13. kolo
15.11.2008 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Wigan Athletic 2:2

Newcastle poslední dvě domácí utkání vyhrál, ale na svou úspěšnou sérii proti Wiganu nenavázal. Po divokém závěru totiž uhrál jen remízu 2:2. O dva body přišel až v nastavení.

Hosté přijeli do St. James Parku s cílem urvat minimálně bod, za své současné situace si nemohli dovolit ani nic jiného. Jenže ani Newcastle na tom nebyl před tímto duelem zrovna nejlépe, a tak bylo jasné, že diváci uvidí bitvu na ostří nože. Ku překvapení všech přihlížejících se na gól tentokrát moc dlouho čekat nemuselo.

Konkrétně do třetí minuty, kdy napřáhl z hranice šestnáctky Taylor a pěknou střelou překonal bezmocného Givena. Latics se tak poměrně překvapivě ocitli ve vedení a drželi si jej celý první poločas, který byl kvůli mnoha ošetřením nastaven o několik minut. V té poslední málem přidal už druhý zásah Kapo. Jemu ovšem scházela při zakončení přesnost.

Velmi nepříjemně zkomplikoval situaci Wiganu v 59. minutě jeho obránce Emerson Boyce. Ten po faulu na Ameobiho uviděl druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch, čímž kouči Brucovi značně narušil plány na ubránění vedení. I přes početní nevýhodu ale nescházelo mnoho a hosté málem přidali druhý gól. Valencia se odhodlal ke střele a snažil se překonat gólmana Givena. To mu ale nevyšlo a irský gólman míč vyrazil na roh.

Newcastle v následujících minutách dostal svého soupeře pod tlak a vypracoval si velké množství šancí. Nejprve ale hlavičkoval nad jeden z nejmenších hráčů na hřišti Obafemi Martins, zanedlouho scházela přesnost Owenovi. Uběhla sotva minuta a anglický útočník v domácím dresu narazil ve své další tutovce na skvělého Kirklanda. Také Wigan zahrozil, jenže Valencia pálil příliš nad.

V 80. minutě to Newcastlu konečně už vyšlo a vyrovnal. Pokus Ameobiho sice ještě Kirkland vyrazil, ovšem na dorážku Owena byl už krátký. Uběhlo devět minut a hostující gólman musel míč ze sítě lovit již podruhé, to když nestačil na střelu Martinse. Zdálo se, že se Strakám povedl dokonalý obrat, v nastaveném čase ale přišel další důležitý moment. Hlavou totiž dokázal vyrovnat bývalý hráč Newcastlu Bramble a zajistil pro svůj tým alespoň bod.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásná plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

newcastle to dá

Reagovat
smazaný uživatel

juh;.. straky do toho tip> 3:1

Reagovat
Devil

Presne tak,Straky do toho!!!

tip.-2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele