30. kolo
21.04.2024 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Marvin Ducksch (© AFP)

Ducksch chytil proti Stuttgartu střeleckou slinu a zkomplikoval Švábům boj o druhé místo

Fotbalisté Stuttgartu nepotvrdili skvělou formu, když v utkání 30. kola Bundesligy prohráli na půdě Brém 1:2. Domácí vstřelili úvodní branku duelu ve 28. minutě, kdy se ze značky penaltového puntíku prosadil suverénní ranou k pravé tyči Marvin Ducksch, jenž krátce po změně stran přidal i rozhodující trefu. Werder tak vyzrál na neoblíbeného soupeře teprve podruhé z posledních devíti vzájemných zápasů, čímž mu zkomplikoval souboj o druhou příčku, na níž se nachází Bayern s tříbodovým náskokem právě na Schwaben.

Brémy v minulém kole prohloubily hrozivou formu na hřišti Leverkusenu, kde zároveň byly svědky velkých oslav domácích ze zisku ligové trofeje. Pro zelenobílé to ovšem byl už sedmý zápas v řadě bez vítězství, a ani tentokrát se jim příliš velké naděje na tři body nedávaly. Na jejich půdu totiž přijel rozjetý Stuttgart, jenž po 11 ligových duelech po sobě bez porážky kráčel k vysněné Lize mistrů.

Favorit zápasu si již v páté minutě vytvořil výbornou šanci. Skákavý míč našel Denize Undava, ten ale z voleje trefil pouze hlavu vyběhnutého Michaela Zetterera. Bojovní domácí svého soupeře napadali od rozehrávky brankáře a byli velmi aktivní. Ve 28. minutě jim byl odměnou pokutový kop, ze kterého se tvrdou střelou do pravého dolního rohu nemýlil Ducksch. Obrana zelenobílých fungovala v prvním poločase velmi dobře a veškeré rozvíjející se akce Stuttgartu dokázala uhasit. Minutu před poločasem však Werder zachránilo před inkasováním břevno, které orazítkoval hlavičkující Undav.

Parádní start druhé půle si připravil střelec úvodní trefy Ducksch. Čtyři minuty po hvizdu nacentroval do středu vápna Romano Schmid fantastický balon, který německý útočník uklidil do sítě. Švábové se hnali za zdramatizováním, které měl v 68. minutě na hlavě Angelo Stiller, jeho střela ale skončila pouze nad brankou. Tlak hostujícího celku se vyplatil o tři minuty později. Míč se v závaru před brankářem odrazil na kopačku Undava a ten jej doklepl mezi tři tyče. Werder po celý zbytek zápasu bránil své těsné vedení, které se mu i přes obrovský tlak soupeře podařilo udržet.

Brémy tak prolomily špatnou formu a doma překvapivě získaly tři body. Obě mužstva mají na programu další ligový zápas 27. dubna. Werder se utká s Augsburgem, Švábové změří síly s Leverkusenem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele