13. kolo
15.11.2008 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester United - Stoke City 5:0

Manchester si po prohře od Arsenalu z minulého kola spravil chuť. V domácím zápase s nováčkem ze Stoke bez problémů zvítězil vysokým rozdílem pěti branek.

Outsider ze Stoke přijel na Old Trafford podle očekávání především bránit a hlavně proto zápasu měl pomoct velmi rychlý gól. Ten také přišel už ve 3. minutě. K exekuci přímého kopu se postavil Cristiano Ronaldo a krásnou střelou dokázal poslat svůj tým do vedení. Pro hosty to byl jasný signál, že dnešní utkání nebudou moci jen ubránit.

Také proto to zkoušel už zanedlouho z hranice pokutového území Diao, jenže i přes dostatek času nemířil přesně. Nepříjemnosti způsobil obraně Manchesteru také Delap a jeho dlouhý aut, který musel vyrážet až gólman Van der Sar. Na druhé straně naopak musel při zajímavé šanci Parka zasahovat včasným vyběhnutím gólman Sorensen.

Manchester si žádný velký tlak nevypracoval, scházely mu především skutečné gólové šance, jelikož Potters hráli v obraně opět poměrně dobře. United měli míč na kopačkách mnohem častěji než soupeř, ale ani to k úspěchu nevedlo. Domácím hráčům se dnes v první půli skutečně moc nedařilo, těsně před přestávkou se ale prosadili podruhé. Ronaldo našel Carricka, který si na hranici pokutového území udělal místo ke střele a nakonec úspěšně zakončil.

Také začátek druhého dějství vyšel Manchesteru skvěle. Stačilo totiž pár okamžiků a bulharský kanonýr Berbatov dokázal zvýšit na rozdíl tří branek. Po centru od Téveze střelou z otočky propasíroval míč až do brány. Hosté si mohli stěžovat na hru rukou, jenže gól i přesto platil.

Stoke se jen bránilo, na nějaké útoky mohlo zapomenout, a tak se hrálo pouze na jednu bránu. Další zajímavou šanci měl v 59. minutě Ronaldo, jehož střela z přímého kopu z dobrých třiceti metrů ale gólmanu Sorensenovi žádné velké problémy nenadělal, jelikož mířil jen do středu brány. O tři minuty později to pro změnu zkoušel technickou ránou Tévez, jenže ani on neuspěl.

Manažer Ferguson si byl výsledkem dnes hodně jistý a už v 64. minutě poslal na hřiště hned dva mladíky, a to Welbecka a Gibsona. I přes jasný výsledek Manchester ze svého tlaku nepolevil a nadále držel Stoke na uzdě. Své vedení nakonec dokázal ještě navýšit zásluhou Welbecka, jenž se předvedl nádhernou střelou z dálky. V závěru se opět z přímého kopu prosadil také Ronaldo a stanovil tak konečný stav na 5:0.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas, ale jestli nechce ManUtd. dát titulu sbohem, tak musí vyhrát a doufám, že to zvládnou!

Reagovat
Devil

Pokud MU bude promenovat sance a nebude zahazovat tutovky,tak urcite doma vyhraje!

tip.-4:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslim jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

Není nad čím přemýšlet 5:0 nebo 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super výsledek, ale hra by mohla být i lepší. Stoke City po třetí brace na to hodila bobek, proto takovýto výsledek, ale jinak jen tak dál!!!

Reagovat
smazaný uživatel

manchester je sit tim a ronaldo tiez buzerant

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš buzerant slovenskej obyčejnej kokůtek,co sem vůbec lezeš,když nesnášíš Manchester???Ty kreténe a nauč se psát česky protože tým se píše YPSILON

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele