Anglická Premier League - preview 13. kola

15.11.2008, 09:15, aktualizováno 16.11.2008, 09:18
Previews
Dva nedělní zápasy udělají tečku za třináctým kolem anglické Premier League. Everton doma hostí Middlesbrough a očekává se jeho výhra. Nikdo naopak neví, co očekávat od dalšího zápasu - nováček z Hullu doma přivítá Manchester City...
Bolton Wanderers - Liverpool FC  (sobota 13:45)
Liverpool se stále zuby nehty drží vedoucí příčky a pokud chce jít na pár hodin do čela, musí uhrát minimálně remízu. Čeká jej ale těžký oříšek, a to v podobě zvedajícího se Boltonu, jenž již dvakrát v řadě vyhrál.

Pro Reds má tento zápas velkou cenu, poslední utkání na hřišti soupeře totiž nezvládli a museli kvůli horšímu skóre opustit první místo v tabulce. To se kouči Benítezovi samozřejmě vůbec nelíbí, a tak si jeho celek žádnou další bodovou ztrátu dovolit nemůže, jelikož by si mohl zbytečně zkomplikovat cestu za mistrovským titulem.

Liverpool letos zatím prohrál jenom dvakrát. Shodou okolností v obou případech nestačil na londýnský Tottenham. Kohouti jej připravili o ligovou neporazitelnost a ve středu mu dali stopku také v Carling Cupu, kde vyhráli 4:2. V posledním ligovém kole si ale Liverpool napravil chuť. Na Anfield Road zavítal již poslední West Bromwich Albion a parta okolo záložníka Gerrarda opět ukázala, že se jí proti tomuto soupeři daří nadmíru dobře. Bez větších problémů zvítězila 3:0, když svůj první gól v novém působišti vstřelil také kanonýr Robbie Keane. Navíc nezůstal u jednoho a připsal si na konto hned dva úspěšně zásahy.

Bolton sice stále letos nepředvádí žádný líbivý fotbal, ale zatím si vede na jeho poměry dobře - 11. příčka je toho důkazem. Trenér Megson tým skvěle připravil především po defenzivní stránce, jelikož v posledních dvou kolech ani jednou neinkasoval. Ale co je nejdůležitější, tak to je skutečnost, že si na konto připsal nesmírně cenných šest bodů. Dokázal porazit jak Manchester City, tak také nováčka z Hullu. A určitě by se nezlobil, kdyby se potvrdilo pravidlo "do třetice všeho dobrého". Jenže porazit Liverpool bude skutečně velmi obtížné. Za posledních sedm let se to Wanderers povedlo celkem třikrát, vždy doma, loni však na svém stadiónu podlehli 1:3.

Tentokrát ale mají výhodu v podobě prázdné marodky. Po disciplinárním trestu se navíc vrací kapitán Kevin Nolan. Hlavně díky němu bude Bolton hrát opět své oblíbené rozestavení 4-5-1. Liverpoolu bude chybět zřejmě jenom stoper Martin Škrtel, po zranění už je totiž fit také střelec Fernando Torres.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.50 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Jak siamská dvojčata vedle sebe působí Newcastle a Wigan. Oba celky shodně třikrát vyhrály, stejněkrát remizovaly a šestkrát prohrály. Díky minimálním odstupům mezi kluby v dolní polovině tabulky však může vítěz poskočit až na desátou příčku, zatímco poražený klesnout na samé dno.

Wigan již porazil obě zbývající mužstva ze severovýchodu Albionu, Middlesbrough a Sunderland (roku 2006), na tříbodovou tržbu ze St. James Parku však stále ještě čeká. Oba příští soupeři to totiž mají mezi sebou nastavené tak, že se v nedávné době (posledních šest střetnutí) z výhry vždy radoval domácí tým. Latics v týdnu utrpěli krutou porážku od mladíků z Arsenalu poměrem 0:3 a obecně se v Premier League poslední dobou velmi trápí, a to hlavně v koncovce. Dosavadních 13 přesných tref si mezi sebe rozdělili jen tři hráči, přičemž Brucovi svěřenci v minulých čtyřech kolech hned ve třech případech nevstřelili ani gól.

Joe Kinnear skomírající Newcastle po odchodu Kevina Keegana pozvedl, o tom nemůže být sporu. Bilance dvě výhry plus stejný počet remíz i proher není na pohled tak špatná. Navíc doma naposledy přemohly Straky jak West Brom, tak Aston Villu. Na St. James Parku, kde Latics ještě jaktěživ nebodovali naplno, teď očekávají prodloužení této šňůry domácích triumfů. "Tady ten zápas musíme zvládnout, o tom není pochyb. Máme velkou šanci urvat proti Wiganu další domácí vítězství. Byl jsem ohromen atmosférou na St. James Parku, totéž potřebujeme i v sobotu," nabádá fanoušky, aby přišli své miláčky podpořit do ochozů.

Bolest třísel nadále do hry nepustí Stevena Taylora. Mimochodem jeho jmenovec Ryan, stojící na opačné straně barikády, vsítil rozhodující branku při obou posledních domácích triumfech svého mužstva nad Newcastlem (vždy poměrem 1:0). Ale zpátky k absencím Magpies - sobotní klání ještě zastihne v nepořádku Marka Viduku, přičemž Michael Owen, autor vítězné trefy z minulého vzájemného souboje, zřejmě začne pouze na lavičce.

Anglický internacionál Emile Heskey byl nucen vynechat středeční bitvu s Arsenalem, nyní je mu dávána zhruba padesátiprocentní šance na včasné uzdravení. Kirkland má sice něco se zády, v brance by se ale měl objevit, nastoupí rovněž Melchiot. Stoper Titus Bramble se představí proti svému někdejšímu zaměstnavateli, přičemž právě na St. James Parku si svými neslavnými výkony vysloužil pověst enormního zmatkaře.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackburn Rovers - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Ve 13. kole Premier League přivítá domácí Blackburn na svém stadionu v Ewood Parku předposlední celek tabulky Sunderland. V minulém kole se domácí zápas Blackburnu nepodařil, když Chelsea podlehl 0:2. Sunderland přišel o body v zápase s Portsmouthem v posledních minutách a za porážku 1:2 si také nepřipsal nic. Jednobodový rozdíl v tabulce mezi oběma týmy je nepatrný, a tak se dá očekávat veliký souboj.

Zápas se dá považovat za odvetu, protože oba týmy se spolu utkaly už ve středu v utkání Carling Cupu. Blackburn zvítězil 1:2 a o góly se postarali Roque Santa Cruz a Matt Derbyshire. Právě klíčová osoba Blackburnu Santa Cruz se vrátil po zranění a trenér Ince si tak oddychl. V posledních šesti domácích utkáních totiž Blackburn vstřelil pouze tři góly.

Oba týmy jsou namočené v sestupových vodách. Paul Ince odpovídal jasně: "Je směšné nyní hovořit o tom, jak se zachránit. Je odehráno pouze 12 zápasů a do konce sezóny může být vše úplně jinak. Tohle bych začal vážněji řešit až kolem února." Jeho protějšek Keane byl podobného názoru: "Vím, že se nám teď nedaří a snažím se dělat vše pro to, aby se to změnilo. A do konce sezóny zbývá mnoho zápasů a já věřím, že se to změní a půjdeme tabulkou výše do bezpečných pozic."

Po středečním startu ve druhé půli by měl za Blackburn od začátku nastoupit Roque Santa Cruz. Do zápasu naopak nezasáhnou Vince Grella a Brett Emerton, které trápí svalová zranění. David Dunn laboruje s kotníkem a v sestavě bude chybět ještě minimálně měsíc a záložník Steven Reid je vyřazen do konce sezóny kvůli zranění kolene.

Co se týče Sunderlandu, zpět v sestavě by se měl objevit George McCartney, který se vrátil po zranění kotníku. Zranění třísla nepustí na trávník Davida Connollyho a Kenwynea Jonese trápí vazy v koleni. Je ale možné, že by do zápasu mohl nastoupit v druhé půli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.15 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Ham United - Portsmouth FC  (sobota 16:00)
Ani v tom nejhorším snu si určitě kouč Zola nepředstavoval, že by si po převzetí West Hamu mohl vést tak špatně. Na výhru už čeká šest zápasů a nezbývá nic jiného než věřit, že přijde konečně alespoň proti Portsmouthu.

V minulém kole Hammers byli třem bodům skutečně blízko. Proti Evertonu si delší dobu vedli mnohem lépe a až do závěrečných minut vedli. Ani to jim ale nepomohlo, jelikož po gólu Lescotta a dvou přesných trefách Sahy prohráli nečekaně 1:3. "S hráči jsem o tom zápase hodně mluvil a viděli všechny góly, které inkasovali. Víme moc dobře, které věci děláme dobře, ale také víme o věcech, které nám nejdou," prohlásil Zola, jenž v současnosti nemá moc důvodů k radosti. Jeho tým má na kontě třináct bodů a nachází se nebezpečně blízko sestupu.

Portsmouth o víkendu pod novým koučem Adamsem poprvé vyhrál, navíc na horké půdě Sunderlandu. Oba týmy tohoto duelu nezvládají poslední minuty zápasů, kdy inkasují největší počet branek, a tak bude zajímavé sledovat, jak si povedou ve vlastním střetnutí. West Ham si musí dát pozor především na zabijáka Jermaina Defoea, jenž se letos trefil již sedmkrát.

V londýnském klubu mohou být poměrně spokojení. Po zranění se totiž vrací hned dva hráči. Jedná se o Valona Behramiho a Jamese Tomkinse. Disciplinární trest vypršel už také Carltonu Coleovi, a tak s ním může trenér Zola opět počítat. Hrát však stále nemůže útočník Diego Tristan. Pompeys se zřejmě budou muset obejít bez stopera Sola Cambella, jehož by mohl nahradit Younes Kaboul. Naopak se vrací Glen Little a start Johna Utaky je pochybný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fulham FC - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Tottenham se nyní nachází v ohromné formě a drtí jednoho soupeře za druhým. Do cesty za pohárovými příčkami se mu nyní postaví tvrdá a nepříjemná překážka. Tu představuje Fulham a jeho nedávný vzestup.

Cottagers do letošní sezóny vkročili poměrně dobře a vypadalo to, že na nějaký boj o záchranu nebudou muset myslet. Toto přání se jim ale nevyplnilo a hlavně proto museli začít urychleně opět vyhrávat. Z posledních třech zápasů brali tři body hned dvakrát, venku je to ovšem bída a utrpení - jsou vůbec nejhorším celkem celé soutěže. Jenže tentokrát mají výhodu domácího prostředí, a tak se budou pochopitelně rvát, co to půjde. Všichni příznivci také doufají, že Fulham konečně najde přesnou mušku a oni uvidí podobně zajímavý duel jako loni, kdy se hrálo 3:3.

Tottenham má na hráče Roye Hodgsona z minulé sezóny jedině dobré vzpomínky. Kromě divoké remízy si na konto připsal tři body také za vysokou výhru 5:1. Ani tentokrát nemusí odjet naprázdno, při jeho současné formě by to bylo naopak velké překvapení. Pod kouče Redknappem je totiž Kohoutům téměř jedno, kde hrají. Body ztratili pouze jednou, a to v severolondýnském derby s Arsenalem. Na místo toho dokázali porazit hned dvakrát Liverpool, vyhrát nad Manchesterem City a v neposlední řadě také s Dinamem Záhřeb. Skvělá forma je vynesla po čtyřech kolech z poslední pozice již na 16. místo a stále chtějí stoupat. Strach budí především Darren Bent, jenž má na kontě už sedm gólů.

Jedině dobré zprávy tento týden zaregistrovali ve Fulhamu. Po problémech, jak zdravotních, tak také osobních, jsou zpět Seol Ki-Hyeon a obránce Toni Kallio. Trénovat po zranění začal záložník Dickson Etuhu, schopen nastoupit ale ještě není. Plně v pořádku je naopak na druhé straně opět záložník Jermaine Jenas, po disciplinárním trestu se pro změnu vrací Assou-Ekotto. Otazník se však vznáší nad startem brankáře Heurelha Gomese. Mimo hru stoprocentně zůstává jen mladík Giovani dos Santos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.15 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Stoke City  (sobota 16:00)
Manchesteru letošní sezóna zatím nevychází podle představ. Osmibodová ztráta s jedním zápasem k dobru po dvanácti kolech, to určitě není něco, s čím vedení klubu počítalo. Své nijak oslnivé postavení nyní United mohou vylepšit alespoň v duelu se Stoke City.

Zatímco v minulých sezónách se proti týmům velké čtyřky dlouhodobě nedařilo Liverpoolu, letos něco podobného zažívají právě Red Devils. Ti už mají za sebou všechny duely a zatím vytěžili pouhý bod za remízu s Chelsea. V posledním kole naopak nestačili na Arsenal, který předvedl skvělý výkon, a to i navzdory tomu, že se to od něj moc nečekalo. Na obranu Manchesteru je dobré ovšem dodat, že všechny duely sehrál na půdě soupeře.

Proti slabším celkům si ale vedou svěřenci kouče Fergusona poměrně dobře a doma prozatím ztratili body jen za remízu s Newcastlem United v prvním kole. Od té doby jim to šlape. Naposledy to odnesl Hull.

Potters se stále drží nad sestupovými příčkami, což dává kouči Pulisovi pocit spokojenosti. Co jej dozajista moc netěší, jsou výkony jeho oveček na hostujících hřištích, kde je Stoke prozatím schopný uhrát body jedině díky bezbrankové remíze, jako se mu povedlo překvapivě proti Liverpoolu a v minulém kole také na Wiganu. Zcela jistě by mu bod nevadil ani tentokrát, jenže jeho získání by se rovnalo zázraku, což si všichni velmi dobře uvědomují.

Situaci Pulisovi moc neulehčují ani absentující hráči. Po svých domácích lapáliích stále není schopen hrát Liam Lawrence a také Andrew Davies. Chybět možná bude útočník Mamadou Sidibe, jenž se zranil v duelu s Wiganem a chyběl i během týdne v zápase League Cupu proti Rotherhamu. Manchester přišel pro zbytek letošního ročníku o Owena Hargreavese, krajan Paul Scholes si musí také ještě nějakou dobu počkat, než se vrátí na trávník. Menší zdravotní problémy trápily Wayna Rooneyho, ten ale podle všeho bude připraven nastoupit. Jinak má Ferguson všechny hráče k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 6.75 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Lehce nevyrovnaný Arsenal přivítá v sobotu v rámci šlágru kola Aston Villu s jasným cílem upevnit si třetí příčku. Villans půjdou před londýnský celek jen v případě výhry o pět gólů. To bude těžký oříšek, nicméně jisté je jedno - máme se na co těšit.

Psychického povzbuzení se konečně po sérii nepřesvědčivých výkonů dostalo Gunners v minulém kole. Tehdy si v ostře sledovaném derby poradili s Manchesterem United v poměru 2:1 a uprostřed tohoto týdne ještě Wengerovi mladíci jen tak mimochodem vypráskali Wigan v Carling Cupu. Latics Arsenal nadělil tři branky, čímž jenom demonstroval svou největší devízu v tomto ročníku. Tou je bezpochyby ofenziva, o čemž svědčí i fakt, že již deset zápasů v řadě Kanonýři alespoň jednou skórovali. Asi ani nemusím zmiňovat, jakou v sobě pro Londýňany skrývá podporu moderní Emirates Stadium. Zde Arsenal prohrál jen jediný zápas z posledních 43, a to v jakékoliv soutěži. Navíc kterémukoli klubu původem z Midlands na svém hřišti Wengerova družina nepodlehla od listopadu 1993, kdy na Highbury uspěla právě Aston Villa.

U jejího kormidla započal Martin O’Neill letos svou třetí sezonu a zajímavá je skutečnost, že své zdejší angažmá započal právě střetnutím s Arsenalem. Tehdy se oba celky rozešly smírně 1:1. To byl tenkrát sice úspěch, jinak to ale s výlety na hřiště týmů z "Big Four" není u Villans nikterak slavné. Nevyhráli tam od vítězství 3:1 nad Chelsea v květnu 2002. Ani aktuální forma není nic, čím by se v Birminghamu mohli chlubit. Dvě porážky v minulých dvou ligových kolech budiž důkazem.

Emmanuela Adebayora a Manuela Almuniu vítá zpět v tréninku Arsene Wenger. Přednost mezi třemi tyčemi by však i tak mohl dostat Fabianski. Tožský forvard zase s velkou pravděpodobností do sobotního klání zasáhne, tím spíš, že ještě jeden zápas musí vinou karetního trestu vynechat Van Persie. Koleno do hry nepustí ani Eboueho.

I Aston Ville se vracejí dva fotbalisté, jmenovitě jde o Stiliyana Petrova a Lukea Younga. James Milner je zase připraven zaskočit za Carewa, kdyby nestihl včas doléčit bolavou kyčel, a postavit se po bok stálice Agbonlahora. Zvláštností pro toto utkání je Friedelovo jubileum. Americký brankář by se podle všeho měl postavit ke 165. ligovému duelu v řadě bez přestávky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Bromwich Albion - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Ve 13. kole Premier League čeká vedoucí Chelsea papírově velmi jednoduchý soupeř. West Bromwich obývá poslední dvacáté místo v tabulce a v domácím zápase s Chelsea by měl hrát hlavně o čest.

Trenér West Bromwiche Tony Mowbray odpovídal na otázku, jestli cítí tlak ze strany vedení na současnou pozici v lize: "Prohráli jsme pár zápasů a spadli jsme na poslední místo tabulky. Musíme ale brát v potaz, že ztráta není veliká. Musíme pracovat a doufat, že se dostaneme ještě nahoru. Veliký tlak necítím. Snažím se budovat klub postupně. Nečekám, že po dvou letech ve vedení klubu budu hrát o nejvyšší příčky v Premier League."

Mowbray pokračoval v konverzaci na téma soupeře z Chelsea: "Hráči se na zápas velmi těší. Každé utkání s týmem z elitní čtyřky je něčím výjimečné. V případě Chelsea tomu není jinak. Mají v kádru vynikající hráče a také mají kvalitního trenéra. To ale neznamená, že zápas dopředu vzdáváme. V každém utkání se snažím bodovat a nerozlišuji silné soupeře od slabších."

Do sestavy Chelsea se po zranění postupně zapracovává Didier Drogba a už si stěžuje na nedostatek času na hřišti. "Co se týče Drogby, vše je v pohodě. Žádné spekulace ohledně nespokojenosti nebyly. Didier už je ve výborné kondici. O víkendu klidně může hrát. Po třech nebo čtyřech měsících je připraven odehrát celý zápas. V posledních zápasech nehrál Drogba celé utkání. Potřebuje se dostávat do hry krok po kroku," řekl Scolari ohledně jeho situace.

Do sestavy West Bromwich se vrací Abdoulaye Meite. Naopak chybět budou zranění James Morrison a Neil Clement, kterého trápí koleno. Na straně Chelsea budou chybět Alex, Franco Di Santo, Juliano Belleti, Joe Cole, Ricardo Carvalho a nejspíše také Ashley Cole s Michaelem Ballackem. Trenéra Scolariho tak trápí poměrně výrazná marodka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 5.00 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Middlesbrough FC  (neděle 14:30)
Everton sice trochu zaspal začátek soutěže, nyní se ale vzchopil a opět míří nahoru. Po třech výhrách v řadě hostí podobně rozjeté Middlesbrough.

Toffees se v posledních týdnech rozehráli ke skvělým výkonům, což na vlastní kůži pocítily Bolton, Fulham a jako poslední také West Ham. Ten určitě neměl ze zápasu dobré vzpomínky, jelikož vedl, v závěrečných minutách ale hned třikrát inkasoval a zůstal bez bodu. Skvělou formu chytil útočník Luis Saha, jenž se proti Hammers prosadil hned dvakrát. I díky němu je Everton na pěkném sedmém místě, může jít však ještě výš. "V lize máme dobré postavení, hráči si nyní vedou skvěle, takže můžeme být vlastně spokojeni. Rádi bychom hráli jako v minulé sezóně," vyslovil své přání kouč Moyes, jenž i pro tentokrát spřádá plány na vítězství.

To na druhé straně barikády se nadšení z posledních zápasů krotí, a to i přesto, že se Boro v současnosti nachází na překvapivém osmém místě. Již čtyři zápasy v řadě neprohrálo, o minulém víkendu vyhrálo dokonce na půdě Aston Villy, a tak se není čemu divit. Svěřenci kouče Southgatea jasně ukázali, že jsou schopní porazit kohokoliv. Jenže v Goodison Parku se jim dlouhodobě nedaří. Z 55 zápasů, které tam sehráli, dokázali dovést do vítězného konce pouhých pět. "Hodně je obdivujeme za to, co dokázali v posledních letech. Dost se zlepšili," chválil svého soupeře Gareth Southgate.

Během týdne si mohl trenér Moyes hodně oddychnout. Po zdravotních problémech je totiž schopen nastoupit útočník Yakubu. To samé platí také u záložníka Stevena Pienaara. Mimo hru tak zůstávají už jen Lars Jacobsen a Nuňo Valente. Middlesbrough je na tom s absencemi také velmi dobře, chybí jen Shawky, a proto by mělo nastoupit ve stejné sestavě jako posledně. Menší otazník visí maximálně nad útočníkem Midem, který ale bude s největší pravděpodobností v pořádku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hull City - Manchester City  (neděle 17:00)
Souboj dvou trápících se týmů, i tak by se dal nazvat duel Manchesteru City a Hullu. Oba celky shodou okolností prohrály poslední tři zápasy, tentokrát je ale jisté, že tato nepříjemná série minimálně jednoho skončí.

Bude se radovat Hull, nebo Manchester? Odpověď na tuto otázku budeme znát v nedělních večerních hodinách. Mnohem větší tlak je pochopitelně vyvíjen na hostující Manchester, jelikož ten se měl pohybovat někde na příčkách Tigers, zatímco nyní bojuje o záchranu, což s jeho týmem skutečně málo. To si uvědomuje také kouč Hughes, jehož pozice není nejlepší. Další porážka by mu už klidně mohla zlomit vaz.

"Morálka v týmu je dobrá, každý dává do tréninku co to jde a už se nemůže zápasu dočkat," prozradil záložník Wright-Phillips. Zároveň potvrdil letošní smutnou skutečnost. "Hrajeme pohledný fotbal, ale už konečně potřebujeme mít dobré výsledky," pokračoval bývalý hráč Chelsea. Manchester se s Hullem už v minulosti v nižších soutěžích potkal, ale od roku 1909 nedokázal na jeho hřišti vyhrát, tedy kromě pohárových střetnutí.

Poměrně překvapivě se Tigers prozatím vede letos venku lépe než doma, to ale asistenta Briana Hortona nijak netrápí. "Když jsme hráli proti Chelsea, také Luiz Felipe Scolari nám říkal, že bodovat na vlastním stadiónu je někdy mnohem těžší, než někde jinde. Doma totiž od vás každý očekává mimořádné výkony. Je to o odvaze, nestačí jen vyhrávat souboje a hlavičky," odhalil Horton, jehož tým se stále nachází v horních patrech tabulky. Pokud by tentokrát vyhrál, mohl by se bodově dotáhnout opět třeba na londýnský Arsenal.

Hull žádné nové zraněné nehlásí, média během týdne ale mnohem více zajímal spor mezi útočníky Marlonem Kingem a velezkušeným Deanem Windassem. Také Horton potvrdil, že hráči měli mezi sebou nějaký konflikt, ale nejednalo se podle něj o nic vážného. Na straně Manchesteru se budou muset obejít pochopitelně bez Gelsona Fernandese a Richarda Dunna, kteří viděli v minulém utkání červenou kartu. Moc dobře to nevypadá ani s bolavým kotníkem útočníka Sturridge, zpět je však Vincent Kompany.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.15 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC1292129:429
2.Liverpool FC1292119:829
3.Arsenal FC1272325:1323
4.Manchester United1163220:1021
5.Aston Villa1262420:1620
6.Hull City1262417:1920
7.Everton FC1253418:2018
8.Middlesbrough FC1252513:1717
9.Portsmouth FC1252513:1817
10.Fulham FC1142510:1014
11.Bolton Wanderers1242611:1314
12.Stoke City1242613:1914
13.Manchester City1241724:2013
14.West Ham United1241716:2213
15.Blackburn Rovers1234513:2213
16.Tottenham Hotspur1233615:1812
17.Wigan Athletic1233613:1612
18.Newcastle United1233615:2012
19.Sunderland AFC1233610:1812
20.West Bromwich Albion1232710:2111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bolton - Liverpool FC 2

Newcastle - Wigan 0

Blackburn - Sunderland AFC 1

West Ham - Portsmouth FC 2

West Brom - Chelsea FC 2

Fulham FC - Tottenham 2

Manchester United - Stoke City 1

Arsenal FC - Aston Villa 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton bych tipl,že neprohraje...

Reagovat
smazaný uživatel

ja spis west brom bych tipl ze neprohraje

Reagovat
afc

iste je jedno.niekto z BIG 4 opat zajebe.Otazka je,kto to bude..

Reagovat
smazaný uživatel

Moze to byt hocikto...po carling cupe sa ukazalo,ze ziadne muzstvo premiere league nie je "nedotknutelne" vid Cukotka alebo Liverpool...

Reagovat
R22

Liverpoolu ještě bude chybět Degen (zase zraněn, tentokrát na 4 týdny) a Arbeloa (kvůli kartám). Napravo se buďto posune Carragher a nebo dostane šanci Stephen Darby (kapitán rezervy).

Reagovat
smazaný uživatel

kez by Darby, ale pochybuju ze ho Rafa nasadi do ligoveho zapasu, bude hrat Carra

Reagovat
R22

taky bych si přál Darbyho, ale asi se tam posune Carra

na to aby nasadil Darbyho je Rafa moc velkej "srab" ale tak třeba překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

Na levo půjde Dossena a na pravo Aurelio, problém krajních obránců vždy řesil Benitéz tímto způsobem, ale z mladíků na krajním beku bych dal spíše přednost Insůovi před Darbym ..

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že na budúcu sezónu predáme Degena a do A-čka sa posune Darby...,škoda že Rafa je taký...

Reagovat
smazaný uživatel

bolton si mysli že má šanci na to zvítězit, newcastle se vyřádí, blackburn neprohraje, west ham neprohra, WBA výhra, totenham výhra, stoke remiza (bude stejný zápas jako venku s live) arsenal výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea dneska nevyhraje....boing boing!

Reagovat
smazaný uživatel

A co Čech? ten chybět nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

čech nikdy nikomu nechybí

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

WBA je az 20. ?????????? ,

Reagovat
smazaný uživatel

Všem posměváčkům! Nevíte jak hrála armáda Chelsea? come on Blues!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Co se tyce fotbalovosti, tak hrozne:))

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdražší posila v historii Manchesteru City Robinho věří, že jeho nový chlebodárce může jednou patřit mezi velkokluby. "Přišel jsem do City, protože jsem viděl, že se klub vyvíjí a dělá pokroky," uvedl brazilský útočník pro Daily Star Sunday. "Jestli může být tak velký, jako Real Madrid? Věřím, že ano."

To je fakt sasek. Se snazi sam sebe presvedcit, ze se nerozhodl spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

je to komediant, do historie se v city nikdy nezapíše , maximalne jako ten malej namyslenej brazilec co bral tezky prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon ,ze vie ze hra za Man. city.Ked prisiel do Man.city,tak na tlacovke prehlasil,ze je rad ze moze hrat za klub akym je Man. united.Ci tak nie jak.

Reagovat
smazaný uživatel

Šašek jsi ty! Koukej co hraje Real!!Včera jsem se na to díval a byla to hrůza!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co je mi po tom, co hraje Arsenal a co to ma spolecnyho s tim, co jsem psal? At si hraje Madrid jak chce, bojuje o titul a Man City zatim o zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, Madrid.. ja sem z toho reseni Arsenalu nejakej blbej

Reagovat
smazaný uživatel

v pohodě, škoda každé rány, která padne vedle....

jinak k tomu ManCity- jsem zvědavý jak na něj budou reagovat fans Čukotky, která je naprosto stejná sračka.....

Reagovat
smazaný uživatel

Až někdy ManCity získá titul, tak 90 procent šašků, co si říkají fans, přejdou k Citizens....myslím si, že do 5 let tady bude boj Chelski vs Mancity...a ani nechci vidět, jak to tu bude vypadat :)

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud budou tam, kde jsou ted, tak to asi moc zajimavy nebude. Kazdopadne taky jsem premyslel nad tim, jak by vypadala komfrontace jejich hmm... fanousku, kdyby bojovali o titul a treba jim ho Citizeni sebrali. Nebo je pri nejaky slabsi sezone vysoupli z Big Four. Jestli bychom se dockali nadavek na tym, ktery si kupuje titul. Navic to treba muze byt za nejaky 3 roky a to uz bude spousta novych fanousku CFC, pro ktere je soucasna situace pod Abramovichem samozrejmosti a nevedi, ze je to neco nove a spatne. Uz ted mam pocit, ze je takovych scumu hodne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ti City měli smůlu, že pod tím Arabem měli na vykoupení fotbalového trhu jen jeden den.....čukotka na to tehdy měla celý měsíc - a jak se činila..........ale je jasné, že leden už bude o Man City , v létě to pak celé překopou, zapracují na klubové reklamě - a příští sezónu tu máme novou čukotku s ohromným zástupem fans - o generaci mladších než jsou současní fans čukotky............a pojede se nanovo - "všichni nám jen závidíte" "všichni byste chtěli také svého šejka" "ve fotbale rozhodují peníze - a my je máme" atd.......

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ty jsi asi nějakej BRUCE Willis co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam treba na ManCity uplne neutralni nazor.Beru je porad stejne jako kdysi.

Pro me totiz neexistuje termin "umele vytvoreny tym". Proste jen utrati vic penez nez ostatni a vsem to muze byt u prdele,co si s tema prachama delaji.Navic ja zastavam nazor,ze to penezich ani moc neni.Po prichodu Romana nemuselo hned nutne znamenat,ze se zvedneme.Pokud by tam nebyla spravna parta,dobra atmosfera,kvalitni trener a souhra tymu,tak by titul mel opet ManU.

Prachy nejsou vsechno a nezarucuji nutne uspech a myslim,ze ManCity ani nezajisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono co nevidet ,tak polovice klubu premiere league bude takhle nainfikovana,zahrenicnymi penezi ..

Co se da ale delat,snad FA neco udela Ale bude taky pekny se divat na klub jako Man city,budou mit penize ,ale stejne nic nedokazou...Protoze penize nejsou vsechno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele