1. kolo
10.08.2007 20:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Schalke 04 2:2

Velice povedené entrée má za sebou pětačtyřicátý ročník německé Bundesligy. Úřadující mistr Stuttgart sehrál s vicemistrem ze Schalke pohledné utkání, kterému nechybělo prakticky nic.

Utkání předcházelo oficiální zahájení letošního ročníku Bundesligu. Předseda německého svazu Theo Zwanziger popřál všem účastníkům vše dobrém diváci se už však dávno těšili na fotbal. Úvod zápasu byl ve znamení počátečního oťukávání. Oba týmy hrály soustředěně a nechtěly se nechat soupeřem překvapit. Vývoji utkání pomohla situace z 25. minuty. Özil zprava našel volného Kobiašviliho, ten vystřelil a jeho pokus tečoval mimo dosah Schäfera Hilbert. Stuttgart poté musel přidat a do konce poločasu si ještě vytvořil několik příležitostí. Po skvělém Tasciho pasu včas vyběhl před Maricou Neuer, brankář Schalke se vytáhl i při střele da Silvy. Hlavička Maricy skončila po dlouhém pasu Boky nad.

Na začátku druhé půle si vytvořili dvě šance hosté. Ernstovu střelu skvěle vyrazil Schäfer, Kuranyiho v poslední chvíli v sólu odzbrojil Hilbert. Pak konečně udeřili domácí. V 63. minutě našel skvěle Hilbert za obranou volného Khediru, ten obešel Bordona a s pomocí teče Krstajiče překonal Neuera. Už za tři minuty bylo ve Stuttgartu ještě veseleji. Tvrdou ránu Cacaua sice Neuer skvěle vyrazil, ale dorážejícího Maricu podtrhl a kopala se penalta. K ní se postavil Pardo a suverénní ranou poslal domácí do vedení. Za šest minut málem vedli domácí o dvě branky, ale hlavičku Tasciho výborně vyrazil Neuer. To už se na hřišti objevil Ivan Rakitič a ten se v 76. minutě blýsknul individuální akci, trochu podobnou té Khedirově. Rakitič doběhl skákavý míč, udělal zasekávačku Meirovi a následnou přesnou střelou nedal Schäferovi šanci. V závěru se ještě na obou stranách vyskytlo několik náznaků šancí, ale branka nepadla. Khedira sice Neuera podruhé překonal, jenže z ofsajdu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele