13. kolo
15.11.2008 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Sunderland AFC 1:2

Přes úvodní dobrý start domácích získal po zlepšené hře ve druhé půli všechny body Sunderland. Hosté tak přesně vrátili svému soupeři porážku ze středečního poháru.

Blackburn vlétl na svého soupeře jako blesk. Ve 3. minutě neuspěl Warnock po přihrávce od Andrewse. Po pěti minutách další obránce Khizanishvili zase brejk zakončil nepřesnou střelou. Chuť zopakovat gólový úspěch ze středečního duelu byla patrná na Santa Cruzovi, ten stále ještě v úvodu utkání orazítkoval po rohu břevno. A Blackburn v aktivitě pokračoval. Pedersenův přímý kop se kroutil přímo do šibenice, Fulop však skvělým zákrokem vytáhl míč na roh.

Na druhé straně musel po dobré přihrávce Malbranquea zasahovat Robinson proti střele z úhlu od Jonese. S čím si nevěděli obránci hostů rady byly standardní situace. Jakýkoliv Pedersenův roh znamenal ohrožení branky. A po několika neproměněných šancích přišel v nastaveném čase gól. Na centr z rohu si vyskočil Samba a tvrdou hlavičkou nedal Fulopovi sebemenší šanci.

To ovšem překvapivě povzbudilo do druhého poločasu hosty a hned ve čtvrté minutě potrestali Robinsonovu chybu. Po ní totiž mohl lehce vyrovnat Jones. Domácí brankář si napravil reputaci o pár minut později, když se vytáhl proti dobře kopnuté standardce Richardsona. I nadále byli hráči Sunderlandu aktivní. Právě po Richardsonově centru totiž Simpson nejspíše zahrál rukou ve vápně, rozhodčí však nechal pokračovat.

V 71. minutě se podařilo hostům zvrátit vedení na svou stranu. Cissé ustál souboj s bránícím hráčem a lehkým přiťuknutím překonal obloučkem padajícího Robinsona. O vyrovnání se snažil Santa Cruz, nejprve ho však Fulop vychytal a následně zmenšil úhel natolik, že donutil útočníka Blackburnu ke střele do boční sítě.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele