Aktuality

Fanoušci už vybrali slogany pro autobusy na MS

Organizátoři mistrovství světa v Jihoafrické republice zveřejnili hesla, která budou během šampionátu zdobit autobusy fotbalových reprezentací. Na internetových stránkách FIFA o nich hlasovali fanoušci a pro Slovensko vybrali slogan "Jdeme na to: Slovensko do toho!".

Návštěvy na Gambrinus lize vzrostly o šest procent

Gambrinus liga se může na konci ročníku chlubit druhou největší návštěvností v tomto století. Průměrná návštěva se nakonec zastavila na hodnotě 4950 diváků za zápas, celkem přišlo na stadiony 1,188 milionu diváků. To je zhruba o šest procent více než vloni. Jen předloni se průměr vyhoupl nad pět tisíc.

Pellegriniho odchod z Realu Madrid se blíží

Celý Real Madrid před rokem prošel velkými obměnami a rovněž letos dojde na Santiago Bernabeu k řadě pohybů. Prozradil to generální manažer Bílého baletu Jorge Valdano, který zároveň nevyloučil odchod trenéra Manuela Pellegriniho...

Ronaldinho zůstane v Miláně, AC s ním počítá

Ronaldinho se před několika dny nevešel do nominace brazilského reprezentačního trenéra Dungy pro letošní světový šampionát a v JAR si tak nezahraje. Spekulovalo se i o jeho nejbližší klubové budoucnosti, ke všemu se nyní vyjádřil vice-prezident AC Milán Adriano Galliani...

Turci pro zápas s Českem nominovali čtyři hráče Bursasporu

Čtyři hráče mistrovského Bursasporu vezme prozatímní kouč Engin Ipekoglu na přípravné turné do USA, které Turci zahájí 22. května v Harrisonu zápasem proti Česku. Dalšími soupeři týmu, který se rovněž neprobojoval na světový šampionát, budou Severní Irsko a domácí Američané.

Horváth: Závěr ligy jsme zbabrali, chceme slavit po finále poháru

Tři čtvrtě sezony bojovali v lize fotbalisté Plzně vedeni kapitánem Pavlem Horváthem o evropské poháry, nepovedený závěr nejvyšší soutěže jim však nakonec přisoudil v tabulce páté místo. V úterý si mohou Západočeši napravit reputaci ve finále Ondrášovka Cupu. Pokud porazí Jablonec, zajistí si účast v Evropské lize.

Argentinské novinky

Blíží se MS 2010 a nejen Evropa čeká netrpělivě na jeho zahájení. Amerika snad žije tím fotbalovým šílenstvím ještě o něco víc. V článku Honduras se zbláznil jsme se podívali do této středoamerické země, dnes se vydáme o pár tisíc kilometrů jižněji. Zatímco Honduras patří do kategorie "překvapení", Argentina je jedním z favoritů.

Plašil si přijel do reprezentace vylepšit závěr jara

Reprezentant Jaroslav Plašil by si chtěl během týdenního zájezdu národního týmu do USA spravit chuť z nevydařeného konce sezony v Bordeaux. A až český tým odehraje oba poslední přípravné zápasy, ani se už nebude vracet do vlasti. Pobyt v New Yorku si protáhne o dalších deset dnů soukromé dovolené.

Hleb se nepohodl s Grossem a vrátí se do Barcelony

Alexandr Hleb prohlásil, že se po ročním hostování ve Stuttgartu vrátí do Barcelony. Běloruský reprezentant v bundesligovém klubu nestrávil přiliš povedenou sezonu, jedním z důvodů zřejmě byly také vlažné vztahy s trenérem Grossem.

Ribéry neuspěl s odvoláním a ve finále LM nenastoupí

Francouzský záložník Bayernu Mnichov Franck Ribéry si s definitivní platností finále Ligy mistrů nezahraje. Proti disciplinárnímu trestu za vyloučení v semifinále se odvolal k arbitrážnímu soudu CAS do Lausanne, ten ale dnes vydal zamítavé stanovisko.

Svaz chce pořádat ME jednadvacítek v roce 2013

Českomoravský fotbalový svaz (ČMFS) podal oficiální kandidaturu na pořádání mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2013. Česká strana se v pomyslném souboji o pořádání šampionátu utká s Anglií, Bulharskem, Řeckem, Maďarskem, Izraelem, Irskem a Walesem. Po dnešním jednání výkonného výboru ČMFS to řekl předseda svazu Ivan Hašek.

Fenin cítí, že toho reprezentaci hodně dluží

Novou šanci v reprezentačním týmu netrpělivě vyhlíží fotbalový útočník Martin Fenin. Přes rok v národním týmu i kvůli vleklým problémům s třísly chyběl - od chvíle, co bývalé vedení svazu vyřadilo šest hráčů z reprezentace včetně Fenina po jejich večírku po utkání se Slovenskem.

Herthu ve druhé lize povede Markus Babbel

Berlínská Hertha půjde do druhé bundesligy s novým trenérem, kterým byl dnes jmenován Markus Babbel. Sedmatřicetiletý kouč s klubem podepsal smlouvu na jeden rok s tím, že se mu automaticky prodlouží, zda mužstvo z hlavního města vrátí mezi elitu.

Messi suverénně kraloval evropským střelcům

Lionel Messi se stal jednoznačným králem střelců této sezony evropských lig. Barcelonu dovedl ke španělskému titulu 34 góly a poprvé v kariéře získal prestižní individuální ocenění Zlatá kopačka. Nejlepší hráč světa za loňský rok si za své góly připsal 68 bodů a postaral se tak o nejlepší výkon od roku 1999, kdy Mário Jardel získal 72 bodů za 36 branek v dresu Porta.

Úspěch bude stát Sampdorii nejspíše trenéra Del Neriho

Sampdoria sice zažila sezónu z říše snů a v napínavém finiši nakonec před Palermem uhájila čtvrtou příčku, takže se příští rok podívá do milionářské Ligy mistrů, ale tenhle úspěch má i svou stinnou stránku. Klub pravděpodobně opustí několik činovníků.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele