13. kolo
15.11.2008 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Aston Villa 0:2

Skvělý výkon Aston Villy zařídil jedno z překvapivých vítězství v tomto kole. Arsenal nikdy nezískal jasnou převahu nad svým soupeřem a po vlastním gólu a trefě Agbonlahora odcházeli domácí po právu se sklopenými hlavami.

Hned po osmnácti vteřinách vyslal první střelu hostující Ashley Young, který jakoby věděl, že se jeho tým na dlouho k míči nedostane a unáhlený pokus namířil přímo do náruče Almunii. Na druhé straně dal rychle vědět o svých běžeckých kvalitách Walcott. Ve vápně se dostal za Lukea Younga a šťastně pro hosty jeho centr proletěl malým vápnem nikým netečován.

Po čtvrthodině hry se zaskvěl Davies, který ubránil Gallase před dorážkou Fabregasovy střely. Pokus zpoza vápna totiž Friedel neudržel a obránce Villans měl co dělat, aby míč stihl odkopnout. Pomalé zamykání hostů na polovině uspokojilo Arsenal a málem přišel trest. Po šťastně odvráceném centru se totiž míč dostal k Youngovi, kterého okamžitě po vniku do šestnáctky fauloval Fabregas. Sám postižený si však s penaltou neporadil nejlépe, střelu neumístil a Almunia míč vyrazil těsně před sebe, dorážku už domácí obránci nedovolili.

Ale právě oni zaspali jen pár chvil poté. Centr mezi stopery si totiž na hranici vápna zpracoval osamocený Sidwell, ale střela mířila jen do brankáře. Neúspěšný exekutor penalty byl poté v útočné fázi hostů vidět nejvíce. S naprostou lehkostí se zbavoval domácích obránců, zakončování už mu dělalo problémy větší. Nejprve zpoza vápna branku minul, poté již zhloubi mířil pouze do rukavic brankáře Almunii.

A hráči z Birminghamu pokračovali ve skvělém představení. Young vybídl Agbonlahora k průniku do vápna, ten se zbavil Clichyho a zpětnou přihrávkou našel Barryho, jehož střelu do protipohybu brankář Arsenalu kryl.

Do druhého poločasu bohužel vystřídal útočný fotbal nepřesný. Jen ztěží se oba týmy dostávaly před branku svého soupeře, kde většinou rychle ztratily míč. Když už se Walcott dostal ke střele, Friedel celkem bezstarostně jeho pokus kryl.

Jako blesk z čistého nebe tak vyzněl gól v 70. minutě. Ashley Young se nepozorovaně dostal k centru do vápna, ve kterém v tu chvíli byl z jeho spoluhráčů pouze Agbonlahor. Toho hlídal Clichy a nešťastně si při pokusu odhlavičkovat míč do bezpečí srazil míč, pro Almuniu nechytatelně, do vlastní branky.

Arsenal rázem ožil a mohlo být hned vyrovnáno. Friedel však neskutečným zákrokem zabránil ve skórování Adebayorovi, který zblízka mířil dobře k tyči. A brankář Villy si poradil i s přízemní střelou Denilsona z dálky. A domácí se nevzdávali. Adebayor nejprve v hloubi vápna nastřelil jen obránce a odražený míč využil k akrobatické střele zády brance, kterou ovšem přestřelil.

Veškerá snaha vešla vniveč s příchodem 80. minuty. Skvělý pas si pro sebe stáhl Agbonlahor a přes nedůrazného Gallase se dostal ke střele k bližší tyči. Almunia byl na zemi pozdě a i přes dotyk míče už gólu zabránit nemohl. Návrat naděje Kanonýrům mohl zařídit Fabregas, ale skvělý výkon Friedela opět gólu zabránil. Tentokráte vyrazil nad branku.

Závěrečný tlak již domácím nic nepřinesl. Střely sice přicházely, starosti však brankáři Aston Villy nenadělaly. A tak fanoušci birminghamského celku mohli slavit vítězství na hřišti Arsenalu poprvé od listopadu 1993.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po manchastru zvládneme aj villu tip 3 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-3

Reagovat
smazaný uživatel

O dva góly vyhraje Arsenal tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

6 francouzů v základu, to je víc jak pulka.... Pěkny číslo

Reagovat
cerwi

tjn Arsenal by sem přihlásit do Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný tiket v prdeli

Reagovat
Asics.x

Krasne jvysledek....a ted jeste porazit MU

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal hraje sračku v poslední době!!! doufám že vyhrajou na manch.city!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele