chvíli ho ale zablokoval Zuiverloon. Francouzský útočník zahrozil ještě o čtvrt hodiny později, kdy ho vychytal Carson, a poté byl vystřídán Drogbou.

Ve zbytku utkání se již odehrálo pramálo zajímavých situací a tak Chelsea konfortní výhru samosebou uhájila. Jediným mínusem pro londýnský klub je možné zranění kapitána Johna Terryho, který byl krátce před koncem vystřídán zřejmě kvůli poranění nohy.

Více informací k zápasu

Everton FC - Middlesbrough FC 1:1

16.11.2008 14:30

Góly: 65. Yakubu Aiyegbeni - 8. Gary O'Neil

Middlesbrough se letos daří nadmíru dobře. V předminulém kole porazilo Aston Villu a také dnes v Goodison Parku proti Evertonu sahalo po vítězství. Nakonec si ale oba týmy rozdělily po bodu za remízu 1:1.

Stačilo pouhých osm minut a už se hosté překvapivě ujali vedení. Downing dokázal najít na pravé straně hřiště O’Neilla, ten v poklidu kontroloval míč a po nějakém čase se odhodlal ke střele, díky čemuž se stal prvním úspěšným střelcem tohoto duelu. Pro Everton to znamenalo jediné - zvýšit útočné snažení a věřit, že dokáže co nejrychleji vyrovnat. Střely Yakuba i Fellainiho byly ale zblokovány.

V 31. minutě se Everton dožadoval penalty po faulu brankáře Turnbulla na hlavičkujícího Yakuba, ale bezúspěšně. O tři minuty později mířil jen těsně nad Yobo a hostující jednička si mohla hodně nahlas oddechnout. Domácí fotbalisté se ovšem nevzdávali a toužily ještě do přestávky vyrovnat. Při poslední příležitosti Cahilla ovšem scházela opět přesnost. Australský reprezentant poslal hlavou míč o zem těsně vedle tyče.

Také po změně stran patřily ty nejlepší příležitosti Toffees, kterým se nakonec povedlo také vyrovnat. Skórovat mohli již v 56. minutě, kdy si skvělou přihrávku od Artety zpracoval kolega ze zálohy Leon Osman, probojoval se až ke střele a pořádně vystrašil brankáře Turnbulla. Jeho zakončení ale nebylo ideální, což si moc dobře uvědomoval.

Evertonu to nakonec vyšlo až v 65. minutě. Centr z přímého kopu poslal do pokutového území Mikel Arteta, našel hlavu Yakuba, jenž se dokázal prosadit. Bylo jasné, že se svěřenci kouče Moyese pouze s bodem spokojit chtít nebudou. I přes velkou snahu ale výsledek otočit nedokázali.

Více informací k zápasu

Hull City - Manchester City 2:2

16.11.2008 17:00

Góly: 14. Daniel Cousin, 60. Geovanni - 37. Stephen Ireland, 45. Stephen Ireland

Po třech porážkách si Manchester na konto připisuje alespoň bod. Proti Hullu sice vedl, nakonec ale zápas dospěl ke konci za stavu 2:2.

Hull odstartoval tím nejlepším možným způsobem a již ve 14. minutě zaregistroval svou první branku. Na svědomí ji měl útočník Daniel Cousin. Manchesteru moc nepomohlo ani brzké střídaní gólmanů, jelikož Joe Hart musel ze hřiště kvůli zranění. Hostům to v úvodních třiceti minutách příliš nešlo, bránu Myhilla nijak výrazně neohrozili.

V 36. minutě se však povedlo Manchesteru z ničeho nic vyrovnat. Největší zásluhu na brance na 1:1 měl ovšem domácí Zayatte, který předvedl skutečně nevídanou chybu. Nebezpečnou přihrávku Wright-Phillips sice dokázal zachytit, jenže následně si míč příliš předkopnul a nabídnul tak zajímavou možnost ke skórování pro Irelanda. Ten jí nepohrdnul a vyrovnal.

Citizens rázem ožili a Hull ve zbytku první půle téměř k ničemu nepustili. V 43. minutě jim navíc rozhodčí upřel penaltu, a to když po střele Robinha evidentně zahrál rukou v pokutovém území obránce Turner. Moc mrzet je to ale nemuselo. Krátce na to totiž dostal prostor a čas k zakončení z hranice šestnáctky opět Ireland a už podruhé rozvlnil síť za zády Myhilla.

Během pár minut přišel Hull o své vedení, a tak po přestávce nastoupil s ofenzivní taktikou. Svého soupeře přehrával a po většinu času v úvodu se hrálo na polovině Manchesteru, jenže to bylo tak vše. Nejvážněji vypadala příležitost Geovanniho z 48. minutě, kdy v krkolomné pozici mířil vedle a bránu Schmeichela nijak vážně neohrozil.

V 61. minutě ale přišel druhý gól Tigers. K exekuci přímého kopu z dobré pozice se postavil obávaný záložník Geovanni a i tentokrát si vedl skvěle. Jeho dělovku tečoval ve zdi stojící Kompany, míč změnil směr a zapadl až do sítě za bezmocného hostujícího gólmana. Nechybělo moc a už po pár sekundách mohl Hull dokonce vést. K nebezpečné hlavičce se dostal Daniel Cousin, ale neuspěl.

Také Manchester po inkasované brance ožil, jeho aktivita vyústila v zajímavou příležitost až v 70. minutě, kdy ale byla Robinhova střela zblokována, nakonec pálil ještě dvakrát Vassell, ale ani on nedokázal přes hradbu těl dostat míč do sítě. Závěr zápasu nabídnul atraktivní podívanou a hodně blízko vítězné brance byl hostující Vassell, který ale ztroskotal na skvělém Myhillovi. Zápas dospěl k zasloužené remíze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC13102132:432
2.Liverpool FC13102121:832
3.Manchester United1273225:1024
4.Arsenal FC1372425:1523
5.Aston Villa1372422:1623
6.Hull City1363419:2121
7.Everton FC1354419:2119
8.Middlesbrough FC1353514:1818
9.Portsmouth FC1353513:1818
10.Fulham FC1252512:1117
11.Sunderland AFC1343612:1915
12.Manchester City1342726:2214
13.Bolton Wanderers1342711:1514
14.West Ham United1342716:2214
15.Stoke City1342713:2414
16.Wigan Athletic1334615:1813
17.Newcastle United1334617:2213
18.Blackburn Rovers1334614:2413
19.Tottenham Hotspur1333716:2012
20.West Bromwich Albion1332810:2411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele