30. kolo
21.04.2024 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Josip Stanišić (© AFP)

Impozantní bilance Leverkusenu zůstala při životě i po infarktovém závěru v Dortmundu

Leverkusen nenašel přemožitele ani ve 30. kole Bundesligy, když remizoval na hřišti čerstvého semifinalisty Ligy mistrů z Dortmundu 1:1. Hostující kouč Xabi Alonso se tentokrát rozhodl nechat Patrika Schicka od úvodního hvizdu pouze na lavičce. Český kanonýr tak sledoval po boku Matěje Kováře vyrovnanou podívanou, v níž se čekalo na gól až do 81. minuty, kdy se trefil domácí Niclas Füllkrug. V dlouhém nastavení ovšem propukl v nadšení i tábor Bayeru, když po rohovém kopu srovnal Josip Stanišič.

Oba celky nastupovaly do utkání ve skvělé náladě. Dortmund zažil v týdnu horskou dráhu emocí, když po přestřelce s Atlétikem Madrid postoupil do semifinále Ligy mistrů. Leverkusen zase v minulém kole získal svůj vysněný premiérový mistrovský titul, na což navázal postupem mezi čtyři nejlepší celky Evropské ligy. I přesto, že už byla německá liga rozhodnutá, měli hosté o motivace postaráno, neboť chtěli udržet sezonní neporazitelnost ve všech soutěžích.

Kdo čekal nespoutanou bitvu plnou krásných ofenzivních momentů, musel být v prvním poločase zklamaný. Sebevědomí hosté v klidu kombinovali a slavného soka k ničemu nepouštěli. Ani Bayer si ovšem dlouho nedokázal vytvořit vyloženou příležitost. Po půlhodině hry se dožadoval odpískání pokutového kopu Jeremie Frimpong, přišlápnutí jeho nohy obráncem však rozhodčí jako faul nevyhodnotil. Následně se začal osmělovat Alejandro Grimaldo, jehož střelecké pokusy z velké vzdálenosti ale létaly nad břevno. Největší šanci první půle si tak připsal hrdina duelu s Atlétikem Marcel Sabitzer, který tvrdou ranou pořádné protáhl Lukáše Hradeckého.

Svěřenci Edina Terziče vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a byli to oni, kteří udávali tempo hry. To však nezabránilo Grimaldovi, aby vyprodukoval další nepříjemný projektil, s nímž si tentokrát musel poradit Gregor Kobel. V 68. minutě si hosté konečně vytvořili kýženou stoprocentní šanci, jenže Nathan Tella ve skluzu posunul balon jen do rukavic Kobela. Euforie tak propukla na druhé straně, když se před světoznámou žlutou tribunou prosadil z voleje Füllkrug, jehož rána se cestou do sítě otřela nejen o Hradeckého, ale také o tyč. Bayer v závěru potvrdil, že na porážky opravdu není zvyklý, protože po bitce blízké spíše hokejovému play off obdržel červenou kartu Victor Boniface, od té jej nicméně uchránil zásah videorozhodčího. Čerstvý mistr si nakonec na prohry ani zvykat nemusel, protože chvíli před koncem nastavení vyrovnal přesnou hlavičkou po rohovém kopu Stanišič.

Leverkusen tak udržel svou neporazitelnost a z Dortmundu odjel s bodem. Oba celky sehrají další ligový duel 27. dubna. BVB čeká důležitá bitva s Lipskem, Bayer změří síly se Stuttgartem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele