13. kolo
16.11.2008 17:00 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Manchester City 2:2

Po třech porážkách si Manchester na konto připisuje alespoň bod. Proti Hullu sice vedl, nakonec ale zápas dospěl ke konci za stavu 2:2.

Hull odstartoval tím nejlepším možným způsobem a již ve 14. minutě zaregistroval svou první branku. Na svědomí ji měl útočník Daniel Cousin. Manchesteru moc nepomohlo ani brzké střídaní gólmanů, jelikož Joe Hart musel ze hřiště kvůli zranění. Hostům to v úvodních třiceti minutách příliš nešlo, bránu Myhilla nijak výrazně neohrozili.

V 36. minutě se však povedlo Manchesteru z ničeho nic vyrovnat. Největší zásluhu na brance na 1:1 měl ovšem domácí Zayatte, který předvedl skutečně nevídanou chybu. Nebezpečnou přihrávku Wright-Phillips sice dokázal zachytit, jenže následně si míč příliš předkopnul a nabídnul tak zajímavou možnost ke skórování pro Irelanda. Ten jí nepohrdnul a vyrovnal.

Citizens rázem ožili a Hull ve zbytku první půle téměř k ničemu nepustili. V 43. minutě jim navíc rozhodčí upřel penaltu, a to když po střele Robinha evidentně zahrál rukou v pokutovém území obránce Turner. Moc mrzet je to ale nemuselo. Krátce na to totiž dostal prostor a čas k zakončení z hranice šestnáctky opět Ireland a už podruhé rozvlnil síť za zády Myhilla.

Během pár minut přišel Hull o své vedení, a tak po přestávce nastoupil s ofenzivní taktikou. Svého soupeře přehrával a po většinu času v úvodu se hrálo na polovině Manchesteru, jenže to bylo tak vše. Nejvážněji vypadala příležitost Geovanniho z 48. minutě, kdy v krkolomné pozici mířil vedle a bránu Schmeichela nijak vážně neohrozil.

V 61. minutě ale přišel druhý gól Tigers. K exekuci přímého kopu z dobré pozice se postavil obávaný záložník Geovanni a i tentokrát si vedl skvěle. Jeho dělovku tečoval ve zdi stojící Kompany, míč změnil směr a zapadl až do sítě za bezmocného hostujícího gólmana. Nechybělo moc a už po pár sekundách mohl Hull dokonce vést. K nebezpečné hlavičce se dostal Daniel Cousin, ale neuspěl.

Také Manchester po inkasované brance ožil, jeho aktivita vyústila v zajímavou příležitost až v 70. minutě, kdy ale byla Robinhova střela zblokována, nakonec pálil ještě dvakrát Vassell, ale ani on nedokázal přes hradbu těl dostat míč do sítě. Závěr zápasu nabídnul atraktivní podívanou a hodně blízko vítězné brance byl hostující Vassell, který ale ztroskotal na skvělém Myhillovi. Zápas dospěl k zasloužené remíze.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tygrum asi dochazi dech, 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

manchesteru city už došel dech takže plichta

Reagovat
smazaný uživatel

City ani nestihol doist ten dych vyhra 3:0 pre city

Reagovat
smazaný uživatel

tak komu vlastně dochází dech? V neděli vyhraje city to je jasné, ale to z manchesteru! 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby sme po zápase neměli vyraženej dech

Reagovat
smazaný uživatel

krásná remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hull City zvítězí.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

novy web www.fc-mancity.ic.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele