13. kolo
15.11.2008 18:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

West Bromwich Albion - Chelsea FC 0:3

Chelsea opět nezaváhala a po hladké výhře 3:0 na hřišti West Bromwiche si i nadále drží první příčku o skóre před Liverpoolem. Albion naopak zůstává na chvostu pelotonu Premier League.

Mnoha zraněními postižení Blues přijeli na Hawthorns v pozici jasného favorita, nicméně úvod utkání vyšel lépe domácím a zejména Bednář s Millerem několikrát zadákům Chelsea nemile zatopili, ačkoliv se přímo do ohrožení branky nedostali. To se povedlo až na druhé straně Lampardovi, který otestoval Carsona ve 22. minutě a v té chvíli se slova ujali Londýňané.

Carson musel nejprve řešit pokud Maloudy, ve 34. minutě však již domácímu brankářovi nezbylo nic jiného, než lovit míč ze své sítě. Na pravé straně se snažil prosadit Bosingwa, který když viděl, že se přes bránícího hráče nedostane, zkusil levačkou vypálilt a povedlo se mu to náramně - trefil přesně pravý horní růžek branky - 0:1.

Hosté po vedoucí brance ještě přidali, ve 38. minutě přiťukl Malouda míč hlavou do běhu Anelkovi, který si v samostatném úniku chladnokrevně poradil s Carsonem - 0:2. Ještě do přestávky bylo rozhodnuto, v nastavení první půle si znovu Anelka naběhl pro změnu na pas Kaloua a střelou na bližší tyč překonal Carsona potřetí - 0:3.

Po gólové smrští v podání Chelsea se druhá půle již ani nemusela hrát, West Brom byl zralý na ručník, hosté se příliš nikam nehnali, přesto měli další šance na zvýšení náskoku. V 56. minutě sahal po hattricku Anelka, na poslední chvíli ho ale zablokoval Zuiverloon. Francouzský útočník zahrozil ještě o čtvrt hodiny později, kdy ho vychytal Carson, a poté byl vystřídán Drogbou.

Ve zbytku utkání se již odehrálo pramálo zajímavých situací a tak Chelsea konfortní výhru samosebou uhájila. Jediným mínusem pro londýnský klub je možné zranění kapitána Johna Terryho, který byl krátce před koncem vystřídán zřejmě kvůli poranění nohy.

Autor: Petr Vaněček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

asi by to mela byt jasna 2,ale protoze mam rad chelsea a tak mam i trochu strach z toho,ze venku jeste ani jednou neremizovala a ani neprohrala a vsechno je jednou po prve

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, koukej na aktuální formu a ne na to kolikrát kde vyhrála a remizovala. Sice máš pravdu, že vše je jednou porpvé, ale nějak ty sérii vznikají a pak by sis nikdy nevsadil.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Maverick 65

jasná záležitost Chelsea nejlepší!!

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Blues!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jasna vyhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele