30. kolo
19.04.2024 20:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Hugo Ekitiké (© AFP)

Frankfurt při příležitosti uctění památky ikony klubu otočil duel o Evropu s Augsburgem

Fotbalisté Frankfurtu porazili ve 30. kole Bundesligy doma Augsburg 3:1. Oba celky před startem zápasu uctily minutou ticha nedávné úmrtí legendy Eintrachtu Bernda Hölzenbeina, nejlepšího ligového střelce klubu a mistra světa z roku 1974. Speciální motivace domácích nebyla v úvodu znát, když Bavory poslal už ve 13. minutě do vedení Rubén Vargas. Die Adler však po změně stran zabrali a trefami Farése Chaïbiho a Huga Ekitikého skóre otočili. V tabulce si díky tomu vytvořili na svého soupeře šestibodový polštář. Tomáš Koubek přihlížel prohře svého týmu z lavičky.

Eintracht hazardoval se šestou příčkou, když z předchozích čtyř duelů vydřel pouhé dva body. Naposledy nestačil tempu rozjetého Stuttgartu, na jehož stadionu třikrát inkasoval. Překvapivým vyzyvatelem Orlů v boji o evropské poháry byl také Augsburg, jenž zakončil minulou sezonu na 15. pozici. V té aktuální se ovšem i díky 15 ligovým gólům Ermedina Demiroviče pohyboval v úplně jiných patrech tabulky.

Svou ofenzivní kvalitu prokázal bosenský forvard již ve 13. minutě, kdy po ztrátě exaugsburského Philippa Maxe našel volného Vargase, jehož dělovka pod břevno nešla chytit. Zbytek první půle však z hlediska atraktivity výrazně zaostával. Balon drželi na svých kopačkách povětšinou domácí, jejich ofenzivní snahy ovšem soupeře ohrožovaly jen minimálně. Největší šanci měl ve 44. minutě Omar Marmoush, když technickou ranou z hrany vápna jen těsně minul levou tyč.

Po změně stran se Schlappekicker konečně zadařilo, po exkluzivním křižném pase Juniora Dina Ebimbeho se, i díky nedostatečně intenzivní obraně ze strany Kevina Mbamby, snadným doťuknutím do odkryté sítě prosadil alžírský forvard Chaïbi. O šest minut později skvěle prokličkoval do vápna Ekitiké a odražením míče od levé tyče dokonal obrat. Augsburg ve druhé půli nedokázal zasáhnout branku a cestu za třemi body soupeři nezkomplikoval. Naopak v poslední minutě nastaveného času potrestal vyběhnutí gólmana na rohový kop málo vídaným zásahem do prázdné klece Marmoush.

Souboj klubů aspirujících na příčky znamenající evropské poháry tak ovládl Frankfurt. Ten se v příštím kole představí 27. dubna na půdě Bayernu, Augsburg tentýž den přivítá Brémy.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele